Android OS
Moderator: Benq
-
Blacksmith
#3651 Re: Android OS
Ja ne mogu update uraditi ni preko Kies ni preko telefona...Da li neko zna u cemu je problem...
- Qler
#3652 Re: Android OS
TO google radi da te vjecito drzi u iscekivanju
Najave update, pa ga puste tek kad najave novi 
-
brazzo19
#3653 Re: Android OS
Imam jedno pitanje samo posto sam updateovao mob na ovu verziju ics 4.0.4 cm-9-20120628-NIGHTLY-galaxysmtd(1)
Zanima me samo kako pristpuim folderu data ( kao sto sam to radio kad sam imao onu verziju 2.3.6 ) znaci ono da udjem da vidim filove pa da udjem u sd karticu i tako to i jos me zanima kako cu da ugasim ovo glupo navodjenje kad pisem poruku dole mi izbacuje kao rijeci ono krenem pisat 3-4 slova pa mi dole izbaci par rijeci kao jesam li na to mislio hvala .
Zanima me samo kako pristpuim folderu data ( kao sto sam to radio kad sam imao onu verziju 2.3.6 ) znaci ono da udjem da vidim filove pa da udjem u sd karticu i tako to i jos me zanima kako cu da ugasim ovo glupo navodjenje kad pisem poruku dole mi izbacuje kao rijeci ono krenem pisat 3-4 slova pa mi dole izbaci par rijeci kao jesam li na to mislio hvala .
-
Gray
#3654 Re: Android OS
brazzo19 wrote:Imam jedno pitanje samo posto sam updateovao mob na ovu verziju ics 4.0.4 cm-9-20120628-NIGHTLY-galaxysmtd(1)
Za prvo ti treba neki file manager, kao npr es file manager, a mislim i da je u CM malo obrnut redoslijed, pa je default externa kartica ne interna (ali nisams iguran, mada je kod mene tako) a za drugo trebaš u opcijama za tastaturu isključiti suggestions.
-
brazzo19
#3655 Re: Android OS
jel se moze on skinut sa marketa ??? Mislim glupo je to sto jednostavno nemgu prostupit folderima i kartici posto su mi na njoj instalacije muzika i ostalo pa mi treba ....
p.s rijesio sam ovo prvo skinuo sam marketa aplikaciju isada mogu pristupit fileovima samo jos nemogu nikako da ukinem ovo da me ne navodi kad pisem poruku dole ispod sa rijecima ... helpppp
p.s rijesio sam ovo prvo skinuo sam marketa aplikaciju isada mogu pristupit fileovima samo jos nemogu nikako da ukinem ovo da me ne navodi kad pisem poruku dole ispod sa rijecima ... helpppp
Last edited by brazzo19 on 28/06/2012 17:54, edited 1 time in total.
- agent_zero
#3656 Re: Android OS
Strašan OS. Skoro pa savršenstvo.Chuckie wrote:Krenuo je Jelly bean neki dan.agent_zero wrote:Od prekjučer krenuo ICS za evo 3d, a uskoro se očekuje i za ostale (desire hd, desire s, incredible s...).
- valter.ba
#3657 Re: Android OS
Prebacio se na ICS i sada mi ne radi Ringdroid preko kojega sam postavljao zvukove tj pjesme kao ringtone, alarm i sto je najvaznije za SMS poruke (direktno mogu samo birati one koje nudi telefon). Neko ima rjesenje koje radi na ICS?
P.S.
Skinuo sam dvije app sa store-a ali isto nemaju opciju za SMS!
P.S.
-
Chuckie
#3658 Android OS
Da steta sto ce ga dobiti 5% uređaja.agent_zero wrote:Strašan OS. Skoro pa savršenstvo.Chuckie wrote:Krenuo je Jelly bean neki dan.agent_zero wrote:Od prekjučer krenuo ICS za evo 3d, a uskoro se očekuje i za ostale (desire hd, desire s, incredible s...).
-
brazzo19
#3659 Re: Android OS
Ljudi kako da rucno mogu ikonice premjestati ili redati kako ja hocu prije sam do radio na tipku menu pojavi se onaj minus pored njih i vozi znaci da ih mogu pomjerati slagati premjestati i tako to posto mi ih sada reda po abecedi meni se cini a ja hocu da proedam recimo 3 stranice igrice 2 prgorami i tako to i jos nesto kad preko ovog es file explorer udjem u foldere izbaci mi fino sve al kad idem na folder externald sd card i udjem prazan je ma da na njemu imam neke instalacije i ostalo jer kad ga otvorim preko kompa kad spojim mob i usb vidim da je tu sve al cim ga preko ovoga otvorim pokazuje samo kao da je prazan folder ?
