Android OS
Moderator: Benq
- arnes_king
#4976 Re: Android OS
Radi i u mene ali kada ih dodajem preko home screen pa na add pa na widgets ali je fazon sto mi tu nema vecine widgeta i to bas onih koji mi trebaju, a ima ih kada udjem u drawer pa na widgets ali iz njega kad pokusam dodati na home screen pise da moram upaliti root helper opciju koja naravno zahtijeva i root telefona :O
-
Xlik
#4977 Re: Android OS
@ adis.p
Evo link za GO launcher
http://www.sendspace.com/file/l4zqsg
Ovo se može napraviti pomoću AirDroida (mora biti instalirano na mob)
Evo link za GO launcher
- nermin.padez
#4978 Re: Android OS
Jbg ne znamonda. Rootovan mi je telarnes_king wrote:Radi i u mene ali kada ih dodajem preko home screen pa na add pa na widgets ali je fazon sto mi tu nema vecine widgeta i to bas onih koji mi trebaju, a ima ih kada udjem u drawer pa na widgets ali iz njega kad pokusam dodati na home screen pise da moram upaliti root helper opciju koja naravno zahtijeva i root telefona :O
Last edited by nermin.padez on 09/10/2012 00:57, edited 1 time in total.
- adis.p
#4979 Re: Android OS
Hvala velikaXlik wrote:@ adis.p
Evo link za GO launcher
-
Xlik
#4980 Re: Android OS
Hvala, bolje vas našao. Registrovao sam se da ti posaljem link. Znam kako zna biti zeznuto tražiti nešto po netu
Inače za ovo je dobar programčić AirDroid. Poveže preko browsera mob.sa računarom i ima opcija da instaliranu aplikaciju skines na računar u .apk formatu. Dobra stvar za backup.
Inače za ovo je dobar programčić AirDroid. Poveže preko browsera mob.sa računarom i ima opcija da instaliranu aplikaciju skines na računar u .apk formatu. Dobra stvar za backup.
- nermin.padez
#4981 Re: Android OS
Ako neko hoće vrhunskih slika i wallpapera ovo je zakon
https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

- arnes_king
#4982 Re: Android OS
evo nasao isti problem : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1870915nermin.padez wrote:Jbg ne znamonda. Rootovan mi je telarnes_king wrote:Radi i u mene ali kada ih dodajem preko home screen pa na add pa na widgets ali je fazon sto mi tu nema vecine widgeta i to bas onih koji mi trebaju, a ima ih kada udjem u drawer pa na widgets ali iz njega kad pokusam dodati na home screen pise da moram upaliti root helper opciju koja naravno zahtijeva i root telefona :O
i vidim da je to kod svih launchera tako da standardne ove sony widgete sto imam ne mogu koristiti ni u jednom launcheru, a steta velika jer mi se svidja onaj defaultni weather widget, walkman i gallery toliko da cu se samo zbog toga opet vratiti na stock launcher, a ovaj apex je prvi do sada koji mi se svidio i koji nije nakon 10 min isao na deinstalaciju al et neda mi se :/
A da rootujem tel, uradio bih to ne zbog ovog nego zbog dosta drugih stvari sto ne mogu jer nije rootovan al ne mogu ni to jer bih kako znam izgubio garanciju :/ (telefon kupljen iz BHT)
- nermin.padez
#4983 Re: Android OS
MA kakav AirDroid, probao ga juce, kad sam vidio reklame odmah uninstall. Ne volim Ads nikakoXlik wrote: Dobra stvar za backup.
Sto se tice backup za to je Titanium neprevazidjen, kakav te AirDroid snadje.
-
Xlik
#4984 Re: Android OS
Nisam siguran, ali zar za Titanium nije potrebno prvo root-ovati mob.?nermin.padez wrote:MA kakav AirDroid, probao ga juce, kad sam vidio reklame odmah uninstall. Ne volim Ads nikakoXlik wrote: Dobra stvar za backup.![]()
![]()
Sto se tice backup za to je Titanium neprevazidjen, kakav te AirDroid snadje.
Evo i natjerao si me da pokrenem AirDroid da vidim ima li add-ova...nisam našao ni jednog jedinog!
