Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nermin.padez

#3851 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Revolucionar ★ wrote:Gdje se pali light notification, to jos nisam cackao :lol:
System Settings - Display - Notification Light.........Ovo je na CM9 ICS :D

Evo Brazzoo za tebe, pa ga ne gasi niakd :D

https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

Evo ti i ovo extra je
https://play.google.com/store/apps/deta ... m90aWZ5Il0.

:D
brazzo19

#3852 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

E hvala ti a hocel mi to rijesit problem kad dobijem poruku sto se ekran ne upali i ovo kad ga trzam iz dzepa ??? :D
skafiskafsnjak

#3853 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Da li je neko rootovao Xperiu neo V . Da li je lahko kao sto ovdje pise ? pomocu ovoga " DooMLoRD's Easy rooting toolkit <v3.0>".

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1409269
_Reds_

#3854 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

L00d wrote:Da li je neko rootovao Xperiu neo V . Da li je lahko kao sto ovdje pise ? pomocu ovoga " DooMLoRD's Easy rooting toolkit <v3.0>".

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1409269
Ve sma ti rekao, rootovao sam je ja i jos tonu ljudi, probaj po tome, ako ne ide imas 4-5 drugih upustava, po jednom ce moci.
Quaresma

#3855 Re: Android OS

Post by Quaresma »

pa nek proba sa SuperOneKlick, vjerujem da je i njegov telefon podrzan
brazzo19

#3856 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

nermin.padez wrote:
Revolucionar ★ wrote:Gdje se pali light notification, to jos nisam cackao :lol:
System Settings - Display - Notification Light.........Ovo je na CM9 ICS :D

Evo Brazzoo za tebe, pa ga ne gasi niakd :D

https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

Evo ti i ovo extra je
https://play.google.com/store/apps/deta ... m90aWZ5Il0.

Kad dobijes sms poruku upalili ti se ekran znaci kad dodje sms upali se ekran i zuvk se cuje ko obicno , meni samo zvuk da sam dobio poruku a ekran ostane ugasen :(
nermin.padez

#3857 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

brazzo19 wrote:
Kad dobijes sms poruku upalili ti se ekran znaci kad dodje sms upali se ekran i zuvk se cuje ko obicno , meni samo zvuk da sam dobio poruku a ekran ostane ugasen :(
I meni je tako! Sad da li je zbog NoLED-a ili ne ne znam! Kad dodje poruka amo se cuje zvuk i zavibrira ali ugasen ekran! To je cak i bolje, nema potrebe da se pali ekran i trosi bateriju! Zato i postoji Notificiation Light u ICS-u (mozes namjestiti za Pozive, SMS, i za ostale aplikacije) , a za AMOLED ekrane i NoLED :) :D
brazzo19

#3858 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Aha znaci i u tebe je , nisam sam uh dobro je ja mislio da sam nesto zajebo prilikom flashanja :D Nije to do No Led.a 100% jer ja ga nemam instaliranog pa mi se opet ne pali ekran kada mi dodje poruka , a notification light to je jelde kad recimo se ne javim ili ne procitam poruku ekran mi ugasen a one dvije tipke u dnu ekrana svijetle jel tako ??? Ja sam to iskljucio sta ja znam da se ne bi sta zajebalo posto recimo spavam i ustanem za 3-4 sata a ono svijetli li svijetli pa zbog toga , a reci mi ovo no led , sad sam instalirao i probao nisam se javio na poziv display se ugasio i na njemu ima samo mala crvena ikonica kao propusten poziv i hoda po ekranu stalno e sad mi reci na kojem to principu radi i jel ugasen ekran i hocel se sta zeznut posto recimo to moze mi hodati po par sati po ekranu dok ja ne uzmem mob u ruke i ne vidim recimo kad spavam pa se bojim da se sta ne zezne posto stalno stoji upaljeno ????
_Reds_

#3859 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

brazzo19, druze pa radis li ti ista drugo, osim sto carkas po tom mobu po citav dan :D
brazzo19

#3860 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

_Reds_ wrote:brazzo19, druze pa radis li ti ista drugo, osim sto carkas po tom mobu po citav dan :D
Suti ne pitaj nek mi jos gospodin padež razjasni ovo i necu vise nista ..... jah i ovo jos me muci sto nekad kad ga trznem iz dzepa ne reaguje kad se hocu javit sta li mu je majka mu stara hmmmm :? :? :?

nermin.padez

#3861 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

brazzo19 wrote:Aha znaci i u tebe je , nisam sam uh dobro je ja mislio da sam nesto zajebo prilikom flashanja :D Nije to do No Led.a 100% jer ja ga nemam instaliranog pa mi se opet ne pali ekran kada mi dodje poruka , a notification light to je jelde kad recimo se ne javim ili ne procitam poruku ekran mi ugasen a one dvije tipke u dnu ekrana svijetle jel tako ??? Ja sam to iskljucio sta ja znam da se ne bi sta zajebalo posto recimo spavam i ustanem za 3-4 sata a ono svijetli li svijetli pa zbog toga , a reci mi ovo no led , sad sam instalirao i probao nisam se javio na poziv display se ugasio i na njemu ima samo mala crvena ikonica kao propusten poziv i hoda po ekranu stalno e sad mi reci na kojem to principu radi i jel ugasen ekran i hocel se sta zeznut posto recimo to moze mi hodati po par sati po ekranu dok ja ne uzmem mob u ruke i ne vidim recimo kad spavam pa se bojim da se sta ne zezne posto stalno stoji upaljeno ????
Procackaj malo opcije, imas sve fino tamo da namjestis! Ja sam ukljucio Senzor blizine, tako da ti nece svjetliti to dok je nesto blizu senzora, i to je veoma prakticno zbog aterije! Npr telefon ti je u dzepu nece svetliti dok ne izvadis ili ako je okrenut na ekran! Uglavnom cackaj imas i test...mozes namjestiti i procente i vrijeme kad se puni da pise na ekranu sto je takodje prakicno :D

http://www.devasque.com/noled/themes.php

Ovde imas razne teme, ako ti se ta ne svidja! Meni je stvarno mnogo korisan program, ne mnoram paliti telefon da vidim imam li propusten poziv, sms, email, gtalk itd :D

