Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kokuz_sa

#22651 Re: RE: Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

Sarajevski-Seljak wrote:
zecov wrote:
Kataklinger wrote:Razbih Galaxy S4, komplet staklo i display. Gdje bih ovo mogao najjeftinije zamijeniti u Sa?
za galaxije se ne isplati radid. ekrani su im skuplji i tesko je zamijeniti. a kad zamjenis nikad nije isti ako što je bio. radije sebi uzmi nesto drugo

Slazem se, 160KM je kineski displej... Jedino da sebi narucis iz Kine, ima za 40€ pa da odneses nekom da ti zamjeni samo, a mozes i sam nije tesko...

Samo od 10 Displeja iz kine 7-8 radi a ostali ne....
160 je orginalni samsungov display koji se kod nas u Sa prodaje po veleprodajnoj cijeni..
I to su svi repapirani..znaci lijepi im se iznova staklo i tad se prodaju u kompletu touch i lcd..
Nabavna cijena orginalnog u njemackoj je 51€..ako ce ko narucivati tako preko neta neka dobro pazi koji tip displaya narucuje..ima raznih varijabli

A trenutna cijena u servisima je od 180 do 200KM
Ako hoces preporucim ti nekog
Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
Sarajevski-Seljak

#22652 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Nisam ja jos uspio naci orginalni za 160km. Vodafon, Anka i Dejan prodaju kineze za te pare...
Maharadza

#22653 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Koliko ispadne ta zamjena u kimtecu, nešto me zanima, mislim sigurno je skuplje ali za koliko skuplje? Valjda se može samo display kod njih uzeti?
quarterback

#22654 Re: Android OS

Post by quarterback »

Maharadza wrote:Koliko ispadne ta zamjena u kimtecu, nešto me zanima, mislim sigurno je skuplje ali za koliko skuplje? Valjda se može samo display kod njih uzeti?
meni su za ovaj moj digitizer sa zamjenom trazili 110 KM sto je premasivalo cijenu tableta, kako napisah digitizer je na ebayu 20 km
Maharadza

#22655 Re: RE: Re: Android OS

Post by Maharadza »

quarterback wrote:
Maharadza wrote:Koliko ispadne ta zamjena u kimtecu, nešto me zanima, mislim sigurno je skuplje ali za koliko skuplje? Valjda se može samo display kod njih uzeti?
meni su za ovaj moj digitizer sa zamjenom trazili 110 KM sto je premasivalo cijenu tableta, kako napisah digitizer je na ebayu 20 km
Pih, mislio sam da su normalni... Doduše ja sam neke druge stvari popravljao kod njih (monitor npr) i tada se činilo ok, nisu bili bezobrazni sa cijenom ali očito da je druga priča sa telefonima i tabletima. :D
kokuz_sa

#22656 Re: RE: Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

Sarajevski-Seljak wrote:Nisam ja jos uspio naci orginalni za 160km. Vodafon, Anka i Dejan prodaju kineze za te pare...
Uzmi od Simela..
Svi nabrojani uzimaju reparirane vecinom od 1 covjeka koji ih pravi i ima masinu za to.

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
Kataklinger

#22657 Re: Android OS

Post by Kataklinger »

Gdje sad da idem za S4? Univerzalno, DigitalCity i ovi ostali hljebovi po Sa traže 200-220KM.
quarterback

#22658 Re: RE: Re: Android OS

Post by quarterback »

Maharadza wrote:
quarterback wrote:
Pih, mislio sam da su normalni... Doduše ja sam neke druge stvari popravljao kod njih (monitor npr) i tada se činilo ok, nisu bili bezobrazni sa cijenom ali očito da je druga priča sa telefonima i tabletima. :D
ja nazvao, i ucinilo mi se da je covjek rekao 10 maraka, hajd kako nemam pojma o tome ja se obradovao da popravim tablet koji je mali slomio, joj sretan ja - hvala puno, eto mene odmah popodne bla bla, odem ko bez duse tamo, evo ovaj tablet danas smo pricali

kaze tip jel znate koliko kosta popravka

pa rekao mi je vas kolega, 10 km

kaze tip 110 km

:D

uh ! pa to se ne isplati, ovih tableta po piku ima ispravnih za 100 KM

pa i ja sam pitao kolegu jesi rekao covjeku koliko kosta

elem :D ...
sarajevosa

#22659 Re: Android OS

Post by sarajevosa »

