Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Eborg

#6326 Re: Android OS

Post by Eborg »

Je li "normalno" da se SMS duzi od tri poruke pretvori automatski u MMS?
Djubre_

#6327 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ma to sam onako naveo 3.. ali vecinom odem u 2 jer mi je nekad malo jedna.. pa da ja nebi pazio hoce li mi zbog jednog slova ili 160 uzeti jos 10 kf.. bolje onda srijeciti.. nema sta nisam pokusao pod milim bogom.. koristim ovu smart tipkovnicu..

Sent from my GT-I9001
Djubre_

#6328 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Napravio sam bem ti tastaturu. Valjda sam ja to iskljucio koliko barcem.. izbrisao tastaturu i ponovo je install i to je to...lakse brate kad vidis poruke...

Sent from my GT-I9001
Quaresma

#6329 Re: Android OS

Post by Quaresma »

shiljak wrote:Radi li radio kod MIUI Jelly Bean (za galaxy s)? :D

Ali su navlakuše.. Piše za onaj prošli sve radi, nema ništa što je poznato da ne radi.. a nemaju radio ni snimanje glasa, čak obrisali aplikacije jer znaju da ne radi :D Koja sramota, ali nigdje nisu spomenuli da ne radi :D
ja volim kad je cist rom, ja cak neke izbrisem aplikacije, ako mi radio zatreba mogu ga skinuti s marketa
ne volim kad mi je menu natrpan aplikacijama
Spirit FM radio probaj, trebalo bi da radi

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
StrelacZE

#6330 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

sve je to lijepo,vidim svi imate dobre android o.s,ali sta je sa adobe flash podrskom?Koju god verziju skinem za ics,niti jedna ne valja,niti je stabilna,sto znaci,ono osnovno za web sadrzaj,ne moze se srediti nikako-hoces pogledati video klip,npr,na ovoj stranici,nista,koci,secka,brza,zaista,zalosno za ovu adobe flash podrsku-probao sam skyfire browser,ali,to mi je isto kao da koristim svoj stock browser u tablet_u-nije to to.Fazon je u tome,da imas adobe flash plugin koji je stabilan i svaku stranicu koju gledas,da mozes normalno gledati i video sadrzaj-veeeelika mana na ovim nasim android o.s_a !
rumFo

#6331 Re: Android OS

Post by rumFo »

Eh kako cu ja skinut za xperia arc ics :D i dal ce biti moguce to uraditi za ovaj mob?
StrelacZE

#6332 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

Lud i ponosan wrote:
StrelacZE wrote:sve je to lijepo,vidim svi imate dobre android o.s,ali sta je sa adobe flash podrskom?Koju god verziju skinem za ics,niti jedna ne valja,niti je stabilna,sto znaci,ono osnovno za web sadrzaj,ne moze se srediti nikako-hoces pogledati video klip,npr,na ovoj stranici,nista,koci,secka,brza,zaista,zalosno za ovu adobe flash podrsku-probao sam skyfire browser,ali,to mi je isto kao da koristim svoj stock browser u tablet_u-nije to to.Fazon je u tome,da imas adobe flash plugin koji je stabilan i svaku stranicu koju gledas,da mozes normalno gledati i video sadrzaj-veeeelika mana na ovim nasim android o.s_a !
Nisam primjetio da mi flash nedostaje... YouTube, vimeo, metacaffe, dailymotion,... Flash je inace najveca racunarska kakica i sretan sam sto se lagano izbacuje iz upotrebe.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Imam ja druze sve to sto ti navodis,youtube aplikaciju,vimeo itd,ali adobe flash plugin,koji instaliras kao na pc,pa gledas direkt video na nekoj stranici,i to je ono sto me muci-imam instaliran plugin,ali niti jedan ne valja-u redu,neka ne bude vise toga,ali kako pogledati neki video klip,direkt na tom portalu na kojem je postavljen,bez pomoci nekih aplikacija.jedino html5,ali vecina stranica postavlja video klipove sa flashom-youtube i sl...
Znam da si ti mene sve razumio,ali brate,potreban jr flash plugin...
insomnia78

