Je li ti slika koju si probao staviti inace vodoravno slikana? Probaj postaviti neku sliku koja je slikana uspravno.shalla wrote:Zašto mi Viber okreće sliku za 90 stepeni kad hoću da je stavim kao profilnu?
Android OS
Moderator: Benq
-
Schlauf2
#23726 Re: Android OS
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#23727 Re: Android OS
Software 5.0.
- kamen spoticanja
#23728 Re: Android OS
zasto ne mogu registrovati viber na novom telefonu
kad stigne code viber je ne prihvati?
kad stigne code viber je ne prihvati?
-
dugonja
#23729 Re: Android OS
za stariju osobu na stariji mob sa a ndroid verzijom 2.2 htio instalisat viber ali neće jer sa play store kupi samo najnoviju verziju
da li neko zna slučajno koja je posljednja viber verzija koja bi se mogla instalisat
da li može viber 6.0.0
https://viber-free-calls-and-messages.e ... ndroid/old
da li neko zna slučajno koja je posljednja viber verzija koja bi se mogla instalisat
da li može viber 6.0.0
- semirsar
#23730 Re: Android OS
Mislim da ne, imao sam desire sa 2.2 i odavde sam skinuo app https://viber-free-calls-and-messages.e ... ndroid/olddugonja wrote:za stariju osobu na stariji mob sa a ndroid verzijom 2.2 htio instalisat viber ali neće jer sa play store kupi samo najnoviju verziju
da li može viber 6.0.0
nisam siguran, cini mi se 5.3 da je mogla i odlicno radila, odnosno, radi jos uvijek, samo treba update iskljuciti.
-
dugonja
#23731 Re: Android OS
pa jesi li probo update poslije instaliranja te verzije 5.3
- semirsar
#23732 Re: Android OS
Nisam, vjerovatno ne bih nista osim problema dobio, i ta stara verzija radi odlicno... Nova nista novo osim izgleda i gifova ne pruza. Kao sto velis, treba ti za staru osobu i stari mob, ovo je sasvim OK.
-
dugonja
#23733 Re: Android OS
nema tu problema
viber možeš updateovat do te neke verzije kpja je predviđena kao zadnja za android 2.2 i dalje ne može i da hoćeš
sad je samo pitanje koja je to bila zadnja verzija vibera
viber možeš updateovat do te neke verzije kpja je predviđena kao zadnja za android 2.2 i dalje ne može i da hoćeš
sad je samo pitanje koja je to bila zadnja verzija vibera
- semirsar
#23734 Re: Android OS
eto ti link pa probaj, naletit ce s na tu zadnju, nisam ni ja odmah ub'o pravu 
-
dugonja
#23735 Re: Android OS
stavio sam staru verziju i tražio je odmah update i odradio je, te sam uspio instalirat ali je belaj što je zauzeo čitavu jadnu internu memoriju (oko 200 MB) i izbacivo stalno poruku da je malo slobodne memorije, tek 10 tak MB
ugasim mob, reko malo da dođe sebi, ali kad sam ponovo upalio nigdje vibera ni kao aplikacije a pokazuje i dalje samo 10 MB slobodne memorije a nema aplikacija ?!?!
kao da je zapamtio i zauzeo memoriju iako nema aplikacija
kako da pobrišem i oslobodim memoriju bar na 100 MB da bi ponovo mogo instalisat viber
ugasim mob, reko malo da dođe sebi, ali kad sam ponovo upalio nigdje vibera ni kao aplikacije a pokazuje i dalje samo 10 MB slobodne memorije a nema aplikacija ?!?!
kao da je zapamtio i zauzeo memoriju iako nema aplikacija
kako da pobrišem i oslobodim memoriju bar na 100 MB da bi ponovo mogo instalisat viber
-
dugonja
#23736 Re: Android OS
zar to niko od starih androidaša koji su koristili te stare verzije ne zna kako očistit internu memoriju i dobiti te potrebne MB od te jadne interne memorije
-
zdruzdjo
#23737 Re: Android OS
Telefon mora biti root-andugonja wrote:zar to niko od starih androidaša koji su koristili te stare verzije ne zna kako očistit internu memoriju i dobiti te potrebne MB od te jadne interne memorije
A onda nekim od folder size programcica preskeniras, a cistis sa root-explorer.
Tako se moze ocistiti i more onih glupavih nepotrebnih programa.
I obavezna je kupovina brze kartice i bacanje svih programcica koji to podrzavaju na istu.
-
dugonja
#23738 Re: Android OS
To je zajebancija
Lakše je uradit hard reset, valjda će to pobrisat internu memoriju i vratit stanje na početno
Lakše je uradit hard reset, valjda će to pobrisat internu memoriju i vratit stanje na početno
-
Mega Man X
#23739 Re: Android OS
Možeš uradit hard reset, ali opet ostadoše bloatware aplikacije koje uzimaju prostor na internoj memoriji.dugonja wrote:To je zajebancija
-
zdruzdjo
#23740 Re: Android OS
O tome i pricam. Nije uvijek najlaksa opcija iskljuciti i ukljuciti produzni kabl ako je potrosac koji ide na isti u losem stanju.Mega Man X wrote:Možeš uradit hard reset, ali opet ostadoše bloatware aplikacije koje uzimaju prostor na internoj memoriji.dugonja wrote:To je zajebancija
Pogotovo sto velika vecina tih bloatware aplikacijica stoji dignuta u memoriji i srce resurse.
Da ne pricamo sto je na xda more rom-ova koji su "ocisceni" od tog smeca.
Koji je phone u pitanju.