Ima li ko da mi pomogne sa vraćanje ROM-a na fabričku verziju? Trenutno mi je Cyanogenmod i neće da se digne os do kraja, a ne radi ni recovery mod :sad: Ili ako ima neki servis što bi povoljno to odradio
Quaresma

#22660 Re: RE: Re: Android OS

Post by Quaresma »

sarajevosa wrote:Ima li ko da mi pomogne sa vraćanje ROM-a na fabričku verziju? Trenutno mi je Cyanogenmod i neće da se digne os do kraja, a ne radi ni recovery mod :sad: Ili ako ima neki servis što bi povoljno to odradio
a sta je u pitanju zapravo. frizider? mikrovalna?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
sarajevosa

#22661 Re: RE: Re: Android OS

Post by sarajevosa »

Quaresma wrote:
sarajevosa wrote:Ima li ko da mi pomogne sa vraćanje ROM-a na fabričku verziju? Trenutno mi je Cyanogenmod i neće da se digne os do kraja, a ne radi ni recovery mod :sad: Ili ako ima neki servis što bi povoljno to odradio

Mobitel
Sarajevski-Seljak

#22662 Re: Android OS

Dobro je da nije mikrovalna, na njima je bas jebeno vratiti stock android :oops:
Maharadza

#22663 Re: RE: Re: RE: Re: Android OS

Post by Maharadza »

sarajevosa wrote:
Quaresma wrote:

Mobitel
Koji mobitel? Koji recovery, TWRP (Team Win recovery project) ili CWM (clockworkmod)?
sarajevosa

#22664 Re: RE: Re: RE: Re: Android OS

Post by sarajevosa »

Maharadza wrote:
Koji mobitel? Koji recovery, TWRP (Team Win recovery project) ili CWM (clockworkmod)?
Nexus 5, TWRP. Tek kad se pali mobitel (volume up + power down) i prikaže početni meni, na računaru ne može da prepozna mobitel, dok jedan drugi mobitel prikaže
Maharadza

#22665 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Android OS

Post by Maharadza »

sarajevosa wrote:
Maharadza wrote:
Nexus 5, TWRP. Tek kad se pali mobitel (volume up + power down) i prikaže početni meni, na računaru ne može da prepozna mobitel, dok jedan drugi mobitel prikaže
Ako ne pali + ne prepoznaje ga komp onda je najvjerovatnije brick-ovan, pa ti je najbolje pitati one koji su to već prošli sa istim uređajem:

http://forum.xda-developers.com/google- ... b-t2521691

I da ovo možda isprobaš:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2513937

Znači ako radi fastboot mode (vol. down + power) onda ima nade.
sarajevosa

#22666 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Android OS

Post by sarajevosa »

Maharadza wrote:
sarajevosa wrote:
Maharadza wrote:
Ako ne pali + ne prepoznaje ga komp onda je najvjerovatnije brick-ovan, pa ti je najbolje pitati one koji su to već prošli sa istim uređajem:

I da ovo možda isprobaš:

Radi volume down + power. Koji onda link od ova dva, pošto mi radi volume down + power? :-D
Maharadza

#22667 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Android OS

Post by Maharadza »

sarajevosa wrote:
Maharadza wrote:
sarajevosa wrote: Nexus 5, TWRP. Tek kad se pali mobitel (volume up + power down) i prikaže početni meni, na računaru ne može da prepozna mobitel, dok jedan drugi mobitel prikaže

I da ovo možda isprobaš:

Radi volume down + power. Koji onda link od ova dva, pošto mi radi volume down + power? :-D
Drugi link, prvi post, tačka 6)

If your phone will not boot and you need to restore, boot your phone into fastboot (volume down and power), connect phone to PC, and click the "Dead_Nexus5.bat" file found in the folder.

