Kad udem u procese najvise mi baterije uzima ovaj neki CELL standby(Batery used by cell radio) pa Display a zatim Phone idle itd.itd.
Ima li neko ideju sta bi to moglo biti?
Moderator: Benq
pa valjda moze i u galaxy... ali je pitanje kad izletis gutu love za telefon a malo malo nemas kredita za poziv da li ces imati da kupis memorijsku karticu?Quaresma wrote:
holowey, pa valjda moze u sensation memorijska kartica
apsolutno se slazem sa svim razlozima za NE preko BH Telecoma iako vec treci telefon uzimam na taj nacin...MedenoSrce wrote:Kolega zatezni, razlozi za NE preko BH telecoma su:
zaključan na mrežu
2g. nosaš isti telefon
u tri mjeseca cijena novog(ovaj koji ja koristim) telefona je pala za 70KM, a za 22 mjeseca ti ćeš i dalje davati 20KM + pretplata
potpisuješ /koliko ja znam/ugovor da ćeš biti pretplatnik u tom periodu ili u slučaju otkaza da isplatiš ostatak duga
I da, ne trošim ni ja puno više od 10KM na telefoniranje - zato sam i uzela htc da se mogu udaljeno spojiti kada nešto zatreba, poslati mail, napraviti *.doc ili *.xls, a ne da raspredam s konom.
Sa dužnim poštovanjem da sam ti ja roditelj, nikad ga nebih kupio. Kad ga zaradiš bujrum. Uostalom ne može svako nosati telefon od hiljadu maraka. Prosto ko pasulj.holowey wrote:nego, jeli neko ima savjet kada su skuplji telefoni u pitanju, kako drugacije uzeti regularan telefon kad je cijena takvog telefona cca 150-200% tvoje/tatine/mamine plate?
Ovo boldovano je barem lako rjesitiMedenoSrce wrote:Kolega zatezni, razlozi za NE preko BH telecoma su:
zaključan na mrežu
2g. nosaš isti telefon
u tri mjeseca cijena novog(ovaj koji ja koristim) telefona je pala za 70KM, a za 22 mjeseca ti ćeš i dalje davati 20KM + pretplata
potpisuješ /koliko ja znam/ugovor da ćeš biti pretplatnik u tom periodu ili u slučaju otkaza da isplatiš ostatak duga
I da, ne trošim ni ja puno više od 10KM na telefoniranje - zato sam i uzela htc da se mogu udaljeno spojiti kada nešto zatreba, poslati mail, napraviti *.doc ili *.xls, a ne da raspredam s konom.
Koleegice medena,MedenoSrce wrote:Kolega zatezni, razlozi za NE preko BH telecoma su:
zaključan na mrežu
2g. nosaš isti telefon
sa jos duznijim postovanjem fulio si malo sa komentarom u mom slucaju iako se slazem po ovom pitanju sa tobom... ja za sebe zaradjujem vec petnaestak godina i ja recimo mogu raditi sta hocu bez da mi neko popuje (dobro, zena tu i tamo, ali to je okChuckie wrote:Sa dužnim poštovanjem da sam ti ja roditelj, nikad ga nebih kupio. Kad ga zaradiš bujrum. Uostalom ne može svako nosati telefon od hiljadu maraka. Prosto ko pasulj.holowey wrote:nego, jeli neko ima savjet kada su skuplji telefoni u pitanju, kako drugacije uzeti regularan telefon kad je cijena takvog telefona cca 150-200% tvoje/tatine/mamine plate?
Bravo majstoreChuckie wrote:Sa dužnim poštovanjem da sam ti ja roditelj, nikad ga nebih kupio. Kad ga zaradiš bujrum. Uostalom ne može svako nosati telefon od hiljadu maraka. Prosto ko pasulj.holowey wrote:nego, jeli neko ima savjet kada su skuplji telefoni u pitanju, kako drugacije uzeti regularan telefon kad je cijena takvog telefona cca 150-200% tvoje/tatine/mamine plate?
holowey wrote:apsolutno se slazem sa svim razlozima za NE preko BH Telecoma iako vec treci telefon uzimam na taj nacin...MedenoSrce wrote:Kolega zatezni, razlozi za NE preko BH telecoma su:
zaključan na mrežu
2g. nosaš isti telefon
razlozi za DA preko BH Telecoma ili bilo kojeg drugog operatera:
nov u originalnom pakovanju (znate ono "if seal broken do not accept")
garancija vazi godinu dana i pokriva sve izuzev fizickih ostecenja i vode (a ne samo software kao sto je kod mnogih svercera)
kupujes ga na rate s popustom u odnosu na redovnu cijenu sto u zavisnosti od paketa moze biti znacajno jeftinije
siguran si da ti neki crapware telefona skinutog sa druge mreze nece nabiti racun/potrositi kredit
ova rasprava da li uzeti telefon kod operatera ili kod svercera mi lici na raspravu jeli bolje kupiti novo auto ili polovno...svako zna svoje...
nego, jeli neko ima savjet kada su skuplji telefoni u pitanju, kako drugacije uzeti regularan telefon kad je cijena takvog telefona cca 150-200% tvoje/tatine/mamine plate?
