Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
holowey

#20676 Re: Android OS

Post by holowey »

Madrid wrote:Zna li ko moguce rjesenje za ovo :-)
Imam A5 2016 i postavljeno je otkljucavanje na otisak prsta, međutim sad me pita za rezervnu sifru, a ja sam zaboravio koja je :-)
Kad idem otkljucaj preko gmaila ne moze jer nema kao mrezne veze, a wifi i 3g ne mogu upalit dok se ne otkljuca zaslon ...
jesi siguran da je tvoj prst registrovan? :evil:
Madrid

#20677 Re: Android OS

Post by Madrid »

FAP mashina wrote:
Imam A5 2016 i postavljeno je otkljucavanje na otisak prsta, međutim sad me pita za rezervnu sifru, a ja sam zaboravio koja je :-)
Kad idem otkljucaj preko gmaila ne moze jer nema kao mrezne veze, a wifi i 3g ne mogu upalit dok se ne otkljuca zaslon ...

Code: Select all

First of all turn off your Android device; just press on power key and select “power off” or keep pressing the power button for a few seconds.
Then, press Power, Volume Up and Home Buttons at the same time, for a few moments.
The recovery mode will be eventually displayed on your Galaxy A5.
Now, you can navigate through recovery options by using Volume Up and Down buttons, while you can select your option by pressing on Power button.
i onda

Wipe cache partition
zatim reboot
Znaci to jedina opcija ?
Odose sve slike tako, a taman bio na odmoru :sad:

@holowey jasta nego moj, al mi ne nudi vise opciju da prepozna prst, vec samo rezervnu sifru, valjda puno puta sa pogresnim prstom iz zafrkancije pritiskao :-)
exampLe.

#20678 Re: Android OS

Post by exampLe. »

Ima li neko rijesenje za osvjetljenje na S6 Edge?

Ekran se sam zatamni iako je auto brightness iskljucen.
holowey

#20679 Re: Android OS

Post by holowey »

Madrid wrote: Znaci to jedina opcija ?

@holowey jasta nego moj, al mi ne nudi vise opciju da prepozna prst, vec samo rezervnu sifru, valjda puno puta sa pogresnim prstom iz zafrkancije pritiskao :-)
cudno mi da ti je potpuno blokiran... cak i nakon restarta ne dozvoljava otkljucavanje preko otiska?

a backup? skola za ubuduce... instaliraj dropbox (ili nesto slicno) pa postavi da ti radi auto upload slika i miran ces biti...
quarterback

#20680 Re: Android OS

Post by quarterback »

Laertes wrote:
quarterback wrote:
Astrix wrote:Čuo sam sad ne znam koliko je istina, da li je moguće spojiti mob sa cd-playerom u autu putem aux kabla i tako primati poziv, tj da se čuje preko zvučnika...?
naravno da je moguce
Haj' nam pojasni, kakav kabl i to, i mene zanima. Pliiiiz.
pa ljudi dragi aux in od auta gledajte kao na slusalice od mobitela, volja vam pustati muziku, pricati ili sta vec, cuti cete sve na zvucnike od auta

ako auto ili cd player ima aux in kabl samo ga utaknite u port od slusalica, ako nema onda ga napravite, pogledajte po internetu semu od cd playera koji je ustekan u auto nadjite pinout i napravite ili kupite kabl i eto ga

siguran sam da masa ljudi sa ovog foruma kada ide na put prvo usteka mobitel na punjac, upali navigaciju i spoji kabl da mp3 sviraju preko mobitela
Madrid

#20681 Re: Android OS

Post by Madrid »

holowey wrote:
Madrid wrote: Znaci to jedina opcija ?

cudno mi da ti je potpuno blokiran... cak i nakon restarta ne dozvoljava otkljucavanje preko otiska?

a backup? skola za ubuduce... instaliraj dropbox (ili nesto slicno) pa postavi da ti radi auto upload slika i miran ces biti...
I nakon restarta neda vise otkljucavanje preko otiska, odma trazi rezervnu sifru...
A backup radim na google fotografije, ali bio van zemlje, a jedino sto sam mogao sa zakljucanim telefonom je uci u kameru i primat pozive, tako da sam đabe islikao 200 slika Barcelone, Venecije, Rima... Valja na apsolventsku opet :D
isx

