Pa vidio sam sliku na tom linku sto je neko postavio ... mobitel skoro k'o cijela ruka.Quaresma wrote:po cemu si zakljucio da je glomazan ?
Android OS
Moderator: Benq
- alibaba_i_30_godina
#1626 Re: Android OS
- beco
#1627 Re: Android OS
Ovo nije glomazno ovo bi se moglo nazvati i tabletom 
-
febo_acm
-
Gray
#1629 Re: Android OS
Baš sam ga gledao u prodavnici neki dan i ono stvarno više nije mobitel, one je preveliko i izgledalo bi i pomalo smiješno da pričaš na njega.
Barem ja tako mislim, 4'' je neka granica za veličinu mobitela, preko je sve već preveliko da bi bilo praktično. Mobitel moraš moći staviti u džep, a onaj note meni ni u jedan džep ne može stati.
Barem ja tako mislim, 4'' je neka granica za veličinu mobitela, preko je sve već preveliko da bi bilo praktično. Mobitel moraš moći staviti u džep, a onaj note meni ni u jedan džep ne može stati.
-
nekome
#1630 Re: Android OS
Moja (prva) aplikacija 'PratiMe' za:

PratiMe je aplikacija za Android operativni sistem koja u saradnji sa web servisom pruža vlasniku i ovlaštenoj trećoj strani da vrši praćenje mobitela u realnom vremenu... [uputstvo i web servis] (lajkujte na sajtu da podijelite informaciju
)
Karakteristike:
- najbolja za avanturiste (da se ne zagubite) a može i
- manipulisati se njome preko sms,
- djelovati kao gps logger,
- antitheft,
- pratiti nekoga (štićena šifrom) itd itd.
- whitelista za blokiranje/dozvoljavanje sms odgovora za samo specifične osobe (tada nije potrebna druga šifra)
itd itd
Praćenje sa drugog moba može preko browsera u mobitelu (radi i na android browser i na operi)
p.s. potrebno se kretati da app registruje kretanje
(i naravno preciznost i gps vezane stvari zavise od gps hardvera)

