Android OS
Moderator: Benq
- Qler
#4076 Re: Android OS
A jeste nestrpljivi, 20 dana ne mozete cekati viber, a ICS ste cekali godinu dana 
- nermin.padez
#4077 Re: Android OS
Izbacili su sors kod prije koji dan, uveliko se rade romovi za telefone. I urade bolje developeri nego ovi proizvodjacizLatk0 wrote:Inc S isti skoro, 99% i dobije.. Slabiji telefoni dobiju - ko tu koga, hahah. Ma samo nek izbace source code, ostalo ce developeri srediti
Sto se tice Vibera, ja ga ne koristim, kad mi 3 broja u imeniku imaju samo....a i cuo sam da zeza na ICSu na SGSu8-)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
- arnes_king
#4078 Re: Android OS
Imam li potrebe koristiti neki antivirus i ako da koji preporucujete? Ili mi apsolutno ne treba ?
-
Walter76
#4079 Re: Android OS
Apsolutno ti ne treba! Provjereno!arnes_king wrote:Imam li potrebe koristiti neki antivirus i ako da koji preporucujete? Ili mi apsolutno ne treba ?
-
Fauja Singh
#4080 Re: Android OS
Pa majka mu stara ne izmisljaju ga nanovo.Qler wrote:A jeste nestrpljivi, 20 dana ne mozete cekati viber, a ICS ste cekali godinu dana
Kad sam tek instalirao nesluzbenu verziju JB-a mnoge aplikacije nisu radile, pa sam se vratio na ICS, kroz par dana pocnem dobijati update na tim aplikacijama i u opisu vidim da sa update-om aplikacije rade na JB-u, a jos zvancino JB nije ni izasao... Evo ima 10-tak dana kako je izasao i zvanicni JB a update za Viber-a nigdje. Na Twiteru ih pratim i stalno pisu "soon soon"
A ne mogu docekati iz razloga sto na Viberu imam 4-5 drugova sa kojima se cujem svakodnevno, neke kolege s posla imaju Viber, roditelji imaju Viber, sestra, supruga, zet, sura...
Viber mi je najkorisnija aplikacija, ustedio sam dobrih para pricajuci preko njega.
- mondo bizarro
#4081 Re: Android OS
nermin.padez, kvaziekspert, quarterback, hvala na odgovorima i preporukama 
- vukojebina
#4082 Re: Android OS
nije to nista, ja na windows phone instaliro viber, kad vidim beta verzija, kaze ne rade pozivi, samo poruke mozes slat, i pise rade na tome da i to srede, za koji dan treba ocekivat da bude full verzija..proslo od tog 6 mjeseci, apsolutno pipnuli nista nisu, i danas dan ne radi opcija poziva..stroga normala wrote:Pa majka mu stara ne izmisljaju ga nanovo.Qler wrote:A jeste nestrpljivi, 20 dana ne mozete cekati viber, a ICS ste cekali godinu dana
Kad sam tek instalirao nesluzbenu verziju JB-a mnoge aplikacije nisu radile, pa sam se vratio na ICS, kroz par dana pocnem dobijati update na tim aplikacijama i u opisu vidim da sa update-om aplikacije rade na JB-u, a jos zvancino JB nije ni izasao... Evo ima 10-tak dana kako je izasao i zvanicni JB a update za Viber-a nigdje. Na Twiteru ih pratim i stalno pisu "soon soon"![]()
A ne mogu docekati iz razloga sto na Viberu imam 4-5 drugova sa kojima se cujem svakodnevno, neke kolege s posla imaju Viber, roditelji imaju Viber, sestra, supruga, zet, sura...![]()
Viber mi je najkorisnija aplikacija, ustedio sam dobrih para pricajuci preko njega.
-
spudmonster
#4083 Re: Android OS
Haj 'vako... da li je bolje ako je Titanium instaliran na telefon, a ne na SD?
I kakva su vas a iskustva sa PRO verzijama aplikacija skinutih sa Mobilisma?
I kakva su vas a iskustva sa PRO verzijama aplikacija skinutih sa Mobilisma?
