Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mobile9

#13301 Re: Android OS

Post by mobile9 »

Može li neka preporuka za app poput TV PORTAL. Tv portal nema baš neki izbor filmova pogotvo ovih novijih.. :-S
jahh

#13302 Re: Android OS

Post by jahh »

mobile9 wrote:Može li neka preporuka za app poput TV PORTAL. Tv portal nema baš neki izbor filmova pogotvo ovih novijih.. :-S
Show box.
iSwagga

#13303 Re: Android OS

Post by iSwagga »

Sinoc zvanicno dobio update Sense 6.0 sa KitKat na HTC One. Za sad izgleda da je samo ispeglan/poboljsan dizajn.
febo_acm

#13304 Re: Android OS

Post by febo_acm »

iSwagga wrote:Sinoc zvanicno dobio update Sense 6.0 sa KitKat na HTC One. Za sad izgleda da je samo ispeglan/poboljsan dizajn.
Ima i selfie opcija u cameri :D :D
kazo

#13305 Re: Android OS

Post by kazo »

jahh wrote:
mobile9 wrote:Može li neka preporuka za app poput TV PORTAL. Tv portal nema baš neki izbor filmova pogotvo ovih novijih.. :-S
Show box.
Nisam nigdje uspio naci da se ubaci prevod, postoji li uopste ta mogucnost u show box ?
devito

#13306 Re: Android OS

Post by devito »

Dajte ljudi pomozite
devito wrote:Ima par pitanja za malo pametnije i forumaše koji se malo vise razumiju u androide i developer,...itd

1.Sta predstavlja "Sense", npr moze biti Sense 4+,Sense 5, a i Sense:No.

2.Sta je "Kernel". Sve nesto oko romova na xda kernel stoji u zagradama i neke vrste kernela.

3.Sta je Hboot, znam da mi vise u bootloaderu broj koji je i šta.

Imam za svoj mobitel [HTC One S Ville c2] vise romova, ali za sad sam samo jedan uspio da instaliram, i to na kojem je bug WiFi.

Moj android je 4.1.1 pa nisam siguran ni da li to utice na rom i njegovu ispravnos(radi, ne radi)?
I Hboot mi je 3.01.

Inace po ovom gledam:
http://forum.xda-developers.com/wiki/HTC_One_S

I biram samo za HTC ONE S(s3)
sarajlija1971

#13307 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

Pozdrav svima,

imam Samsung S Advance (GT-I9070P). Od juce imam problema (cini mi se) sa Data Connection. Znaci kad ukljucim Data Connection gore one dvije strelica koje signaliziraju da je ukljuceno malo stoje pa se izgube. Znaci, do juce sve radilo kako treba, kad sam vani ukljucim Data Connection, koristio za Viber.

Od juce nece, ona ikonica od Data Connection stoji po 1-2 sekunde pa se izgubi na 1-2 sekunde. Isao danas do BH Telekom da pitam da nije kakav problem sa 2g 3g mrezom ali nije. Kaze covjek posto mi je stara SIM kartica da je promijenim, kao da je do toga.

Nije mi bilo lijeno da promijenim SIM karticu ali opet isto, malo ima one ikone, malo je nema.

Koristim jos uvijek Gingerbread 2.3.6, ali mislim da to nema nikakve veze jer je do juce sve radilo. U postavkama za mrezu, mi je ukljuceno GSM ONLY, ali svejedno kad prebacim i na GSM/WCDMA isto se desava.

Mislio sam da nije do AP, ali koliko vidim i tamo sve stoji kao prije, BHMobileInternet active.bhmobile.ba

Eto ljudi, ako ko ima kakvu ideju, unaprijed se zahvaljujem.
BadBoy

#13308 Re: Android OS

Post by BadBoy »

devito wrote:Dajte ljudi pomozite
devito wrote:Ima par pitanja za malo pametnije i forumaše koji se malo vise razumiju u androide i developer,...itd

2.Sta je "Kernel". Sve nesto oko romova na xda kernel stoji u zagradama i neke vrste kernela.

Imam za svoj mobitel [HTC One S Ville c2] vise romova, ali za sad sam samo jedan uspio da instaliram, i to na kojem je bug WiFi.

Moj android je 4.1.1 pa nisam siguran ni da li to utice na rom i njegovu ispravnos(radi, ne radi)?
I Hboot mi je 3.01.