- Revolucionar ★
#3660 Re: Android OS
Da steta sto ce ga dobiti 5% uređaja.[/quote]Chuckie wrote:Strašan OS. Skoro pa savršenstvo.Chuckie wrote:Krenuo je Jelly bean neki dan.agent_zero wrote:Od prekjučer krenuo ICS za evo 3d, a uskoro se očekuje i za ostale (desire hd, desire s, incredible s...).
tebe treba prijavit za flaming, opterecen si androidom previse .. sta je, iphone tema mrtva ? dosla raja pameti
-
Fauja Singh
#3661 Re: Android OS
@brazzo19
Prijatelju nema na cemu, uvijek mi je drago bilo kome pomoci ako vec mogu
ICS je dobar OS, vidjet ces, samo se malo trebas navici, slobodno cackaj po njemu, skontat ces kako i sta
Sto se teme tice, danas sam probao Jelly Bean, fakat je izvrstan, lijepe su mu animacije kod otvaranja i zatvaranja aplikacija... cini mi se da je nesto slicno imao MIUI ROM na Galaxy S-u.
Napokon je i rijesen problem sa Live Wallpaperima koji je imao ICS, tada je dosta tih live wallpapera stopalo, sada nema nikakve razlike u radu kada imate za wallpaper obicnu sliku ili live wallpaper.. ovo je ono na sta sam prvo obracao panju.
Fakat mi je bilo zao kada sam se morao vratiti na svoj rom, ali nazalost Jelly Bean koji je danas izasao za download je u stvari leaked verzija, tako da mnoge aplikacije koje meni trebaju ne rade, zvanicni update izlazi sredinom jula, tako da cu se strpiti do tada.
@Chuckie
I ja kazem da je steta da ce ovakav OS dobiti mali broj uredjaja, ali zbog toga nije kriv Google, vec razni proizvodjaci koji su na Androidu. Ja sam ovdje davno rekao da vise necu kupovati Samsung telefone zbog njihove politike da na Galaxy S ne izdaju oficialni ICS, a telefon je bio proglasen za Iphone killer.
Ali sad mogu reci da to definitivno nije razlog da se blati Android niti da ga se zaobilazi, ja cu zaobilaziti Samsung, ali ako oni i dalje budu proizvodili Nexus-a njega cu kupovati jer je Nexus Googleov telefon i prvi dobija update...
Evo npr. jedan Samsung Nexus S ce dobiti update na Jelly Bean, a Samsung Galaxy S nije dobio update ni na ICS a hardwerski su skoro pa identicni. Napredni korisnici i nisu mozda previse zakinuti jer oni i pored oficialnih romova uvijek idu na custom, ali u mom slucaju je stvar principa, Samsung vjerovatno vise nikad.
Prijatelju nema na cemu, uvijek mi je drago bilo kome pomoci ako vec mogu
ICS je dobar OS, vidjet ces, samo se malo trebas navici, slobodno cackaj po njemu, skontat ces kako i sta
Sto se teme tice, danas sam probao Jelly Bean, fakat je izvrstan, lijepe su mu animacije kod otvaranja i zatvaranja aplikacija... cini mi se da je nesto slicno imao MIUI ROM na Galaxy S-u.
Napokon je i rijesen problem sa Live Wallpaperima koji je imao ICS, tada je dosta tih live wallpapera stopalo, sada nema nikakve razlike u radu kada imate za wallpaper obicnu sliku ili live wallpaper.. ovo je ono na sta sam prvo obracao panju.
Fakat mi je bilo zao kada sam se morao vratiti na svoj rom, ali nazalost Jelly Bean koji je danas izasao za download je u stvari leaked verzija, tako da mnoge aplikacije koje meni trebaju ne rade, zvanicni update izlazi sredinom jula, tako da cu se strpiti do tada.
@Chuckie
I ja kazem da je steta da ce ovakav OS dobiti mali broj uredjaja, ali zbog toga nije kriv Google, vec razni proizvodjaci koji su na Androidu. Ja sam ovdje davno rekao da vise necu kupovati Samsung telefone zbog njihove politike da na Galaxy S ne izdaju oficialni ICS, a telefon je bio proglasen za Iphone killer.
Ali sad mogu reci da to definitivno nije razlog da se blati Android niti da ga se zaobilazi, ja cu zaobilaziti Samsung, ali ako oni i dalje budu proizvodili Nexus-a njega cu kupovati jer je Nexus Googleov telefon i prvi dobija update...
Evo npr. jedan Samsung Nexus S ce dobiti update na Jelly Bean, a Samsung Galaxy S nije dobio update ni na ICS a hardwerski su skoro pa identicni. Napredni korisnici i nisu mozda previse zakinuti jer oni i pored oficialnih romova uvijek idu na custom, ali u mom slucaju je stvar principa, Samsung vjerovatno vise nikad.
