Tune In je sigurica! Nego imas vec widget prisutan u dijelu "Widgets" nadji ga i samo prevuci na pocetni ekran! Meni zavrsava posao! Pokazuje trenutnu temperaturu kao i neku prognozubrazzo19 wrote:ma necu radio jebo to skinut cu tune in on je sigurica jel tako ???
samo jos da mi je rijsit ovaj widget za vrijeme i igrice i to je to
Android OS
Moderator: Benq
- nermin.padez
#3701 Re: Android OS
- agent_zero
#3702 Re: Android OS
Možeš i sad: http://mob.hr/kako-instalirati-jelly-be ... more-24269casanova123 wrote:jel se vec moze nabaciti jelly bean? imam galaxy nexusa ali nikakve obavijesti nisam dobio..
Ali ja bih ipak sačekao juli (mada znam da je teško izdržati). Svaka čast googleu na ovako fenomenalnom OS-u.
@ostali
Kako stvari stoje, postaje jasno da samo nexuse treba furati, google krajem ove i početkom iduće treba pustiti u prodaju nekoliko nexus uređaja od raznih proizvođača.
-
Chuckie
#3703 Android OS
Ma mijenjaj vala 700 romova jer oficijelnog neces nikad vidjeti, mozda naletis na neki koji ne stuca, mada prosto sumnjam.Revolucionar ★ wrote:Pa mislim, koliki psycho trebas biti da te vrijedja koliko uredjaja vrti neka verzija tvog omiljenog OS-a .. boli me tu?i . . sto se mene tice, kao sto sam vec jednom rekao, android je i u svojoj gingerbread verziji stabilan i sjajan proizvod, i ja jos uvijek necu preci na ics dok mi ovaj ne dosadi .. sto se tice tvoje svete brojke od 10 %,jedino za sta je mogu vezati kod tvog cijenjenog iPhonea je da je on samo 10 % customizable - i to se odnosi na to da mozete promjenit onu vanjsku plastikuChuckie wrote:Sto je istina boli? 10% ih vrti ICS. Najopzimisticnije procjene za Jelly govore 5-7%.Revolucionar ★ wrote:tebe treba prijavit za flaming, opterecen si androidom previse .. sta je, iphone tema mrtva ? dosla raja pameti![]()
Uzivaj sinko, ja odoh skinut 529 skinova i ukombinirat sa 780 lockera, promjenit 700 ROM-ova i flashovat mob u malu tvornicu oplemenjenog plutonija
-
Nazif_Gljiva
#3704 Re: Android OS
Ako hoces stabilan OS koji ne stuca (koristis samo ono sto apple kaze) uzmes iphone.
Ako ne znas sta valja, uzmes najskuplje...
Chuckie, nemoj mi samo reci da si bio korisnik androida prije tvog iphone-a 3gs?
I ako jesi, mozes li nam otkriti sta si koristio?
Ako ne znas sta valja, uzmes najskuplje...
Chuckie, nemoj mi samo reci da si bio korisnik androida prije tvog iphone-a 3gs?
I ako jesi, mozes li nam otkriti sta si koristio?
-
Chuckie
#3705 Android OS
Koristio I5700 i I9000, tada nije bilo boljih, za koje je tadasnji 3Gs bio spejsšatl. Nakon toga je došao iP4.
- gtitdi
#3706 Re: Android OS
imam jedno pitanje
U zdnjih 10 tak dana mi se moj Samsung galaxy s1 stalno gasi
i kada ga uspijem upaliti ( nakon sto izvadim bateriju ) vrati mi se na fabricke postavke
e sada pitanje STA DA RADIMM
i kada ga uspijem upaliti ( nakon sto izvadim bateriju ) vrati mi se na fabricke postavke
-
Nazif_Gljiva
#3707 Re: Android OS
Pitanje je sta si mu radio?gtitdi wrote:imam jedno pitanje
- gtitdi
#3708 Re: Android OS
nista bgm
samo na jednom poceo da me zeza
samo na jednom poceo da me zeza
-
Nazif_Gljiva
#3709 Re: Android OS
Imas stock ginger na njemu, nema customizacije bilo kakve? Da li si sta novo instalirao prije toga, radio update preko kies-a? Gdje si uzeo telefon? Na kraju, koja ti je verzija?
