Skini sa marketa aplikaciju "APNDroid". Mislim da je bolja ova verzija od nekog Adameka. Stavi je kao vidget na display i pomocu nje ukljuci/iskljuci GPRS konekciju. Veoma jednostavno i efikasno. A za mjerenje potrosnje mobilnog neta skini aplikaciju 3g Watchdog...damar wrote:danas sam uzeo od BHtelecom-a Samsung galaxy S i ako moze neko da mi kaze koja aplikacija trazi konekciju na internet jer kad kod upalim mobitel on je konektovan.Sta mi jecini? hvala unaprijed.
Android OS
Moderator: Benq
- strong69
#226 Re: Android OS
- cappy_tempo
#227 Re: Android OS
negdje sam citao ako bas nisam lud da se na badu moze instalirati android i da moze raditi bez problema. eh jel to fakat ima ili ce biti ili sam ja bas lud? 
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#228 Re: Android OS
Nisu instalirali na Badu, već na samsung wavecappy_tempo wrote:negdje sam citao ako bas nisam lud da se na badu moze instalirati android i da moze raditi bez problema. eh jel to fakat ima ili ce biti ili sam ja bas lud?
@strong69
Neće mu Watchdog pomoći da vidi koja aplikacija se "kači" na net, već će mjeriti ukupnu potrošnju
- cappy_tempo
#229 Re: Android OS
dobro ba malo se na sabahu zajebo1946 wrote:Nisu instalirali na Badu, već na samsung wavecappy_tempo wrote:negdje sam citao ako bas nisam lud da se na badu moze instalirati android i da moze raditi bez problema. eh jel to fakat ima ili ce biti ili sam ja bas lud?. I nije bez problema
![]()
- 1946
#230 Re: Android OS
Standardni
, ne rade neke funkcije (meni se čini kamera i još nešto), česti reseti i sl.
- strong69
#231 Re: Android OS
Probaj 3G Watchdog Pro. Mjeri potrosnju po aplikacijama1946 wrote:
@strong69
Neće mu Watchdog pomoći da vidi koja aplikacija se "kači" na net, već će mjeriti ukupnu potrošnju

- 1946
#232 Re: Android OS
To je neka novost za mene
. Prije kad sam ga koristio nije imao mogućnost prikazivanja po aplikacijama (meni se čini
), a trenutno mi nije aktiviran 3G da me ne bi prenijelo pa da nabijem račun tako da ga i ne koristim. Halali 
- Lunizz
#233 Re: Android OS
Ako razbijem ovaj svoj Mongoloid telefon bice to zbog igrice
ebem ti box i sampon...
-
stubborn_d0nkey
#234 Re: Android OS
preporuka (mobitel) za svakoga ko zeli uc u svijetu androida:
geeksphone zero
geeksphone zero
- Motokultivator
#235 Re: Android OS
Ev imam i ja pitanje, jopet 
GPS mi ne radi sve dok ne aktiviram WIFI ili APN. Vjerovanot ne radim nesto kako treba, ali ne znam sta.
Ovo ne radi, podrazumijevam da mi ne moze naci moju trenutnu lokaciju npr. ni poslije 10minuta trazenja. A kad je aktivan wifi/apn nadje za par sekundi.
Ima li neko vican, strucan da kaze sta?
GPS mi ne radi sve dok ne aktiviram WIFI ili APN. Vjerovanot ne radim nesto kako treba, ali ne znam sta.
Ovo ne radi, podrazumijevam da mi ne moze naci moju trenutnu lokaciju npr. ni poslije 10minuta trazenja. A kad je aktivan wifi/apn nadje za par sekundi.
- iPod
#236 Re: Android OS
Da se prijavim, kupio sam HTC Desire HD, kakav stroj ljudi dragi 
- 1946
#237 Re: Android OS
Dobro došao u našu malu komunuiPod wrote:Da se prijavim, kupio sam HTC Desire HD, kakav stroj ljudi dragi
- Oligarh
#238 Re: Android OS
Lijepi root
Tek onda se moze govoriti u pravom svijetlu o Android OS. Na stocku Android je ok, ali da bi se osjetio pravi Android, nista bez root-a
Moj Desire je zvijer i to na kuhanom Gingerbreadu romu Ginger Villain 1.8. (clean AOSP Rom)
CPU clockovan na 1,13 Ghz. Novi kerneli daju odlicno trajanje baterije (uz najnoviji radio rom), uz osjetno poboljsanje i grafickih performansi! Uradio S-OFF i stavio N1 Table HBOOT tako da cak ni na Desiru nema vise problema sa tel. memorijom (trenutno imam 250 aplikacija u njemu i 160 mb free na telefonu, naravno bolje je imati bar class 4 sd karticu).