- nermin.padez
#3662 Re: Android OS
brazzo19 wrote:jel se moze on skinut sa marketa ??? Mislim glupo je to sto jednostavno nemgu prostupit folderima i kartici posto su mi na njoj instalacije muzika i ostalo pa mi treba ....
http://goo.im/gapps/
I naravno File Explorer skines sa Marketa! Mislim da im je Google nesto zahtjevao da izbace app iz OS-a
Imas osgovarajuce foldere na SD Kartici (Alarm, Notifications, Ringones), samo tu kopiras i pojavice se u menijuvalter.ba wrote:Prebacio se na ICS i sada mi ne radi Ringdroid preko kojega sam postavljao zvukove tj pjesme kao ringtone, alarm i sto je najvaznije za SMS poruke (direktno mogu samo birati one koje nudi telefon). Neko ima rjesenje koje radi na ICS?![]()
P.S.
Nemoze to, APPDrawer je takav (ovo je cisti Google nije TW Samsungov), On automatski reda po abecedi, takodje nece ostavljati prazna mjesta kad izbrises neku app...itdbrazzo19 wrote:Ljudi kako da rucno mogu ikonice premjestati ili redati kako ja hocu prije sam do radio na tipku menu pojavi se onaj minus pored njih i vozi znaci da ih mogu pomjerati slagati premjestati i tako to posto mi ih sada reda po abecedi meni se cini a ja hocu da proedam recimo 3 stranice igrice 2 prgorami i tako to i jos nesto kad preko ovog es file explorer udjem u foldere izbaci mi fino sve al kad idem na folder externald sd card i udjem prazan je ma da na njemu imam neke instalacije i ostalo jer kad ga otvorim preko kompa kad spojim mob i usb vidim da je tu sve al cim ga preko ovoga otvorim pokazuje samo kao da je prazan folder ?
external_sd ti je sada emmc
Sa Androidom nikad dosadno...Revolucionar ★ wrote: tebe treba prijavit za flaming, opterecen si androidom previse .. sta je, iphone tema mrtva ? dosla raja pameti
@ stroga normala
Slazem se sa tvojim misljenjem! Najbolje je kupiti Googleov telefon, dobijes i cist Android (najljepsi) i uvijek update!
Nije problem do Googlea vec do proizvodjaca! Hoce oni da ubacuju neke svoje stvari (TouchWizz, Sense...), koji opterete mnogo masinu i zahtjeva vise RAM-a! Zato ga SGS nije dobio oficijelni! Moci ce podrzati i JB jer ga Nexus S dobija pa ce portovati! Ne brinem se dok ima jaka zajednica za SGS i imas podrsku od njih i jos uvijek je popularan model! CyanogenMod odrade bolji ROM nego Samsung! Prije je izasao ICS za SGS nego SGS2, i to sa manje bagova
A ne treba zaobilazi samo Samsung vec i ostale proizvodjace...
Last edited by nermin.padez on 28/06/2012 19:22, edited 2 times in total.
- alibaba_i_30_godina
#3663 Re: Android OS
Koristim ja redovno i moram priznati da sam prezadovoljan. Prije nekoliko dana je bio i update, pa sada kada se klikne na neki od kanala, prvo se pojavi raspored za taj dan i moze se onda odabrati sta se tacno zeli gledati, a sto je emitovano do tada.Eborg wrote:Korist li iko ovu aplikaciju MojaWebTV?
Da li se mora pristupati preko BH Telecom wirelessa ili je dovoljno da je korisnik na njihovoj mobilnoj mrezi?
Mislim da za koristenje ove aplikacije treba BH Telecom wireless/adsl.
-
Fauja Singh
#3664 Re: Android OS
@nermin.padez
Ma dobro zaboravio sam napomenuti i ostale proizvodjace, sve je to isto, drzat cu se Androida ali iskljucivo samo kroz Nexus modele.
Ma dobro zaboravio sam napomenuti i ostale proizvodjace, sve je to isto, drzat cu se Androida ali iskljucivo samo kroz Nexus modele.
- valter.ba
#3665 Re: Android OS
Iko ištavalter.ba wrote:Prebacio se na ICS i sada mi ne radi Ringdroid preko kojega sam postavljao zvukove tj pjesme kao ringtone, alarm i sto je najvaznije za SMS poruke (direktno mogu samo birati one koje nudi telefon). Neko ima rjesenje koje radi na ICS?![]()
P.S.