To i jeste prednost AMOLED-a, sto nema pozadinskog osvjetljenja, znaci svetle samo diode za tu ikonicu dok su sve ostale iskljucene, i vrlo malo trosi bateriju! diode kad ne svjetle, crna boja (kao da je ekran ugasen) zato i AMOLEDi trose dosta manje baterije od LCD-a :D
brazzo19

#3862 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Dobro se ti meni naprica uglavnom recimo imam propusteni i telefon nije kod mene jedno 5 sati i za to vrijeme pici ikonica po ekranu dok ne uzmem telefon u ruke i za tih recimo 5 sati nece mi otic nista baterije a nece mi se ni zajebat ekran nista ni display jer je ta dioda gorila 5 sati ???? :D
nermin.padez

#3863 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

brazzo19 wrote:Dobro se ti meni naprica uglavnom recimo imam propusteni i telefon nije kod mene jedno 5 sati i za to vrijeme pici ikonica po ekranu dok ne uzmem telefon u ruke i za tih recimo 5 sati nece mi otic nista baterije a nece mi se ni zajebat ekran nista ni display jer je ta dioda gorila 5 sati ???? :D
Drzis ga na ekranu ili namjesti Time-Out, na gori mozda sat vremena! Otvoi prohgram i gledaj :D Prije ce ti se raspasti taj telefon nego sto didode izgore :lol:
brazzo19

#3864 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Aha ej jos samo ovo da te pitam , kad otvorim imenik tamo u listi mi prikaze jedan te isti broj 3 puta svi mi brojevi troduplani uradio sam ono uvoz izvoz sa sim kartice brojeva na telefon i ona sinhronizacija gmaila isto ukljucena kako da ukinem da nemam po tri puta jedan broj u imeniku kad sam imao 2.3.6 verziju to sam nekako uspio odradit ici na hide i da mi jedan broj prikaze ovako svaki broj po tri puta i uzasno me nervira to eto. :grin:

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
nermin.padez

#3865 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Jesi baksuz brazoo! Pojavio mi se problem! Desava mi se da nece ekran sam da se ugasi, sem na "power" dugme, nekad se desi da se i ugasi ekran i nemoze upaliti i moras vaditi bateriju! :-)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
brazzo19

#3866 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Eto ti taj tvoj NO Led znao sam ja da tu nesto nije ok da to nisu cista posla crni nermine ...
valter.ba

#3867 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Vas dvojica na PRIVATE :D Prejaki ste za konkurenciju, da nije vas tema bi umrla prirodnom smrću :lol: .
zLatk0

#3868 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

@ brazzo za imenik - export na sd, upload na gmail i tu sve sredi, a ostale kontakte obrisi, PRVO IH SPASI NA SD i onda sync sa google 8-)
citadela

#3869 Re: Android OS

Post by citadela »

Da vas pitam ...

Presao sam na ICS ..eh, moze li se skloniti ono genijalno uputstvo "swipe screen to unlock" ( :x ) sa lock screena... necu da instal nikakvu lock screen app, jer mi onda ne funkcionise onaj missed message flasher :D ima li jos neko da je ovako osjetljiv a da je to rijesio? :D
skafiskafsnjak

#3870 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Evo moje stanje... jos 21% ostalo

Image
_Reds_

#3871 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

L00d wrote:Evo moje stanje... jos 21% ostalo

Image
Ovo je odlicno, ali obzirom da ne koristis Wi-Fi, kod mene taj neo i za Wi.Fi moze do 2 dana, ali ako je Wi.-Fi, upaljen zbog notifikacija, a ako ga intenzivno koristim onda ipak nekih dan i pol, inache koristim custom ROM.

Ako ne koristim wi-fi i ne igram igrice moze i tri dana.
skafiskafsnjak

#3872 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Nije mi stalno upaljen ... palim kad mi treba.
Nermin_BH

#3873 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Pozdrav, kako da otključam bootloader kad dođem do stepa da vidim možel se otključati piše

Bootloader unlock allowed: No

ispod baterije piše 12w50

xperia neo v
_Reds_

#3874 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Nermin_BH wrote:Kako da otključam bootloader kad dođem do stepa da vidim možel se otključati piše

xperia neo v
Moze se rootati i bez toga ja mislim, vidi malo na XDA ima nekih stvari i bez otkljucavanja BL.
Nermin_BH

#3875 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

_Reds_ wrote:
Nermin_BH wrote:Kako da otključam bootloader kad dođem do stepa da vidim možel se otključati piše

xperia neo v
Moze se rootati i bez toga ja mislim, vidi malo na XDA ima nekih stvari i bez otkljucavanja BL.
Lahko ga je rootati ali hoću da stavljam custom rom-ove.
Post Reply