Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nermin.padez

#4451 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

semirsar wrote:HTC Desire, nije rootan, cuo sam da s JB ima problema sa zvukom, mozda je i to jedan od problema
Otklonjen je taj problem novom verzijom .APK-a, koliko sam primjetio da radi OK :-)
zeroman

#4452 Re: Android OS

Post by zeroman »

koji tablet ima tastaturu i gdje ima kod nas kupittttttt :-)
Gray

#4453 Re: Android OS

Post by Gray »

Lud i ponosan wrote:
shiljak wrote:osmand je open street map aplikacija za mobitele.
https://play.google.com/store/apps/deta ... c21hbmQiXQ..
Image

Sto je najvaznije, moguce je skinuti komplet mapu na mobitel od jedne drzave (karta za Bosnu je oko 100MB) i sve je automatizovano (skidas mape preko te aplikacije i radi ti offline). Osim tog dobijes i informacije tipa gdje je benzinska pumpa, hotel, restoran itd... i posto ima ucrtane karte za BiH, moze ti odrediti put do nekog mjesta!

Takodjer je moguce odabrati mapu tipa google maps, bing maps itd... ali nisma siguradan da li i te rade offline.
E, ovako... :D

Osposobio sam mapu nakon cackanja, navodi na hengleskom doduse, ali to nije nikakav problem. Mene interesuje kako su ti mape teske 100 mb, kad sam ja preko ove aplikacije dobio ponudjene 2 mape/fajla, ali imaju oko 30-40mb?

Ovo sto sam skinuo je poprilicno detaljno, te bolje od svih mapa koje sam koristio u okviru IGO i Navigon navigacija, ali i dalje ima odredjenih gresaka. Recimo, nema moje ulice, te opet sugerise skretanje na Dolac Malti kroz zabranu, sto me nervira. :D

Hajdemo se skupiti pa popraviti karte, ja sam jučer dodavao zgrade i ulice i puteve gdje ja živim. Neka svako uradi po dio za svoje naselje i bit će super karte ubrzo.
eniac12

#4454 Re: Android OS

Post by eniac12 »

Veceras u 8 sati pocinje MOTOROLA Event, pa ako neko zeli pratiti događaj:

http://www.androiba.com/motorola-event- ... -stream-a/

:x
Gray

#4455 Re: Android OS

Post by Gray »

eniac12 wrote:Veceras u 8 sati pocinje MOTOROLA Event, pa ako neko zeli pratiti događaj:

http://www.androiba.com/motorola-event- ... -stream-a/

:x

OK, a što si ljut zbog toga? :D
Chuckie

#4456 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Dogadjaj koji ce cijeli svijet pratiti je sljedece sedmice. :D Mozda je zbog toga ljut. :)
nermin.padez

#4457 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote:Dogadjaj koji ce cijeli svijet pratiti je sljedece sedmice. :D Mozda je zbog toga ljut. :)
12. september :D

Da vidimo sta ce nam sad uvaliti za 1500 BAM :-) :mrgreen:
Kinaski

#4458 Re: Android OS

Post by Kinaski »

Imam ovaj gingerbread android , da li je moguce izvrsiti neki napredniji update bez upotrebe usb kabla, jer ne posjedujem isti

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
avalanche168

#4459 Re: Android OS

Post by avalanche168 »

187 wrote:Imam ovaj gingerbread android , da li je moguce izvrsiti neki napredniji update bez upotrebe usb kabla, jer ne posjedujem isti

Jesi probao na mobitelu provjeriti je l' dostupan update software-a?
shiljak

#4460 Re: Android OS

Post by shiljak »

da li je neko probao instalirati Jelly Bean na galaxy s? Ima li bugova itd?
Nermin_BH

#4461 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Pozdrav, da li postoji alternativa za adobe flash player ?
nermin.padez

#4462 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

shiljak wrote:da li je neko probao instalirati Jelly Bean na galaxy s? Ima li bugova itd?
Koristim ga vec 10ak dana, nisam primjetio ni jedan bug! Brzi je od ICS-a :-D
shiljak

#4463 Re: Android OS

Post by shiljak »

nermin.padez wrote:
shiljak wrote:da li je neko probao instalirati Jelly Bean na galaxy s? Ima li bugova itd?
Koristim ga vec 10ak dana, nisam primjetio ni jedan bug! Brzi je od ICS-a :-D
super :) Znam da je onaj ice imao nekih bugova odnosno da nisu bili sve dovrsili kako treba..

Evo nasao sam ovaj tutorial valjda je dobar za instalacije?
http://www.youtube.com/watch?v=OVUn6FDvXDQ&feature=fvst
nermin.padez

#4464 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Meni je i ICS radio kako treba. Ne treba ti tu Bog zna kakvo uputstvo, prejednostavno je, nije ovo Apple :D :)

Ja sam extra zadovoljan, ovaj SGS *ebe kevu godinama, i ne razmisljam da ga mijenjam :-D
brazzo19

#4465 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Nermine moj dobri i preposteni samo da te priupitam jel postupak za ubacivanje ovo đili đimi bina isto ko kad sam ubacivao ajs krim sendvic ? Znaci kopiram fileove na sd karticu udjem u recovery wipe flash i ostalo ko za ICS i to je to ??

:D
kakaljin

#4466 Re: Android OS

Post by kakaljin »

Nermin_BH wrote:Pozdrav, da li postoji alternativa za adobe flash player ?
i mene ovo intresuje jer neke stranice nece da otvara i trazi mi flash player
nermin.padez

#4467 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

brazzo19 wrote:Nermine moj dobri i preposteni samo da te priupitam jel postupak za ubacivanje ovo đili đimi bina isto ko kad sam ubacivao ajs krim sendvic ? Znaci kopiram fileove na sd karticu udjem u recovery wipe flash i ostalo ko za ICS i to je to ??