moze i lopatu u ruke, bilo kakozateznistub wrote:Bravo majstoreChuckie wrote:Sa dužnim poštovanjem da sam ti ja roditelj, nikad ga nebih kupio. Kad ga zaradiš bujrum. Uostalom ne može svako nosati telefon od hiljadu maraka. Prosto ko pasulj.holowey wrote:nego, jeli neko ima savjet kada su skuplji telefoni u pitanju, kako drugacije uzeti regularan telefon kad je cijena takvog telefona cca 150-200% tvoje/tatine/mamine plate?![]()
knjigu u sake, zaradi pa onda kupuj
Ovo zaista nisam znaomikele riva wrote:bh telekom je tromi komunisticki sistem u rukama mladomuslimanskih nacionalista sklonih prevari i kradji. ta banda odbija da omoguci promjenu telekom operatera, prodaje telefone po cijenama koje su van pameti i ekonomske logike, svaku prodaju ili promjenu tarifnog modela uslovljava duzinom trajanja ugovora, osoblje je nadrkano u uvjek spremno da se istresa na klijente osim ako se ne radi o provjerenim kadrovima sda ili lokalnim kriminalcima. nikad od njih, a pretplatnik sam od 97., nisam dobio ni feninga kredita, poklona, popusta... ali su mi zato spremno i bez sms upozorenja iskljucili telefon jedno 20 puta i ponovno ukljucenje svaki put naplatili 10 maraka.
cim budem mogao prenijeti svoj broj u neku drugi telekom, bhtelecom mi "ni sliku mi neće viđet".
Meni je itekako argument jer ako uzmem karticu evo recimo u HRv moram nositi i dodatni telefon.zateznistub wrote: Koleegice medena,
-Bukvalo svi davaoci usluga mobilne telefonije zakljucavaju aparate koji se nalaze u prodaji kod datog operatera (i T.com i vodafone isl.) prema tome to nije argument.
-zato uzmem bolji telefon koji ce u naredne dvije godine funkcionisati besprijekorno za sve moje potrebe ukljucujuci i .doc i .xls. Mada stvaranje ovih datoteka nema svrhe pored onih u uredu i kod kuce. Vise samo za prenos podataka sa i na ove dvije lokacije.
-Da davati cu i dalje za pretplatu jer je i u buducnosti kanim koristiti zbog izrazene potrebe za komunikacijom
zateznistub wrote:Ovo zaista nisam znaomikele riva wrote:bh telekom je tromi komunisticki sistem u rukama mladomuslimanskih nacionalista sklonih prevari i kradji. ta banda odbija da omoguci promjenu telekom operatera, prodaje telefone po cijenama koje su van pameti i ekonomske logike, svaku prodaju ili promjenu tarifnog modela uslovljava duzinom trajanja ugovora, osoblje je nadrkano u uvjek spremno da se istresa na klijente osim ako se ne radi o provjerenim kadrovima sda ili lokalnim kriminalcima. nikad od njih, a pretplatnik sam od 97., nisam dobio ni feninga kredita, poklona, popusta... ali su mi zato spremno i bez sms upozorenja iskljucili telefon jedno 20 puta i ponovno ukljucenje svaki put naplatili 10 maraka.
cim budem mogao prenijeti svoj broj u neku drugi telekom, bhtelecom mi "ni sliku mi neće viđet".![]()
![]()
niko te ne drzi za vrat imas Eronet, mtel pa bujrum, biraj!
KOji te operater u zemlji i svijetu ne veze Ugovorom a da si post paid korisnik?
imas quickoffice za symbian i android...neka sica love, mozda $10 i mozes editovati office dokumente na telefonu...a mozes ga instalirati kako na svercovanom tako i na regularnom telefonu...MedenoSrce wrote:Meni je itekako argument jer ako uzmem karticu evo recimo u HRv moram nositi i dodatni telefon.zateznistub wrote: Koleegice medena,
-Bukvalo svi davaoci usluga mobilne telefonije zakljucavaju aparate koji se nalaze u prodaji kod datog operatera (i T.com i vodafone isl.) prema tome to nije argument.
-zato uzmem bolji telefon koji ce u naredne dvije godine funkcionisati besprijekorno za sve moje potrebe ukljucujuci i .doc i .xls. Mada stvaranje ovih datoteka nema svrhe pored onih u uredu i kod kuce. Vise samo za prenos podataka sa i na ove dvije lokacije.
-Da davati cu i dalje za pretplatu jer je i u buducnosti kanim koristiti zbog izrazene potrebe za komunikacijom
Nije argument da to svi rade, a i ako rade meni se to ne mora dopadati niti moram pristati na to.
Što ne uzmeš odmah telefon koji ti treba? Ne razumijem. Jedino sam imala problem da u BH telecomu uzmem tel koji sam željela jer ili ga nemaju na stanju ili je rasprodan. Meni je potrebno da mogu editovati *.xls kada sam van kancelarije/stana![]()
Zašto biti vezan za jednog operatera?
hahaha ja se ukljucio u raspravu a tek sad upratih da tema nije BH Telecomrashtiman wrote:Kako covjeku ogade temu offtopicom
mislis na grps i 3g? jednom jesammikele riva wrote:jel ti holovej i surfas u romingu?
da se vratimo temi, zna li neko kako mogu skinuti/instalirati google earth applikaciju?
Lud i ponosan wrote:^^
Ne kontam pricu, telefon se dekodira za 10 maraka i rijesen problem.