Last edited by Xlik on 09/10/2012 01:12, edited 1 time in total.
- Udri Miću po glaviću
#4985 Re: Android OS
nermin.padez wrote:Ako neko hoće vrhunskih slika i wallpapera ovo je zakon
![]()
- nermin.padez
#4986 Re: Android OS
arnes_king wrote: evo nasao isti problem : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1870915
i vidim da je to kod svih launchera tako da standardne ove sony widgete sto imam ne mogu koristiti ni u jednom launcheru, a steta velika jer mi se svidja onaj defaultni weather widget, walkman i gallery toliko da cu se samo zbog toga opet vratiti na stock launcher, a ovaj apex je prvi do sada koji mi se svidio i koji nije nakon 10 min isao na deinstalaciju al et neda mi se :/
A da rootujem tel, uradio bih to ne zbog ovog nego zbog dosta drugih stvari sto ne mogu jer nije rootovan al ne mogu ni to jer bih kako znam izgubio garanciju :/ (telefon kupljen iz BHT)
S*anjeThe widgets are only compatibles with the "home xperia" original
-
brazzo19
#4987 Re: Android OS
Nermine jesi instal ovu zadnju verziju cm10 ovaj 8.10 exeperimantal , ja sam ga htio instalirat ko i ovih prije par sto sam , znaci odem tamo cm updates na mobu skine ga i kad ga skine automatski udje sam recovery mode i instalira ga i resetuje mob , ovaj put ga je skinuo usao u recovery i pise da je kao nesto "untrusted" i izaberem hocul ga instal il ne , nikad mi se to nije pojavljivalo kako koristim ovaj cm update jednostavno sam udje i sve odradi sad mi izbacilo to tako da nisam htio nista dirati i samo resetujem ga izadjem i recovery.a i upalim mob , da vidim jel tebe isto pitalo kod ove verzije ili ???
- nermin.padez
#4988 Re: Android OS
To je bila greska do njih. Ispravljeno je u verziji 3 oktobar. Vjerovatno imas prijasnju verziju, imo sam i ja taj problem. Flesuj manuelno taj .zip iz recovery-abrazzo19 wrote:Nermine jesi instal ovu zadnju verziju cm10 ovaj 8.10 exeperimantal , ja sam ga htio instalirat ko i ovih prije par sto sam , znaci odem tamo cm updates na mobu skine ga i kad ga skine automatski udje sam recovery mode i instalira ga i resetuje mob , ovaj put ga je skinuo usao u recovery i pise da je kao nesto "untrusted" i izaberem hocul ga instal il ne , nikad mi se to nije pojavljivalo kako koristim ovaj cm update jednostavno sam udje i sve odradi sad mi izbacilo to tako da nisam htio nista dirati i samo resetujem ga izadjem i recovery.a i upalim mob , da vidim jel tebe isto pitalo kod ove verzije ili ???
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
-
brazzo19
#4989 Re: Android OS
Aha ja koristim verziju 02.10 znaci trebo bi fleshovat prevo ovu od 3 okotbra preko cm downloaderea pa onda ovu 8.10 exeprimental i ne bi trebalo bit problemanermin.padez wrote:To je bila greska do njih. Ispravljeno je u verziji 3 oktobar. Vjerovatno imas prijasnju verziju, imo sam i ja taj problem. Flesuj manuelno taj .zip iz recovery-abrazzo19 wrote:Nermine jesi instal ovu zadnju verziju cm10 ovaj 8.10 exeperimantal , ja sam ga htio instalirat ko i ovih prije par sto sam , znaci odem tamo cm updates na mobu skine ga i kad ga skine automatski udje sam recovery mode i instalira ga i resetuje mob , ovaj put ga je skinuo usao u recovery i pise da je kao nesto "untrusted" i izaberem hocul ga instal il ne , nikad mi se to nije pojavljivalo kako koristim ovaj cm update jednostavno sam udje i sve odradi sad mi izbacilo to tako da nisam htio nista dirati i samo resetujem ga izadjem i recovery.a i upalim mob , da vidim jel tebe isto pitalo kod ove verzije ili ???
