http://www.androidauthority.com/google- ... 14-396212/
ANDROID RULES!
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Moderator: Benq
Vrlo malo podržanih HTC telefona. Ima HTC One, pa nisam lud da se igram sa novim telefonom kad mi sve idealno radi. Nema HTC Desire HD-a. Teško da će i biti jer je to model star 3 godine.MeanMachine wrote:Jedna informacija za sve one koji bi željeli probati root na svom telefonu, a do sada to nisu probali: "Geohot", developer poznat po hakovanju Playstation 3 i pravljenju najjednostavnijeg rješenja za jailbreak iPhone-a, kreirao je aplikaciju pod nazivom "Towelroot" koja omogućava root određenih modela Android telefona (lista do sada testiranih telefona je navedena u XDA postu na ovom linku i sadrži modele koji su uspješno rootani sa TR aplikacijom, kao i one kod kojih ova metoda roota još uvijek nije uspjela). Prva verzija Towelroota je bila predviđena da radi samo za određeni broj modela Samsung telefona koji su bili predviđeni za američko tržište, ali već sa posljednjim update-om (uz saradnju velika zajednice Android korisnika sa XDA foruma) lista uspješno rootanih telefona korištenjem TR je dosta proširena (obuhvaćen je širok spektar Samsung Galaxy serije, Nexus uređaja, Sony Xperia modela, određeni HTC, LG i Motorola modeli, kao što se i vidi na prethodnom linku). Detalji same aplikacije kao i uputstvo za rootanje (koje je veoma kratko i jednostavno) se mogu naći na XDA forumu na ovoj temi. Goehot je naveo kako sama Towelroot aplikacija još nije brickovala nijedan uređaj, ali da se i ovaj proces roota, kao i svaki drugi, radi na vlastitu odgovornost. Ova metoda je prvobitno bila namijenjena samo za Android 4.4.x, ali je uspješno testirana i na starijim verzijama Androida što se najbolje vidi u samoj temi na XDA forumu koja je posvećena Towelrootu. Važno je napomenuti da status sistema nakon upotrebe Towelroota ostaje "Official", kao i da kod Samsung uređaja Knox ostaje na vrijednosti 0x0. Ovo je do sada definitivno najjednostavnija metoda za root nekog Android uređaja
Zar ti nemaš Nexus 5? Ako sam u pravu skini Nexus root toolkit. Radi u kombinaciji sa PC, sve je bukvalno automatski - čak sam bira drivere za PC. Mozes napraviti root, unroot, mozes odabrati custom recovery (četiri različita), flesovanje, sideload - Ota update I jos mnogo, mnogo toga. Radi sam na Nexus uredjajima i sve je automatski...Maharadza wrote:Zvuči predobro ali mene zanima za unroot, moram li opet flešati STOCK ROM ili app ima i za to opciju?!MeanMachine wrote:Jedna informacija za sve one koji bi željeli probati root na svom telefonu, a do sada to nisu probali: "Geohot", developer poznat po hakovanju Playstation 3 i pravljenju najjednostavnijeg rješenja za jailbreak iPhone-a, kreirao je aplikaciju pod nazivom "Towelroot" koja omogućava root određenih modela Android telefona (lista do sada testiranih telefona je navedena u XDA postu na ovom linku i sadrži modele koji su uspješno rootani sa TR aplikacijom, kao i one kod kojih ova metoda roota još uvijek nije uspjela). Prva verzija Towelroota je bila predviđena da radi samo za određeni broj modela Samsung telefona koji su bili predviđeni za američko tržište, ali već sa posljednjim update-om (uz saradnju velika zajednice Android korisnika sa XDA foruma) lista uspješno rootanih telefona korištenjem TR je dosta proširena (obuhvaćen je širok spektar Samsung Galaxy serije, Nexus uređaja, Sony Xperia modela, određeni HTC, LG i Motorola modeli, kao što se i vidi na prethodnom linku). Detalji same aplikacije kao i uputstvo za rootanje (koje je veoma kratko i jednostavno) se mogu naći na XDA forumu na ovoj temi. Goehot je naveo kako sama Towelroot aplikacija još nije brickovala nijedan uređaj, ali da se i ovaj proces roota, kao i svaki drugi, radi na vlastitu odgovornost. Ova metoda je prvobitno bila namijenjena samo za Android 4.4.x, ali je uspješno testirana i na starijim verzijama Androida što se najbolje vidi u samoj temi na XDA forumu koja je posvećena Towelrootu. Važno je napomenuti da status sistema nakon upotrebe Towelroota ostaje "Official", kao i da kod Samsung uređaja Knox ostaje na vrijednosti 0x0. Ovo je do sada definitivno najjednostavnija metoda za root nekog Android uređaja
Evo probao, nisam mogao trpiti, jbg; BEZ PROBLEMA! Bukvalno one-touch-root, 3 sec.! GOTTA LOVE ANDROID!
