Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#4751 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Ljudi zna li neko u cemu je problem, imam Xperia P na ICS 4.0.4, sve bez problema, nikad nista, ali jutros nesto primjetim, ona svjetiljka odmah do zvucnika (notification light) sto svijetli kada se puni crveno kada je pun zeleno i kada imam poziv ili poruku ..... Eh od jutros odjednom primjetim da kada zakljucam telefon ona se upali, ali ne kao normalno, nego skroz minimalno svijetli crveno, jedva se i primjeti ali nije ovako prije bilo ....

Pokusavao restartovati telefon ali opet isto, zna li neko u cemu moze problem biti ?
nermin.padez

#4752 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

http://www.androiddrawer.com/2599/downl ... Contained1

Flash Player WILL NOT be supported on any device shipped with or upgraded to an Android version beyond Android 4.0.x
installing Flash Player on an uncertified device may result in unexpected behavior and can potentially destabilize your device.

Inace sa ovog sajta se mogu skidati sve verzije besplatnih aplikacija sa marketa, ako hoce neko da skine da ima. Dobar sajt :D
:-) Ono mozda radi, ali nema zvanicne podrske, moze biti i bagova i svega, *ebes to, ima Flash alternativa na marketu :)

@stroga normala

Instaliraj CM10, vrhunski je, nema problema, dost brzi od ICS-a. Mora povremeno brisati cache, ili prebacivati aplikacije na SD, jer joj se napuni /datadata i prijavljuje memory low.

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1778526

Pogledaj ovo, i procitaj malo
https://play.google.com/store/apps/deta ... dGFmaXgiXQ..

Postoji i ovo, tu definitivno nece imati problema sa "memory low" ali zahtjev brze chipove (iNAND)
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1896472

:)
valter.ba

#4753 Re: Android OS

Post by valter.ba »

valter.ba wrote:Ima li neka fora da se na Viberu nastima zvono i zvono poruke po zelji jer je ovo bezze? Cackao sam setings ali ne vidjeh opciju.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Kakva su vremena dosla covjek mora sam sebe citirati :lol: . Ima li neko rjesenje za ovaj Viber notification :D
arnes_king

#4754 Re: Android OS

Post by arnes_king »

nermin.padez wrote: :-) Ono mozda radi, ali nema zvanicne podrske, moze biti i bagova i svega, *ebes to, ima Flash alternativa na marketu :)

)
Koja je to alternativa ?
XPERIA

#4755 Re: Android OS

Post by XPERIA »

Molim vas treba mi hitna pomoć.

Code: Select all

http://unlockbootloader.sonymobile.com/instructions
Došao sam do 7 ili 8. koraka gdje stavim ISKLJUČEN uređaj u računar držeći Home dugme. Problem je sto pise da onda iskoci neki prozor sa putanjom za drivere, a meni se nista ne desava, samo se mobitel restartuje i stoji na lockscreenu :-?
MOLIM VAS hitno je!
XPERIA

#4756 Re: Android OS

Post by XPERIA »

valter.ba wrote:
valter.ba wrote:Ima li neka fora da se na Viberu nastima zvono i zvono poruke po zelji jer je ovo bezze? Cackao sam setings ali ne vidjeh opciju.

Kakva su vremena dosla covjek mora sam sebe citirati :lol: . Ima li neko rjesenje za ovaj Viber notification :D
Ne koristim Viber jer ga i rijetko ko koristi u mom društvu, ali na njihovoj officiall str. piše da mogu i custom ringtoni 8-)
MaroonBrigade

#4757 Re: Android OS

Post by MaroonBrigade »

valter.ba wrote:

Prije ces naci solidan klip na yt... ;-)
Last edited by MaroonBrigade on 27/09/2012 16:24, edited 1 time in total.
valter.ba

#4758 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Hvala svima:mrgreen:

MaroonBrigade

#4759 Re: Android OS

Post by MaroonBrigade »

MasaCHusaC wrote: Nego ima li neko iskustva sa nexus7? Koji rom i kernel preporucujete?

