Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ug_lee

#23351 Re: Android OS

Post by ug_lee »

edys wrote:
ug_lee wrote:Je li okej da ima download brzina ne prelazi 30KB/s? Znaci skidam fajl od 3GB i pise mi fazon 21 hours left. Zovem bh telecom, pocne mi pricati o brzinama interneta i kako svaki uredjaj usporava brzinu bla bla. Daj brate, pa nemam 100 uredjaja koji skidaju jos nesto, pa da mi skida po 30KB/s.
Mozda nije do telecoma..zavisi odakle skidas..neki serveri jednostavno za free korisnike ne daju vecu brzinu od recimo 50kbps i ako ti imas npr mogucnost da skidas po 10 ili 20 puta vecoj brzini
U pitanju je Steam, CS:GO..
Imaju li oni takvu politiku?
edys

#23352 Re: Android OS

Post by edys »

ug_lee wrote:
edys wrote:
ug_lee wrote:Je li okej da ima download brzina ne prelazi 30KB/s? Znaci skidam fajl od 3GB i pise mi fazon 21 hours left. Zovem bh telecom, pocne mi pricati o brzinama interneta i kako svaki uredjaj usporava brzinu bla bla. Daj brate, pa nemam 100 uredjaja koji skidaju jos nesto, pa da mi skida po 30KB/s.
Mozda nije do telecoma..zavisi odakle skidas..neki serveri jednostavno za free korisnike ne daju vecu brzinu od recimo 50kbps i ako ti imas npr mogucnost da skidas po 10 ili 20 puta vecoj brzini
U pitanju je Steam, CS:GO..
Imaju li oni takvu politiku?
Predpostavljam da nemaju :)
Raigor Stonehoof

#23353 Re: Android OS

Post by Raigor Stonehoof »

nemaju, ja sa steama skidam po 10MB/s
O'zone
Globalni moderator

#23354 Re: Android OS

Post by O'zone »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma-reklamiranje”
» CrniSA

7 dana
_Reds_

#23355 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

pa uradi speedtest i vidi kakva ti je net.
ug_lee

#23356 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Sad je sve u redu.. već mi glupo kako mi baciše bombu da je to tako jer ima više uređaja prikacenih.. haos..
Posmatrac_007

#23357 Re: Android OS

Post by Posmatrac_007 »

Pozdrav, imam jedno pitanje vezano za ažuriranje softvera na telefonu Samsung S6. Trenutna verzija je 6.0.1 i nedavno čisto iz interesovanja kliknem da provjeri ima li novijih verzija. Telefon je pronašao update na 7.0 i preuzeo update ali nije instalirao. Nemam opciju da otkažem i odbacim update, samo mogu da odgodim instalaciju ali mi cijelo vrijeme stoji na početnom ekranu u notifikacijama da je ažuriranje spremno :-)
Pokušao sam razne načine ali nisam uspio ukloniti ovu notifikaciju pa me zanima da li će notifikacija nestati a preuzeti update (koji nije instaliran) biti poništen ukoliko uradim fabrički reset telefona?
Unaprijed hvala na odgovorima.
P.S. Telefon nije rootovan.
supercali

#23358 Re: Android OS

Post by supercali »

Nece
A notifikaciju skini tako sto odznacis da daje notifikacije za sistem ili sl nesto
edys

#23359 Re: Android OS

Post by edys »

Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, imam jedno pitanje vezano za ažuriranje softvera na telefonu Samsung S6. Trenutna verzija je 6.0.1 i nedavno čisto iz interesovanja kliknem da provjeri ima li novijih verzija. Telefon je pronašao update na 7.0 i preuzeo update ali nije instalirao. Nemam opciju da otkažem i odbacim update, samo mogu da odgodim instalaciju ali mi cijelo vrijeme stoji na početnom ekranu u notifikacijama da je ažuriranje spremno :-)
Pokušao sam razne načine ali nisam uspio ukloniti ovu notifikaciju pa me zanima da li će notifikacija nestati a preuzeti update (koji nije instaliran) biti poništen ukoliko uradim fabrički reset telefona?
Uradi update...ja sam svoj s6 updatovao na android 7 i ni pocemu nije losiji...cak je za mene bolji..telefon brze radi i ljepse izgleda.
Posmatrac_007

#23360 Re: Android OS

Post by Posmatrac_007 »

edys wrote:
Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, imam jedno pitanje vezano za ažuriranje softvera na telefonu Samsung S6. Trenutna verzija je 6.0.1 i nedavno čisto iz interesovanja kliknem da provjeri ima li novijih verzija. Telefon je pronašao update na 7.0 i preuzeo update ali nije instalirao. Nemam opciju da otkažem i odbacim update, samo mogu da odgodim instalaciju ali mi cijelo vrijeme stoji na početnom ekranu u notifikacijama da je ažuriranje spremno :-)
Uradi update...ja sam svoj s6 updatovao na android 7 i ni pocemu nije losiji...cak je za mene bolji..telefon brze radi i ljepse izgleda.
Koristi li više RAM memorije?
Sa ovim trenutnim 6.0.1 mi je zauzeće oko 60-70%
edys

#23361 Re: Android OS

Post by edys »

zdruzdjo

#23362 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Da bi izbrisao te file-ove skinute moras imati root. Ne znam kako kod kojeg telefona ali mozda i ne trebadne.

