Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ug_lee wrote:Je li okej da ima download brzina ne prelazi 30KB/s? Znaci skidam fajl od 3GB i pise mi fazon 21 hours left. Zovem bh telecom, pocne mi pricati o brzinama interneta i kako svaki uredjaj usporava brzinu bla bla. Daj brate, pa nemam 100 uredjaja koji skidaju jos nesto, pa da mi skida po 30KB/s.
Mozda nije do telecoma..zavisi odakle skidas..neki serveri jednostavno za free korisnike ne daju vecu brzinu od recimo 50kbps i ako ti imas npr mogucnost da skidas po 10 ili 20 puta vecoj brzini
U pitanju je Steam, CS:GO..
Imaju li oni takvu politiku?
ug_lee wrote:Je li okej da ima download brzina ne prelazi 30KB/s? Znaci skidam fajl od 3GB i pise mi fazon 21 hours left. Zovem bh telecom, pocne mi pricati o brzinama interneta i kako svaki uredjaj usporava brzinu bla bla. Daj brate, pa nemam 100 uredjaja koji skidaju jos nesto, pa da mi skida po 30KB/s.
Mozda nije do telecoma..zavisi odakle skidas..neki serveri jednostavno za free korisnike ne daju vecu brzinu od recimo 50kbps i ako ti imas npr mogucnost da skidas po 10 ili 20 puta vecoj brzini
U pitanju je Steam, CS:GO..
Imaju li oni takvu politiku?
Pozdrav, imam jedno pitanje vezano za ažuriranje softvera na telefonu Samsung S6. Trenutna verzija je 6.0.1 i nedavno čisto iz interesovanja kliknem da provjeri ima li novijih verzija. Telefon je pronašao update na 7.0 i preuzeo update ali nije instalirao. Nemam opciju da otkažem i odbacim update, samo mogu da odgodim instalaciju ali mi cijelo vrijeme stoji na početnom ekranu u notifikacijama da je ažuriranje spremno
Pokušao sam razne načine ali nisam uspio ukloniti ovu notifikaciju pa me zanima da li će notifikacija nestati a preuzeti update (koji nije instaliran) biti poništen ukoliko uradim fabrički reset telefona?
Unaprijed hvala na odgovorima.
P.S. Telefon nije rootovan.
Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, imam jedno pitanje vezano za ažuriranje softvera na telefonu Samsung S6. Trenutna verzija je 6.0.1 i nedavno čisto iz interesovanja kliknem da provjeri ima li novijih verzija. Telefon je pronašao update na 7.0 i preuzeo update ali nije instalirao. Nemam opciju da otkažem i odbacim update, samo mogu da odgodim instalaciju ali mi cijelo vrijeme stoji na početnom ekranu u notifikacijama da je ažuriranje spremno
Pokušao sam razne načine ali nisam uspio ukloniti ovu notifikaciju pa me zanima da li će notifikacija nestati a preuzeti update (koji nije instaliran) biti poništen ukoliko uradim fabrički reset telefona?
Uradi update...ja sam svoj s6 updatovao na android 7 i ni pocemu nije losiji...cak je za mene bolji..telefon brze radi i ljepse izgleda.
Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, imam jedno pitanje vezano za ažuriranje softvera na telefonu Samsung S6. Trenutna verzija je 6.0.1 i nedavno čisto iz interesovanja kliknem da provjeri ima li novijih verzija. Telefon je pronašao update na 7.0 i preuzeo update ali nije instalirao. Nemam opciju da otkažem i odbacim update, samo mogu da odgodim instalaciju ali mi cijelo vrijeme stoji na početnom ekranu u notifikacijama da je ažuriranje spremno
Uradi update...ja sam svoj s6 updatovao na android 7 i ni pocemu nije losiji...cak je za mene bolji..telefon brze radi i ljepse izgleda.
Koristi li više RAM memorije?
Sa ovim trenutnim 6.0.1 mi je zauzeće oko 60-70%
Da bi izbrisao te file-ove skinute moras imati root. Ne znam kako kod kojeg telefona ali mozda i ne trebadne.
