Android OS
Moderator: Benq
- Quaresma
#26201 Re: Android OS
jos eronet, jbt ja i zaboravio da oni postoje 
-
zippoo87
#26202 Re: Android OS
Otkljucao u servisu na kraju...izbise mi 30 KM bezveze 
Nasao i na netu nesto ali je SCAM...prvo ti uzmu 7 eura i kazu ti da mogu otkljucati telefon ali za otkljucavanje treba jos 40 eura ,pa ako ne platis jos tih 40,ispusio si i onih 7 eura
Seljoberska pravila i seljoberska firma ali eto tako je kako je.
Necemo vise o ovim govnarima.
Mislim da je MTEL najfleksibilniji sto se ovog otkljucavanja/dekodiranja SIMa tice...jednom su mi otkljucali telefon,samo rekao ime i prezime osobe na koju je kupljen,poslao mail i oni mi vratili mail sa kodom.
Otkljucavao sam o i BH Telecomu ali ne znam jesam li im pokazivao sta od dokumentacije...moguce da sam imao nesto ali ne znam sa sigurnoscu.
Nasao i na netu nesto ali je SCAM...prvo ti uzmu 7 eura i kazu ti da mogu otkljucati telefon ali za otkljucavanje treba jos 40 eura ,pa ako ne platis jos tih 40,ispusio si i onih 7 eura
Seljoberska pravila i seljoberska firma ali eto tako je kako je.
Necemo vise o ovim govnarima.
Mislim da je MTEL najfleksibilniji sto se ovog otkljucavanja/dekodiranja SIMa tice...jednom su mi otkljucali telefon,samo rekao ime i prezime osobe na koju je kupljen,poslao mail i oni mi vratili mail sa kodom.
Otkljucavao sam o i BH Telecomu ali ne znam jesam li im pokazivao sta od dokumentacije...moguce da sam imao nesto ali ne znam sa sigurnoscu.
- kabal1337
#26203 Re: Android OS
Je li vama rade offline mape u nekim ruralnim dijelovima?
Tipa imao sam prije par mobitela uvijek su offline mape radile.
I onda odjednom prestale da funkcionisu. Promijenim mob, I evo sad u gradu sve ok, odem u prirodu google maps nista ne moze da odredi lolaciju, sygic isto tako. Kompas radi ali ne pokazuje koordinate.
U cemu je fazon?
Tipa imao sam prije par mobitela uvijek su offline mape radile.
I onda odjednom prestale da funkcionisu. Promijenim mob, I evo sad u gradu sve ok, odem u prirodu google maps nista ne moze da odredi lolaciju, sygic isto tako. Kompas radi ali ne pokazuje koordinate.
U cemu je fazon?
- _Reds_
#26204 Re: Android OS
Treba mi neka aplikacija koja ima opciju ckek liste.
Nije problem ni da je platim.
Znam potrebno je da kroz aplikaciju mogu da zadam zadatke drugima da provjere, recimo posaljem 10 stavki koje treba provjeriti kroz aplikaciju, i kad on provjeri dodje mi da je chekirano u toliko i toliko sati i ostane zapis da je provjereno, tj. čekirano.
Znam potrebno je da kroz aplikaciju mogu da zadam zadatke drugima da provjere, recimo posaljem 10 stavki koje treba provjeriti kroz aplikaciju, i kad on provjeri dodje mi da je chekirano u toliko i toliko sati i ostane zapis da je provjereno, tj. čekirano.
- Burkoff
#26205 Re: Android OS
Probaj sa Google Keep koji je besplatan. Sad sam gledao i moze se podijeliti biljeska koja se formatira kao lista sa kockama za kvaku staviti. Ti zelis da ima trag kad je kliknuto sto mislim da ovdje nema. Ja bi za tvoj posao slao 10 mailova i neka mi osoba na svaki uzvrati rijec "zavrseno" gdje bi imao pecat kad ti je mail uzvracen. U tom mailu mozes biti kratak, opsiran pa cak i sliku priloziti. Nije fenci kao namjenska aplikacija ali i ne kosta nista. Mozda bi ti mogao u google kalendar kreirati zajednicki kalendar i unositi zadatke pa on moze klikati. Ja imam placeni task manager od 35€ godisnje ali za kolaboraciju ti bi platio dva naloga sto je mozda previse za obim tvog zahtjeva._Reds_ wrote: ↑28/01/2023 00:23 Treba mi neka aplikacija koja ima opciju ckek liste.