#6333 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Pa kod mene flash normalno radi

s' moje sokocalo
zLatk0

#6334 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Evo vam official sa Marketa, decembar 2012. cini mi se

http://db.tt/k1ETkrUL
StrelacZE

#6335 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

insomnia78 wrote:Pa kod mene flash normalno radi

s' moje sokocalo
koja ti je verija adobe flash plugina i koja ti je verzija android o.s? Je li u pitanju mobitel ili tablet?Samo pitam?Pozdrav
StrelacZE

#6336 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

zLatk0 wrote:Evo vam official sa Marketa, decembar 2012. cini mi se

http://db.tt/k1ETkrUL
ta mi je i instalirana,zadnja za android 4 ×.,ali kod mene nestabilna....buffer se ne punji dovoljno brzo,tako da secka,brza,koci,ma m,rijetko kada da je ok,a brzina neta ne moze biti bolja-10mbit.
insomnia78

#6337 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

StrelacZE wrote:

s' moje sokocalo
koja ti je verija adobe flash plugina i koja ti je verzija android o.s? Je li u pitanju mobitel ili tablet?Samo pitam?Pozdrav
11.1.115.34 je verzija flasha
Android je 4.0.4
Telefon sgII

s' moje sokocalo
StrelacZE

#6338 Re: Android OS

Post by StrelacZE »

insomnia78 wrote:
StrelacZE wrote:

s' moje sokocalo
11.1.115.34 je verzija flasha
Android je 4.0.4
Telefon sgII

s' moje sokocalo
ok,hvala na odg....i kod mene je ista verzija,tablet u pitanju,ali je problem u bufferu,ucitavanju,nekada hoce kako treba,sve ok,ali rijetko...
zLatk0

#6339 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Do browsera onda?

SRT8 DHD :)
Nuken

#6340 Re: Android OS

Post by Nuken »

Da ne pokrećem novu temu..
Koji mobilni(3G)internet je bolji?M:Tel ili BhTelecom
Na m:tel-ovoj stranici imaju kartu pokrivenosti 3G signalom te mi se čini da imaju bolju pokrivenost od BhT koji nema kartu pokrivenosti već samo natpise lokacija na koje su pokrivene 3G-om.
cappy_tempo

#6341 Re: Android OS

Post by cappy_tempo »

trebao bi sad ove hefte dobiti xperia P. prvi mi je to android i znam nesto onako ali koja mi je najbolja stranica da dobro upratim sta je android,kako sta cackati,koji OS ubaciti i tako dalje? :D
Frtalj_Duše

#6342 Re: Android OS

Post by Frtalj_Duše »

cappy_tempo wrote:trebao bi sad ove hefte dobiti xperia P. prvi mi je to android i znam nesto onako ali koja mi je najbolja stranica da dobro upratim sta je android,kako sta cackati,koji OS ubaciti i tako dalje? :D
http://www.androidpolice.com/

http://www.androidpolice.com/topics/pho ... -p-sony-2/

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1729

Sve na jednome mjestu o Android-u, verzijama istoga, instalacijama, tutorijalima itd. (mislim na XDA) :thumbup:
Last edited by Frtalj_Duše on 06/01/2013 18:52, edited 1 time in total.
zLatk0

#6343 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

www.xda-developers.com prvo, pa tek onda ta.. Vise ce naci na xda informacija

SRT8 DHD :)
zdruzdjo

#6344 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

ali ces prvo da malo peljas se po play-u jedno mjesec dok se ne ustelis, zatim ide root koji ces uraditi jer ces naletjeti na play-u na aplikacije koje traze root(koji ces naci na xda developers) zatim ide jos jedno 10-ak dana sirenja vidika sa root-ovanim telefonom a onda idu update-i novi romovi, custom, stock.....
i uvijek zapamti BACK-UP, i RTFM prije svega sto carkas i sanse da nesto sjeee su minimalne.
eto
Djubre_

