Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zateznistub

#22476 Re: RE: Re: Android OS

Post by zateznistub »

Dm96user wrote:
zateznistub wrote:
Dm96user wrote:Pozdrav,imam Lg Magnu i planiram ga mijenjati za Alcatel Idol 3(5,5").Izgleda mi jako dobar telefon,ali citao sam po internetu da nekima poludi touch,ili imaju problema sa pregrijavanjem i punjenjem baterije,ili problemi sa koristenjem wifi-a.Dali da ga uzmem??

Poslano sa mog LG-H502 koristeći Tapatalk
Ništa od svega toga, barem kod mene... e sad, ne mogu reci za ostale. Dobar aparat.
Vi ga koristite??

Da, kao i P9 lite.
I nema potrebe za persiranjem, nismo na poslovnom sastanku. :thumbup:
Dm96user

#22477 Re: Android OS

Post by Dm96user »

Haha,ok drug hvala na informacijama,danas ga idem pogledat da vidim kakav je.[emoji2]

zateznistub

#22478 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Dm96user wrote:Haha,ok drug hvala na informacijama,danas ga idem pogledat da vidim kakav je.[emoji2]

Taj Magma stvarno ne znam kakav je, ali ako je taj idol u potpunosti ispravnan, uzmi ga. Samo mi malo čudno da neko daje idola za magmu...
Pake

#22479 Re: Android OS

Post by Pake »

kokuz_sa wrote:Image

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
Nema to kod mene nit su to klasične opcije stock androida
To je specifična nadogradnja androida od strane samog huaweia
supercali

#22480 Re: Android OS

Post by supercali »

Ja kad vidim na nasim jezicima natpise ja ne znam sta koje znaci
Tek kad prebacim na eng snadjem se
shalla

#22481 Re: Android OS

Post by shalla »

supercali wrote:Ja kad vidim na nasim jezicima natpise ja ne znam sta koje znaci
Tek kad prebacim na eng snadjem se
Haha, isto i ja Bgm, tako mi neko dadne da mu nešto naštimam, ma pojma nemam gdje je šta dok ne prebacim na engleski. I nije nikakvo preseravanje nego valjda navika otkako koristim mobitele...
Pake

#22482 Re: Android OS

Post by Pake »

Ma i ja mu htjedoh reći da prebaci na eng
Ali svejedno vidim da takvih postavki i opcija ima samo na njegovom huaweiju
Ili griješim ??
hakazvaka

#22483 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

Sticajem okolnosti, bijah primoran da kupim Android telefon... gospode boze sta je ovo...

Jel vama ovaj sistem notifikacija fakat normalan? Kad je telefon bez konekcije 3 sata, pa dodje online, da hronoloski primi sve notifikacije propustene (tipa sa Messengera 250 poruka)... jel to ocekivano ponasanje, il trebam neku postavku presaltat?

I imam neki bug da mi prikazuje vise puta istu ikonicu aplikacije u status baru, npr. 3 puta instagram logo, 5 puta messenger... kako to da fixam?

Imam jos hejbet nekih pitanja, al haj da vidim jel ovo ocekivano ponasanje ili se moze popraviti, pa da vas dalje peglam :-)
Better Man

#22484 Re: Android OS

Post by Better Man »

hakazvaka wrote:Sticajem okolnosti, bijah primoran da kupim Android telefon... gospode boze sta je ovo...

Jel vama ovaj sistem notifikacija fakat normalan? Kad je telefon bez konekcije 3 sata, pa dodje online, da hronoloski primi sve notifikacije propustene (tipa sa Messengera 250 poruka)... jel to ocekivano ponasanje, il trebam neku postavku presaltat?

I imam neki bug da mi prikazuje vise puta istu ikonicu aplikacije u status baru, npr. 3 puta instagram logo, 5 puta messenger... kako to da fixam?

Imam jos hejbet nekih pitanja, al haj da vidim jel ovo ocekivano ponasanje ili se moze popraviti, pa da vas dalje peglam :-)
To što vidiš u status baru ikonicu neke aplikacije više puta je zato što on bilježi svaku vijest koja ti dođe. Npr. dođe ti neka vijest na B92 i pojaviti se ikonica u status baru, ako je ne pregledaš i u međuvremenu dođe neka nova vijest, onda će ti se pojaviti još jedna ikonica te aplikacije za tu drugu vijest.
radiša

#22485 Re: Android OS

Post by radiša »

Ovo pitanje vezano kad nisi online pa kad se nakacis da sve dodje,mislim da je to sasvim normalno da primas poruke koje su ti poslane dok si bio ofline.Cudno bi bilo da ih ne primis.
exampLe.

#22486 Re: Android OS

Post by exampLe. »

hakazvaka wrote:Sticajem okolnosti, bijah primoran da kupim Android telefon... gospode boze sta je ovo...

Koristio sam i ja Android i moram te razocarati, to je sasvim normalno, nije nikakav bug. :D
mufa1

#22487 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Jah eto na drugim platformama dodje prvo 25 poruka, pa on malo saceka da se odmoris od čitanja, pa ti opet pusti samo 25 poruka...

Ovo drugo, aplikacije mogu ubavjestavati o razlicitim stvarima, recimo instagram pokaze jednu ikonicu u status baru za lajk, drugu za komentar, a trecu za novog pratioca... Sve se da fino podesit..