#20682 Re: Android OS

Post by isx »

quarterback wrote: ako auto ili cd player ima aux in kabl samo ga utaknite u port od slusalica, ako nema onda ga napravite, pogledajte po internetu semu od cd playera koji je ustekan u auto nadjite pinout i napravite ili kupite kabl i eto ga

siguran sam da masa ljudi sa ovog foruma kada ide na put prvo usteka mobitel na punjac, upali navigaciju i spoji kabl da mp3 sviraju preko mobitela
Jel iko cuo za bluetooth? Spojis telefon preko bt sa stereom auta pustas muziku i javljas se na pozive. Ako nemate bt u autu, kupite si uređaj bt fm transmitter. Nema kablova nema zajebancije.
quarterback

#20683 Re: Android OS

Post by quarterback »

isx wrote:
quarterback wrote: ako auto ili cd player ima aux in kabl samo ga utaknite u port od slusalica, ako nema onda ga napravite, pogledajte po internetu semu od cd playera koji je ustekan u auto nadjite pinout i napravite ili kupite kabl i eto ga

Jel iko cuo za bluetooth? Spojis telefon preko bt sa stereom auta pustas muziku i javljas se na pozive. Ako nemate bt u autu, kupite si uređaj bt fm transmitter. Nema kablova nema zajebancije.
samo kabl
ja sam koristio BT dok si ti govorio - namazi mi jos jednu

pogledaj godinu, hvala i prijatno https://en.wikipedia.org/wiki/Palm_Tungsten
isx

#20684 Re: Android OS

Post by isx »

quarterback wrote:pogledaj godinu, hvala i prijatno https://en.wikipedia.org/wiki/Palm_Tungsten
Da mi je znati u kojem si to autu koristio bt u 2003. Nego spajaj ti i dalje aux kablove u 2016 bolje ti ide. :D Ziv bio.
Last edited by isx on 06/05/2016 01:05, edited 3 times in total.
mufa1

#20685 Re: Android OS

Post by mufa1 »

quarterback wrote: ja sam koristio BT dok si ti govorio - namazi mi jos jednu

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
getriba

#20686 Re: Android OS

Post by getriba »

Madrid wrote:
FAP mashina wrote:

First of all turn off your Android device; just press on power key and select “power off” or keep pressing the power button for a few seconds.
Then, press Power, Volume Up and Home Buttons at the same time, for a few moments.
The recovery mode will be eventually displayed on your Galaxy A5.
Now, you can navigate through recovery options by using Volume Up and Down buttons, while you can select your option by pressing on Power button.
i onda

Wipe cache partition
zatim reboot
Znaci to jedina opcija ?

Neće ti se ništa od podataka izbrisari na data particiji, pa tako ni slike. Ovdje se radi o brisanju cache particije.
roki

#20687 Re: Android OS

Post by roki »

Kako na 6.0 androidu doci do svih aplikacija da neke mogu igasiti.prije je bilo na listi aplikacija a sad je tamo dosta toga sakriveno. Radibse o xperiji z5
shalla

#20688 Re: Android OS

Post by shalla »

Badžo uzeo G3 preko BHT prije nekih par mjeseci i počeo ga nešto zajebavati i hoće da ga nosi na servis jer je pod garancijom, da li je bolje da odnese prvo u telekom da oni proslijede Staniću ili je bolje da odnese direktno u Stanić?
Dr Kova

#20689 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

shalla wrote:Badžo uzeo G3 preko BHT prije nekih par mjeseci i počeo ga nešto zajebavati i hoće da ga nosi na servis jer je pod garancijom, da li je bolje da odnese prvo u telekom da oni proslijede Staniću ili je bolje da odnese direktno u Stanić?
Nek nosi direktno, uštediće si vrijeme. Tako je i jaran odmah odnio dole i zamijenili mu displej za čas
shalla

#20690 Re: Android OS

Post by shalla »

Buckethead wrote:
shalla wrote:Badžo uzeo G3 preko BHT prije nekih par mjeseci i počeo ga nešto zajebavati i hoće da ga nosi na servis jer je pod garancijom, da li je bolje da odnese prvo u telekom da oni proslijede Staniću ili je bolje da odnese direktno u Stanić?
Nek nosi direktno, uštediće si vrijeme. Tako je i jaran odmah odnio dole i zamijenili mu displej za čas
Ma da, pretpostavljao sam i rekoh mu da mislim da sam već to pročitao jednom ovdje pa me on zamolio da provjerim :mrgreen:
Servis im je dole na Stupu ono?
Dr Kova

#20691 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

shalla wrote: Ma da, pretpostavljao sam i rekoh mu da mislim da sam već to pročitao jednom ovdje pa me on zamolio da provjerim :mrgreen:
Servis im je dole na Stupu ono?
Jeste, Nikole Šopa 37
Dzontra_Volta

#20692 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

roki wrote:Kako na 6.0 androidu doci do svih aplikacija da neke mogu igasiti.prije je bilo na listi aplikacija a sad je tamo dosta toga sakriveno. Radibse o xperiji z5
Settings (Postavke) > Applications
Tu su sve aplikacije, i na "šestici" (bar kod mene).
Qler

#20693 Re: Android OS

Post by Qler »

Sta je ovo, LG G Flex ostao na Andoridu 4.4? Juce ja uzeo da probam, kad jutros vidim nista nema update-a... Ja mislio kao G2 da je sve skoro dobio...

