Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mufa1 wrote:Kako ja negdje pročita, priprema se i verzija tj predstavljanje za globalno tržište, moto maxx ce se zvati. I da, kućište od kevlara, ma šta to značilo
Znači da će ta verzija imati još jaču bateriju slično Motoroli razr maxx. A kevler koristi Motorola već godinama.
mufa1 wrote:Ebo te kost, jel ko kužno ovu novu motorolu, droid turbo. Pa ovo je bolesno kakav telefon. Procesor 2.7 quaf, ram 3 gb, memorija 32/64, kamera 20 mpx, qhd display i šlag na kraju 3900 mAh baterija... Još da ubiju cijenom od jedno 400 eura i potpisujem doživotnu odanost motoroli
Cijena će biti tu negdje sa Nexusom, a malo veća od Moto X. S obzirom da je Moto X 2014 - 520€, racunaj od 550-580KM. Poprilično!
Meni smeta sto nema IOS na kameri, sada kada Android uvodi potpuno nove API za kameru sa 30 Full res slika u sekundi, RAW i sl. Moto Droid će imati problema sa snimcima pri lošem svjetlu...
Ne kontam filozofiju gdje natrpaju čak 21MP (pri čemu već osakate piksele jer budu minijaturni, i jos nema IOS). Ne kažem da će snimci biti loši, daleko od toga, bice savršeni, ali samo na savršenom svjetlu... Šta je falilo dodati IOS?!
Android verzija Web2SMS BiH aplikacije (koja je mnogo ranije implementirana za iOS - https://itunes.apple.com/us/app/web2sms-bih/id639054413) je spremna u beta verziji i trenutno se distribuira u obliku .apk paketa kojeg možete preuzeti na linku ispod.
Ukratko, Web2SMS je servis za korisnike BH Telecom mobilne mreže pomoću kojeg mogu slati SMS poruke putem Interneta - besplatno ili po nižim cijenama.
Neke funkcionalnosti (npr. integracija sa imenikom) u ovoj verziji nisu raspoložive, a u zavisnosti od zainteresovanosti i uspjeha beta verzije analizirat će se dalji koraci i eventualna distribucija preko Google Play platforme.
Kako je u pitanju beta verzija, molimo sve korisnike za feedback, iskustva, prijavu bugova i grešaka putem Facebook stranice (https://www.facebook.com/pages/Web2SMS- ... 2404079601) ili maila [email protected].. Nakon određenog vremena funkcionalnost slanja poruka u beta verziji će biti onemogućena, a zvanična Android aplikacija se ili uploadovati na Google Play, ili ukinuti u potpunosti, što opet zavisi od više faktora.
MeanMachine wrote:Google Play Music i All Access od danas zvanično dostupni i u BiH. Nice
Aktivirao ovaj testni rok od mjesec dana i bogami prvi put u životu planiram početi plaćati muziku
Možeš ti i svoju postojeću kolekciju muzike sinhronizovati na GPM (do 20.000 pjesama) i to pomoću Music Manager apliakcije od Google-a. Naravno, GPM možeš koristiti i kao klasični player za muziku koju već imaš na telefonu
MeanMachine wrote:Google Play Music i All Access od danas zvanično dostupni i u BiH. Nice
Aktivirao ovaj testni rok od mjesec dana i bogami prvi put u životu planiram početi plaćati muziku
Možeš ti i svoju postojeću kolekciju muzike sinhronizovati na GPM (do 20.000 pjesama) i to pomoću Music Manager apliakcije od Google-a. Naravno, GPM možeš koristiti i kao klasični player za muziku koju već imaš na telefonu
Predobra stvar, evo jutros i na poslu slušam na desktopu. Čovjeku za muziku i radio skoro ništa više i ne treba.
TheWatcher wrote:kada Operativni sistem Android previse trosi bateriju moze li se znati o cemu se radi ?
More, BetterBatteryStats ili Wakelock Detector. Ja bih ti preporucio ovaj drugi, ne sto je bolji, vec nekako poslozeniji A ta statistika koja je u kslopu Android OS*a nije ni za qrac
Urbana wrote:Dobili smo i google play movies and tv.
Jeeeee!
Ja sam oduševljen! Sada trebamo podržati naše muzičare i filmove, izbjegavajte torrent
Kada bi još google pustio i Devices pa da mozemo kupovati Nexus i Play uredjaje direktno od njega - nista me nebi vise obradovalo... Da ne dajem lovu svercerima!
Ovo bi se moglo desiti! Mislim da su i Music i Movies svojevrsni odgovor koji google pravi zbog dolaska IPhone-a u ove krajeve...
TheWatcher wrote:ima li aplikacija za sg4 koja sprjecava rad aplikacija u pozadini odnosno da sprjecava njihov rad bez mog znanja
Ima, greenify, može i na ne root-ovanom telefonu, a jos bolje opcije nudi ako imas root uradjen. Uglavnom sve preporuke za greenify.
Sto se tiče tapatalka, svima zeza kako su radili update foruma, al zato je bolje optimizovan preko browsera.
kako na greenify staviti u hibernaciju aplikaciju koja je ugradjena npr google play music koja mi radi u pozzadini a nikada je ne koristim
Ima opcija 'greenify system apps' koja ti onda i sistemske app-ove izlista ali dobro pazi šta ćeš poslati u hibernaciju, samo ja mislim da treba root za tu opciju?!
Edit: evo provjerio, ne samo da ti za to treba Root nego i Xposed framework instaliran + donation package greenify aplikacije (imaš na mobilism.org forumu, samo ukucaj greenify donation package ).
I ponavljam: DOBRO pazi šta ćeš poslati u hibernaciju od sistemskih aplikacija i procesa.