- nermin.padez
#3666 Re: Android OS
Najpametnije! I ja cu tako vjerovatno! Najbolja investicija, a necu se odreci Androida!stroga normala wrote:@nermin.padez
Imas odgovor na prethodnoj stranivalter.ba wrote:Iko ištavalter.ba wrote:Prebacio se na ICS i sada mi ne radi Ringdroid preko kojega sam postavljao zvukove tj pjesme kao ringtone, alarm i sto je najvaznije za SMS poruke (direktno mogu samo birati one koje nudi telefon). Neko ima rjesenje koje radi na ICS?![]()
P.S.
- valter.ba
#3667 Re: Android OS
Novi ROM ili Jelly Bean
. Ne znam na sta si konkretno mislio al citavu temu vec mjesecima pazljivo citam pa ne vidim bas da ima lako rjesenje koje spominjes (prethodna strana)
.
- nermin.padez
#3668 Re: Android OS
Imas osgovarajuce foldere na SD Kartici (Alarm, Notifications, Ringones), samo tu kopiras i pojavice se u menijuvalter.ba wrote:Novi ROM ili Jelly Bean. Ne znam na sta si konkretno mislio al citavu temu vec mjesecima pazljivo citam pa ne vidim bas da ima lako rjesenje koje spominjes (prethodna strana)
.
-
Chuckie
#3669 Android OS
Sto je istina boli? 10% ih vrti ICS. Najopzimisticnije procjene za Jelly govore 5-7%.Revolucionar ★ wrote:tebe treba prijavit za flaming, opterecen si androidom previse .. sta je, iphone tema mrtva ? dosla raja pameti
- valter.ba
#3670 Re: Android OS
S2 nemam SD karticu, gdje sta mogu iskopirati? Jbt pretpostavljam da se moze rijesiti u 2 klika i nema sta nisam probao ali nece! Prije sve na preko Ringdroida bez problema.nermin.padez wrote:Imas osgovarajuce foldere na SD Kartici (Alarm, Notifications, Ringones), samo tu kopiras i pojavice se u menijuvalter.ba wrote:Novi ROM ili Jelly Bean. Ne znam na sta si konkretno mislio al citavu temu vec mjesecima pazljivo citam pa ne vidim bas da ima lako rjesenje koje spominjes (prethodna strana)
.
- nermin.padez
#3671 Re: Android OS
Svi koji vrte sada ICS, trebala bi da imaju Jelly po nekoj logici razumnoj! Ni meni sa ne svidja ova politika proizvodjaca zato poucen ovim iskustvom cu ih zaobici u buduce ako nastave ovako! Zna se sta je sledeci izbor, kao @stroga normala
Pa dobro jbg, prvi mi je Android
Sto je ono zamrla tema o iPhone, zar se nema sta raditi na tom "otvorenom" systemu
Mene smara tel kad nema sta da se prcka na njemu... 

Sto je ono zamrla tema o iPhone, zar se nema sta raditi na tom "otvorenom" systemu
Kad sam rekao SD Card nisam mislio na Externu MicroSD vec na Internu /sdcardS2 nemam SD karticu, gdje sta mogu iskopirati? Jbt pretpostavljam da se moze rijesiti u 2 klika i nema sta nisam probao ali nece! Prije sve na preko Ringdroida bez problema.
-
brazzo19
#3672 Re: Android OS
Aha znaci riješio sam to nemogu se redat ikonice nego samo baca po abecedi kako se instalira ali dobro mogu se pravit folderi pa tu mogu napravit fino jedan za igrice programe i ostalo još samo ljudi ubi me ovo kad kucam evo i sad preko tapatalka ispravlja samo ubacuje rečenice navodi me samo jebe mater kako ću ovo ugasit vise
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
- nermin.padez
#3673 Re: Android OS
Ne mozes praviti foldere u AppDrawerubrazzo19 wrote:Aha znaci riješio sam to nemogu se redat ikonice nego samo baca po abecedi kako se instalira ali dobro mogu se pravit folderi pa tu mogu napravit fino jedan za igrice programe i ostalo još samo ljudi ubi me ovo kad kucam evo i sad preko tapatalka ispravlja samo ubacuje rečenice navodi me samo jebe mater kako ću ovo ugasit vise
A to za tastaturu ovako da te nenavodi ko Maljutku
System Settings - Language & Input - Android Keyboard Settings
Auto correction - postavi na off
Show correction suggestions - Always hide
Nadam se da je jasno
Last edited by nermin.padez on 28/06/2012 20:52, edited 1 time in total.
- valter.ba
#3674 Re: Android OS
Kad sam rekao SD Card nisam mislio na Externu MicroSD vec na Internu /sdcard
[/quote]
Ma fol je bio gdje iskopirati, u koji folder
. Ubo sam ga u notifications
.
Ma fol je bio gdje iskopirati, u koji folder
-
casanova123
#3675 Re: Android OS
jel se vec moze nabaciti jelly bean? imam galaxy nexusa ali nikakve obavijesti nisam dobio..