- gtitdi
#3710 Re: Android OS
ma znam samo da sam uzeo prije godinu danaNazif_Gljiva wrote:Imas stock ginger na njemu, nema customizacije bilo kakve? Da li si sta novo instalirao prije toga, radio update preko kies-a? Gdje si uzeo telefon? Na kraju, koja ti je verzija?
a nisam nista posebno instalirao neke programe il nesto
a verzija je ja mislim ona pocetna
e sada ne znam mogu li sam sta uraditi il da odnesem negdje i gdje?
a i ne razumijem se ja nesto pretjerano u to
- nermin.padez
#3711 Re: Android OS
Chuckie, ne zagadjuj temu vise sa tim, ako te ne interesuje Android, ne znam sta komentarises onda...
Tema je Android OS i treba da se prica samo o tome, imas svoju temu pa razglabaj do zore
Nego kako se Vama ponasa baterija na ICS-u. Meni je bas losa....kako je krenulo nece drzati ni 10 sati, ali doduse ga bas koristim
@stroga normala kako ti deveras....

U prosjeku mi drzi 15-24h uz umjereno koriscenje i svako vece punim tel i ujutru kad ustanem 100% i drzi do uvece! Na Gingeru je izlazilo po dan i po....
Tema je Android OS i treba da se prica samo o tome, imas svoju temu pa razglabaj do zore
Nego kako se Vama ponasa baterija na ICS-u. Meni je bas losa....kako je krenulo nece drzati ni 10 sati, ali doduse ga bas koristim

U prosjeku mi drzi 15-24h uz umjereno koriscenje i svako vece punim tel i ujutru kad ustanem 100% i drzi do uvece! Na Gingeru je izlazilo po dan i po....
-
BadBoy
#3713 Re: Android OS
Jesi pokušao sa hard resetom? Nisam ni ja zadovoljan nešto posebno baterijom, ali čitao sam na raznim XDA threadovima da se većina problema riješi tim resetiranjem. Meni nešto mrsko, imam i previše aplikacija, a nemam nekog vremena da sada to sve ponovo vraćam u pređašnje stanje. 
- nermin.padez
#3714 Re: Android OS
Stock Kernel od CM9 Nightly! Telefon je SGS.... Juce sam stavio CPU Governor na "Conservative" mozda pomogne!Nazif_Gljiva wrote:Koji kernel koristis?
Ma ne mogu hard reset, mrsko mi namjestetati podesavanja, nije do aplikacija, lako je to vratiti sa Titaniumom
Mozda je problem jer flesujem Nightly svako jutro, pa ne postigne 3 ciklusa punjenje/praznjenje
Ili ga *ebe neka aplikacija ali ne mogu skontati koja....
Ima ona aplikacija BetterBatteryStats ali ne mogu odgonetnuti nista sa njom (ne kontam bas najblje)
-
brazzo19
#3715 Re: Android OS
Nermine upomoc normala brate
Ovako konacno sam mu sve pohvato znaci sve je super i sve ja za 5 i igrice sto su mi se gasile samo ponovo instalirao obrisao fileove pa ponovo skinuo i sad je sve ok jedino sto pojede mi bateriju neznam sta da radim to mi je najveci problem telefon je brz nikad brzi ne trza ni nista al baterija nemoze izdrzat nikako tamo u potrosnju kad udjem pise zaslon 71% a sve ostalo ovo android i ostalo nije preko 7-8% bateriju mi pojede kad ga drzim u djepu ugasen display za pola sata skine gotovo 10% baterije sta da radim , taman sam se navikao i ustelio sad opet sranje ... nemogu ja bez probema u pmmmm

Ovako konacno sam mu sve pohvato znaci sve je super i sve ja za 5 i igrice sto su mi se gasile samo ponovo instalirao obrisao fileove pa ponovo skinuo i sad je sve ok jedino sto pojede mi bateriju neznam sta da radim to mi je najveci problem telefon je brz nikad brzi ne trza ni nista al baterija nemoze izdrzat nikako tamo u potrosnju kad udjem pise zaslon 71% a sve ostalo ovo android i ostalo nije preko 7-8% bateriju mi pojede kad ga drzim u djepu ugasen display za pola sata skine gotovo 10% baterije sta da radim , taman sam se navikao i ustelio sad opet sranje ... nemogu ja bez probema u pmmmm
- agent_zero
- nermin.padez
#3717 Re: Android OS
Iskljuci sve sinhronizacije, pozadinske radnje itd... na osnovu toga Ekran 71% zakljucujem da ti se ne gasi ekran u dzepubrazzo19 wrote:telefon je brz nikad brzi ne trza ni nista al baterija nemoze izdrzat nikako tamo u potrosnju kad udjem pise zaslon 71% a sve ostalo ovo android i ostalo nije preko 7-8% bateriju mi pojede kad ga drzim u djepu ugasen display za pola sata skine gotovo 10% baterije sta da radim
Mogu ti preporuciti program BetterBatteryStats i CPU Spy pa kontrolisi
-
brazzo19
#3718 Re: Android OS
Kako mislis ne gasi se , pa ugasi se mislim na tipku crno bude i stavim ga u djep i to je tonermin.padez wrote:Iskljuci sve sinhronizacije, pozadinske radnje itd... na osnovu toga Ekran 71% zakljucujem da ti se ne gasi ekran u dzepubrazzo19 wrote:telefon je brz nikad brzi ne trza ni nista al baterija nemoze izdrzat nikako tamo u potrosnju kad udjem pise zaslon 71% a sve ostalo ovo android i ostalo nije preko 7-8% bateriju mi pojede kad ga drzim u djepu ugasen display za pola sata skine gotovo 10% baterije sta da radimMeni za pola sata ugasen ekran nece skinuti ni 1%! Ne znam u kakvom ti je stanju telefon,moze biti 1000 stvari ne mogu nagadjati...
