Nemoj za boga miloga. vidi sta meni bi.forzamilan wrote:ovako raja treba mi preporuka za neki custom rom za moj galaxy mini. imam 2.3.6. stock dosadio mi pa da šta novo probam. bitno je da radi wifi i ovo osnovno...
Android OS
Moderator: Benq
- zateznistub
#3551 Re: Android OS
- forzamilan
#3552 Re: Android OS
pa flešovao sam ga jedno 2x, jednom se malo oznojio drugi put je bilo ko po loju
ima još garanciju pa se mogu vaditi.
- zateznistub
#3553 Re: Android OS
ti si se oznojio,posto je tvoj. Ja se usr'o posto je zenin. Ja vise ni bateriju necu promijeniti.forzamilan wrote:pa flešovao sam ga jedno 2x, jednom se malo oznojio drugi put je bilo ko po loju![]()
I da, ako je preko bh telecoma, mozes se popiskiti na garanciju. Ne vazi kad vide da je flesovan.
- forzamilan
#3554 Re: Android OS
jeste bh telecom ali može se lako ubaciti stock rom koji je došao po defaultu tj. 2.2.1 i unroot a baš moraš biti peh da ga totalno brickaš mada sam ja ubijeđen da ti taj svoj možeš spasiti jer je android baš otporan na to.
što se tiče tog telefona što si ga uhelaćio pravi se mutav i negiraj sve
- Quaresma
#3555 Re: Android OS
Telefon su ti uspjeli popravit ali te zeza sad display? Mozda su ti ostetili, vidi ima li gdje na netu kupitizateznistub wrote:Dzaba sto si me ucio. Usr'o do kragne. Jos me u servisu presvuku za displej. Ma ljepota.Quaresma wrote:zateznistub to brickovao telefon?
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- zateznistub
#3556 Re: Android OS
JA GA DIRAO? MA NISAAAAAAAM, MAJKE MI.forzamilan wrote:jeste bh telecom ali može se lako ubaciti stock rom koji je došao po defaultu tj. 2.2.1 i unroot a baš moraš biti peh da ga totalno brickaš mada sam ja ubijeđen da ti taj svoj možeš spasiti jer je android baš otporan na to.
Dobar savjet, ali malo pokasno jer sam ga vec nosio u sarvis tako da doticna sve zna.
AAA jesam jezika popio, braco draga.
- zateznistub
#3557 Re: Android OS
probamQuaresma wrote:Telefon su ti uspjeli popravit ali te zeza sad display? Mozda su ti ostetili, vidi ima li gdje na netu kupitizateznistub wrote:Dzaba sto si me ucio. Usr'o do kragne. Jos me u servisu presvuku za displej. Ma ljepota.Quaresma wrote:zateznistub to brickovao telefon?
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3558 Re: Android OS
Ako naletis na dobar baci link na PM ziv bioforzamilan wrote:jeste bh telecom ali može se lako ubaciti stock rom koji je došao po defaultu tj. 2.2.1 i unroot a baš moraš biti peh da ga totalno brickaš mada sam ja ubijeđen da ti taj svoj možeš spasiti jer je android baš otporan na to.
-
AmoK
#3559 Re: Android OS
Taj drugi vjerovatno (tj. otvarao je telefon) jer je morao lemiti žice na ploču (možda je i koristio JTAG JIG, mali hepek sa kontaktima na sebi tj. samo prisloni i ne lemi) kako bi boot upisao (drugog načina nema).zateznistub wrote:Flash news,
odnio sam aparat pvo u servis kod texa pijace i covjek nakon sat zove mene i kaze da ne moze da napravi telefon i da je totalno mratav. Poslije toga sam aparat odnio kod onog lika pored pijace n Alipasinom polju i lik kaze da je upravo otisao boot. i da ima neki fol da se uradi u kojem uspije popravka 8 od 10 telefona. I stvarno zove covjek i kaze da je napravio ali me pita sta mi je sa displejomkazem da je bio tip top, ali on kaze da nije dirao displej ali da isti ne radai kako treba.
odem tamo i fakat displej radi ali mu fali dosta boja.