:D
Installation

- First time flashing CM10 to your Galaxy S (or coming from another ROM)?
Root your device and install ClockworkMod Recovery.
Reboot into Recovery using 3-button-combo
Do a Nandroid backup!
WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)
Install the ROM from internal sdcard using ClockworkMod Recovery
Optionally install the Google Addon

- Upgrading from CM7/CM9?
Do a Nandroid Backup!
WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)

- Upgrading from another CM10 Build?
Do a Nandroid Backup! WARNING: Upgrading from version before 20120817 will wipe your phone
Kinaski

#4468 Re: Android OS

Post by Kinaski »

avalanche168 wrote:
187 wrote:Imam ovaj gingerbread android , da li je moguce izvrsiti neki napredniji update bez upotrebe usb kabla, jer ne posjedujem isti

Jesi probao na mobitelu provjeriti je l' dostupan update software-a?
Mislio sam na jelly bean etc.
Ne na zvanicne apdejte

nermin.padez

#4469 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

187 wrote: Mislio sam na jelly bean etc.
Ne na zvanicne apdejte

Pa moze, samo preko WI-Fi prebacis materijal (.zip) :) :-D
brazzo19

#4470 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Kako da uradim ovaj nandroid backup ? Inace trebam da uradim update sa cm9 znaci ako sam dobro shvatio prekopirati rar file na karticu uci u recovery i odradit ko sto sam radio kad sam inst cm9 i to je to ?? i jos nesto jel instaliram isti gapps ko sto sam instalirao na cm9 tj. ovaj ? gapps-ics-20120429-signed
nermin.padez

#4471 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

brazzo19 wrote:Kako da uradim ovaj nandroid backup ? Inace trebam da uradim update sa cm9 znaci ako sam dobro shvatio prekopirati rar file na karticu uci u recovery i odradit ko sto sam radio kad sam inst cm9 i to je to ?? i jos nesto jel instaliram isti gapps ko sto sam instalirao na cm9 tj. ovaj ? gapps-ics-20120429-signed
ne moras raditi nandroid, neces valjda sjebqti nista. da prebacis zip na sdcard i u recovery odradis. Gapps ide za JB ne taj :)

http://goo.im/gapps/gapps-jb-20120726-signed.zip
http://get.cm/get/jenkins/7525/cm-10-20 ... xysmtd.zip

Ovo je za GT-I9000 :)
brazzo19

#4472 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

aha prosto ko teletoviceva trica :D samo mi rekni jel ovo ta verzija koju ti koristis sto si mi dao link i kako se ponasa mislim je ono "stabilna" i koliko ti drzi bateriju tj. mozel drzat bar malo duze nego na cm9 , da se bacim na apgrejd :D
nermin.padez

#4473 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

brazzo19 wrote:aha prosto ko teletoviceva trica :D samo mi rekni jel ovo ta verzija koju ti koristis sto si mi dao link i kako se ponasa mislim je ono "stabilna" i koliko ti drzi bateriju tj. mozel drzat bar malo duze nego na cm9 , da se bacim na apgrejd :D
Da taj NIGHTLY koristim, i s vremena na vrijeme ga updateujem! Ma sve je OK, brzi je od ICS-a, ima par noviteta, kao Notification bar (notifikacije) itd :) baterija mozda mrvu bolja, stabilan je ROM, probaj i iznesi utiske :)
eniac12

#4474 Re: Android OS

Post by eniac12 »

Chuckie wrote:Dogadjaj koji ce cijeli svijet pratiti je sljedece sedmice. :D Mozda je zbog toga ljut. :)
ma sta mene ima jabuka ljutiti :)) nego lijepi mi ovi telefoni a para se nema :( http://www.androiba.com/motorola-predst ... roid-razr/ :bih:
brazzo19

#4475 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Eh super jos samo dva pitanja i to je to :D

Jel ima svaki galaxy s tj i9000 s "gorila glass display" ovu zastitu od grebanja , posto mi je nesto cudno evo telefon je godinu dana kod mene drzim ga posebno uz dzepu znaci bez kovanica i kljuceva i primjetio sam al samo kad se dobro zagledam i "uperim" prema suncu ili svjetlu sijalici , kao da imaju dvije male "packe" ili ogrebotine , znaci nemogu se vidjeti uopste kad je telefon upaljen nit se sta primjeti samo kad je display ugasen i kad se dobro zagledam , znaci skroz ali skroz sitno gotovo da se i ne vidi al eto ja sam primjetio , pa da pitam jel to "normalno" ima mu tacno godina cuvam ga ko malu bebu nikad nije ispao ni nista stalno u silikonskoj fotroli stoji i na mekanim mjestima :D

i jos nesto evo spremam se da uradim ova prelaz na cm10 tj ovaj tvoj dzili bin :D al imam u zadnjih par mjeseci dosta nekih aplikacija instaliranih za treninge igrica i svasta nesto , pa mi zao da se sve to pogubi pa postoji li mogucnost sto sam ono citao da se moze odradit kompletan backup znaci da mi sve ostane isto znaci sve instalirano i sve sto sam imao a da verzija bude nova , znaci da nista ne trebam ponovo instalirat i trazit tj. ko da nisam ni radio update moba . Znam da puno trazim al eto , uglavnom imam titanium instaliran al nemam pojma na njemu nikad nista nisam radio pa ako si ti radio nesto ovako slicno ako ti nije muka da mi objasnis u kratkim crtama da puknem ovaj update da budem i ja cool :D :thumbup: :mrgreen:
Post Reply