Ima i youtube klip sa tačnom procedurom, iako za nexus7 ali je identična i za N5. Sretno [emoji106]
zdruzdjo

#22668 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

sarajevosa wrote:
Maharadza wrote:
Buraze uz duzno postovanje i bez ikakve uvrede, ali ako nisi odmah otisao na xda i tu trazio rjesenje, ja bih ti onda savjetovao da das telefon nekome ko zna kako to sve ide i ko se susretao sa tim. Velika sansa je ako negdje zakoci a ti ne znas sta dalje, na kraju dobijes lijep pritiskivac za papir.

Sent from my HTC_M9ew
sarajevosa

#22669 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Android OS

Post by sarajevosa »

Maharadza wrote: Drugi link, prvi post, tačka 6)

If your phone will not boot and you need to restore, boot your phone into fastboot (volume down and power), connect phone to PC, and click the "Dead_Nexus5.bat" file found in the folder.

Ima i youtube klip sa tačnom procedurom, iako za nexus7 ali je identična i za N5. Sretno [emoji106]
Pokrenuo sam "Dead_Nexus5.bat" i tu je instalirao novi sistem.

Primjetio sam da ima "katanac" ikonu dok se sistem diže (a imao je i na ovom sistemu do sad), pa nisam siguran da li je to full sistem formatiran ili je samo neki dio.

Problem mi je sad što se opet gasi ekran, samo ovog puta kad odaberem zemlju (ali vidi se da je drugačija verzija androida), i nakon next ekran se ugasi. Ako probam da upalim ekran, opet se ugasi?
ug_lee

#22670 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Ostaviti Nexus 5x ili kupiti Samsung C5? Samo me zanima je li velika razlika, je li bolji od Nexus ili?
sarajevosa

#22671 Re: Android OS

Post by sarajevosa »

Ovako slika izgleda kad se učtiava sistem, nije moj mobitel, ali ima ovaj katanac

Image

Da li je moguće da još nešto moram da uradim da bi mi mobitel otišao na fabričke postavke, pošto evo kao što se vidi ima "katanac" i opet mi se gasi ekran kao i u starom sistemu. Da li sad trebam još nešto da uradim? :-D U ovom tutorialu piše da bi trebao moj mobitel postat unrooted, ali evo kao što se vidi na slici da je još rooted :sad: Kao da je ROM prošao ali nije baš sve ?

Mislim da je problem nastao dok je bio sistem Cyanogenmod, ja sam tu išao na format i moguće da sam selektovao stvari da se formatiraju koje nisam trebao.. i sad mi možda osim tog rom-a još nešto nedostaje, jer i na ovom rom-u mi se gasi ekran.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#22672 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Gdje uzeti bateriju za Samsung galaxy J1 2016?

Hvala.

quarterback

#22673 Re: Android OS

Post by quarterback »

suad-sarajevo wrote:Gdje uzeti bateriju za Samsung galaxy J1 2016?

Hvala.

kimtec ako hoces original, ako neces onda fontale, univerzalno i sl
Sarajevski-Seljak

#22674 Re: Android OS

quarterback wrote:
suad-sarajevo wrote:Gdje uzeti bateriju za Samsung galaxy J1 2016?

Hvala.

kimtec ako hoces original, ako neces onda fontale, univerzalno i sl

ako hoces kopiju, odi u Vodafone kod Interexa na stupu, puno je pocoljnije nego univerzalno i ostali.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#22675 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Hvala na uputama. Kako se krecu cijene, od Kimteca, do Vodafona itd.?

Post Reply