Nope, mada sam upravo N5 ganjao i planirao uzeti poslije s3, ali ispade mi strašan deal za LG G2 kojeg nisam mogao odbiti, jbg opet je isti proizvođač ako ništa a pokajao se nisam sekunde.rangoj wrote:Zar ti nemaš Nexus 5? Ako sam u pravu skini Nexus root toolkit. Radi u kombinaciji sa PC, sve je bukvalno automatski - čak sam bira drivere za PC. Mozes napraviti root, unroot, mozes odabrati custom recovery (četiri različita), flesovanje, sideload - Ota update I jos mnogo, mnogo toga. Radi sam na Nexus uredjajima i sve je automatski...Maharadza wrote:Zvuči predobro ali mene zanima za unroot, moram li opet flešati STOCK ROM ili app ima i za to opciju?!MeanMachine wrote:Jedna informacija za sve one koji bi željeli probati root na svom telefonu, a do sada to nisu probali: "Geohot", developer poznat po hakovanju Playstation 3 i pravljenju najjednostavnijeg rješenja za jailbreak iPhone-a, kreirao je aplikaciju pod nazivom "Towelroot" koja omogućava root određenih modela Android telefona (lista do sada testiranih telefona je navedena u XDA postu na ovom linku i sadrži modele koji su uspješno rootani sa TR aplikacijom, kao i one kod kojih ova metoda roota još uvijek nije uspjela). Prva verzija Towelroota je bila predviđena da radi samo za određeni broj modela Samsung telefona koji su bili predviđeni za američko tržište, ali već sa posljednjim update-om (uz saradnju velika zajednice Android korisnika sa XDA foruma) lista uspješno rootanih telefona korištenjem TR je dosta proširena (obuhvaćen je širok spektar Samsung Galaxy serije, Nexus uređaja, Sony Xperia modela, određeni HTC, LG i Motorola modeli, kao što se i vidi na prethodnom linku). Detalji same aplikacije kao i uputstvo za rootanje (koje je veoma kratko i jednostavno) se mogu naći na XDA forumu na ovoj temi. Goehot je naveo kako sama Towelroot aplikacija još nije brickovala nijedan uređaj, ali da se i ovaj proces roota, kao i svaki drugi, radi na vlastitu odgovornost. Ova metoda je prvobitno bila namijenjena samo za Android 4.4.x, ali je uspješno testirana i na starijim verzijama Androida što se najbolje vidi u samoj temi na XDA forumu koja je posvećena Towelrootu. Važno je napomenuti da status sistema nakon upotrebe Towelroota ostaje "Official", kao i da kod Samsung uređaja Knox ostaje na vrijednosti 0x0. Ovo je do sada definitivno najjednostavnija metoda za root nekog Android uređaja
Evo probao, nisam mogao trpiti, jbg; BEZ PROBLEMA! Bukvalno one-touch-root, 3 sec.! GOTTA LOVE ANDROID!
http://www.wugfresh.com/nrt/
Sent from my Nexus 5
U 7, bit ce Live na YouTube-u vjerovatno kao i dosad. Danas bi trebali 5.0 predstaviti, narednih dana neke sitne stvari za developere i mozda novi Nexus tablet/mobitel.Quaresma wrote:u koliko je veceras google io, hoce li biti streama?
28:50 - divi ko se uneUrozio i u prvi Saff progurao!jahh wrote:https://www.youtube.com/watch?v=wtLJPvx7-ys
DA LI JE IKO OVO ISPROBAO? Zvuči nerealno!7.Button 'Refund' reworked! (When you press 'Refund' button, it refunds and does not uninstall the app. No need to make a backup before refund)
Znaci samo kliknem vrati na tvornicke postavke i sve ce izbrisati, kao sto su slike, imenik, sifre, fajlovi i tako to.KvaziExpert wrote:to je to, time ćeš izbrisati kompletan sadržaj interne memorije, a ako s telefonom daješ i micro sd, nju trebaš posebno formatirati, fabričke postavke je ne brišu
fajlovi ne, ostace na mobitelu, trebas ih rucno ukloniti, factory reset je kao ponovna instalacija windowsa, imas nov windows ali posto nisi formatirao hard disk sve je ostalo na njemu, samo nije instaliranokakaljin wrote:Znaci samo kliknem vrati na tvornicke postavke i sve ce izbrisati, kao sto su slike, imenik, sifre, fajlovi i tako to.KvaziExpert wrote:to je to, time ćeš izbrisati kompletan sadržaj interne memorije, a ako s telefonom daješ i micro sd, nju trebaš posebno formatirati, fabričke postavke je ne brišu
Nema micro sd kartice.
Interna memorija telefona se briše, koliko ja znam?! Ostaju samo fajlovi na SD kartici!quarterback wrote:fajlovi ne, ostace na mobitelu, trebas ih rucno ukloniti, factory reset je kao ponovna instalacija windowsa, imas nov windows ali posto nisi formatirao hard disk sve je ostalo na njemu, samo nije instaliranokakaljin wrote:Znaci samo kliknem vrati na tvornicke postavke i sve ce izbrisati, kao sto su slike, imenik, sifre, fajlovi i tako to.KvaziExpert wrote:to je to, time ćeš izbrisati kompletan sadržaj interne memorije, a ako s telefonom daješ i micro sd, nju trebaš posebno formatirati, fabričke postavke je ne brišu
Nema micro sd kartice.
Tako je @rangoj, factory reset briše sve file-ove sa interne memorije telefona (SD katica ostaje netaknuta ovim postupkom), ali se to svakako sve odnosi samo na tzv. "user accessible files". Taj nivo brisanja podataka je obično dovoljan za prosječnog korisnika, međutim za one kojima to nije dovoljno "smirujuće" preporučuje se prije fabričkog reseta uraditi enkripciju telefona (najčešće se taj proces pokreće kroz settings/security) tako da i u slučaju da ostanu neki rezidualni file-ovi u internoj memoriji telefona oni barem budu "zaključani".rangoj wrote:Interna memorija telefona se briše, koliko ja znam?! Ostaju samo fajlovi na SD kartici!quarterback wrote:fajlovi ne, ostace na mobitelu, trebas ih rucno ukloniti, factory reset je kao ponovna instalacija windowsa, imas nov windows ali posto nisi formatirao hard disk sve je ostalo na njemu, samo nije instaliranokakaljin wrote:
Znaci samo kliknem vrati na tvornicke postavke i sve ce izbrisati, kao sto su slike, imenik, sifre, fajlovi i tako to.
Nema micro sd kartice.
Kada napravis fabrički reset brišeš i fajlove...