I sta misliš da napišeš koji je telefon u pitanju, jer android je i oukitel i oneplus 3, a i samsung s7, a u istu rečenicu ta 3 nikako ne mogu...

Sent from my XT1562 using Tapatalk
Pake

#22488 Re: Android OS

Post by Pake »

na kraju krajeva za svaku apk može isključiti notifikacije za status bar i mirna Bosna
kaoi bivši korisnik iOSa nikad se ne bi više vratii, android zakon
Last edited by Pake on 10/12/2016 21:44, edited 1 time in total.
zlo zlo

#22489 Re: Android OS

Post by zlo zlo »

ovaj haka zvaka neki amer garant :lol:
radiša

#22490 Re: Android OS

Post by radiša »

bice prije da je neki kinez koji tusi kopije :lol:

bas se iznenadih kad cuh da postoji platforma na kojoj ne primas notifikacije kad se iz offline prebacis u online mod.
hakazvaka

#22491 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

mufa1 wrote:Jah eto na drugim platformama dodje prvo 25 poruka, pa on malo saceka da se odmoris od čitanja, pa ti opet pusti samo 25 poruka...

Ovo drugo, aplikacije mogu ubavjestavati o razlicitim stvarima, recimo instagram pokaze jednu ikonicu u status baru za lajk, drugu za komentar, a trecu za novog pratioca... Sve se da fino podesit..

I sta misliš da napišeš koji je telefon u pitanju, jer android je i oukitel i oneplus 3, a i samsung s7, a u istu rečenicu ta 3 nikako ne mogu...

Sent from my XT1562 using Tapatalk
Jebiga, valjda je puno traziti da dodje 1 notifikacija: "Messenger - 152 new messages"

Nexus 5X

Sta se odma palite ba, samo sam pitao jel vam ovo normalno :lol: ne morate me ubjedjivati da i meni treba bit normalno :run:
radiša

#22492 Re: Android OS

Post by radiša »

pa reci tim frendovima na mesengeru da se dogovore pa da ti salju 1 dnevno poruku :lol:
sutradan drugi i taaaako :D
zlo zlo

#22493 Re: Android OS

Post by zlo zlo »

hakazvaka wrote:
Sta se odma palite ba, samo sam pitao jel vam ovo normalno :lol: ne morate me ubjedjivati da i meni treba bit normalno :run:
nismo toliko popularni pa nemamo te probleme :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#22494 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

hakazvaka wrote:
Nije to ništa šta može mailova na Ajfon stat'. :mrgreen:

Image
Raigor Stonehoof

#22495 Re: Android OS

Post by Raigor Stonehoof »

Pake wrote:na kraju krajeva za svaku apk može isključiti notifikacije za status bar i mirna Bosna
kaoi bivši korisnik iOSa nikad se ne bi više vratii, android zakon

Ti i svako drugi zdrave pameti :D

Image

Moja teorija je da ovi sto koriste ios ne znaju za bolje pa se drze tog smeca ko pjan plota... Cim probaju android, ne vracaju se vise.
zdruzdjo

#22496 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Raigor Stonehoof wrote: Moja teorija je da ovi sto koriste ios ne znaju za bolje pa se drze tog smeca ko pjan plota....

Ios Namjenjen za prosjecnu american cheerleader-sicu i za quarterback-a u skolskom us futbal timu koji nosi colege jaknu.
Tu se jos utrpa i neka "poslovna" sekretarica koja ima busines odjelo a na nogama su nike tene u ruci litar "no-caffeine" kafe i koja zuri na posao.
Svi ostali su tu cisto jer su vidjeli reklamuuuuu.
zforumas

#22497 Re: Android OS

Post by zforumas »

zdruzdjo wrote:
Raigor Stonehoof wrote: Moja teorija je da ovi sto koriste ios ne znaju za bolje pa se drze tog smeca ko pjan plota....

Ios Namjenjen za prosjecnu american cheerleader-sicu i za quarterback-a u skolskom us futbal timu koji nosi colege jaknu.
Tu se jos utrpa i neka "poslovna" sekretarica koja ima busines odjelo a na nogama su nike tene u ruci litar "no-caffeine" kafe i koja zuri na posao.
A onaj zajebani djedica sto skace u bazen sa 10m :?: :mrgreen:
Capsicum

#22498 Re: Android OS

Post by Capsicum »

edys wrote:Isplatili se mijenjat z3 compact za lg g3? Osim velicine cinime se da su po svemu tu negdje?
Ja licno ne bih nikad! Uradio sam upravo suprotnu stvar. Meni velicina z3c fantasticno odgovara i fakat je ne bih mijenjao. Nazalost, samo Sony, od velikih proizvodjaca pravi ove "mini" telefone bez da sreze performanse.
hakazvaka

#22499 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

zdruzdjo wrote:

Nemojmo offtopic :-)

A nije ti ovo tacno za iOS korisnike, imas i mene, ja nosim iPhone recimo samo da ostala raja vidi jabuku, da budem kul ;)
quarterback

#22500 Re: Android OS

Post by quarterback »

zdruzdjo wrote:

quaterback koristi android stoljecima :D
Post Reply