Inace po ovom gledam:

Ako sam malo nejasan, halali ali slobodno pitaj dodatna pitanja. Volim ovo objašnjavati.
Android je ime operativnog sistema čiji je tvorac Google (mada su ga i oni kupili vrlo brzo na početku njegovog nastanka). Android je sam po sebi Open source. To znači da je source code, dakle tkivo koje čini operativni sistem slobodno i dostupno svima na Internetu. To znači da ti, ja, Momo, Uzeir možemo sada skinuti taj kod, možemo ga mijenjati dopunjavati itd. Windows npr. je zatvorenog tipa i pristup njegovom kodu ima samo Microsoft.

AOSP ili Android Open Source Project je ime tog open source projekta. Svaki put kada izaže nova verzija Androida, Google postavi tu novu verziju na net, dakle u AOSP.

Eh sada, obzirom da je Android open source i besplatan za korištenje, to su proizvođači mobitela (dakle samog hardwera ili OEM) skontali da mogu zaraditi na tome jer ne moraju nikome ništa plačati za licenciranje mobilnog sismeta, plus sistema koji ima dobru podršku aplikacija. Oni onda odu na net, skinu AOSP i modificiraju ga tako da mu daju svoj šmek, nešto po čemu će se prepoznati HTC, Samsung, Sony itd. To se zovu "manufacture skins" i svaki ima svoje ime. Sense je skin HTC-a, Touchwiz je skin Samsunga itd. Ovi skinovi nisu samo grafički izgled, nego imaju i pojedine optimizacije "ispod haube" kako bi Android bolje radio sa konkretnim hardverom tog proizvođača. Dakle driveri za kameru, za radio, grafiku itd itd.

Kernel je osnovna komponenta operativnog sistema. Svi operativni sistemi imaju isti. Android koristi Linux kernel. Kernel predstavlja najfundamentalniju vezu između samog hardvera i softera. Dakle kada klikneš da uslikaš nešto kamerom, kamera šalje zahtjev kernelu koji pokreče sam hardver, autofokus itd itd. Sam Linux kernel je zvijer i ima najveću podršku za hardver raznih vrsta. Međutim, ranije rekoh da proizvođači vrše neke dodatke, preinake i poboljašnaj na Androidu pa tako i svaki proizvođač napravi poseban kernel za svoj model uređaja, kako bi ovaj što bolje i brže radio. Nekada pogode nekada ne, ali su uglavnom bolji od generalnog Android (linux) kernela jer su "maksuz" pravljeni za taj model.

Kada gledaš na XDA romove za svoj model mobitela, kada piše Stock to znači da je taj ROM baziran na proizvođačevoj verziji. AOSP ROM-ovi su bazirani na čistom Androidu i mogu, ali i ne moraju sadržavati optimizacije za taj hardver. Zavisi od toga ko pravi ROM.
quarterback

#13309 Re: Android OS

Post by quarterback »

sarajlija1971 wrote:Pozdrav svima,

imam Samsung S Advance (GT-I9070P). Od juce imam problema (cini mi se) sa Data Connection. Znaci kad ukljucim Data Connection gore one dvije strelica koje signaliziraju da je ukljuceno malo stoje pa se izgube. Znaci, do juce sve radilo kako treba, kad sam vani ukljucim Data Connection, koristio za Viber.

Od juce nece, ona ikonica od Data Connection stoji po 1-2 sekunde pa se izgubi na 1-2 sekunde. Isao danas do BH Telekom da pitam da nije kakav problem sa 2g 3g mrezom ali nije. Kaze covjek posto mi je stara SIM kartica da je promijenim, kao da je do toga.

Nije mi bilo lijeno da promijenim SIM karticu ali opet isto, malo ima one ikone, malo je nema.

Koristim jos uvijek Gingerbread 2.3.6, ali mislim da to nema nikakve veze jer je do juce sve radilo. U postavkama za mrezu, mi je ukljuceno GSM ONLY, ali svejedno kad prebacim i na GSM/WCDMA isto se desava.

Mislio sam da nije do AP, ali koliko vidim i tamo sve stoji kao prije, BHMobileInternet active.bhmobile.ba

na bh telecom temi je tip napisao da je imao problema sa konekcijom danas a i ja sam
devito

#13310 Re: Android OS

Post by devito »

BadBoy wrote:
devito wrote:Dajte ljudi pomozite

I Hboot mi je 3.01.

