Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#14151 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Tesko je reci nakon pola sata. Uglavnom imao sam Note 2 koji je sada oko 600 KM i definitivno ovo je bolji uredjaj. Ima dobru kameru, bateriju 3200 mAh, dual sim sto mi je bitno. Display nije full HD, vec 720p. Octa-core je i sve je brzo i fluidno, ali ne kao na Nexusu 5 kojeg sam prodao neki dan. Hvala Bogu nakon dugo vremena imam microSD slot :D
Ja sam MIUI i prije koristio i to mi je sve OK.

Sent from my Xiaomi Redmi Note
febo_acm

#14152 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Image

rangoj

#14153 Re: Android OS

Post by rangoj »

febo_acm wrote:Image

Dobri izgleda. Kad testas napiši šta su mane a šta prednosti i da li se isplati uzeti ovako nesto. Recimo kakva je kamera?

Znam da je podrška Developer zajednice slabija, bar na engleskom, ali za nekoga ko ne planira raditi root, to bi mogao biti solidan a jeftin uredjaj.
rangoj

#14154 Re: Android OS

Post by rangoj »

Ljudi, 4. Septembra Motorola otkriva novi Moto X-1 i novi Moto G (i moto 360).

Baš me zanima kakav će biti Moto G i X. Oba su fantastični uređaji, posebno Moto G kad se uzme u obzir šta sve nudi za tako nisku cijenu, fluidan je skoro kao Nexus 5. Jedina prava mana mu je kamera, i to ne zbog toga što je 5mp,već zato što u uslovima lošeg osvjetljenja jako loše izoštrava sliku - užasno, čak i kada se koristi blic.
Za preko dana je sasvim dobra, čak nudi i Slow motion sa punih 120 frejmova po sekundi (kao i premium uredjaji).

Volio bih da poprave kameru, to bi onda bio prvi Android telefon iz niže - srednje klase (oko 300KM) koji pruža komplet iskustvo, super fluidan i sa dobrom kamerom.

Zanima me i novi Moto X...

Sta mislite o Moto 360?
- prilično skupa igračka, posebno što mi ovdje ne koristimo google now u potpunosti, kao npr ameri, kojima on služi za skoro sve...
febo_acm

#14155 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ako radi na Eronetu radi na sve mreze. Barem bi u teoriji tako trebalo da bude. Ja sam imao Xperiu iz BHT i bila je otljucana.

valjuga

#14156 Re: Android OS

Post by valjuga »

febo_acm wrote:Ako radi na Eronetu radi na sve mreze. Barem bi u teoriji tako trebalo da bude. Ja sam imao Xperiu iz BHT i bila je otljucana.

Haj ti meni objasni sljedeće:
Moja žena ima handroid (imala neku xperiu pa sada opet neki sony ) i svako pola godine ga vraćam na fabričke postavke.
Kako sinhronizovati kontakte sa gmail,znači da budu na nebu kad se uloguje na svoj mail ???????
Ja na njenom telefonu odem na podešavanja pa nešto kao računi i sinhronizacija čekiram taj njen račun(gmail) čekiram da sinhronizuje kontakte i ono ostalo i on kao sinhronizuje i kaže up to date ali kontakata na gmail-u nema :run:
Uvijek me spasi što ima kontakte na SIM-u.
Pozdrav
febo_acm

#14157 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Gore iznad inbox pise MAIL kliknes na to i prebacis CONTACTS i prikazat ce sve.

mufa1

#14158 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Nije ni android za svakog...

Sent from my OnePlus One
valjuga

#14159 Re: Android OS

Post by valjuga »

febo_acm wrote:Gore iznad inbox pise MAIL kliknes na to i prebacis CONTACTS i prikazat ce sve.

Ma kliknem ja na to i ima
My Contacts,Starred ovo ono ali ni jednog kontakta,kako da ih tu ubacim :roll:
cenecimoveocino

#14160 Re: Android OS

Post by cenecimoveocino »

JEBO GA ANDROID U PM
KAD SAM U KUCI NA SVOJ WI-FIu nece nista da updejtuje,a kad dodem na more na slabi wi fi sa jos 10 ljudi na mrezi konektovanih on meni radi update flipboarda,tripadvisora I ostalih sranja
s4 mini u pitanju,kako da zaustavim ove apdejte?
valjuga

#14161 Re: Android OS

Post by valjuga »

mufa1 wrote:Nije ni android za svakog...