- valter.ba
#4084 Re: Android OS
Hvala mnogo
Isprobao sam ovaj widget dobar je ali jos uvijek ne izbacuje naziv bazne stanice kao npr Drvenija 
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
quarterback
#4085 Re: Android OS
mondo.bizzaro wrote:nermin.padez, kvaziekspert, quarterback, hvala na odgovorima i preporukama
- nermin.padez
#4086 Re: Android OS
mondo.bizzaro wrote:nermin.padez, kvaziekspert, quarterback, hvala na odgovorima i preporukama
Sto je @stroga normala svima instalirao Viber
E ima li neka app ili nesto da me obavijesti kad je puna baterija, neki zvuk ili nesto, da se upali ekran pa ugasi, kao na Gingeru! na ICSu to nemam
-
zLatk0
#4087 Re: Android OS
nermin.padez wrote:Izbacili su sors kod prije koji dan, uveliko se rade romovi za telefone. I urade bolje developeri nego ovi proizvodjacizLatk0 wrote:Inc S isti skoro, 99% i dobije.. Slabiji telefoni dobiju - ko tu koga, hahah. Ma samo nek izbace source code, ostalo ce developeri srediti
Sto se tice Vibera, ja ga ne koristim, kad mi 3 broja u imeniku imaju samo....a i cuo sam da zeza na ICSu na SGSu8-)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Evo sta na kraju izađe, peticija da izbace cisti bez Sensa, a tek onda kako ce da leti ICS sa originalnim drajverima
http://www.xda-developers.com/android/h ... n-started/
Kome god nije tesko nek je potpise (barem ko ima HTC telefon, da vidi sta ga moze docekati uskoro)
- fatality
#4088 Re: Android OS
pozz,
interesuje me imaju li neke cool igrice za ovaj android ?
Gledao sam na android marketu top 50 apps il tako nest, al sve neke gluposti (tu je ukljuceno ono sto se placa i ono sto je dzabaluka). Elem moj zadnji pokusaj da vidim zna li neko ovdje nesta dobro sto bi mogao i preporuciti (ne mora to nuzno biti igrica, al nest sto je zanimljivo da se ubije vrijeme na telefonu)
I nemojte mi molim vas sad pocet sa angry birds, fruit ninja i tako te stvari sto su odavno ofucane.
hvala velika
interesuje me imaju li neke cool igrice za ovaj android ?
Gledao sam na android marketu top 50 apps il tako nest, al sve neke gluposti (tu je ukljuceno ono sto se placa i ono sto je dzabaluka). Elem moj zadnji pokusaj da vidim zna li neko ovdje nesta dobro sto bi mogao i preporuciti (ne mora to nuzno biti igrica, al nest sto je zanimljivo da se ubije vrijeme na telefonu)
I nemojte mi molim vas sad pocet sa angry birds, fruit ninja i tako te stvari sto su odavno ofucane.
hvala velika
- vukojebina
#4089 Re: Android OS
Sve svoje cool igrice koje imas na iphone, mozes pronaci i na androidu...
Sve je to ba relativno...ne moze tebi neko drugi skontat sta bi ti bilo cool i zanimljivo...recimo milioni ljudi igraju te angry birds,a meni igrica bezveze...dok recimo mahjong bi mogo igrat danima...
Sve je to ba relativno...ne moze tebi neko drugi skontat sta bi ti bilo cool i zanimljivo...recimo milioni ljudi igraju te angry birds,a meni igrica bezveze...dok recimo mahjong bi mogo igrat danima...
-
Fauja Singh
#4090 Re: Android OS
Kako je krenulo morat cu ih na Skype navlacitnermin.padez wrote:
Sto je @stroga normala svima instalirao Viber![]()
Joj danas dobijem update Vibera, kontam evo ga to je to, kad ono novost opcija grupnih poruka
- faruche
#4091 Re: Android OS
Jedno problem. Kupio sam samsung galaxy s plus u telecomu i sve je ok dok neki dan ne primjetih da ne mogu instalirati ni jednu aplikaciju, a prije sam mogao. Znaci na google play nadjem zeljenu aplikaciju, kliknem prihvati i preuzmi, aplikacije se skine ali se ne instalira nego stalno stoji onaj status bar "preuzimanje". Nikako da prebaci na instaliranje. Tako za svaku aplikaciju. Nece ni kad je pokusam da instaliram sa laptopa (takodjer, prije sam mogao). Nista nisam cackao. Samo sam pokusao ugasi/upali telefon ali opet nece.