Inace po ovom gledam:

Ako sam malo nejasan, halali ali slobodno pitaj dodatna pitanja. Volim ovo objašnjavati.
Android je ime operativnog sistema čiji je tvorac Google (mada su ga i oni kupili vrlo brzo na početku njegovog nastanka). Android je sam po sebi Open source. To znači da je source code, dakle tkivo koje čini operativni sistem slobodno i dostupno svima na Internetu. To znači da ti, ja, Momo, Uzeir možemo sada skinuti taj kod, možemo ga mijenjati dopunjavati itd. Windows npr. je zatvorenog tipa i pristup njegovom kodu ima samo Microsoft.

AOSP ili Android Open Source Project je ime tog open source projekta. Svaki put kada izaže nova verzija Androida, Google postavi tu novu verziju na net, dakle u AOSP.

Eh sada, obzirom da je Android open source i besplatan za korištenje, to su proizvođači mobitela (dakle samog hardwera ili OEM) skontali da mogu zaraditi na tome jer ne moraju nikome ništa plačati za licenciranje mobilnog sismeta, plus sistema koji ima dobru podršku aplikacija. Oni onda odu na net, skinu AOSP i modificiraju ga tako da mu daju svoj šmek, nešto po čemu će se prepoznati HTC, Samsung, Sony itd. To se zovu "manufacture skins" i svaki ima svoje ime. Sense je skin HTC-a, Touchwiz je skin Samsunga itd. Ovi skinovi nisu samo grafički izgled, nego imaju i pojedine optimizacije "ispod haube" kako bi Android bolje radio sa konkretnim hardverom tog proizvođača. Dakle driveri za kameru, za radio, grafiku itd itd.

Kernel je osnovna komponenta operativnog sistema. Svi operativni sistemi imaju isti. Android koristi Linux kernel. Kernel predstavlja najfundamentalniju vezu između samog hardvera i softera. Dakle kada klikneš da uslikaš nešto kamerom, kamera šalje zahtjev kernelu koji pokreče sam hardver, autofokus itd itd. Sam Linux kernel je zvijer i ima najveću podršku za hardver raznih vrsta. Međutim, ranije rekoh da proizvođači vrše neke dodatke, preinake i poboljašnaj na Androidu pa tako i svaki proizvođač napravi poseban kernel za svoj model uređaja, kako bi ovaj što bolje i brže radio. Nekada pogode nekada ne, ali su uglavnom bolji od generalnog Android (linux) kernela jer su "maksuz" pravljeni za taj model.

Kada gledaš na XDA romove za svoj model mobitela, kada piše Stock to znači da je taj ROM baziran na proizvođačevoj verziji. AOSP ROM-ovi su bazirani na čistom Androidu i mogu, ali i ne moraju sadržavati optimizacije za taj hardver. Zavisi od toga ko pravi ROM.

Hvala na odgovorima, jos mi je ovo ostalo:

I Hboot mi je 3.01.

Inace po ovom gledam:

Npr ako mi je mob 4.1.1 moguli ja instalirati rom gdje je u zagradi ispred 4.3.1 ili sl.
I kako je moguce preci sa 4.1.1 na 4.4.1
Schlauf2

#13311 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

sarajlija1971 wrote:Pozdrav svima,

Mozda je do BHT-a, kao sto @quarterback rece na temi o BHT-u je neko pisao da ima taj problem, a i on isto.
Na Samsung telefonima koji imaju Android 2.3.x hoce se desiti da data connection ne radi zbog jednog propusta koji je napravio Samsung ali je i to rjesivo. Nadam se da je isti slucaj i kod tebe.
Skini APN Manager PRO s Google Play ili od nekud drugo, unesi u njeg postavke za APN-ove, zatim ukljuci APN koji ti treba pa onda probaj aktivirati data connection.
Last edited by Schlauf2 on 05/06/2014 01:37, edited 1 time in total.
Schlauf2

#13312 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

ImLove wrote:
quarterback wrote:
ImLove wrote:Pitanje jedno za sve vlasnike Samsung Galaxy s2? DA Li vam se blic,kada I ako ste ga ukljucivali za nocno video snimanje,brzo zagrije,pa se ugasi blic I izbaci poruku DA se ugasio zbog visoke temperature?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
meni se to nije desavalo dok sam imao s2
.da,ma važno je da se meni desava! Navečer testirao video snimanje sa uključenim blicem,ali se ugrije područje oko kamere za par minuta i ugasi se blic,izbaci navedenu poruku!a kada snimam sa pauzama,tada blic normalno funkcionira! Uglavnom,rijetko se kada i koristi navečer blic za video snimanje...

