Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
andr0id wrote:Ne govorim ti o placanju drugih aplikacija. Nego o aplikacijama vezanih zazastitu.
Ja uopce nisam ljubitelj silnih aplikacija. Mogu ti na prste nabrojati koje koristim, standardne aplikacije tipa viber, youtube gmail i to je to. Placale se ili ne ja ih ne skidam i zavrsimo pricu Ja ne placam Ti placas.
Telefon si pronasao taj dan zato sto je bio ukljucen. Da li ti je ugasen a ukraden, znas gdje bih bio? Svaki dan na drugoj lokaciji. Odnosno ne bih ga ni vidio dok se broj i lokacija ne aktiviraju. Ja cu kao (neznalac) upaliti tvoj tel, staviti sim karticu. Ti ces dobiti poruku da je tel aktiviran i na kojem je broju. Ti ces mene nazvati ja cu ga ugasiti. Od tog gasenja gubis svaki trag. Ili ces me mozda s policijom, operaterom vrebati? A to kod nas ne pali.. mozda u svicarskoj itd
Ljudi mercedesa najnovijeg ukradu sa gpsom i ostalim sistemima pa ga vlasnik nikad ne pronadje.. a kamo li telefone da ne prekucaju danas.. nisu vise lopovi kao nekada. Bazirali su se i oni na tehnologiju. Da je vjerovati takvin aplikacijama, i bmw bi imao android navigaciju u autu i takvu aplikaciju. 1$ je jasno.
Edit: Da zavrsim pricu. Nemam ja nista protiv tih aplikacija. Nek instalira kupuje placa ko god hoce. Samo sam dao svoje misljenje da nije od neke koristi kao 50% aplikacija.. to je sve
Kao što vidiš iz ovog forumskog thread-a nekim ljudima Cerberus i pomogne!
Thread jeste podug, ali epilog cijele priče je da je pokretač linkovane teme na kraju uspio pronaći i vratiti svoj telefon pomoću Cerberus aplikacije (i naravno uz pomoć policije koju je odmah obavijestio o cijelom slučaju). Može se sada početi filozofirati u smislu da to može samo na zapadu (mislim da je ovaj konkretan slučaj vezan za V.Britaniju) jer kod njih je kao sve sređenije itd., ali u konačnici je činjenica da Cerberus (ali i ADM i slične apikacije) sigurno mogu biti od velike pomoći u slučaju kada se pravilno koriste i kada kradljivac uređaja nije baš neki vrsni poznavalac Android platforme (što je vrlo često slučaj). Osim toga, @Fauja Singh je opisao situaciju koja uopšte nije vezana za neku krađu telefona, a opet mu je Cerberus bio od pomoći jer je čovjek znao kako da iskoristi mnogobrojne opcije i mogućnosti koje ta aplikacija nudi.
pa to sama recimo xperija ima u sebi
da ti locira telefon gdje je i slicno bez ikakve dodatne aplikacije
za ostale telefone ne znam jer bas i ne koristim ostale
Nova varijanta vrlo nezgodnog ransomware virusa je u opticaju, ali srećom na Android uređajima ima vrlo jednostavno rješenje kako se taj virus uklanja kroz safe mode. Više o toj temi može se saznati na ovom linku:
Čini se da ova vrsta virusa za Android telefone i tablete nije toliko teška za ukloniti kao na PC-u gdje je to mnogo ozbiljniji problem, ali nije suvišno dodatno se informisati o ovoj temi.
Snimio sam i ja here na ovo cudo, i dobro je ali je jos uvijek iza i starih ba symbianu. Nisam jos sve procackao, vidim nece da me loguje na moj here acc, samo lreko fb-a radi. Nema hrvatski voice. Moram probati moze li se praviti ruta kao na symbianu ili je kao na wp sam odredi i onda uci tvoje rute i ispavlja ako cesto ides tim putem...
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
Pisao sam na drugoj temi, mislim da ce nokia ovo u trku da updatuje, i vjerujem da ce biti u najgorem slucaju kao na wp, ako ne i bolja, samo sto wp ima prednost sistemske integracije here mapa. Ali i dalje samo symbian ima da zadas kuda da ides da stavis medju rute
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
U svakom slucaju meni je ovo jedna od najbitnijih stvari u 2014 kada je Android u pitanju Uz nadolazeci L. Samo neka rade polako i kvalitetno i bice sve za 10
Kveščn 1:
Zasto ne mogu da posaljem mms iako mi je setovano sve kako treba i sta treba?
Kveščn 2:
Zasto mi, kada hocu da posaljem poruku na vise primatelja (Bajram je idealna prilika za to ), automatski konvertuje poruku u mms cime se vracamo na prvo pitanje?
Ljudi nemam vremena isprobati sve, pa ako neko zna koja app može raditi backup/restore data na uređajima koji nemaju root. Vidim na playu da kod većine piše da je za backup/restore data potreban root dok apk može i bez roota
shalla wrote:Kveščn 1:
Zasto ne mogu da posaljem mms iako mi je setovano sve kako treba i sta treba?
Kveščn 2:
Zasto mi, kada hocu da posaljem poruku na vise primatelja (Bajram je idealna prilika za to ), automatski konvertuje poruku u mms cime se vracamo na prvo pitanje?
Sent from my OnePlus One
Za Question br. 2 (i pod uslovom da koristiš stock aplikaciju za poruke) otvori tu aplikaciju i pod settings nađi opciju "MMS creation mode" pa je stavi na "free", a ako to ne pomaže probaj "restricted" umjesto free. Nadam se da će ti ovo pomoći.
Ljudi u troumici sam. Da li kupiti polovan S3 ili nov, ili nesto sasvim trece. Na piku polovni su oko 350 (da je u ok stanju) dok je nov 390. Ili nesto sasvim trece u tom cjenovnom rangu do 400...
friskyoreo wrote:Ljudi u troumici sam. Da li kupiti polovan S3 ili nov, ili nesto sasvim trece. Na piku polovni su oko 350 (da je u ok stanju) dok je nov 390. Ili nesto sasvim trece u tom cjenovnom rangu do 400...
Pod obavezno nešto treće bježi od plastikanera !!!!
quarterback wrote:sto se tice s3 za 40 km ne bih razmisljao polovan ili nov, a ti najbolje znas sta ti odgovara
To i ja kontam, novo je novo. Jest da ova garancija u ovim shopovima ne vrijedi nista, ali opet...
Sad jos veci zbunitis, vidjeh ovaj S3 NEO, on je 400...
friskyoreo wrote:Ljudi u troumici sam. Da li kupiti polovan S3 ili nov, ili nesto sasvim trece. Na piku polovni su oko 350 (da je u ok stanju) dok je nov 390. Ili nesto sasvim trece u tom cjenovnom rangu do 400...
Pod obavezno nešto treće bježi od plastikanera !!!!
Imao sam S3, i plastikaner mi odgovara. Vjerovatno zbog naseg "Golf 2 dizel" mentaliteta.
Sada imam Xperiu Z, koju sam kupio kao upgrade, ali nicim me nije odusevila, bez obzira na dobar build quality i display. Zadovoljniji sam bio sa s3, posebno zbog dizajna i kamere. Zato i hocu da se "downgrade-ujem"
Nexus 4, Moto G...bježi od touchwiz-a kako znaš i umiješ! Osim ako kupuješ s5/note 3 i bolje!
PS. Sjetih se, ako već mora S3, ganjaj onu američku verziju sa 2GB RAM-a (imao je tu verziju ovdje forumaš @android pa njega pitaj)! Giga je jednostavno ništa za touchwiz!