Tek onda se moze govoriti u pravom svijetlu o Android OS. Na stocku Android je ok, ali da bi se osjetio pravi Android, nista bez root-a
Moj Desire je zvijer i to na kuhanom Gingerbreadu romu Ginger Villain 1.8. (clean AOSP Rom)
CPU clockovan na 1,13 Ghz. Novi kerneli daju odlicno trajanje baterije (uz najnoviji radio rom), uz osjetno poboljsanje i grafickih performansi! Uradio S-OFF i stavio N1 Table HBOOT tako da cak ni na Desiru nema vise problema sa tel. memorijom (trenutno imam 250 aplikacija u njemu i 160 mb free na telefonu, naravno bolje je imati bar class 4 sd karticu).
- cappy_tempo
#239 Re: Android OS
zipa mova, bada ili android? 
- Motokultivator
#240 Re: Android OS
Motokultivator wrote:Ev imam i ja pitanje, jopet
-
stubborn_d0nkey
#241 Re: Android OS
koji ti je mobitel?
i kada ti nade lokaciju preko wifi ili apn jel dosta tocan ili samo priblizan?
- Motokultivator
#242 Re: Android OS
galaxy 3. Ma tacan u metarstubborn_d0nkey wrote:koji ti je mobitel?
na telefonu su dosla dva programa za mapu i navigaciju, oba od gugleta. Ali obzirom da na njima nejma gotovo nista offline, niti imaju ulice u bih, koristim program koji podrzava openstreetmap u offline modu. I fakat ima sve zivo. Moze u offline modu napraviti rutu, cudesa, ima glasovno navodjenje, ovo ono, ... (program je OsmAnd).
Ali fazon je kada u bilo kom programu (ne bitno da li je vezan za mape ili nesto drugo) gdje se trazi gps lokacija nema sanse da me nadje bez internet veze, sto mi je totalno bezze. Mada ja suLJmam da je to do mene nesto, ama ne znam sta
-
stubborn_d0nkey
#243 Re: Android OS
imam i ja isti. poznat je po problemima s gpsom. jesi li uradio ikakav fiks? zna pomoc ljudima. Mislim da ima na marketu fasterfix i gpsoptMotokultivator wrote:galaxy 3. Ma tacan u metarstubborn_d0nkey wrote:koji ti je mobitel?
na telefonu su dosla dva programa za mapu i navigaciju, oba od gugleta. Ali obzirom da na njima nejma gotovo nista offline, niti imaju ulice u bih, koristim program koji podrzava openstreetmap u offline modu. I fakat ima sve zivo. Moze u offline modu napraviti rutu, cudesa, ima glasovno navodjenje, ovo ono, ... (program je OsmAnd).
Ali fazon je kada u bilo kom programu (ne bitno da li je vezan za mape ili nesto drugo) gdje se trazi gps lokacija nema sanse da me nadje bez internet veze, sto mi je totalno bezze. Mada ja suLJmam da je to do mene nesto, ama ne znam sta
Ako ti nije hitno uvijek mozes napraviti sebi shortcut za gpssetup2 (preko aplikacije anycut, ili ako imas launcher pro instaliran preko activities) pa commands->get position, i ostaviti to otvoreno (moze u background) dok ne nade pa upaliti app koju koristis. To bi trebalo raditi, samo je pitanje koliko dugo ce trebat (meni sada naslo za 4-5minuta, nekada treba i duze ali i manje. ako ti je namjesteno na hot start onda ako si vec nasao prije krace ce ti trajat) da nade poziciju
- Motokultivator
#244 Re: Android OS
Hm, nisam znao da ima taj problem.
Kontam sacu ja ovo upgarde na froyo, ali evo gledam po netu, nije to bas tako u dva klika kako sam mislio
Zakomplikovali brate pravo. Sta im je falilo da naprave sve na klik, nista. I ova aplikacija Kies smece. Te onda ovo povezivanje na komp preko usb, nekad radi nekad ne radi (ukljuci/iskljuci debugging mode).