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
- Revolucionar ★
#4990 Re: Android OS
Slazem se ! Pa ljudi, koliko vi zadrzite jedan ROM instaliran ?R_v_P20 wrote:Ja nisam jos instalirao experimental verziju, jer sam cuo da ima dosta bugova i da je lag prisutan. Sta mislite da otvorimo temu o i9000 da ovde ne smaramo ?
-
brazzo19
#4991 Re: Android OS
Pa tako nesto , cim izadje novi update svako dan dva samo se konektujem na wi fi skinem i instaliram ga automatski sve sam odradiRevolucionar ★ wrote:Slazem se ! Pa ljudi, koliko vi zadrzite jedan ROM instaliran ?R_v_P20 wrote:Ja nisam jos instalirao experimental verziju, jer sam cuo da ima dosta bugova i da je lag prisutan. Sta mislite da otvorimo temu o i9000 da ovde ne smaramo ?Meni se cini da svako 12 sati novi nabacujete
p.s nermine evo probao i ovu verziju od 3.10 da instal isto mi izbaci nista znaci morat cu ovaj put rucno flashat pa cemo onda vidjet sta ce se desit
- nermin.padez
#4992 Re: Android OS
http://www.klix.ba/forum/samsung-i9000- ... .html-f=21R_v_P20 wrote:Ja nisam jos instalirao experimental verziju, jer sam cuo da ima dosta bugova i da je lag prisutan. Sta mislite da otvorimo temu o i9000 da ovde ne smaramo ?
-
mexicorn
#4993 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... s.appsalesR_v_P20 wrote:Neka aplikacija koja prati snizenja na marketu ?
Sent from my Desire S using Tapatalk 2
-
Eborg
#4994 Re: Android OS
Je li do mene ili Tapatalk više nije na Aptoideu?
-
iSwagga
#4995 Re: Android OS
Kako cu prebaciti aplikacije, muziku, slike, itd.. sa tel. memorije na sd, a da nije rootan? S3 je u pitanju. hvala
- nermin.padez
#4996 Re: Android OS
MAlo je nejasno pitanje?!iSwagga wrote:Kako cu prebaciti aplikacije, muziku, slike, itd.. sa tel. memorije na sd, a da nije rootan? S3 je u pitanju. hvala
-
iSwagga
#4997 Re: Android OS
Ne mogu nigdje u settingsu da nadjem "move to sd..." a citam po raznim forumima na se ne mogu apps prebaciti na sd bez roota, zato sam i pitao.. navodno postoje neke aplikacije u Play store koje automatski prebacuju na sd ali potrebam je root telefona.. dakle zelim aplikacije kao sto su igrice koje imam, dropbox, bilo koje druge koje zauzimaju puno mjesta da prebacim na sd.. tako i muziku i slike.. ali ne znam kako 
- nermin.padez
#4998 Re: Android OS
Udji u manage apps pa klikni na neku aplikaciju koju mislis prebacivati! Ukoliko nije osjencena opcija "Move to SD Card",moze onda. Nema to veze sa Root-om. To bez Roota treba da funkcionise, koliko se sjecam da sam mogao to na Gingeru bez Roota!iSwagga wrote:Ne mogu nigdje u settingsu da nadjem "move to sd..." a citam po raznim forumima na se ne mogu apps prebaciti na sd bez roota, zato sam i pitao.. navodno postoje neke aplikacije u Play store koje automatski prebacuju na sd ali potrebam je root telefona.. dakle zelim aplikacije kao sto su igrice koje imam, dropbox, bilo koje druge koje zauzimaju puno mjesta da prebacim na sd.. tako i muziku i slike.. ali ne znam kako
Pa gdje ti se trenutno nalaze te slike, muzika...koja putanja
Izgleda da je iOS za tebe keva, komplikovan Droid
-
infoinfo
#4999 Re: Android OS
Posjedujem Huavei u8650 i imam na njemu instaliranu IGO navigaciju. U navigaciji imam samo BiH mapu, da li mi moze neko objasniti ili dati konacni link sa koga mogu da skinem mape za ostale zemlje evrope. Hvala unaprijed 
- insomnia78
#5000 Re: Android OS
Kad smo vec kod tptlk, kako sa njega otvoriti novu temu na forumuEborg wrote:Je li do mene ili Tapatalk više nije na Aptoideu?
s' moje sokocalo