-
zLatk0
#4092 Re: Android OS
Clear data & cache Marketa, pa onda vidi
-
edD
#4093 Re: Android OS
Imao sam isti problem na istom telefonu... Skini ovu verziju Google Play-a http://www.mediafire.com/?49rqc36aiice4b2 (3.4.7) i instaliraj je... Postoji neki problem u prethodnom update-u za ove telefone...faruche wrote:Jedno problem. Kupio sam samsung galaxy s plus u telecomu i sve je ok dok neki dan ne primjetih da ne mogu instalirati ni jednu aplikaciju, a prije sam mogao. Znaci na google play nadjem zeljenu aplikaciju, kliknem prihvati i preuzmi, aplikacije se skine ali se ne instalira nego stalno stoji onaj status bar "preuzimanje". Nikako da prebaci na instaliranje. Tako za svaku aplikaciju. Nece ni kad je pokusam da instaliram sa laptopa (takodjer, prije sam mogao). Nista nisam cackao. Samo sam pokusao ugasi/upali telefon ali opet nece.
- faruche
#4094 Re: Android OS
Proradi, hvala tiedD wrote:Imao sam isti problem na istom telefonu... Skini ovu verziju Google Play-a http://www.mediafire.com/?49rqc36aiice4b2 (3.4.7) i instaliraj je... Postoji neki problem u prethodnom update-u za ove telefone...faruche wrote:Jedno problem. Kupio sam samsung galaxy s plus u telecomu i sve je ok dok neki dan ne primjetih da ne mogu instalirati ni jednu aplikaciju, a prije sam mogao. Znaci na google play nadjem zeljenu aplikaciju, kliknem prihvati i preuzmi, aplikacije se skine ali se ne instalira nego stalno stoji onaj status bar "preuzimanje". Nikako da prebaci na instaliranje. Tako za svaku aplikaciju. Nece ni kad je pokusam da instaliram sa laptopa (takodjer, prije sam mogao). Nista nisam cackao. Samo sam pokusao ugasi/upali telefon ali opet nece.
-
Anne Boleyn
#4095 Re: Android OS
Imam isti problem, nedavno sam baš na ovoj temi pitala zna li neko kako da to riješim, ali mi niko nije odgovorio. S obzirom da se ja ne razumijem u ove stvari baš najbolje, moram pitati šta treba da skinem sa ove stranice, jer ja nigdje ne vidim taj google play? 
-
edD
#4096 Re: Android OS
Skines file iz prethodnog posta (naziv file-a com.vending.347.apk), prebacis ga na telefon preko samsung kies-a ili ga spoji preko USB-a i prebaci... Na telefonu pokrenes File Manager My Files, nadjes ga na kartici gdje si ga prabacila i instaliras ga...Anne Boleyn wrote:Imam isti problem, nedavno sam baš na ovoj temi pitala zna li neko kako da to riješim, ali mi niko nije odgovorio. S obzirom da se ja ne razumijem u ove stvari baš najbolje, moram pitati šta treba da skinem sa ove stranice, jer ja nigdje ne vidim taj google play?
-
Anne Boleyn
#4097 Re: Android OS
Radi.
Hvala ti puno!
Malo se namučih dok sam skontala kako to prebaciti, ali sam na kraju uspjela instalirati. 
-
edD
#4098 Re: Android OS
Drago mi je da si uspjela, ja sam proveo pola dana dok nisam nasao rjesenjeAnne Boleyn wrote:Radi.Hvala ti puno!
Malo se namučih dok sam skontala kako to prebaciti, ali sam na kraju uspjela instalirati.
- nermin.padez
#4099 Re: Android OS
Ima li neka dobra app za OI u Londonu, da mogu da pratim rezultate, kad ko igra i slicno! 
-
quarterback
#4100 Re: Android OS
zavisno koliko toga instaliras, ako imas samo kartu BH ne bi trebalo vise od 50-100 MBmasmavi wrote:Koliko iGo zauzima na kartici s navteq mapama?