Ja ga koristim 10ak dana i malo je reci da je tablet zvijer. Nisam jos ni root uradio :wink:
Sinoc sam konacno odradio root i nabacio sam Eclipse Nexus 7 Build 15. Za sada fercera idealno.

Image

Image

Image

Image
---

XDA Developers Forum - Topic za JB Eclipse 15
zLatk0

#4760 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

nermin.padez wrote:Bravo brazzo. :-) Android ne podrzava flash vise od Jelly Beana :)

Sent from my GT-I9000 using Jelly Bean
Podrzava telefone koji su dosli sa Flashom :P

-------------------
Prodaja: Skener Canon CanoScan LIDE 100
Valjkasta sijalica za auto, 42mm 16led x2
Game Boy Color sa svim papirima i 6 originalnih igri
nermin.padez

#4761 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Nisam se dobro odrazio podrzava Android, nego Adobe nema podrsku :D
MaroonBrigade

#4762 Re: Android OS

Post by MaroonBrigade »

nermin.padez wrote:
Ono mozda radi, ali nema zvanicne podrske, moze biti i bagova i svega, *ebes to, ima Flash alternativa na marketu
kao npr?
green man

#4763 Re: Android OS

Post by green man »

Ovako...
Imam HTC Desire S, koji je došao sa android verzijom 2.3.5, i sve je radilo savršeno dok nije izašo ICS (4.0.4) RUU upgrade koji sam instalirao.
Eh od tad počinje pakao sa ovim njesra- Aplikacije tipa facebook, imo, skype, google talk... sve crashaju nakon što pokušam otvoriti neki link na bilo koju wed adresu.
A pošto sam ja levat u vezi Androida (bio iOS korisnik), kako da ga vratim na 2.3.5 ili da ga rootam pa da nabacim neki ICS custom rom? Preporuke rom-a i način kako se on odrađuje na ne rootovan telefon bi mi dobro došle.
Unaprijed hvala
valter.ba

#4764 Re: Android OS

Post by valter.ba »

A gdje pise? Pregledao sam sve i lijepo pise da rade na ringtons i da cemo biti obavjesteni:-P

valter.ba

#4765 Re: Android OS

Post by valter.ba »

XPERIA wrote:
valter.ba wrote:

Ne koristim Viber jer ga i rijetko ko koristi u mom društvu, ali na njihovoj officiall str. piše da mogu i custom ringtoni 8-)
A gdje pise? Pregledao sam sve i lijepo pise da rade na ringtons i da cemo biti obavjesteni:-P

Gray

#4766 Re: Android OS

Post by Gray »

green man wrote:Ovako...
Imam HTC Desire S, koji je došao sa android verzijom 2.3.5, i sve je radilo savršeno dok nije izašo ICS (4.0.4) RUU upgrade koji sam instalirao.
Eh od tad počinje pakao sa ovim njesra- Aplikacije tipa facebook, imo, skype, google talk... sve crashaju nakon što pokušam otvoriti neki link na bilo koju wed adresu.
A pošto sam ja levat u vezi Androida (bio iOS korisnik), kako da ga vratim na 2.3.5 ili da ga rootam pa da nabacim neki ICS custom rom? Preporuke rom-a i način kako se on odrađuje na ne rootovan telefon bi mi dobro došle.
Unaprijed hvala

Jesi li ponovo uradio instalaciju aplikacija kada si updateovao, ili si uradio samo backup i restore?
green man

#4767 Re: Android OS

Post by green man »

Uradio back up i restore. Kad sam skonto problem nakon instalacije ICS a, javim se korisničkoj podršci HTC ea, rekoše mi da pokrenem telefon u safe modu i da vidim hoće li u safe modu raditi- provjerim, al opet isto. Druga opcija im je bila da uradim factory reset. što sam i uradio i opet ništa.
Nakon factory reseta, instaliram aplikacije ručno preko playa, nebil to riješilo problem, al opet ništa...
XPERIA