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
Mislim da je to fakticki isti problem kao i ovo http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... n-t2242997
Najvece su sanse da je to do softwarea tj. do Jelly Beana. Jednostavno, za S2 Jelly Bean je previse stresan, pogotovo sto je u pitanju Samsungov domaci Exynos procesor koji je pravljen da odgovara Androidu 2.3. Po mom misljenju, zato je i izbacen S2 Plus sa drukcijim komponentama koje su radjene sa Jelly Beanom na umu. Prijedlog za rjesenje: vratit ga na stariju verziju sistema, mozda na ICS ili cak 2.3.x, ili staviti neki Custom ROM .
quarterback

#13313 Re: Android OS

Post by quarterback »

dok sam imao s2 vrtio sam na njemu cm10 i odlicno je radio
ImLove

Post by ImLove »

Schlauf2 wrote:
ImLove wrote:
quarterback wrote: meni se to nije desavalo dok sam imao s2
.da,ma važno je da se meni desava! Navečer testirao video snimanje sa uključenim blicem,ali se ugrije područje oko kamere za par minuta i ugasi se blic,izbaci navedenu poruku!a kada snimam sa pauzama,tada blic normalno funkcionira! Uglavnom,rijetko se kada i koristi navečer blic za video snimanje...

Mislim da je to fakticki isti problem kao i ovo http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... n-t2242997
Najvece su sanse da je to do softwarea tj. do Jelly Beana. Jednostavno, za S2 Jelly Bean je previse stresan, pogotovo sto je u pitanju Samsungov domaci Exynos procesor koji je pravljen da odgovara Androidu 2.3. Po mom misljenju, zato je i izbacen S2 Plus sa drukcijim komponentama koje su radjene sa Jelly Beanom na umu. Prijedlog za rjesenje: vratit ga na stariju verziju sistema, mozda na ICS ili cak 2.3.x, ili staviti neki Custom ROM .
Vjeruješ,skoro sve ništi kao u ovom postu na xda,i vidim da mu pojedinci spominju bateriju, a ja imam probleme sa baterijom od kao sam kupio fon,od pre neki dan!i malo sam je stabilizirao, i evo sada uključimo kameru,video snimanje,blic,i nije se skoro nista zagrijalo,2 minute snimao sa uključenim blicem,nista,skroooz malkice!dok neki dan kada sam pisao ovaj post gore,ugasi se blic nakon 30 sekundi i pokaže mi tu poruku! Shvatio sam na kraju da imam probleme sa baterijom,jer cim evomsada se nije zagrijalo područje oko blica,a i dalje imam taj problem s baterijom!da kada želim napuniti,neće da je puni dok j mob... uključen, zagrijava se baterija,mob...na punjaču,ali je uopste ne puni,i tek kada ugasim MKB...,izvadim bat..pa ponovo je ubacim. I upalimfon...tada hoće i normalnim je puni! Ja mislim da je baterija sve kriva,i ne znam gdje u Zenici ima kupiti original baterija,koliko koštaju? Sada se zagrijava područje oko kamere kada crome koristim isto kao kod ovog momka na xda,dok je blic za sada u redu,barem je bio malopre! Mislim da je do baterije! Pozzzz

ImLove

#13315 Re: Odg: Android OS

Post by ImLove »

ImLove wrote:
Schlauf2 wrote:
ImLove wrote: .da,ma važno je da se meni desava! Navečer testirao video snimanje sa uključenim blicem,ali se ugrije područje oko kamere za par minuta i ugasi se blic,izbaci navedenu poruku!a kada snimam sa pauzama,tada blic normalno funkcionira! Uglavnom,rijetko se kada i koristi navečer blic za video snimanje...

Vjeruješ,skoro sve isto kao u ovom postu na xda,i vidim da mu pojedinci spominju bateriju, a ja imam probleme sa baterijom od kao sam kupio fon,od pre neki dan!i malo sam je stabilizirao, i evo sada uključimo kameru,video snimanje,blic,i nije se skoro nista zagrijalo,2 minute snimao sa uključenim blicem,nista,skroooz malkice!dok neki dan kada sam pisao ovaj post gore,ugasi se blic nakon 30 sekundi i pokaže mi tu poruku! Shvatio sam na kraju da imam probleme sa baterijom,jer cim evomsada se nije zagrijalo područje oko blica,a i dalje imam taj problem s baterijom!da kada želim napuniti,neće da je puni dok j mob... uključen, zagrijava se baterija,mob...na punjaču,ali je uopste ne puni,i tek kada ugasim MKB...,izvadim bat..pa ponovo je ubacim. I upalimfon...tada hoće i normalnim je puni! Ja mislim da je baterija sve kriva,i ne znam gdje u Zenici ima kupiti original baterija,koliko koštaju? Sada se zagrijava područje oko kamere kada crome koristim isto kao kod ovog momka na xda,dok je blic za sada u redu,barem je bio malopre! Mislim da je do baterije! Pozzzz

Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk 4
ImLove

#13316 Re: Odg: Android OS

Post by ImLove »

ImLove wrote:
ImLove wrote:
Schlauf2 wrote: Mislim da je to fakticki isti problem kao i ovo http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... n-t2242997
Vjeruješ,skoro sve isto kao u ovom postu na xda,i vidim da mu pojedinci spominju bateriju, a ja imam probleme sa baterijom od kao sam kupio fon,od pre neki dan!i malo sam je stabilizirao, i evo sada uključimo kameru,video snimanje,blic,i nije se skoro nista zagrijalo,2 minute snimao sa uključenim blicem,nista,skroooz malkice!dok neki dan kada sam pisao ovaj post gore,ugasi se blic nakon 30 sekundi i pokaže mi tu poruku! Shvatio sam na kraju da imam probleme sa baterijom,jer cim evomsada se nije zagrijalo područje oko blica,a i dalje imam taj problem s baterijom!da kada želim napuniti,neće da je puni dok j mob... uključen, zagrijava se baterija,mob...na punjaču,ali je uopste ne puni,i tek kada ugasim mob...,izvadim bat..pa ponovo je ubacim. I upalimfon...tada hoće i normalnim je puni! Ja mislim da je baterija sve kriva,i ne znam gdje u Zenici ima kupiti original baterija,koliko koštaju? Sada se zagrijava područje oko kamere kada crome koristim isto kao kod ovog momka na xda,dok je blic za sada u redu,barem je bio malopre! Mislim da je do baterije! Pozzzz

ImLove

Post by ImLove »

Sada čitam i mane na kamerama sa ljubičastom mrljom,blagom mrljom kada snimas,slikas bijelu pozadinu,i sl..,i provjerim na svom s2,kada evo je,bas ta blaga ljubičasta mrlja ili odsjaj,tacno u sredini kamere,kada snima s,ili slikas zid,ili neku bijelu pozadinu,u PM! Da sam znao da su ove s2 pune mana i problema,nikada za nju ne bih dao ni 100.Km,ne bih je ni kupio,sreća pa je kao nov,ima full,opremu,ima da on meni leti sto prije,pa ko voli da se .ebe sa problemima,neka izvoli!! Čitam po netu,googlam,milijarda žalbi i problema sa ovim telefonom,nema te osobe koja nema neki problem,a ovo sa mrljom,je prevazislo sve mjere, svi je telefoni s2 imaju,laže ko kaže da nema,možda 20% ljudi na svijetu,sretnika koji posjeduju ovaj fon,da nemaju tu mrlju !

ImLove

#13318 Re: Android OS

Post by ImLove »

Eh ovako,došlo je vrijeme! Da pitam znalce,posto sam i sam znalacbnza PC_e,tableta uredjaje pa mislim da je procedura ista i za mobitel!Znaci,da li je ista procedura flashati novi ROM na Samsung s2 kao npr,na Samsung tableta! Instaliras cwm,otvoris Odin,raspakujes zip datoteku sa ROM_om,ubacis u Odin,i ostalo,kliknes start i to je to,ukratko? Da li je to isti način kao i za ostale android uredjaje kao što je npr,tableta,i da li mimoze poslužiti ovaj original recovery,da uradim komplet baci up stock ROM_a na SD karticu telefona? Mislim na SD memoriju od telefona,ne na neku vanjsku SD karticu!da li ce se izbrisati rommozda poslije instalacije custom ROM_a,sa SD kartice od mob? Koji preporučujete ROM,nešto mi za oko zapeo packman ROM 4.4.2,ili ima neki koji radi normalno bas! ?

kazo

#13319 Re: Android OS

Post by kazo »

Niko vise mana nije naso od tebe, pa jbt svaka moguca mana ti se desila. Ne cackaj toliko po njemu i neces ih primjetiti :D iako su to sve neke sitnice. Uzeo si fin telefon za malo para ne mozes ocekivati sad nesto mega giga. Mene na S2 samo baterija nervira jedva dan bude uz stednju, al evo citam da treba vratiti na 2.3.3 to je najbolje za njega. Tako da cu danas pa da vidimo onda.
ImLove

