Android OS
Moderator: Benq
-
brazzo19
#4351 Re: Android OS
Sta jesam li je ? mislis da ga spojim sa kompom pa uradim defragmentaciju kartice kao recimo sto radim defragmentaciju od hard diska na kompu ili ??
-
BadBoy
#4352 Re: Android OS
Provjeri i koji je file format na kartici.
-
brazzo19
#4353 Re: Android OS
FAT 32 isto ko i na ovaj internoj kartici na mobu ??
Recimo kad hocu obicnu sliku da kopiram na karticu izbaci mi ovo ?

i onda ako idem na try again i cancel onda mi slijedi ono cekanje vjecito i nista se ne desava dok ne iskljucim mob iz usb.a ili ne prekinem operaciju ti znaci neznam sta mu je prije je sve bilo ok o i u sekundi je i brzo kopirao sa kompa i slike i muziku i filmove ma sve ....
Recimo kad hocu obicnu sliku da kopiram na karticu izbaci mi ovo ?

i onda ako idem na try again i cancel onda mi slijedi ono cekanje vjecito i nista se ne desava dok ne iskljucim mob iz usb.a ili ne prekinem operaciju ti znaci neznam sta mu je prije je sve bilo ok o i u sekundi je i brzo kopirao sa kompa i slike i muziku i filmove ma sve ....
- Kaligrafija
#4354 Re: Android OS
Postoji li app da radi kao digitalna vaga na mobitelu, ne mislim na zajebancije , nego da bude prava vaga , o gramima pricam naravno , recimo da moze vagati do 50 grama , preko touchscreen-a!? Ako moze kompas raditi , moze vala i vaga hehehehe!!!
Ako nema , onda evo prijedlog da neko uzme lovu i napravi taj app!! 
-
Gray
#4355 Re: Android OS
Kaligrafija wrote:Postoji li app da radi kao digitalna vaga na mobitelu, ne mislim na zajebancije , nego da bude prava vaga , o gramima pricam naravno , recimo da moze vagati do 50 grama , preko touchscreen-a!? Ako moze kompas raditi , moze vala i vaga hehehehe!!!Ako nema , onda evo prijedlog da neko uzme lovu i napravi taj app!!
- skafiskafsnjak
#4356 Re: Android OS
a zanimljiva ideja, stvarno. I to vezano za "touch", zar se ne bi nekako mogla mjeriti jacina pritiskaGray wrote:Kaligrafija wrote:Postoji li app da radi kao digitalna vaga na mobitelu, ne mislim na zajebancije , nego da bude prava vaga , o gramima pricam naravno , recimo da moze vagati do 50 grama , preko touchscreen-a!? Ako moze kompas raditi , moze vala i vaga hehehehe!!!Ako nema , onda evo prijedlog da neko uzme lovu i napravi taj app!!
nema to i ne može se napraviti, nema hardvera za to a za kompas ima.
- insomnia78
#4357 Re: Android OS
Sta se to vaga?Kaligrafija wrote:Postoji li app da radi kao digitalna vaga na mobitelu, ne mislim na zajebancije , nego da bude prava vaga , o gramima pricam naravno , recimo da moze vagati do 50 grama , preko touchscreen-a!? Ako moze kompas raditi , moze vala i vaga hehehehe!!!Ako nema , onda evo prijedlog da neko uzme lovu i napravi taj app!!
Hehe
s' moje sokocalo
- insomnia78
#4358 Re: Android OS
Neka aplikacija za upload slika al da nije picasa
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
-
Gray
#4359 Re: Android OS
L00d wrote:a zanimljiva ideja, stvarno. I to vezano za "touch", zar se ne bi nekako mogla mjeriti jacina pritiskaGray wrote:Kaligrafija wrote:Postoji li app da radi kao digitalna vaga na mobitelu, ne mislim na zajebancije , nego da bude prava vaga , o gramima pricam naravno , recimo da moze vagati do 50 grama , preko touchscreen-a!? Ako moze kompas raditi , moze vala i vaga hehehehe!!!Ako nema , onda evo prijedlog da neko uzme lovu i napravi taj app!!
Nema touch screen senzore da mjeri jačinu pritiska.
-
noname_
#4360 Re: Android OS
zadnji 4-5 dana, jednom dnevno prilikom koristenja mobitela desi se da ekran postepeno pocrni, nakon cega moram izvaditi bateriju i ponovo pokrenuti mob. Nekad davno sam imao slican problem sa nokia-om i majstor mi je rekao da sam imao virus na tom mob. Također, nedavno sam azurirao avast mobile securiy, ne znam da li ima kakve veze sa tim, je li jos ko imao ovakav problem?
- skafiskafsnjak
#4361 Re: Android OS
Da opet postavim pitanje, posto niko nije odg prvi put.
Da li mogu da stavim oficijelni ICS kada rutujem svoj neo V ?
Znaci jednostavno zelim oficijelni jer ga nema jos za moj telefon.
- beco
#4362 Re: Android OS
Mozes staviti neki custom rom ICS ali ako oficijelni nije izasao onda ga nemozes staviti 
- skafiskafsnjak
#4363 Re: Android OS
Izasao je za NEO V ... Samo za ove debilne Neo V iz Bh Telecoma nijebeco wrote:Mozes staviti neki custom rom ICS ali ako oficijelni nije izasao onda ga nemozes staviti
- perfect_guy
#4364 Re: Android OS
da, ja sam na svom odradioL00d wrote:Da opet postavim pitanje, posto niko nije odg prvi put.
-
Nermin_BH
#4365 Re: Android OS
I moja xperia neo v je kupljena u bhtelecomu, normalno sam preflešo preko flash toola i radi sve ok. A kad hočeš da ga rootaš moraš vratiti kernel .562 pa rootat. Imaš bruku tutoriala na google.L00d wrote:Izasao je za NEO V ... Samo za ove debilne Neo V iz Bh Telecoma nijebeco wrote:Mozes staviti neki custom rom ICS ali ako oficijelni nije izasao onda ga nemozes staviti
- Malik Urcic
#4366 Re: Android OS
Ima li iko da je radio update za xperia ray na ICS, kakva su iskustva? Cito sam po netu da malo stopa i vise jede bateriju od GB-a. Iz Telecoma je telefon ako ista znaci.
-
eniac12
#4367 Re: Android OS
Sony je izbacio update, ali ima puno bugova, ali prije sedmicu dana su javili iz sony da pripremaju novi update koji bi trebao popraviti sve te negativne stvari! Treba napomenuti i da je Xperia S postala zapravo NEXUS uređaj i da se ocekuje cisti ICS!Malik Urcic wrote:Ima li iko da je radio update za xperia ray na ICS, kakva su iskustva? Cito sam po netu da malo stopa i vise jede bateriju od GB-a. Iz Telecoma je telefon ako ista znaci.
-
eniac12
#4368 Re: Android OS
Instagram unistava slike, mislim njihovu kvalitetu, pokusaj koristiti http://www.androiba.com/pixlr-o-matic-u ... soj-zelji/Lud i ponosan wrote:Zna li neko zasto je UZASAN kvalitet slike koju objavim preko Instagrama? Uslikam, te kad je internet pri ruci postavim sliku iz foto galerije, ali je rezultat OCAJAN.
Bez Instagrama:
Sa Instagramom i nekim od ponudjenih filtera:
-
jastuk1
#4369 Re: Android OS
Lud i ponosan wrote:Navukoh se na ovu aplikaciju ...Od mene svaka preporuka!
Kakva veličanstvena slika... Koliko sam samo puta tuda ko mali sa nanom rahmetli prošao...
Hvala Lipi, baš si mi vratio sjećanja.
-
eniac12
#4370 Re: Android OS
Samo ti nama nastavi slikati!Lud i ponosan wrote:@eniac12
To je to, odlican savjet, a jos bolja aplikacija. Rijesio sam svoj problem tako sto sam deinstalirao instagram![]()
- Revolucionar ★
#4371 Re: Android OS
trebala bi mi neka dobra aplikacija za pracenje potrosnje interne memorije telefona, ne mogu da lociram gdje sam dobar dio potrosio jer je vecina aplikacija na kartici
- arnes_king
#4372 Re: Android OS
Revolucionar ★ wrote:trebala bi mi neka dobra aplikacija za pracenje potrosnje interne memorije telefona, ne mogu da lociram gdje sam dobar dio potrosio jer je vecina aplikacija na kartici
AirDroid

