Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#551 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ne vidim razlog zbog kojeg bi ovlašteni servis još više pokvario mobitel koji uz to ima i garanciju... Tebi se mobitel jednom ugasio i ti hoćeš na sevis? :D :D
rider155

#552 Re: Android OS

Post by rider155 »

AMD wrote:Ne vidim razlog zbog kojeg bi ovlašteni servis još više pokvario mobitel koji uz to ima i garanciju... Tebi se mobitel jednom ugasio i ti hoćeš na sevis? :D :D
Pa nebi baš rekao da se je ugaio tj zablokirao se je i morao sam vaditi bateriju onda mi se već 3 put bez mog gašenje nestane mreže i moram ponovo unositi pin sam od sebe izbaci sim karticu,onda kao odem na pozive tu se zablokira i nakon 2-3 sekunde ponovo mogu tipkati po displayu,čuj ne kažem ja da oni ne znaju nego su mi napunili glavu sa tim tako da su poslali a oni kao vratili svu masku od telefona "satrali" dok je bio na popravku . :D
febo_acm

#553 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Koji mob i koji ROM? To je vjerovatno softerska greška i može se srediti klasičnom reinstalacijom.
rider155

#554 Re: Android OS

Post by rider155 »

AMD wrote:Koji mob i koji ROM? To je vjerovatno softerska greška i može se srediti klasičnom reinstalacijom.
Ako govoriš za mene ,Mobitel je Samsung Galaxy 3 i5800 ,frimware verzija je 2,2 ,osnovna verzija I5800XXJP4,kernel verzija 2,6.32.9 root@DELL91#1,broj verzije FROYO.XXJPL nisam ništa mjenjao nikakav drugi rom stavljao tako je kako je došlo ?
shiljak

#555 Re: Android OS

Post by shiljak »

ako si ga root-o onda vise nemas garanciju :D
rider155

#556 Re: Android OS

Post by rider155 »

shiljak wrote:ako si ga root-o onda vise nemas garanciju :D
Pa nisam ništa dirao nikakav softverski upgrade takav mi je došao ,znao sam čim sam vidio ono root :D
shiljak

#557 Re: Android OS

Post by shiljak »

rider155 wrote:
shiljak wrote:ako si ga root-o onda vise nemas garanciju :D
Pa nisam ništa dirao nikakav softverski upgrade takav mi je došao ,znao sam čim sam vidio ono root :D
pa i ja po tom root kontam da nije root-ovan, ali ako nisi nista dirao onda i nije :-D
febo_acm

#558 Re: Android OS

Post by febo_acm »

I mene je to malo čudilo, pa sam bio u dilemi :D

Image Imaš li slučajno sličnu ikonicu? :D
rider155

#559 Re: Android OS

Post by rider155 »

AMD wrote:I mene je to malo čudilo, pa sam bio u dilemi :D

Misliš na ikonicu Super Usera nema to imam standardne opcije u meni-u tj aplikacije i one koja sam ja skidao sa marketa,pa kad ga prikopčam na komp preko kiesa mi dole piše u zagradi BHT i još je preveden valjda bi trebalo da nije rootovan.
Quaresma

#560 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Samsung Galaxy S 2 dostupan u ponudi BH Telecoma :D
shiljak

#561 Re: Android OS

Post by shiljak »

jos samo da pise kolika je cijena :D
shiljak

#562 Re: Android OS

Post by shiljak »

rider155 wrote:

Misliš na ikonicu Super Usera nema to imam standardne opcije u meni-u tj aplikacije i one koja sam ja skidao sa marketa,pa kad ga prikopčam na komp preko kiesa mi dole piše u zagradi BHT i još je preveden valjda bi trebalo da nije rootovan.
evo pitao sam jednog sa foruma koji ga nije root-o 100% pise mu isto root, sto znaci da tako kod orginala pise :-D

Kod mene toga nema ali je root-an :D
GAU8

#563 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shiljak wrote:
rider155 wrote:

evo pitao sam jednog sa foruma koji ga nije root-o 100% pise mu isto root, sto znaci da tako kod orginala pise :-D

Kod mene toga nema ali je root-an :D
Brate mili najlakse je provjeriti tako sto skinete neki app koji zahtijeva root-an telefon, recimo file manager pod imenom "Root Explorer".

Ako fercera i ima pristup root folderu, tacnije "/" folderu, onda je telefon rootan "jedan kroz jedan".
Ako ne, onda nije :P
rikoshe

#564 Re: Android OS

Post by rikoshe »

Zna li neko hoce li biti Froyo update preko Kies-a za Samsung Galaxy 3 posto vidim da neki kad su kupili u BH Telecomu vec dobili instaliran Froyo. U Hrvatskoj vidim da neki mogu izvrsiti update a izgleda to zavisi od operatera. Znajuci BH Telecom mi necemo dobiti taj zvanicni update.
shiljak

#565 Re: Android OS

Post by shiljak »

@GAU8 jest, ali ako si ga root-o pa onda unrooto... tada nastaje problem :D
GAU8

#566 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shiljak wrote:@GAU8 jest, ali ako si ga root-o pa onda unrooto... tada nastaje problem :D
kakav problem :P

ili je ili nije :P nema "malo rootan"
shiljak

#567 Re: Android OS

Post by shiljak »

ahah, pa ja mislim da ima, ja ga rooto i onda ga unrooto :D

A problem je taj sto si uzgubio garanciju, jer kad si ga unrooto opet ti nije isti kao orginal sto si ga dobio :-D
rider155