Ali radi dobro :)
O'zone
Globalni moderator

#20694 Re: Android OS

Post by O'zone »

Jedno pitanje.

Nabavim sebi onaj jeftini U8 Smartwatch jer mi je dosadilo konstantno gledati na tel šta je stiglo od notifikacija :mrgreen: Sve radi -višemanje- ali me jedna stvar nervira koju čitav dan ne mogu da riješim.

Dolazni poziv bez obzira šta podešavao kad se javim ide na Speakerphone sata a ne na slušalicu telefona. Meni treba samo da mi ispisuje broj koji me zove ali ne želim da se javljam preko sata.

Probao sa dvije aplikacije koje navodno to mogu regulisati "Automate" sa nekim podprogramčićem "Smartwatch U8" ali ništa i probao sa "Sound About" međutim isto ništa. Svaki dolazni poziv kad se pritisne zelena slušalica odma je na speakerphonu sata i onda se tek može sa opcija telefona ručno prebaciti na slušalicu telefona.

Imal braćo i sestre kakva mogućnost da se ovo automatski završava?

Edit: Telefon Huawei y6 android 5.1.1.
quarterback

#20695 Re: Android OS

Post by quarterback »

uzeo sam i ja taj sat pa kad me ko zove prvo se javim na telefon pa skontam da neko prica "iz sata" pa ugasim bt na telefonu pa nastavim na njemu :lol:

ipak najbolje mi je bilo neki dan na bajku, pricam ti ja tako sa satom na semaforu a ljudi me blijedo gledaju :lol:

za te pare najbolji smartwatch na svijetu :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#20696 Re: Android OS

Post by O'zone »

quarterback wrote:uzeo sam i ja taj sat pa kad me ko zove prvo se javim na telefon pa skontam da neko prica "iz sata" pa ugasim bt na telefonu pa nastavim na njemu :lol:

ipak najbolje mi je bilo neki dan na bajku, pricam ti ja tako sa satom na semaforu a ljudi me blijedo gledaju :lol:

za te pare najbolji smartwatch na svijetu :thumbup:
Pa oca mu jbm zar se niko nije sjetio da napravi nešto da se ukine taj dio priče na sat :cry:

Sad skontam da mogu isključiti na BT-u opciju "Phone audio" za sat i onda nema više poziva preko sata međutim nema više ni ispisa ko te zove na satu .... pih
quarterback

#20697 Re: Android OS

Post by quarterback »

O'zone wrote:
a jesi skontao da mozes otkljucati telefon sa njim :D
O'zone
Globalni moderator

#20698 Re: Android OS

Post by O'zone »

quarterback wrote:
O'zone wrote:
a jesi skontao da mozes otkljucati telefon sa njim :D
Jock. Mada sam vidio da daje opciju da ga dodaš kao "trusted device" Tek ga sinoć dobio iz NRK :mrgreen: i evo čitav dan se borim sa njim oko ovih poziva majke mu ga :mrgreen:
quarterback

#20699 Re: Android OS

Post by quarterback »

O'zone wrote: Jock. Mada sam vidio da daje opciju da ga dodaš kao "trusted device" Tek ga sinoć dobio iz NRK :mrgreen: i evo čitav dan se borim sa njim oko ovih poziva majke mu ga :mrgreen:
ma pusti to, ima boljih fazona - da, trusted device :D
O'zone
Globalni moderator

#20700 Re: Android OS

Post by O'zone »

quarterback wrote:
O'zone wrote: Jock. Mada sam vidio da daje opciju da ga dodaš kao "trusted device" Tek ga sinoć dobio iz NRK :mrgreen: i evo čitav dan se borim sa njim oko ovih poziva majke mu ga :mrgreen:
ma pusti to, ima boljih fazona - da, trusted device :D
E čuj pusti to :lol: Ja osjedio oko ovoga :mrgreen:

Kakvo ti je stanje sa BT konkcijom? Prekida li?
Post Reply