probook i windows mobile...probook wrote:Ne radi viber ccc a vamo se na wp temi raspisali kako to sugavo g0**0 od aplikacije savrseno radi na androidu

bice bolje drug, glavu gore
Moderator: Benq
probook i windows mobile...probook wrote:Ne radi viber ccc a vamo se na wp temi raspisali kako to sugavo g0**0 od aplikacije savrseno radi na androidu

Da li ti je wifi i dalje aktivan kada je telefon zaključan? Ako je to OK provjeri ovu postavku: idi na system settings, pa u application manager-u nađi viber i otvori opcije za tu aplikaciju. Odmah ispod force stop trebalo bi pisati Show notifications i ta opcija mora biti uključena da bi ti uopšte dolazile poruke u notification panelu. Ako je sve navedeno OK onda otvori Viber aplikaciju i u opcijama uključi: "Show message preview", "New Message Popup" i "Light screen for messages".belami1111 wrote:Kako riješiti problem sa viberom na huawei p6. Kad je telefon sa ugašenim displejom znači miruje nedolaze ibavijesti o prisojelim porukama na viber. Whatsup radi normalno i skype takođe.
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Vidis da je napisao da skype i whatsapp rade, znaci radi wifi. Viber je smece od aplikacije. Da je valjao kupio bi FB njega a ne whatsapp za onolike milijarde. Smece na svakoj platformi, samo andoridasi nece da priznajuMeanMachine wrote:Da li ti je wifi i dalje aktivan kada je telefon zaključan? Ako je to OK provjeri ovu postavku: idi na system settings, pa u application manager-u nađi viber i otvori opcije za tu aplikaciju. Odmah ispod force stop trebalo bi pisati Show notifications i ta opcija mora biti uključena da bi ti uopšte dolazile poruke u notification panelu. Ako je sve navedeno OK onda otvori Viber aplikaciju i u opcijama uključi: "Show message preview", "New Message Popup" i "Light screen for messages".belami1111 wrote:Kako riješiti problem sa viberom na huawei p6. Kad je telefon sa ugašenim displejom znači miruje nedolaze ibavijesti o prisojelim porukama na viber. Whatsup radi normalno i skype takođe.
Nadam se da će nešto od ovoga pomoći u rješavanju tvog problema.Sretno
OK, onda wifi radi, neka proba ostale opcije i vidi hoće li mu nešto od navedenog pomoći. Što se tiče Androida i Vibera ja nisam nikada imao ni najmanji problem sa tom kombinacijom, ali na stranu to, zanima me čemu takav beskoristan komentar sa tvoje strane na moj pokušaj da čovjeku pomognem riješiti problem koji ima sa nekom aplikacijom.Qler wrote:Vidis da je napisao da skype i whatsapp rade, znaci radi wifi. Viber je smece od aplikacije. Da je valjao kupio bi FB njega a ne whatsapp za onolike milijarde. Smece na svakoj platformi, samo andoridasi nece da priznajuMeanMachine wrote:Da li ti je wifi i dalje aktivan kada je telefon zaključan? Ako je to OK provjeri ovu postavku: idi na system settings, pa u application manager-u nađi viber i otvori opcije za tu aplikaciju. Odmah ispod force stop trebalo bi pisati Show notifications i ta opcija mora biti uključena da bi ti uopšte dolazile poruke u notification panelu. Ako je sve navedeno OK onda otvori Viber aplikaciju i u opcijama uključi: "Show message preview", "New Message Popup" i "Light screen for messages".belami1111 wrote:Kako riješiti problem sa viberom na huawei p6. Kad je telefon sa ugašenim displejom znači miruje nedolaze ibavijesti o prisojelim porukama na viber. Whatsup radi normalno i skype takođe.
meni radi ok, najcesce se iznenadim koliko je dobar ton razgovora, nekako mi bolje zvuci nego obicni pozivQler wrote:Vidis da je napisao da skype i whatsapp rade, znaci radi wifi. Viber je smece od aplikacije. Da je valjao kupio bi FB njega a ne whatsapp za onolike milijarde. Smece na svakoj platformi, samo andoridasi nece da priznaju
nemam pojma, ne koristim skype godinamaQler wrote:I meni radi na WP-u bez problema, ali se kvaliteta zvuka ne moze porediti sa skype-om. I nije mi jasno sto mi je cesce bolja kvaliteta na 3G-u nego na wifi...
malo mi cudno sto ti to trazi, nemam neka pretjerana iskustva sa azuriranjem jer su kod nas apdejti rijetki ali sam 100% siguran da nije nikada trazen nikakav samsung passjoooj wrote:Mobitel je Samsung Galaxy Ace, a android verzija 2.3.3. Htjela sam je azurirati. Medjutim kad odem na aktualiziranje softvera trazi mi da se logujem na svoj samsung racun. Posto nisam znala sifru, promijenila sam je preko racunara, ali na mobitelu mi stalno govori da je neispravna.
Sta da radim!? Vec sam jednom azurirala, ali nije me ovo zezalo. Telefon nije root-an ako je to relevantno.
Jedi govna konju nevaspitani ?mufa1 wrote:Al najjače je što viber ko fol "ne radi" likovima koji imaju wp telefone i androide kao sekundarne telefone (a i to pod velikim znakom pitanja). Naravno tu je i qler da odma uleti i da "potvrdi" kako je viber smeće i na androidu i kako je skype prava stvar...
Sent from my OnePlus One
Tebe punica vaspitava..Bolan ja kad bi spao na to da mi punica kupuje telefone i hrani me ubio bi se....mufa1 wrote:Kulturan dečko pravo. Mama i tata su sigurno ponosni na tebe...
Sent from my OnePlus One
Nisu svađe vrijeđanja , jednostavno ako pogledaš unazad napisao sam konkretan telefon i konkretan problem. dakle nije ni android ni WP niti bilo šta drugo.strong69 wrote:Nisam vidio vise svađa i vrijeđanja zbog pisljive aplikacije ni na temama gdje to očekuješ...
Sve sam ja to već probao , prvo šta sam pomislio je da je upitanju WiFi ,ali druge aplikacije rade .MeanMachine wrote:Da li ti je wifi i dalje aktivan kada je telefon zaključan? Ako je to OK provjeri ovu postavku: idi na system settings, pa u application manager-u nađi viber i otvori opcije za tu aplikaciju. Odmah ispod force stop trebalo bi pisati Show notifications i ta opcija mora biti uključena da bi ti uopšte dolazile poruke u notification panelu. Ako je sve navedeno OK onda otvori Viber aplikaciju i u opcijama uključi: "Show message preview", "New Message Popup" i "Light screen for messages".belami1111 wrote:Kako riješiti problem sa viberom na huawei p6. Kad je telefon sa ugašenim displejom znači miruje nedolaze ibavijesti o prisojelim porukama na viber. Whatsup radi normalno i skype takođe.
Moram otići u neko ROM_sko naseljeQler wrote:Jesi probao reinstalirati Viber?
Ili mozda drugi ROM![]()
belami1111 wrote:Hoce to na handroudu
belami1111 wrote:Ja kako se vi patite na tom hanfroidu . Daj ga rootaj , paj gs flesaj, daj kustom i opet nevalja.
Sve pa da mu čovjek povjeruje. A za ove dječije fore, šta ćeš, lijepa pamet...belami1111 wrote:Cujem neradi viber na handroidu