Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sarajlija1971

#21901 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

zdruzdjo wrote:
sarajlija1971 wrote:.........
imas PM
Hvala puno. Veliki pozdrav
Schlauf2

#21902 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

arnes_king wrote:
Schlauf2 wrote:
arnes_king wrote:Pozdrav raja,

Moze li mala pomoc. Koligica kupuje mobitel i ima u ponudi da kupi na rate ili Samsung Galaxy J5 2016 (skoro nov) cijena 370KM ili Huawei P8 (nov) za 320KM. Vidim po specifikacijama da je ovaj Huawei cak i bolji, ali nisam nesto u njih siguran. Sta biste vi preporucili.
Na koji Huawei mislis, P8 ili P8 lite? Pitam zbog cijene jer P8 inace nov kosta znatno vise, a P8 lite je tu negdje s J5 2016.
Kaze da je P8, da je lite valjda bi naveo, a to mi je poznanik kome vodim svakog koga imam kada hoce kupovati telefon tako da mi da uvijek po dobroj cijeni.
Ok, ako je tako, onda P8.
Daryl Dixon

#21903 Re: Android OS

Post by Daryl Dixon »

ne znam dže da pitam pa ću ovdje..

morel' se kako fiksni telefon zakljucati ono da se stavi pin pa samo sa tacnim pinom da ga otkljucas i da mozes obavljati pozive?
mufa1

#21904 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Pajdo moj, znas li ti koliko ima različitih fiksnih telefona... Sigurno da ima neki model koji to može. Ti bar navedi koji je model kod tebe, pa možda neko ima isti.. A najbolje ti je upustvo u ruke, pa malo precesljaj po opcijama i mogucnostima...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Maharadza

#21905 Re: RE: Re: Android OS

Post by Maharadza »

sarajlija1971 wrote:Pozdrav svima,

Na osnovnoj verziji Nova launchera ne prikazuje notifikacije od propustenih poziva, SMS-a, vibera, WhatsAppa, Messengera, itd... TeslaUnread je valjda samo za prime verziju ili radi i sa ovom osnovnom i kako ga podesiti?

I da li neko koristi Nova Prime launcher krekovan i sa kojih stranica ga skidate?

Da li to radi ok ili pravi odredjene probleme?

Nemam nacina da platim za Prime verziju a nedostaju mi ove notifikacije.
Koristim ja nova prime + tesla unread, skinuo sve sa forum.mobilism.org gdje moraš da napraviš account (besplatno naravno sve) i uživaš zauvijek u aktuelnim krekanim app-ovima za android. ;)
Last edited by Maharadza on 06/10/2016 20:55, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#21906 Re: Android OS

Post by Daryl Dixon »

i to što kažeš jara, falat'.
MaroonBrigade

#21907 Re: Android OS

Post by MaroonBrigade »

Laertes wrote:Jebemga, ne da mi se pravit reset, pegla mi ono sa brojevima najviše. Prebacim u excel, pa kad vratim, nijedan broj nema nule na početku. Jebo ih maršmelou.

:shock: :shock:

Buraz, jednom ubacis brojeve u google contacts i ta lista ce ti biti dostupna cim se spojis sa google nalogom...bez obzira da li radis upgrade ili kada budes kupovao novi telefon aBd. :thumbup:
zdruzdjo

#21908 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

MaroonBrigade wrote: Buraz, jednom ubacis brojeve u google contacts i ta lista ce ti biti dostupna cim se spojis sa google nalogom...bez obzira da li radis upgrade ili kada budes kupovao novi telefon aBd. :thumbup:
Meni je skroz bezveze ta opcija da moji brojevi telefona stoje tamo negdje. mozda neko u mojoj kontakt listi ne zeli da bude zapisan negdje.
Da ne pricam o eventualnoj mogucnosti hakovanja.
Ako se uspio hakovati icloud e pa onda moze i ovo. samo je pitanje vremena.

Ja uradim backup kroz imenik i dobijeni file .vcf zaljepim sebi na racunar ili na karticu.
Backup svega radim ili kroz titanium backup ili kroz custom recovery.
probook

#21909 Re: Android OS

Post by probook »

Opet sam u taboru androida - nabavio A5(2016) 8)
MaroonBrigade

#21910 Re: Android OS

Post by MaroonBrigade »

zdruzdjo wrote:
MaroonBrigade wrote: Buraz, jednom ubacis brojeve u google contacts i ta lista ce ti biti dostupna cim se spojis sa google nalogom...bez obzira da li radis upgrade ili kada budes kupovao novi telefon aBd. :thumbup:
Meni je skroz bezveze ta opcija da moji brojevi telefona stoje tamo negdje. mozda neko u mojoj kontakt listi ne zeli da bude zapisan negdje.
Da ne pricam o eventualnoj mogucnosti hakovanja.
Ako se uspio hakovati icloud e pa onda moze i ovo. samo je pitanje vremena.

Ja uradim backup kroz imenik i dobijeni file .vcf zaljepim sebi na racunar ili na karticu.
Backup svega radim ili kroz titanium backup ili kroz custom recovery.
Pa na isti nacin ti neko moze uletiti u telefon i pokupiti te iste podatke. To ne znaci da hodas sa papirom u ruci sa listom brojeva svaki put kada zelis nazvati nekoga..
iziboy

#21911 Re: Android OS

Post by iziboy »

Na osnovnoj verziji Nova launchera ne prikazuje notifikacije od propustenih poziva, SMS-a, vibera, WhatsAppa, Messengera, itd... TeslaUnread je valjda samo za prime verziju ili radi i sa ovom osnovnom i kako ga podesiti?