Kazem mu da je displej bio normalan ali covjek i dalje tvrdi da nije nista radio. Odem kod onog prvog te i on isto tvrdi. Sta sad da radim, najvjerovatnije cu morati mijenjati displej ali mi je krivo sto me je jedan od njih presvukao a ja nikako ne mogu dokazati koji.
-
Eborg
#3560 Re: Android OS
Zna li neko neku aplikaciju koja zabiljezi GPS lokaciju pri fotografiranju tako da kada se ista prenese na racunar da zadrzi te koordinate?
- skafiskafsnjak
#3561 Re: Android OS
Meni to ima automatski na kameri da namjestim. To ti je ono "geotagging"Eborg wrote:Zna li neko neku aplikaciju koja zabiljezi GPS lokaciju pri fotografiranju tako da kada se ista prenese na racunar da zadrzi te koordinate?
-
Eborg
#3562 Re: Android OS
U pravu si, nisam se sjetio da tu provjerim. Hvala!
- nermin.padez
#3563 Re: Android OS
Imsm i ja tu opciju, a moze li nekako na slici da pise , a ne u detaljima:-)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
-
zLatk0
#3564 Re: Android OS
Hoces da ti pisu koordinate na slici kao npr datum na fotoaparatima?
- zateznistub
#3565 Re: Android OS
Najvjerovatnije, ali mu nista ne mogu dokazati. Radi se o servisu na Alipasinom polju, reci da ga raja u sirokom luku zaobilaze, e to mogu.AmoK wrote:Taj drugi vjerovatno (tj. otvarao je telefon) jer je morao lemiti žice na ploču (možda je i koristio JTAG JIG, mali hepek sa kontaktima na sebi tj. samo prisloni i ne lemi) kako bi boot upisao (drugog načina nema).zateznistub wrote:Flash news,
odnio sam aparat pvo u servis kod texa pijace i covjek nakon sat zove mene i kaze da ne moze da napravi telefon i da je totalno mratav. Poslije toga sam aparat odnio kod onog lika pored pijace n Alipasinom polju i lik kaze da je upravo otisao boot. i da ima neki fol da se uradi u kojem uspije popravka 8 od 10 telefona. I stvarno zove covjek i kaze da je napravio ali me pita sta mi je sa displejomkazem da je bio tip top, ali on kaze da nije dirao displej ali da isti ne radai kako treba.
odem tamo i fakat displej radi ali mu fali dosta boja.
Kazem mu da je displej bio normalan ali covjek i dalje tvrdi da nije nista radio. Odem kod onog prvog te i on isto tvrdi. Sta sad da radim, najvjerovatnije cu morati mijenjati displej ali mi je krivo sto me je jedan od njih presvukao a ja nikako ne mogu dokazati koji.
- Ciprol
#3566 Re: Android OS
zateznistub wrote: Najvjerovatnije, ali mu nista ne mogu dokazati. Radi se o servisu na Alipasinom polju, reci da ga raja u sirokom luku zaobilaze, e to mogu.
koliko sam upratio da je to samsung. ako je displej mrtav, kim tec ima samsung servis
- nermin.padez
#3567 Re: Android OS
E da to, a moze i datum nije na odmet, ima li neka app8-)zLatk0 wrote:Hoces da ti pisu koordinate na slici kao npr datum na fotoaparatima?
Odes ko covjek u ovlasteni servis i resis stvar dobijes ovjerene papire i sve, a ne kod divljaka gdje je sve usmeno, na sam kaparu davao na usmeni dogovor, samo jer sam poznavao covjeka ali tako to ide
- _Reds_
#3568 Re: Android OS
Ja mislim da imate u opcijama stock kamere opciju i za geo tagiranje kao i za unos datuma na slike.nermin.padez wrote:E da to, a moze i datum nije na odmet, ima li neka app8-)zLatk0 wrote:Hoces da ti pisu koordinate na slici kao npr datum na fotoaparatima?