Sent from my OnePlus One
De mi ti objasni,poslušaću savjet pošto vidim da si visoko kvalifikovan.
axe22

#14162 Re: Android OS

Post by axe22 »

KvaziExpert wrote:Na ovom tabletu (xperia z2), kupljenom u bh telecomu, sam probao eronet karticu i radi
To znaci da je otkljucan, jel'? Da li to sada rade sve mreze ili samo neke? Konkretno, zanima me tele2 u Hrvatskoj, posto idem na more. Moze li se to nekako sad provjeriti (osim stavljanjem kartice, tad ce vec biti kasno :D )?
moguce da jest
kako znam dosta sony uredjaja bude otkljucano kad uzmes u bhtelecom
(ja kad sam uzeo xperiu s, bila je otkljucana)
Šveđanin

#14163 Re: Odg: Android OS

Post by Šveđanin »

Da pitam i ovdje

Nego imam android na kome sam imao instaliran tapatalk pro, posljednja verzija 4.6.2.

Sad vidio da mi uopste ne prijavljuje da tu aplikaciju imam na google play, ja sam je platio, sad je nigdje nema na pretrazi, uopste.. na play jedino ima obicna besplatna Tapatalk aplikacija i ona je verzija 4.8.2, ova besplatna je dosta brza, tecnija, nema bugova koliko sam stigao isprobati.

Sta mi preporucujete, da ostanem na besplatnoj? Ima li razlike? A onu sam platio.. :( :D

Skickat från min iPhone via Tapatalk
Kal El

#14164 Re: Android OS

Post by Kal El »

Šveđanin wrote:Da pitam i ovdje

Nego imam android na kome sam imao instaliran tapatalk pro, posljednja verzija 4.6.2.

Sad vidio da mi uopste ne prijavljuje da tu aplikaciju imam na google play, ja sam je platio, sad je nigdje nema na pretrazi, uopste.. na play jedino ima obicna besplatna Tapatalk aplikacija i ona je verzija 4.8.2, ova besplatna je dosta brza, tecnija, nema bugova koliko sam stigao isprobati.

Sta mi preporucujete, da ostanem na besplatnoj? Ima li razlike? A onu sam platio.. :( :D

Besplatna je Pro,Pro je Besplatna :lol:

Opeljušili su vas, pa nakon sedmicu ili malo više uklonili pro i dali svima besplatno :)
Šveđanin

#14165 Re: Android OS

Post by Šveđanin »

Ko ih jebe, gotovo je sad

dadoka84

#14166 Re: Android OS

Post by dadoka84 »

Htc 601, nakon upgrade na 4.4.2 strasni problemi sa baterijom. Wakelock... Uradio cache clean i master reset al ponovo poceo zezati. Pu.
Schlauf2

#14167 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

axe22 wrote:
KvaziExpert wrote:Na ovom tabletu (xperia z2), kupljenom u bh telecomu, sam probao eronet karticu i radi
To znaci da je otkljucan, jel'? Da li to sada rade sve mreze ili samo neke? Konkretno, zanima me tele2 u Hrvatskoj, posto idem na more. Moze li se to nekako sad provjeriti (osim stavljanjem kartice, tad ce vec biti kasno :D )?
moguce da jest
kako znam dosta sony uredjaja bude otkljucano kad uzmes u bhtelecom
(ja kad sam uzeo xperiu s, bila je otkljucana)
Kako koji Sony, imam jednu Xperiu M2 i prima samo BHT.
Zatamnjena stakla

#14168 Re: AW: Android OS

Post by Zatamnjena stakla »

febo_acm wrote:
Zatamnjena stakla wrote:
Zatamnjena stakla wrote:Je l' bolje da čekam Xperiu T3 ili da kupim Z Ultra u univerzalno?
?
U ovom slučaju ja bih uzeo Xperiu Z. Nisam ljubitelj ovih TFT displeja, ali Xperia Z ima full HD display i 2GB rama što je po meni deal breaker za T3(koji ima 1 GB, u današnji vakat to je malo).
Vjerovatno ce tako i biti. Hoce li ko radnju preporuciti gdje se moze uzet na rate? Nisam u tim vodama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14169 Re: Android OS

Post by Chmoljo »

imam problem sa storage-om. po strukturi, najviše zauzima "others"... na kartici od 2 GB, zauzme 1.33 prostora. postoji li način da se umanji ta cifra? već sam metlo cache onim programčićima, ali to je tanko.
Šveđanin

#14170 Re: Android OS

Post by Šveđanin »

Pa sta je to others, sta drzis na kartici?