Oni su se smjestili negdje na memoriji i nisu nimalo zanemaljive velicine. Preskeniras nekim "folder size" vrstom programa cjeli telefon i naci ces ih.
Izbrises, a u update sekciji ugasis notifikacije i auto update.
Quaresma

#23363 Re: Android OS

Post by Quaresma »

ili jednostavno instalirati update, pa nije atomska bomba
shalla

#23364 Re: Android OS

Post by shalla »

Samsung A3, kum prvi put van BiH sa njim i neće da mu se spoji na mrežu. Dakle ne WiFi, to radi, već baš mobilnu mrežu. Ima li ko ideju do čega bi moglo biti i šta je rješenje?
Mobitel kupljen u telekomu, nije valjda zaključan na bht mrežu?
Posmatrac_007

#23365 Re: Android OS

Post by Posmatrac_007 »

shalla wrote:Samsung A3, kum prvi put van BiH sa njim i neće da mu se spoji na mrežu. Dakle ne WiFi, to radi, već baš mobilnu mrežu. Ima li ko ideju do čega bi moglo biti i šta je rješenje?
Koliko znam svi telefoni kupljeni u BHTelekomu su zaključani na BHT SIM kartice. Ako je kum promijenio karticu ne može se zakačiti na bilo koju mrežu jer mu telefon ne prihvata drugu karticu. Ukoliko nije mijenjao karticu i u telefonu je i dalje BHT kartica a pokušava da koristi roming u nekoj drugoj mreži jedno od rješenja je da prilikom izbora mreže uzme manuelni izbor te nakon skeniranja dostupnih mreža bude uporan sa odabirom jedne mreže koju želi. Dešavalo mi se da mi ne želi odmah prihvatiti mrežu ali nakon više pokušaja izbora iste, u kratkom vremenu, prihvati željenu mrežu.
Pavel Nedved

#23366 Re: Android OS

Post by Pavel Nedved »

.
valjuga

#23367 Re: Android OS

Post by valjuga »

shalla wrote:Samsung A3, kum prvi put van BiH sa njim i neće da mu se spoji na mrežu. Dakle ne WiFi, to radi, već baš mobilnu mrežu. Ima li ko ideju do čega bi moglo biti i šta je rješenje?
Zaključani jašta su,nego ako je otplaćen može podnijet zahtjev za otključavanje uređaja i relativno brzo riješe to.Kod mene je trajalo 10 dana od podnošenja zahtjeva do otključavanja uređaja.Dođe pismom kod za otključavanje.
shalla

#23368 Re: Android OS

Post by shalla »

valjuga wrote:
Zaključani jašta su,nego ako je otplaćen može podnijet zahtjev za otključavanje uređaja i relativno brzo riješe to.Kod mene je trajalo 10 dana od podnošenja zahtjeva do otključavanja uređaja.Dođe pismom kod za otključavanje.
Al čekaj druže, nije mijenjao SIM, dakle telefon kupljen u BHT i SIM je od BHT mreže, kako misliš da je zaključan?
Ja sam kupovao mobitele u BHT, koristio istu karticu i nikad za nikad nisam imao problema sa mrežama...
zateznistub

#23369 Re: Android OS

Post by zateznistub »

shalla wrote: Al čekaj druže, nije mijenjao SIM, dakle telefon kupljen u BHT i SIM je od BHT mreže, kako misliš da je zaključan?
Ja sam kupovao mobitele u BHT, koristio istu karticu i nikad za nikad nisam imao problema sa mrežama...
Jel se ono nekad u postavkama moglo podesiti da se aparat kaci samo na odabranu mrežu? Ko da se kroz maglu sjećam da je moglo
shalla

#23370 Re: Android OS

Post by shalla »

zateznistub wrote:
shalla wrote: Al čekaj druže, nije mijenjao SIM, dakle telefon kupljen u BHT i SIM je od BHT mreže, kako misliš da je zaključan?
Jel se ono nekad u postavkama moglo podesiti da se aparat kaci samo na odabranu mrežu? Ko da se kroz maglu sjećam da je moglo
A ne znam, ne sjećam se te opcije :sad:
valjuga

#23371 Re: Android OS

Post by valjuga »

Ako nije mijenjao SIM onda zanemari moj upis. :mrgreen:
TheWatcher

#23372 Re: Android OS

Post by TheWatcher »

kako je dosao nuGat 7.0 nece odmah da ukljuci brzo punjenje nego moram nekada iskljucit pa ga ponovo stavit na punjenje :evil:
Laertes

#23373 Re: Android OS

Post by Laertes »

Jedno možda malo poglupo pitanje:
Da li negdje na Android OS ima opcija da se ograniči trajanje pojedinačnog poziva? Naime, punica mi već dva računa dobija jako velika jer joj se desi da ni ona ni jaranica joj ne prekinu poziv, pa nabiju i do dva sata odjednom.
newklear

#23374 Re: Android OS

Post by newklear »

Nakon vraćanja na tvorničke postavke, kada se upali mobitel piše NFC SERVICE JE ZAUSTAVLJEN i stalno tako stoji (kada nema SIM ovo ne piše), za galeriju isto to piše: GALERIJA JE ZAUSTAVLJEN (za galeriju piše i kada ima i kada nema SIM)... Ne pomaže ni ponovno resetovanje telefona na tvorničke postavke, ništa standardno ne pomaže... help!!

EDIT: MOBITEL JE LG P760
zoza

#23375 Re: Android OS

Post by zoza »

Imam J5, onaj prvi model. Ne dolaze mi sms poruke. Šta bi moglo biti da nevalja?
Post Reply