Odes ko covjek u ovlasteni servis i resis stvar dobijes ovjerene papire i sve, a ne kod divljaka gdje je sve usmeno, na sam kaparu davao na usmeni dogovor, samo jer sam poznavao covjeka ali tako to ide
- nermin.padez
#3569 Re: Android OS
Ja nemam to za datum. CM9 SGS1
- zateznistub
#3570 Re: Android OS
NIje mrtav najvjerovatnije zamjenjen oslabljenim jer je telefon na servi donesen zbog softverskog problema i jedan od dva servisera je to uradio a ja ne mogu dokazati ni jednomCiprol wrote:zateznistub wrote: Najvjerovatnije, ali mu nista ne mogu dokazati. Radi se o servisu na Alipasinom polju, reci da ga raja u sirokom luku zaobilaze, e to mogu.
koliko sam upratio da je to samsung. ako je displej mrtav, kim tec ima samsung servis
-
sarajevomd
#3571 Re: Android OS
Ja kada razmisljam ovako laicki, kontam da bi to mogao onaj prvi uraditi, jer misli da se nece moci popraviti, telefon ne reaguje pa hajde da mu maznemo display... 
-
brazzo19
#3572 Re: Android OS
Ima li ko od vas da je instalirao ICS na i9000 i ako jest kakva su iskustva i jeli komplikovano za flashati ja sam samo jednom radio flash do sad i to sa 2.1 verzije na 2.3.6 al nisam zadovoljan u zadnje vrijeme dosta mi stopa mob i ledi pa bi pokusao sa ICS.om na mom i9000 ako ima neko ko vec ima to za neki savjet ili kako je to uradio . Hvala .
- plagijator1975
#3573 Re: Android OS
Ja sam imao Galaxy S i mislim da on nema dovoljno kapaciteta za ICS (ja sam najzadovoljniji bio sa 2.3.4.), brate nabavi S2 i uzivaj!brazzo19 wrote:Ima li ko od vas da je instalirao ICS na i9000 i ako jest kakva su iskustva i jeli komplikovano za flashati ja sam samo jednom radio flash do sad i to sa 2.1 verzije na 2.3.6 al nisam zadovoljan u zadnje vrijeme dosta mi stopa mob i ledi pa bi pokusao sa ICS.om na mom i9000 ako ima neko ko vec ima to za neki savjet ili kako je to uradio . Hvala .
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- nermin.padez
#3574 Re: Android OS
Koristim CM9. Najbolji Rom za sgs ikada po meni. Nikakvih problema, telefon leti. Kad probas zaboravices na GB. Flesuje se iz recovery-a.brazzo19 wrote:Ima li ko od vas da je instalirao ICS na i9000 i ako jest kakva su iskustva i jeli komplikovano za flashati ja sam samo jednom radio flash do sad i to sa 2.1 verzije na 2.3.6 al nisam zadovoljan u zadnje vrijeme dosta mi stopa mob i ledi pa bi pokusao sa ICS.om na mom i9000 ako ima neko ko vec ima to za neki savjet ili kako je to uradio . Hvala .
Pravi stock ics kao na nexusu...
-
Gray
#3575 Re: Android OS
Koji ROM tačno, jer ima puno raznih na xda, ne znam koji bi izabrao da je najstabilniji i koji ima najmanje bugova.nermin.padez wrote:Koristim CM9. Najbolji Rom za sgs ikada po meni. Nikakvih problema, telefon leti. Kad probas zaboravices na GB. Flesuje se iz recovery-a.brazzo19 wrote:Ima li ko od vas da je instalirao ICS na i9000 i ako jest kakva su iskustva i jeli komplikovano za flashati ja sam samo jednom radio flash do sad i to sa 2.1 verzije na 2.3.6 al nisam zadovoljan u zadnje vrijeme dosta mi stopa mob i ledi pa bi pokusao sa ICS.om na mom i9000 ako ima neko ko vec ima to za neki savjet ili kako je to uradio . Hvala .
Pravi stock ics kao na nexusu...