Najbolje brise onaj Clean Master.

Chmoljo

#14171 Re: Android OS

Post by Chmoljo »

ništa preveliko, u tome i jeste stvar. par aplikacija i dvije igre. nešto fotografija i videa, ali kako rekoh sve to bude izlistano i vidi se koliko zauzima. sve to ne ide u "others". malo sam guglao, ali niko ne daje jednoznačan odgovor. mnogo ljudi ima problem sa ovim, i na većim karticama zauzima i po 15 GB prostora :-)

najkonkretniji je bio lik koji kaže da je kontaktirao HTC za svoj uređaj, i predložili su mu rootanje.

i kod mene je HTC, ali mi je žao, i mrsko raditi root, ali ovo je jako, jako, malo prostora koji imam na raspolaganju...
friskyoreo

#14172 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Chmoljo wrote:ništa preveliko, u tome i jeste stvar. par aplikacija i dvije igre. nešto fotografija i videa, ali kako rekoh sve to bude izlistano i vidi se koliko zauzima. sve to ne ide u "others". malo sam guglao, ali niko ne daje jednoznačan odgovor. mnogo ljudi ima problem sa ovim, i na većim karticama zauzima i po 15 GB prostora :-)

najkonkretniji je bio lik koji kaže da je kontaktirao HTC za svoj uređaj, i predložili su mu rootanje.

i kod mene je HTC, ali mi je žao, i mrsko raditi root, ali ovo je jako, jako, malo prostora koji imam na raspolaganju...
Pa pokusaj da skontas sta zauzima toliki prostor. Probaj kopirati na racunar taj folder others, i onda u postavkama izaberi da ti pokazuje i hidden files. Mozda tako skontas sta je srz problema. Ne znam da li ce pomoci, ali to mi prvo pade na pamet. :)
Schlauf2

#14173 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Chmoljo wrote:imam problem sa storage-om. po strukturi, najviše zauzima "others"... na kartici od 2 GB, zauzme 1.33 prostora. postoji li način da se umanji ta cifra? već sam metlo cache onim programčićima, ali to je tanko.
Skini neki file manager poput root explorera, otvori preko njega memori karticu i redom provjeravaj velicinu folder po folder, koji bude nenormalno velik to ti je. Pogledaj prvo da nije folder gdje se snimaju slike od kamere DCIM ili neki od podfoldera, problem zna biti tu.
Chmoljo

#14174 Re: Android OS

Post by Chmoljo »

friskyoreo wrote: Pa pokusaj da skontas sta zauzima toliki prostor. Probaj kopirati na racunar taj folder others, i onda u postavkama izaberi da ti pokazuje i hidden files. Mozda tako skontas sta je srz problema. Ne znam da li ce pomoci, ali to mi prvo pade na pamet. :)
dobra ideja :)
Schlauf2 wrote:
Chmoljo wrote:imam problem sa storage-om. po strukturi, najviše zauzima "others"... na kartici od 2 GB, zauzme 1.33 prostora. postoji li način da se umanji ta cifra? već sam metlo cache onim programčićima, ali to je tanko.
Skini neki file manager poput root explorera, otvori preko njega memori karticu i redom provjeravaj velicinu folder po folder, koji bude nenormalno velik to ti je. Pogledaj prvo da nije folder gdje se snimaju slike od kamere DCIM ili neki od podfoldera, problem zna biti tu.
već imam file manager, i provjeravao sam. prvi kandidat za odstrel je Navigon, za koji sam i zaboravio da sam pokušao instalirati, jer sam u međuvremenu stavio iGo. :D oslobodiće dosta prostora.

je l' efikasno brisanje fajlova kroz windows exkplorer? :D
F16HT3R

#14175 Re: Android OS

Post by F16HT3R »

Evo detaljna Xioami Mi3 recenzija za sve one kojima je ovo zanimljiv uređaj i razmišljaju da li ga kupiti ili ne.

http://balkanandroid.com/xiaomi-mi3-recenzija-test/
Post Reply