PratiMe je aplikacija za Android operativni sistem koja u saradnji sa web servisom pruža vlasniku i ovlaštenoj trećoj strani da vrši praćenje mobitela u realnom vremenu... [uputstvo i web servis] (lajkujte na sajtu da podijelite informaciju
Karakteristike:
- antitheft,
- whitelista za blokiranje/dozvoljavanje sms odgovora za samo specifične osobe (tada nije potrebna druga šifra)
itd itd
Praćenje sa drugog moba može preko browsera u mobitelu (radi i na android browser i na operi)
p.s. potrebno se kretati da app registruje kretanje
-
febo_acm
#1631 Re: Android OS
Ja sam imao iPhone 4 koji sam zamijenio za SGS II. I ja sam mislio da je SGS II ogroman sa svojih 4.3" u odnosu 3.5" iPhona... Međutim, nakon svega 4-5 dana korištenja uzeo sam Galaxy Ace u ruku i shvatio da je jako mali
Sad sumnjam da bi lagodno koristo neki 3.5"mobitel.
Što se tiče modela Galaxy note... Ja misli da je on samo pogled u budućnost. Zar par godina vjerujem da će 5" možda biti standard
Negdje sam neki dan čitao recenziju za neki novi HTC model koji će imati zaslon 4.7"... Vrlo moguće je da će i SGS III imati 4.7 zaslon... Nekome je to ok, nekome nije...
Što se tiče modela Galaxy note... Ja misli da je on samo pogled u budućnost. Zar par godina vjerujem da će 5" možda biti standard
- alibaba_i_30_godina
#1632 Re: Android OS
To je po meni bas preveliko za mobitel, onda komotno mogu nositi i tablet.
Sta ce mi mobitel koji ne moze da stane u dzep, necu ga u ruci nositi po cijeli dan ... al' dobro sigurno ima onih koji to vole da rade.
Sta ce mi mobitel koji ne moze da stane u dzep, necu ga u ruci nositi po cijeli dan ... al' dobro sigurno ima onih koji to vole da rade.
- beco
#1633 Re: Android OS
Mislim da je granica 4.5 incha uvijek ce biti izuzetaka. Ja sam gledo frajera kako prica na Samsung galaxy tab 7.0 inca i izgledalo je presmjesno isto kao da tacnu stavis na uho 
- shiljak
#1634 Re: Android OS
bas sam trazio neku aplikaciju da zastitim mob ali svakoj nesto fali. Npr. mislim da ni jedna aplikacija ne podrzava slanje kordinata putem sms-a.nekome wrote:Moja (prva) aplikacija 'PratiMe' za:
PratiMe je aplikacija za Android operativni sistem koja u saradnji sa web servisom pruža vlasniku i ovlaštenoj trećoj strani da vrši praćenje mobitela u realnom vremenu... [uputstvo i web servis] (lajkujte na sajtu da podijelite informaciju)
Karakteristike:
- antitheft,
itd itd
p.s. potrebno se kretati da app registruje kretanje(i naravno preciznost i gps vezane stvari zavise od gps hardvera)
Ovu nisam instalirao pa ne znam kakva je jos
- burekodsira
#1635 Re: Android OS
za to postoji blutubeco wrote:Mislim da je granica 4.5 incha uvijek ce biti izuzetaka. Ja sam gledo frajera kako prica na Samsung galaxy tab 7.0 inca i izgledalo je presmjesno isto kao da tacnu stavis na uho
moj mob je 4,2incha i cim prilika bude povoljna preci cu na veci, velicina Note-a mi pravo odgovara, jer nudi sve kao i tab a ipak je jos telefon i nisu potrebne ni slusalice ni nista za normalno koristenje. jedino sto ga necu bas moci u farmerke zgurati al o tome cu brinuti kad dodje na red
- BaDa
#1636 Re: Android OS
ljudi koji je najbolji format filmova za I9000 i koji player za gledanje filmova???
-
febo_acm
#1637 Re: Android OS
Ja sam prije gledao sve sa ovim : https://market.android.com/details?id=c ... r.ad&hl=en Vrti sve formate, avi, divix, dvdrip...BaDa wrote:ljudi koji je najbolji format filmova za I9000 i koji player za gledanje filmova???
-
Gray
#1639 Re: Android OS
burekodsira wrote:za to postoji blutubeco wrote:Mislim da je granica 4.5 incha uvijek ce biti izuzetaka. Ja sam gledo frajera kako prica na Samsung galaxy tab 7.0 inca i izgledalo je presmjesno isto kao da tacnu stavis na uhoi bezicne slusalice, tako kako ti opisujes telefoniranje sa galaxy tabom i ne funkcionise bas, mozda te je furo
![]()
moj mob je 4,2incha i cim prilika bude povoljna preci cu na veci, velicina Note-a mi pravo odgovara, jer nudi sve kao i tab a ipak je jos telefon i nisu potrebne ni slusalice ni nista za normalno koristenje. jedino sto ga necu bas moci u farmerke zgurati al o tome cu brinuti kad dodje na red
Meni se baš čini da je note negdje na "ni tamo ni vamo" teritoriji. Prevelik da bude mobitel, a opet premal da bude tab, pa ne zna ni sam šta je
- Radar71
#1640 Re: Android OS
ne mogu nikako da vratim onaj recovery mode 
-
new_york
- holowey
-
nekome
#1643 Re: Android OS
Ova podržava ali ti treba uključen mob internet i gps da bi se servis pokrenuo. Napraviću ovo i bez mob neta pa će biti u nekoj sljedećoj podverziji.shiljak wrote:bas sam trazio neku aplikaciju da zastitim mob ali svakoj nesto fali. Npr. mislim da ni jedna aplikacija ne podrzava slanje kordinata putem sms-a.nekome wrote:Moja (prva) aplikacija 'PratiMe' za:
PratiMe je aplikacija za Android operativni sistem koja u saradnji sa web servisom pruža vlasniku i ovlaštenoj trećoj strani da vrši praćenje mobitela u realnom vremenu... [uputstvo i web servis] (lajkujte na sajtu da podijelite informaciju)
Karakteristike:
- antitheft,
itd itd
p.s. potrebno se kretati da app registruje kretanje(i naravno preciznost i gps vezane stvari zavise od gps hardvera)
Ovu nisam instalirao pa ne znam kakva je jos
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
-
febo_acm
#1645 Re: Android OS
Meni kao momku od 192-193 cm, nije problem držati 5.3" u ruci. Čak ga mogu i sakriti u ruci, skoro

- zateznistub
#1646 Re: Android OS
ako govorimo o note-u kao primarno telefonu onda jeste prevelik. Malo mi je cudno drzati knjigu na uhu. Sto se tice BT slusalica to je za privremeno koristenje. A ako govorimo o tabletu onda je to druga prica.
- Radar71
#1647 Re: Android OS
Jel mi neko moze pomoci da vratim recovery mode na Optimusu 2x??

- beco
#1648 Re: Android OS
Kako mislis da vratis? Sta ti se pojavi kad ga upalis?
- Radar71
#1649 Re: Android OS
jednostavno ga nema, ne postoji
- shiljak
#1650 Re: Android OS
kakav recovery mode nije windows