-
dugonja
#23741 Re: Android OS
U pitanju je samsung s8530i iz 2011
sa 158 MB interne
E kolko će bit raspoloživo poslije hard reseta, pitanje je sad
sa 158 MB interne
-
zdruzdjo
#23742 Re: Android OS
Nakon hard reseta malo.dugonja wrote:U pitanju je samsung s8530i iz 2011
sa 158 MB interne
Evo ja cu ti nabrojati.
Ne znam koliko se razumijes.
Sroka se kompletan tel. Nadjes neki rom. Po mogucnosti CyanogenMod dignes ga i na njega instaliras najmanji paket google app jer su isti s godinama strasno narasli i opterecuju sistem.
Izbrises ako ima kakvih fekalija i onda instaliras najstarije ali funkcionalne aplikacije koje ti trebaju. Prebacis ih na karticu da im to bude primarno mjesto.
Obavezno slike da idu na karticu. I s vremena na vrijeme ocistiti media folder od viber-a.
Obavezno ugasiti auto update na svemu.
Mislim da svaki telefon moze posluziti dugo sa takvom postavkom.
Neki dan sam vidio kod kolege sa posla LG gw620. Funkcionalan
Moj prvi android telefon.
-
dugonja
#23743 Re: Android OS
Nagugla na netu u potrazi za temom za ovaj mob da se nešto može postić ukucavanjem coda *#9900#
-
zdruzdjo
#23744 Re: Android OS
Raja help pod hitno.
Ocajno mi treba Skype
Imam HONOR 8
instaliram i sve je super.
Medjutim cim izadjem iz same aplikacije vise nisam "online" na skype i ne zvoni kad me neko zove. tek kad upalim skype izlete mi poruke i missed call.
Stavio sam skype na protected app u postavkama ali on i dalje ne pali ni display, niti zvoni kad neko zove, niti izbacuje poruke.
Nesto sigurno fulam ali ne znam sta.
POMOC
Ocajno mi treba Skype
Imam HONOR 8
instaliram i sve je super.
Medjutim cim izadjem iz same aplikacije vise nisam "online" na skype i ne zvoni kad me neko zove. tek kad upalim skype izlete mi poruke i missed call.
Stavio sam skype na protected app u postavkama ali on i dalje ne pali ni display, niti zvoni kad neko zove, niti izbacuje poruke.
Nesto sigurno fulam ali ne znam sta.
POMOC
- escobar__
#23745 Re: Android OS
Sinoć stigla nadogradnja Android 7.0 na Xperia XA uređaj (kupljen u Telekomu) i od sinoć problemi sa signalom, odnosno svako malo se izgubi pa ponovo pojavi (kao da vadiš i vraćaš SIM karticu nazad).
Primjetio sam da nekad kad signal dođe blokira onaj SIM app (BH Mobile, sa nekim opcijama tamo), te neće da učitava Call settings (caller ID, poziv na čekanju i sl.), pa pretpostavljam da ima veze ili sa SIM karticom ili sa utorom ali mi opet nije jasno kako je sve radilo na 6.0?
Da probam sa zamjenom kartice prije nego im uređaj vratim (u garanciji je još uvijek)?
Primjetio sam da nekad kad signal dođe blokira onaj SIM app (BH Mobile, sa nekim opcijama tamo), te neće da učitava Call settings (caller ID, poziv na čekanju i sl.), pa pretpostavljam da ima veze ili sa SIM karticom ili sa utorom ali mi opet nije jasno kako je sve radilo na 6.0?
Da probam sa zamjenom kartice prije nego im uređaj vratim (u garanciji je još uvijek)?
- zateznistub
#23746 Re: Android OS
Isti slučaj, samo sto je kod mene vraćen sa servisa sa instaliranom sedmicom konto da šta nije do sim kartice...escobar__ wrote:Sinoć stigla nadogradnja Android 7.0 na Xperia XA uređaj (kupljen u Telekomu) i od sinoć problemi sa signalom, odnosno svako malo se izgubi pa ponovo pojavi (kao da vadiš i vraćaš SIM karticu nazad).
-
brazzo19
#23747 Re: Android OS
raja nikako ne mogu da skontam kako da uradim log out sa skype.a na androidu ova nova verzija skype.a sto se nedavno azurirala promjenili su kompletan interface ne mogu da se snadjem nema sta nisam pritiskao i nisam uspio da nadjem opciju log out 
- south
#23748 Re: Android OS
imam problem sa G5 tj. desava mi se ponekad da se ugasi mob kada je ukljucena bljeskalica prilikom slikanja
zna li neko sta bi mogao biti problem
zna li neko sta bi mogao biti problem
- Del_Boy1
#23749 Re: Android OS
Nađi aplikacije u postavkama uređaja, pa izaberi skype i obriši podatke za njega, trebalo bi da te odjavi.brazzo19 wrote:raja nikako ne mogu da skontam kako da uradim log out sa skype.a na androidu ova nova verzija skype.a sto se nedavno azurirala promjenili su kompletan interface ne mogu da se snadjem nema sta nisam pritiskao i nisam uspio da nadjem opciju log out
-
brazzo19
#23750 Re: Android OS
Znam toDel_Boy1 wrote:Nađi aplikacije u postavkama uređaja, pa izaberi skype i obriši podatke za njega, trebalo bi da te odjavi.brazzo19 wrote:raja nikako ne mogu da skontam kako da uradim log out sa skype.a na androidu ova nova verzija skype.a sto se nedavno azurirala promjenili su kompletan interface ne mogu da se snadjem nema sta nisam pritiskao i nisam uspio da nadjem opciju log out