#568 Re: Android OS

Post by rider155 »

shiljak wrote:ahah, pa ja mislim da ima, ja ga rooto i onda ga unrooto :D

A problem je taj sto si uzgubio garanciju, jer kad si ga unrooto opet ti nije isti kao orginal sto si ga dobio :-D
A predpostavljam da se može kasnije vratiti na stock frimware kad ga jednom rootaš ili nemože :-)
shiljak

#569 Re: Android OS

Post by shiljak »

ne bih znao reci, mozda kad bi imao orginalni backup rom-a i jos nesto dodatno ako treba.. :-D
rider155

#570 Re: Android OS

Post by rider155 »

shiljak wrote:ne bih znao reci, mozda kad bi imao orginalni backup rom-a i jos nesto dodatno ako treba.. :-D
Mislio sam zeznuti ove iz BhTelecoma aki vjerovatno on imaju svoju verziju prerađenu da i nemože ko zeznuti :lol:
nevzad

#571 Re: Android OS

Post by nevzad »

rikoshe wrote:Zna li neko hoce li biti Froyo update preko Kies-a za Samsung Galaxy 3 posto vidim da neki kad su kupili u BH Telecomu vec dobili instaliran Froyo. U Hrvatskoj vidim da neki mogu izvrsiti update a izgleda to zavisi od operatera. Znajuci BH Telecom mi necemo dobiti taj zvanicni update.
Ja imao isti problem. Dobio sa verzijom 2.1 pa imao problema sa mobitelom (ugasi se onako sam od sebe, neke aplikacije nisu radile, falile mi pravo neke opcije koje imaju u 2.2 itd.)
Nebude mi mrsko i nazovem BHT i pitam imal neki kod koji mi mogu dati ili sta da uradim a da ne izgubim garanciju a da uradim update na Froyo. Kaze mi ona teta samo malo i da mi broj telefona ovlaštenog servisa (Kimtec) u Nedzaricima. Nazovem i pitam, kaze meni lik dodjite sutra i nema problema. Došao, ljudi uzeli mob, otišao popio kafu. Zovu gotovo. Reko jel se ovo plaća. Kaze ništa. :D
Inače jako ljubazni bili i sve OK. Nadam se da će ti pomoći.
Posle toga tel radi ko flak, ne trza, ima dosta opcija, sve u svemu mala zvjer. Inače stavili su oficijelni BHT rom sa svim podešavanjima.
PS ako ovo budeš radio obavezno napravi Backup jer se radi hard reset i gubiš sve kontakte i aplikacije.
burekodsira

#572 Re: Android OS

Post by burekodsira »

nevzad wrote:
rikoshe wrote:Zna li neko hoce li biti Froyo update preko Kies-a za Samsung Galaxy 3 posto vidim da neki kad su kupili u BH Telecomu vec dobili instaliran Froyo. U Hrvatskoj vidim da neki mogu izvrsiti update a izgleda to zavisi od operatera. Znajuci BH Telecom mi necemo dobiti taj zvanicni update.
Ja imao isti problem. Dobio sa verzijom 2.1 pa imao problema sa mobitelom (ugasi se onako sam od sebe, neke aplikacije nisu radile, falile mi pravo neke opcije koje imaju u 2.2 itd.)
Nebude mi mrsko i nazovem BHT i pitam imal neki kod koji mi mogu dati ili sta da uradim a da ne izgubim garanciju a da uradim update na Froyo. Kaze mi ona teta samo malo i da mi broj telefona ovlaštenog servisa (Kimtec) u Nedzaricima. Nazovem i pitam, kaze meni lik dodjite sutra i nema problema. Došao, ljudi uzeli mob, otišao popio kafu. Zovu gotovo. Reko jel se ovo plaća. Kaze ništa. :D
Posle toga tel radi ko flak, ne trza, ima dosta opcija, sve u svemu mala zvjer. Inače stavili su oficijelni BHT rom sa svim podešavanjima.
PS ako ovo budeš radio obavezno napravi Backup jer se radi hard reset i gubiš sve kontakte i aplikacije.
sinhronizacija kontakata radi preko google accounta tj gmaila tako da ne moras nista spasavati samo se na mob logujes sa svojim accountom sinhroniziras i to je to. nisam probo ali mislim da isto tako radi i sinhronizacija aplikacija koje su zabiljezene u tvom accountu
rikoshe

#573 Re: Android OS

Post by rikoshe »

nevzad wrote:
Ok hvala, samo sto sam iz Tuzle ja ali ako bude gotovo tako brzo onda se to moze odraditi :thumbup:
dr.Gonzo

#574 Re: Android OS

Post by dr.Gonzo »

Evo danas se igram sa Google Nexus S, koji sam dobio nakon sto sam zijanio Iphone 3g. Ovaj put sam uzeo Android, cisto promjene radi. Za sada su utisci pozitivni, nije bas intuitivan i usminkan kao IOS, ali funkcionalnost je na nivou. Bas me zanima sta cu misliti kad se jos malo vise naviknem.
febo_acm

#575 Re: Android OS

Post by febo_acm »

dr.Gonzo wrote:Evo danas se igram sa Google Nexus S, koji sam dobio nakon sto sam zijanio Iphone 3g. Ovaj put sam uzeo Android, cisto promjene radi. Za sada su utisci pozitivni, nije bas intuitivan i usminkan kao IOS, ali funkcionalnost je na nivou. Bas me zanima sta cu misliti kad se jos malo vise naviknem.

Nabaci neki CUSTOM ROM pa ćeš vidjeti da li je ušminkan :D
Post Reply