I da li neko koristi Nova Prime launcher krekovan i sa kojih stranica ga skidate?

imaš apk koja služi za notifikacije koje želiš

https://play.google.com/store/apps/deta ... s.notifyer
zdruzdjo

#21912 Re: RE: Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

MaroonBrigade wrote: Pa na isti nacin ti neko moze uletiti u telefon i pokupiti te iste podatke. To ne znaci da hodas sa papirom u ruci sa listom brojeva svaki put kada zelis nazvati nekoga..
Sve moze, samo realno gledajuci ko je ljepsa meta, ja kao jedinka ili google kao korporacija?
Ali nevazno. Jednostavno mi je nekako primamljivija opcija.
quarterback

#21913 Re: Android OS

Post by quarterback »

probook wrote:Opet sam u taboru androida - nabavio A5(2016) 8)
promjeni nick pa te mozda prihvatimo :evil:
probook

#21914 Re: Android OS

Post by probook »

quarterback wrote:
Hahah e kada sam se davno reg na forum i koje god ime stavim zauzeto i pogledam model laptopa, kad ono HP Probook i eto username :lol:
quarterback

#21915 Re: Android OS

Post by quarterback »

probook wrote:
quarterback wrote:
Hahah e kada sam se davno reg na forum i koje god ime stavim zauzeto i pogledam model laptopa, kad ono HP Probook i eto username :lol:
:oops1: kontao sam da je to neki apple :D
sarajlija1971

#21916 Re: RE: Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

Maharadza wrote:

Koristim ja nova prime + tesla unread, skinuo sve sa forum.mobilism.org gdje moraš da napraviš account (besplatno naravno sve) i uživaš zauvijek u aktuelnim krekanim app-ovima za android. ;)
Hvala
sarajlija1971

#21917 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

iziboy wrote:

imaš apk koja služi za notifikacije koje želiš

https://play.google.com/store/apps/deta ... s.notifyer
Hvala
probook

#21918 Re: Android OS

Post by probook »

Da pohvalim bateriju na A5 2016 stvarno je odlicna - u 7 jutros skinut sa punjaca, upaljen 3g net stalno i wifi, sinhronizacija 2 mejla stalno, dva su na manuel ostavljena, osvjetljenje ekrana na auto, cijeli dan pozivi, por, viber i evo trenutno 44% baterije :thumbup:

SOT trenutno 3 sata i 37 min :thumbup:
Variola Vera

#21919 Re: Android OS

Post by Variola Vera »

probook wrote:Da pohvalim bateriju na A5 2016 stvarno je odlicna - u 7 jutros skinut sa punjaca, upaljen 3g net stalno i wifi, sinhronizacija 2 mejla stalno, dva su na manuel ostavljena, osvjetljenje ekrana na auto, cijeli dan pozivi, por, viber i evo trenutno 44% baterije :thumbup:
imao isti bacio ga nakon 2 mjeseca i kupio LG G4 sada namjeravam uzeti LG V20
salebih2016

#21920 Re: Android OS

Post by salebih2016 »

probook wrote:Da pohvalim bateriju na A5 2016 stvarno je odlicna - u 7 jutros skinut sa punjaca, upaljen 3g net stalno i wifi, sinhronizacija 2 mejla stalno, dva su na manuel ostavljena, osvjetljenje ekrana na auto, cijeli dan pozivi, por, viber i evo trenutno 44% baterije :thumbup:

Neureklo se hvala Bogu :D nedavno kupio isti model telefona prezadovoljan ;) Nadam se da će tako i biti.. što se baterije tiče extra fakat.
Nego, hoće li biti update za ovaj model na nugat?
Mega Man X

#21921 Re: Android OS

Post by Mega Man X »

Ja napunio S7 prije dvije noći u ponoć. Tek danas oko 5 stavio da se puni opet. Baterije su im samo tako impresivne.

Kad sam imao iPhone 6, svaka noć - punjenje. Baterije u Apple-a su očajne.
iziboy

#21922 Re: Android OS

Post by iziboy »

i Nokia pređe na android :izet:
http://www.balkangadgets.com/novi-nokia ... i-detalji/

napuštanjem blesavih Windowsa koji su je i sahranili
i prelazak na android možda i bude šanse za oporavak
lično bi volio, čisto da bar jedna evropska firma opstane u mobilnoj tehnologiji, poslije propasti Siemensa, Eriksona, Alkatela, Philipsa i drugih evropljana koji su pokušavali

Nokia D1C
prvi android iz Nokie
http://www.balkangadgets.com/nokia-sa-a ... ifikacije/
iziboy

#21923 Re: Android OS

Post by iziboy »

kakva je kamera u uslovima slabe osvjetljenosti, photo i video
na toj muci se poznaju junaci i vidi kvalitet moba uglavnom
npr. kinezi natom polju uvjek zakažu
supercali

#21924 Re: Android OS

Post by supercali »

Kad ce te shvatiti da kamera nije primarni proizvod smartphone-a
Za to sluzi fotoaparat ako zelis vrhunske slike posebno po noci
Tako da ova prica kakva je kamera je meni licno glupa u raspravi kakav je koji telefon
iziboy

#21925 Re: Android OS

Post by iziboy »

tebi nije, nekome jest
trebam kupit foto aparat i nosat sa sobom....pored mobitela
ma bjaaažiii :oops:
a imaju mobiteli koji sasvim dobro slikaju/prave video i u uslovima smanjenje vidljivosti
Post Reply