#6345 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

zdruzdjo wrote:ali ces prvo da malo peljas se po play-u jedno mjesec dok se ne ustelis, zatim ide root koji ces uraditi jer ces naletjeti na play-u na aplikacije koje traze root(koji ces naci na xda developers) zatim ide jos jedno 10-ak dana sirenja vidika sa root-ovanim telefonom a onda idu update-i novi romovi, custom, stock.....
i uvijek zapamti BACK-UP, i RTFM prije svega sto carkas i sanse da nesto sjeee su minimalne.
eto
Haha upravo tako... ja sam prvo skidao go launcher, go locker.. i ostala sranja... a onda sam ovdje ugledao nove stvari... aaa reko vidi plav mu sat..sve mu plavo.. kako to haha.. i onda istrazujes sta je root sta je jb a sta ics.. ja i ako sam pazio na backup, opet sam sve izbrisao.. ali ne kajem se, makar sam naucio ;)

Sent from my GT-I9001
zdruzdjo

#6346 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

andr0id wrote: Haha upravo tako... ja sam prvo skidao go launcher, go locker.. i ostala sranja... a onda sam ovdje ugledao nove stvari... aaa reko vidi plav mu sat..sve mu plavo.. kako to haha.. i onda istrazujes sta je root sta je jb a sta ics.. ja i ako sam pazio na backup, opet sam sve izbrisao.. ali ne kajem se, makar sam naucio ;)

Sent from my GT-I9001
Ih kokiko sam puta na proslim telefonima rusio i dizao sve ponovo. Najbolja skola je ona koju sam naucis na greskama. Ali i najskuplja ako si nepazljiv, aka " brick"
Meni je duuuugo trebalo da skontam kako da se popnem sa 1.5 na 2.2. procitao jedno 10 uputa kako i sta.
Najzalivije mi je sto je za ovo moje sokocalo slaba podrska na xda i ostalim forumima. Ali eto naucii sam kako i cime da modifikujem pa da izbacim ono nepotrebno a da dobijem sti mi treba.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Ih koliko
zdruzdjo

#6347 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

andr0id wrote: Haha upravo tako... ja sam prvo skidao go launcher, go locker.. i ostala sranja... a onda sam ovdje ugledao nove stvari... aaa reko vidi plav mu sat..sve mu plavo.. kako to haha.. i onda istrazujes sta je root sta je jb a sta ics.. ja i ako sam pazio na backup, opet sam sve izbrisao.. ali ne kajem se, makar sam naucio ;)

Sent from my GT-I9001
Ih koliko sam puta na proslim telefonima rusio i dizao sve ponovo. Najbolja skola je ona koju sam naucis na greskama. Ali i najskuplja ako si nepazljiv, aka " brick"
Meni je duuuugo trebalo da skontam kako da se popnem sa 1.5 na 2.2. procitao jedno 10 uputa kako i sta.
Najzalivije mi je sto je za ovo moje sokocalo slaba podrska na xda i ostalim forumima. Ali eto naucio sam kako i cime da modifikujem pa da izbacim ono nepotrebno a da dobijem sti mi treba. Znam ne dobije se puna funkcionalnost ali dok ne dodje oficijelni upd, osudjen sam na ovo.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
quarterback

#6348 Re: Android OS

Post by quarterback »

jel tesko nekome da nabaci uputstvo kako mogu backupovati rom za slucaj da nesto krene naopako ?
koji software ?

hvala
Djubre_

#6349 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ljudi ne kontam sad ovo na ovom cm10.. stavio sam sd karticu od 8 gb i prihvatilo je.. imao sam na telefonu 500 slika u albumu... sad nema ni jedne.. gdje su? Gdje mogu sd karticu pregledati.. ?

Haman da sam isao na formatirati.. jer to mi je izbacilo kad sam karticu stavio.. ali kako su onda slike dospjele u karticu kad sam je tek ubacio u tel..

Kako backup uraditi??? Imam clockwork instaliran.. smijem li uci u recovery mode i restore uraditi ? Jer sam backup radio prije podizanja cm-a.. hoce li se sta zajebat ako restore uradim?

Sent from my GT-I9001
Quaresma

#6350 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Kad udjes u file manager ides na mnt/external card ili sd card, tu je memorijska mislim
Nabacis sebi brate TWRP recovery najbolji je, sa njim mozes flashati gb, ics, jb romove
I to sve na touch radi, jednostavnije ne moze biti

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Post Reply