Post by ImLove »

kazo wrote:Niko vise mana nije naso od tebe, pa jbt svaka moguca mana ti se desila. Ne cackaj toliko po njemu i neces ih primjetiti :D iako su to sve neke sitnice. Uzeo si fin telefon za malo para ne mozes ocekivati sad nesto mega giga. Mene na S2 samo baterija nervira jedva dan bude uz stednju, al evo citam da treba vratiti na 2.3.3 to je najbolje za njega. Tako da cu danas pa da vidimo onda.
Ma,OK je sve,slažem se s tobom,to je par sitnica,mob radi extra,kamera je super,ovo roze se riješi tako što se isključi opcija auto white,ili to se samo dešava kada je slabo osvjetljenje a snimas nešto bijelo, i opet to nije toliko uopće primjetno, fon je nov,tako reci! Jedino szta ne mogu bas riješiti je baterija, kada ugasim pa upalim tel,sa 60% slavne na 12 % ,rezervub15% i do..,ugasim da tako punim,pokaže se koja ikonica od baterije i pokazuje da ima tih 60% ,mislim vidi se da je na pola puna,opet upalim,on pokazuje da je na rezervi,znaci mob mi pogrešno pokazuje procente bat...,ne znam sta vise da joj radim,ili da pokušam kupiti novu?

ImLove

#13321 Re: Android OS

Post by ImLove »

ImLove wrote:
kazo wrote:Niko vise mana nije naso od tebe, pa jbt svaka moguca mana ti se desila. Ne cackaj toliko po njemu i neces ih primjetiti :D iako su to sve neke sitnice. Uzeo si fin telefon za malo para ne mozes ocekivati sad nesto mega giga. Mene na S2 samo baterija nervira jedva dan bude uz stednju, al evo citam da treba vratiti na 2.3.3 to je najbolje za njega. Tako da cu danas pa da vidimo onda.
Ma,OK je sve,slažem se s tobom,to je par sitnica,mob radi extra,kamera je super,ovo roze se riješi tako što se isključi opcija auto white,ili to se samo dešava kada je slabo osvjetljenje a snimas nešto bijelo, i opet to nije toliko uopće primjetno, fon je nov,tako reci! Jedino szta ne mogu bas riješiti je baterija, kada ugasim pa upalim tel,sa 60% opadne na 12 % ,rezervub15% i do..,ugasim da tako punim,pokaže se koja ikonica od baterije i pokazuje da ima tih 60% ,mislim vidi se da je na pola puna,opet upalim,on pokazuje da je na rezervi,znaci mob mi pogrešno pokazuje procente bat...,ne znam sta vise da joj radim,ili da pokušam kupiti novu?

febo_acm

#13322 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Sa Odinom flashujes stock rom. Custom rom flahujes iz recovercya. Dakle prvo flashujes recovery preko odina, pa prebacis rom na karticu ili imternu memoriju. Udjes u recovsry mode i uradis wipe data i wipe cache i onda ides install from zip card(ili internal memory) i to je to.

Sent from my HTC One using Tapatalk
mufa1

#13323 Re: Android OS

Post by mufa1 »

I nemoj majke ti vise quote stiskat, hem ne znaš lijepo to uradit, hem je bezveze svaki post skrolat kilometar. Stavi nick na početku posta kome se obraćaš i biće dovoljno. Nhf i pozz
ImLove

Post by ImLove »

mufa1 wrote:I nemoj majke ti vise quote stiskat, hem ne znaš lijepo to uradit, hem je bezveze svaki post skrolat kilometar. Stavi nick na početku posta kome se obraćaš i biće dovoljno. Nhf i pozz
Sta ti tu baljezgas,odj... u skokovima!

Kome smetaju moji postovi,ne čitaj,zaobidji jaaaaarane,meni tko se ne cita,zna se,naravno!
Last edited by ImLove on 05/06/2014 09:28, edited 3 times in total.
ImLove

#13325 Re: Android OS

Post by ImLove »

febo_acm wrote:Sa Odinom flashujes stock rom. Custom rom flahujes iz recovercya. Dakle prvo flashujes recovery preko odina, pa prebacis rom na karticu ili imternu memoriju. Udjes u recovsry mode i uradis wipe data i wipe cache i onda ides install from zip card(ili internal memory) i to je to.

Sent from my HTC One using Tapatalk
OK,hvala drug!

Post Reply