Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Osman nudi preko 20 RAZLICITIH vrsta mapa, plus klasične open street mape, zatim ima servis za praćenje, pokrenes povezes se sa nekim drugim ta osoba prati tvoje krema je (besplatno) ili objaviš javni link gdje ljudi mogu pratiti tvoje kretanje, sam određuje interval praćenja.
Zatim imaš opciju gdje osmand snima tvoje kretanje, kada želiš da napravis novu nepoznatu rutu, ukljucis snimanje, podesis preciznost i interval a poslije taj snimak mozes izvesti kao gpx.
Sljedeća unikatna opcija je Map layers - imaš opciju da preklapas različite mape, npr šume, topografiju i biciklističke staze...
Osmand se može koristiti za klasičnu navigaciju, ali je kao kamperska aplikacija odličan. Ima i mnogo kerefeka za ekran, prikazivanje trenutne visine, kompas, ruler za mjerenje daljine po ravnoj liniji... (ali nema 3D kao IGo)
Osmand je više offroad navigacija, iako se sasvim normalno može koristiti Street cestama jer su OpenStreetMaps jednako detaljne kao i google mape...
Postoji još nekoliko dobrih offroad navigacija i ja bih ipak napravio razliku izmedju IGo i Here (onRoad) i osmand i druge (offroad)...
google Hammerhead
pa to sto ima dodatnih opcija ne znaci da nije uporediva sa cestovnim igo i here mapama
to osmandu daje samo prednost u odnosu na ove dvije pomenute
Probao sam skoro sve ove poznatije navigacije...HERE maps mi nekako ima najbolji interfejs i raspored opcija...nekako najjednostavniji za koristit. S druge strane po opcijama i funkcionalnostima debelo kaska za npr Osmandom i iGo. Nadam se da ce finalna verzija bit bogatija...kad bi imala ono sto imaju ove dvije spomenute...definitivno bi bila apsolutni N1.
Ove sve ostale navigacije su daleko ispod HERE maps bar sto se tice dizajna i nacina koristenja.
Zastavnik_dzemo wrote:Da ne otvaram novu temu, interesuje me postoji li na androidu opcija blokiranja poziva na nacin da sam nekom broju uvijek nedostupan?
ako se ne varam mozes u imeniku odabrati broj koji blokiras (ako se ne varam zadrzis malo prst na broju da se otvori meni) ali mislim da u tom slucaju javlja zauzece, mislim da nedostupan ne mozes biti...