Oni su se smjestili negdje na memoriji i nisu nimalo zanemaljive velicine. Preskeniras nekim "folder size" vrstom programa cjeli telefon i naci ces ih.
Izbrises, a u update sekciji ugasis notifikacije i auto update.
Samsung A3, kum prvi put van BiH sa njim i neće da mu se spoji na mrežu. Dakle ne WiFi, to radi, već baš mobilnu mrežu. Ima li ko ideju do čega bi moglo biti i šta je rješenje?
Mobitel kupljen u telekomu, nije valjda zaključan na bht mrežu?
shalla wrote:Samsung A3, kum prvi put van BiH sa njim i neće da mu se spoji na mrežu. Dakle ne WiFi, to radi, već baš mobilnu mrežu. Ima li ko ideju do čega bi moglo biti i šta je rješenje?
Koliko znam svi telefoni kupljeni u BHTelekomu su zaključani na BHT SIM kartice. Ako je kum promijenio karticu ne može se zakačiti na bilo koju mrežu jer mu telefon ne prihvata drugu karticu. Ukoliko nije mijenjao karticu i u telefonu je i dalje BHT kartica a pokušava da koristi roming u nekoj drugoj mreži jedno od rješenja je da prilikom izbora mreže uzme manuelni izbor te nakon skeniranja dostupnih mreža bude uporan sa odabirom jedne mreže koju želi. Dešavalo mi se da mi ne želi odmah prihvatiti mrežu ali nakon više pokušaja izbora iste, u kratkom vremenu, prihvati željenu mrežu.
shalla wrote:Samsung A3, kum prvi put van BiH sa njim i neće da mu se spoji na mrežu. Dakle ne WiFi, to radi, već baš mobilnu mrežu. Ima li ko ideju do čega bi moglo biti i šta je rješenje?
Zaključani jašta su,nego ako je otplaćen može podnijet zahtjev za otključavanje uređaja i relativno brzo riješe to.Kod mene je trajalo 10 dana od podnošenja zahtjeva do otključavanja uređaja.Dođe pismom kod za otključavanje.
Zaključani jašta su,nego ako je otplaćen može podnijet zahtjev za otključavanje uređaja i relativno brzo riješe to.Kod mene je trajalo 10 dana od podnošenja zahtjeva do otključavanja uređaja.Dođe pismom kod za otključavanje.
Al čekaj druže, nije mijenjao SIM, dakle telefon kupljen u BHT i SIM je od BHT mreže, kako misliš da je zaključan?
Ja sam kupovao mobitele u BHT, koristio istu karticu i nikad za nikad nisam imao problema sa mrežama...
shalla wrote:
Al čekaj druže, nije mijenjao SIM, dakle telefon kupljen u BHT i SIM je od BHT mreže, kako misliš da je zaključan?
Ja sam kupovao mobitele u BHT, koristio istu karticu i nikad za nikad nisam imao problema sa mrežama...
Jel se ono nekad u postavkama moglo podesiti da se aparat kaci samo na odabranu mrežu? Ko da se kroz maglu sjećam da je moglo
shalla wrote:
Jel se ono nekad u postavkama moglo podesiti da se aparat kaci samo na odabranu mrežu? Ko da se kroz maglu sjećam da je moglo
Jedno možda malo poglupo pitanje:
Da li negdje na Android OS ima opcija da se ograniči trajanje pojedinačnog poziva? Naime, punica mi već dva računa dobija jako velika jer joj se desi da ni ona ni jaranica joj ne prekinu poziv, pa nabiju i do dva sata odjednom.
Nakon vraćanja na tvorničke postavke, kada se upali mobitel piše NFC SERVICE JE ZAUSTAVLJEN i stalno tako stoji (kada nema SIM ovo ne piše), za galeriju isto to piše: GALERIJA JE ZAUSTAVLJEN (za galeriju piše i kada ima i kada nema SIM)... Ne pomaže ni ponovno resetovanje telefona na tvorničke postavke, ništa standardno ne pomaže... help!!