-
zdruzdjo
#26206 Re: Android OS
Pozdrav.
Specificna potreba pa ako ko zna kako, hvala.
Potrebna mi je glasovna komunikacija izmedju dva telefona. Neko ce reci pa nazoves broj i pricas.
Da, ali ako potrebno da traje dva tri sata.
Zbog voznje na motoru.
Supruga ima dobre bluetooth slusalice, ja imam dobre bluetooth slusalice. Oboje naravno imamo telefone
Kad se vozimo zajedno na motoru, nije zgodno jer se mora galamiti ako ko hoce sta da kaze nesto jedno drugom obzirom da su nam full face kacige na glavama.
Znam da postoje komunikatori namjenjeni maxuz za to, ali ne pada mi na pamet da kupujem obzirom da su bezobrazno skupi ako ista valjaju. Ne pada mi na pamet pa makar kad bi u toku voznje nazvali jedno drugo na whatsapp ili viber i pricali tako.
Postoji li neki programcic koji omogucuje tako nesto. Da se, npr. spoje telefoni jedan na drugi preko wifi, pa da se moze to.
Ima more onih talkie-walkie aplikacija ali jos ne naletih na neku a da radi bez onoga PTT(push to talk) sto u voznji bas i nije zgodno. Ni meni sto vozim a ni onom iza mene.
Hvala
Potrebna mi je glasovna komunikacija izmedju dva telefona. Neko ce reci pa nazoves broj i pricas.
Zbog voznje na motoru.
Supruga ima dobre bluetooth slusalice, ja imam dobre bluetooth slusalice. Oboje naravno imamo telefone
Kad se vozimo zajedno na motoru, nije zgodno jer se mora galamiti ako ko hoce sta da kaze nesto jedno drugom obzirom da su nam full face kacige na glavama.
Znam da postoje komunikatori namjenjeni maxuz za to, ali ne pada mi na pamet da kupujem obzirom da su bezobrazno skupi ako ista valjaju. Ne pada mi na pamet pa makar kad bi u toku voznje nazvali jedno drugo na whatsapp ili viber i pricali tako.
Postoji li neki programcic koji omogucuje tako nesto. Da se, npr. spoje telefoni jedan na drugi preko wifi, pa da se moze to.
Ima more onih talkie-walkie aplikacija ali jos ne naletih na neku a da radi bez onoga PTT(push to talk) sto u voznji bas i nije zgodno. Ni meni sto vozim a ni onom iza mene.
Hvala
-
trinidaditobago
#26207 Re: Android OS
https://helmchat.eu/zdruzdjo wrote: ↑29/01/2023 19:10 Pozdrav.
Potrebna mi je glasovna komunikacija izmedju dva telefona. Neko ce reci pa nazoves broj i pricas.![]()
Da, ali ako potrebno da traje dva tri sata.
Zbog voznje na motoru.
Supruga ima dobre bluetooth slusalice, ja imam dobre bluetooth slusalice. Oboje naravno imamo telefone![]()
![]()
Hvala
Android:
https://play.google.com/store/apps/deta ... mchat.meet
Ios:
https://apps.apple.com/us/app/helmchat/id1624640938
Na stranici je sve objasnjeno. Odlicno za navedene potrebe a nudi i vise od toga.
-
zdruzdjo
#26208 Re: Android OS
trinidaditobago wrote: ↑29/01/2023 23:10
https://helmchat.eu/
Android:
https://play.google.com/store/apps/deta ... mchat.meet
Ios:
https://apps.apple.com/us/app/helmchat/id1624640938
Na stranici je sve objasnjeno. Odlicno za navedene potrebe a nudi i vise od toga.