- arnes_king
#4373 Re: Android OS
Igrajte PRAVE PC i CONSOLE igre na svojim android uredjajima 
http://www.onlive.com/
https://play.google.com/store/apps/deta ... 2xpZW50Il0.
Upravo probao na Xperia P Dirt 3, extra napravljeno prava igra kao na PS3 sto je sve isto, samo sto slika nije u HD ali i dalje dobro odradjeno
Igra se direkt sa njihovih servera, to jest streamujete igru, ne treba ni download ni nista odaberete igru (ukoliko zelite kupite,a ako ne ima uvjek trial il demo neki) i odmah se krece
Kompatibilno i sa wirelles kontrolerima kao npr onaj od PS3
http://www.onlive.com/
https://play.google.com/store/apps/deta ... 2xpZW50Il0.
Upravo probao na Xperia P Dirt 3, extra napravljeno prava igra kao na PS3 sto je sve isto, samo sto slika nije u HD ali i dalje dobro odradjeno
Igra se direkt sa njihovih servera, to jest streamujete igru, ne treba ni download ni nista odaberete igru (ukoliko zelite kupite,a ako ne ima uvjek trial il demo neki) i odmah se krece
- Kaligrafija
#4374 Re: Android OS
Ja sam ubijedjen da se moze napraviti! Zar nije potisak i dodir prsta da bi tipnuo neku funkciju na mobitelu!???L00d wrote:a zanimljiva ideja, stvarno. I to vezano za "touch", zar se ne bi nekako mogla mjeriti jacina pritiskaGray wrote:Kaligrafija wrote:Postoji li app da radi kao digitalna vaga na mobitelu, ne mislim na zajebancije , nego da bude prava vaga , o gramima pricam naravno , recimo da moze vagati do 50 grama , preko touchscreen-a!? Ako moze kompas raditi , moze vala i vaga hehehehe!!!Ako nema , onda evo prijedlog da neko uzme lovu i napravi taj app!!
-
Gray
#4375 Re: Android OS
Kaligrafija wrote:Ja sam ubijedjen da se moze napraviti! Zar nije potisak i dodir prsta da bi tipnuo neku funkciju na mobitelu!???L00d wrote:a zanimljiva ideja, stvarno. I to vezano za "touch", zar se ne bi nekako mogla mjeriti jacina pritiskaGray wrote:
Ne može sa sadašnjim hardverom, jer ekran ne mjeri jačinu dodira nego mjeri samo gdje je dodir preko provodljivosti ekrana ili čega već, ne fizičke težine/jačine pritiska na staklo