Mogu ti preporuciti program BetterBatteryStats i CPU Spy pa kontrolisi![]()
Vidi sta vuce bateriju, da li telefon ide u Deep Sleep itd
- skafiskafsnjak
#3719 Re: Android OS
pa sta kazu za ovaj Jelly bean, kad ce doci na mobitele ?
da li ce serija xperia biti ukljucena ?
PS: a ovo je stvarno iritantno, jos nisam ni ICS dobio na xperia neo v
-
brazzo19
#3720 Re: Android OS
sta je sad bili dzin ili taj billy jean jel i to ics sta je to uopste ???

-
Nazif_Gljiva
#3721 Re: Android OS
Rootao si sa CF root? Ako jesi, probaj Semaphore 2.7.4bfr u kombinaciji sa XXJW4... Svakodnevno flashanje ti ubija bateriju takodjer...nermin.padez wrote:Stock Kernel od CM9 Nightly! Telefon je SGS.... Juce sam stavio CPU Governor na "Conservative" mozda pomogne!Nazif_Gljiva wrote:Koji kernel koristis?
Ma ne mogu hard reset, mrsko mi namjestetati podesavanja, nije do aplikacija, lako je to vratiti sa Titaniumom![]()
Mozda je problem jer flesujem Nightly svako jutro, pa ne postigne 3 ciklusa punjenje/praznjenje![]()
Ili ga *ebe neka aplikacija ali ne mogu skontati koja....
Ima ona aplikacija BetterBatteryStats ali ne mogu odgonetnuti nista sa njom (ne kontam bas najblje)
- nermin.padez
#3722 Re: Android OS
ICS izasao u oktobru, i jos ga nisi dobio, a pitas za JB!L00d wrote:pa sta kazu za ovaj Jelly bean, kad ce doci na mobitele ?
Bilo kako bilo, novi Andorid je tu, a prema Googleovom planu bit će dostupan sredinom srpnja i to za uređaje Galaxy Nexus, Nesus S i tablet Motorola Xoom
Ti ocekuj za godinu dana ako se SE smiluje
- skafiskafsnjak
#3723 Re: Android OS
Pa kontam, da ne preskoce ICS, hahaha.
A u maju su najavljivali za neo v... Nigdje veze
A u maju su najavljivali za neo v... Nigdje veze
- nermin.padez
#3724 Re: Android OS
Nemam Ginger niti planiram povratak! Ne bih bas mijenjao druge kernele to je to sto stvara nestabilnost jos vecu!Nazif_Gljiva wrote: Rootao si sa CF root? Ako jesi, probaj Semaphore 2.7.4bfr u kombinaciji sa XXJW4... Svakodnevno flashanje ti ubija bateriju takodjer...
-
Nazif_Gljiva
#3725 Re: Android OS
Mislim da me nisi skontao...nermin.padez wrote: Nemam Ginger niti planiram povratak! Ne bih bas mijenjao druge kernele to je to sto stvara nestabilnost jos vecu!![]()
Sumnjam da ce to popraviti kvalitet baterije! Ili je jednostavno tako! No, drugima se popravio battery life, a meni losiji
Instaliras ovaj rom (2.3.6), rootas sa Semaphore, i onda flashash sa CM9.
Ti i sad imas Ginger...