To majstore. Svaka cast. Zahvalan do neba.
-
LMNOP
#26209 Re: Android OS
Da li je neko ovdje radio mobitel outfitters zaštitu?
Kakva su iskustva? Vrijede li te folije uloženog novca?
Kakva su iskustva? Vrijede li te folije uloženog novca?
- perfect_guy
-
zippoo87
#26211 Re: Android OS
Prekucer tek dobio android 13 
14ka me ne zanima do slijedece godine
14ka me ne zanima do slijedece godine
- Quaresma
#26212 Re: Android OS
Meni je android 13 super.
A12 nisam volio radi debilnog rijesenja media playera na lock screenu. Bukvalno moras dva tri puta swipeati dole da bi dosao do onih kontrola kad mozes premotati sta slusas.
Sad je to na A13 odmah dostupno.
A12 nisam volio radi debilnog rijesenja media playera na lock screenu. Bukvalno moras dva tri puta swipeati dole da bi dosao do onih kontrola kad mozes premotati sta slusas.
Sad je to na A13 odmah dostupno.
- mirota
-
LMNOP
#26214 Re: Android OS
Imaš li sliku telefona poslje ugradnje zaštite?
Kako izgleda folija na zadnjoj strani budući da same kamere "iskaču" iz tijela telefona.
- vjeshalica
#26215 Re: Android OS
Nakon zadnjeg azuriranja One Ui izbacuje poruku, system proces ne reaguje
Fuj sranja kroz gusta granja
Fuj sranja kroz gusta granja
- crnivrag
#26216 Re: Android OS
Martovski sigurnosni patch 

-
zdruzdjo
#26217 Re: Android OS
Pozdrav
Bice da je trolanje ali mi nije to namjera zaista.
Sta koriatite za vremensku prognozu a da se pokazalo kao naj naj.
Tacnije kojeg vremenskog "providera" jer se 90% programcica za to, oslanja na nekog providera.
Hvala.
Bice da je trolanje ali mi nije to namjera zaista.
Sta koriatite za vremensku prognozu a da se pokazalo kao naj naj.
Tacnije kojeg vremenskog "providera" jer se 90% programcica za to, oslanja na nekog providera.
Hvala.
- mufa1
#26218 Re: Android OS
Morecast korostim zadnjih par godina, jos se nije desilo da je fulala prognozu..
- mirota
#26219 Re: Android OS
SAMO yr.no ///ostale nisu do koljena, vjeruj
- Evelinda
#26220 Re: Android OS
pozz.Trazim aplikaciju koja ce recimo na slici koju slikam na mobitelu ispisati lokaciju gdje je slikana
-
Erhardt
#26221 Re: Android OS
Je li misliš bukvalno preko slike da piše lokacije ili u informacijama slike? Ako je ovo drugo onda ti ne treba nikakva aplikacija jer to već ima u postavkama kamere.
- Laplace
#26222 Re: Android OS
Probaj aplikaciju GPS Map Camera, čini mi se po opisu da bi mogao lokaciju staviti kao stamp, valjda je to to.
P.S. Isprobao, radi, ali ovo je aplikacija koja se plaća (dobijaš demo verziju koju možeš aktivirati plaćanjem).
- Laplace
#26223 Re: Android OS
7,34 USD je Premium. Ne znam da li je demo vremenski ograničen ili samo dodaje watermark i ograničava neke napredne funkcije.
- Laplace
- Averus
#26225 Re: Android OS
Ima li kakva app da otkrijem sta mi nasumicno otvara kameru na mobitelu? (Galaxy Note9)
Aplikacije koristim samo oficijelne, pa me zanima sta se desava... Hocu da probam rijesiti bez factory reseta.
Ps: Znam da je star telefon, ali mene sluzi.
Aplikacije koristim samo oficijelne, pa me zanima sta se desava... Hocu da probam rijesiti bez factory reseta.
Ps: Znam da je star telefon, ali mene sluzi.