Trenutno mi ni ovo povezivanje ne radi, ukljucivo, iskljucivo, nista. Nigdje veze nikakve

Kontam sacu ja ovo upgarde na froyo, ali evo gledam po netu, nije to bas tako u dva klika kako sam mislio
Zakomplikovali brate pravo. Sta im je falilo da naprave sve na klik, nista. I ova aplikacija Kies smece. Te onda ovo povezivanje na komp preko usb, nekad radi nekad ne radi (ukljuci/iskljuci debugging mode).
Trenutno mi ni ovo povezivanje ne radi, ukljucivo, iskljucivo, nista. Nigdje veze nikakve
-
EliasVeskot
#245 Re: Android OS
Imal ko da se zeznuo kakvim aPadom ili iRobotom
sa ebaya?
-
stubborn_d0nkey
#246 Re: Android OS
Sta ce ti kies, ja koristim odin i vec sam na 2.2 (od prosle godine), i malo prije sam flashovo overclockan kernel (doduse zastopa mi nekad mobitel na 1300mhz ili 1000mhz ali na 833 nisam jos imao problema, u nekoga 1300mhz i 1000mhz ne rade probleme). Za 10 dan bismo trebali dobiti pravo dobar rom (udruzili se neki developeri na xda) s JIT (glupi samsung nije bio u stanju to dosada napraviti(!)) i OC (ako rijese probleme koji imaju) i druge stvari.
zaboravio sam spomenuti "trick" da upalis gps i restartiras mobitel dok je upaljen gps pa onda kada se upali opet mobitel da nades lokaciju. Ja nisam imao uspjeha s tim, ali eto neki jesu
zaboravio sam spomenuti "trick" da upalis gps i restartiras mobitel dok je upaljen gps pa onda kada se upali opet mobitel da nades lokaciju. Ja nisam imao uspjeha s tim, ali eto neki jesu
- Motokultivator
#247 Re: Android OS
Evo naso ovaj odin, al sta je ovo brate mili. Par nekih dugmica i nigdje nista zivo. Kako se ovo koristi.stubborn_d0nkey wrote:Sta ce ti kies, ja koristim odin i vec sam na 2.2 (od prosle godine), i malo prije sam flashovo overclockan kernel (doduse zastopa mi nekad mobitel na 1300mhz ili 1000mhz ali na 833 nisam jos imao problema, u nekoga 1300mhz i 1000mhz ne rade probleme). Za 10 dan bismo trebali dobiti pravo dobar rom (udruzili se neki developeri na xda) s JIT (glupi samsung nije bio u stanju to dosada napraviti(!)) i OC (ako rijese probleme koji imaju) i druge stvari.
Ima l' ko vaki odin?
-
stubborn_d0nkey
#248 Re: Android OS
Trebas prvo skinuti FW koji ces, kada skines sada ovisi o tome kakav je firmware (tj kako dolazi). Ako dolazi kao jedan .tar fajl onda ukljucis one package izaberes ops izaberes one package i onda upres start. Ako dolazi u vise ne ukljucujes one package, izbares ops i izaberes odgovarajuce (ali ne flashuj bootloader! ako sse bootloader ne flashuje onda se mozes prakticki oprostiti od mobitela (osim ako imas garanciju)). Mobitel mora biti u download mode-u, sto znaci kada je mobitel izgasen drzis vol- home i power
-
kone
#249 Re: Android OS
Ima li nacina da se neke stvari prebace iz interne memorije na sd karticu i kako se to radi(htc legend)???Trenutno imam nekih 60-65MB slobodne interne memorije,pa bih malo da olaksam telefon,mada ne primjetim uopste razliku u radu i brzini..I ima li kakva navigacija za ovaj tel,ali da radi offline(ne bih da me bht oguli
)?
- 1946
#250 Re: Android OS
S obzirom da ti je android 2.1 on po defaultu nema app2sd, ali ima nekih zajebancija tamo na xda-developers forumu koje to omogućuju. A navigacija ima, samo za koje područje bi ti služila?kone wrote:Ima li nacina da se neke stvari prebace iz interne memorije na sd karticu i kako se to radi(htc legend)???Trenutno imam nekih 60-65MB slobodne interne memorije,pa bih malo da olaksam telefon,mada ne primjetim uopste razliku u radu i brzini..I ima li kakva navigacija za ovaj tel,ali da radi offline(ne bih da me bht oguli)?