#4768 Re: Android OS

Post by XPERIA »

green man wrote:Ovako...
Unaprijed hvala
Staviti custok rom na ne rootan telefon je nemoguće. Moraš biti rootan i imati instaliran CWM-CLOCKWORKMOD recovery. Kada budem za kompom objasnit cu ti. Vecina romova treba otkljucan bootloader pa bi i to trebao pokušati, ali pažljivo čitaj šta i kako. Imas romove na xda forumu i na stranici unlocker.com
Mozda i nije do moba vec do aplikacija inače fb aplikacija je nestabilna svima

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
brazzo19

#4769 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

nermin.padez wrote:Bravo brazzo. :-) Android ne podrzava flash vise od Jelly Beana :)

Sent from my GT-I9000 using Jelly Bean

Aha i sta sad posto ne podrzava jednostavno nemogu vise recimo neke sadrzaje vidjeti na nekoj stranici koji su u flashu, postoji alternativa al je moguce da je nestabilna da se "rusi" i tako to ??? Kako si ti to rijesio nemas vise ni ti flash ili ... ????
arnes_king

#4770 Re: Android OS

Post by arnes_king »

arnes_king wrote:Ljudi zna li neko u cemu je problem, imam Xperia P na ICS 4.0.4, sve bez problema, nikad nista, ali jutros nesto primjetim, ona svjetiljka odmah do zvucnika (notification light) sto svijetli kada se puni crveno kada je pun zeleno i kada imam poziv ili poruku ..... Eh od jutros odjednom primjetim da kada zakljucam telefon ona se upali, ali ne kao normalno, nego skroz minimalno svijetli crveno, jedva se i primjeti ali nije ovako prije bilo ....

Pokusavao restartovati telefon ali opet isto, zna li neko u cemu moze problem biti ?
Iko ? :)
arnes_king

#4771 Re: Android OS

Post by arnes_king »

U mene radi samo kada je zakljucan telefon :/ Ali skroz skroz slabo svijetli nije ni blizu kao kada je notifikacija neka, ali me iritira i jos vise me zanima moguci razlog toga odjednom :/
arnes_king

#4772 Re: Android OS

Post by arnes_king »

a ustvari ne svijetli u mene notification light, on je jos desno u zvucniku i ev sad se prozvao sa drugog broja bas da provjerim, ovo sto mi svijetli je odmah lijevo pored sto nikada nisam ni primjetio :S
arnes_king

#4773 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Evo taj drugi krug sto sam obiljezio manji je (na zvucniku) notification light, a taj lijevo veci krug gdje je tu mi svjetli to slabo crveno :?

Image

EDIT: Evo gledam u papirima od telefona i ima slika gdje je sve na njemu oznaceno i ovo sto meni svijetli je oznaceno kao "LED zaruljica za obavijesti" a pored nje desno gdje mi je zapravo notification light u zvucniku nema uopste oznake :/ A vamo dalje kada sam listao nasao sam ga kao "Svjetlo obavijesti"
Last edited by arnes_king on 27/09/2012 19:55, edited 2 times in total.
nermin.padez

#4774 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

brazzo19 wrote: Aha i sta sad posto ne podrzava jednostavno nemogu vise recimo neke sadrzaje vidjeti na nekoj stranici koji su u flashu, postoji alternativa al je moguce da je nestabilna da se "rusi" i tako to ??? Kako si ti to rijesio nemas vise ni ti flash ili ... ????
Nemam Flash, niti sam ga kad koristio dugo, ne treba mi, samo mi bezveze usporava browser, kad ucitava one YT snimke :D
brazzo19

#4775 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Al kako recimo kad otvoris neke stranice koje imaju neke sadrzaje u flashu , recimo ja kad otvorim fksinfo one glavne vijesti i to je u flashu nemogu vidjeti pa recimo evo sad su reklame al nema veze na sc sportu ili na klixu isto nemozes vidjeti , a i ne kontam sto su to ukinuli zbog cega nigdje veze ??? :-) :( :roll:
Post Reply