rangoj wrote:ImLove wrote:mobile9 wrote: Ok tablet, ali na mobitelu koji nema HD rezoluciju ekrana i koji nije veći od 4.3 inča nema ni potrebe gledati video u HD-u.
Sve je to OK,ali zašto na kutiji i u recenzijama piše full HD record and playback! Znamo da može snimati film HD format, a može se i gledati full HD video kada prebaci s sebi na mob,ili downloadujes full HD video,tada možeš gledati u playeri,samo YouTube apk. ne može prikazivati HD klipove,sto je bezveze,ali opet ima ljepši način! Povezes putem wifi mob sa smart TV_om,i gledaš na TV_u full HD YouTube,a na mobitelu sebi biras koji klip,i gledaš ga na YouTube aplikaciji na TV_u u full HD_u,i to je meni nešto najbolje,ne samo po pitanju mobitela,već i tableta uredjaja,i sl! Ljepota gledati na TV_u,u rukama ti uredjaj,listas klipove i gledaš ih putem Wi-Fi mreže na smart TV YouTube aplikaciji,a sada su i smart TV_i pojeftinili, ja sam kupio jedan za 500.km,neću da navodim koji,pokazao se bolji od ovih skupocjenih Samsung televizora,sto su mnogi potvrdili, I to je to,najbolje i najljepše gledati YouTube na TV_u,a kada si vani ili negdje drugo,tada i ne gledam niti YouTube niti surfam!Pozdrav tebi druze!
Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
Jesi nov TV kupio? Kako smart za tu lovu? O_o
Ja sam kontao smart, i onda skontao da cu vjerovatno uzeti klasicni tv, i kupiti android uredjaj za tv, za 105$ dolazi s 2GB rama (ddr3), 16gb prostora, 4 jezgre i kamerom od 5MP za skype i Hangout - znaci za 105$ + periferija (miš o tastatura u obliku daljinskog) dobiješ smart tv - ustvari dobije nešto što je brže i više smart od trenutnih smart TV-a.
Sent from my Nexus 5
Nov TV kupio ,garancija 3 godine,kupio ga u comod_o (tako nešto) naziv je radnje,prije 3 mjeseca!TV se pokazao extra po pitanju slike,googlao ma i ko god da je kupio te modele,svi ih hvale,i uvjerio sam se,a smart aplikacije,nema ih sada mnogo,ima osnovno,i ne može se na dodavati,ali i ovo sto ih ima,i previse!Slika,kontrast!,nevjerovatno, led osvjetljenje,tada prije 3 mjeseca bio je na sniženju za 500 km,sada ne znam koliko je,uglavnom,ima izbora koliko hoćeš,a i ta tvoja opcija nije uopce losa!
Android OS
Moderator: Benq
-
ImLove
-
Schlauf2
#13277 Re: Android OS
Kad provuces dosta telefona kroz ruke skontas neke stvari. To da su AMOLED ekrani najkvalitetniji koji postoje je samo klasicni marketing, proizvodjaci su uspjeli ubijediti ljude da kvalitet ocjenjuju iskljucivo po tome koliko su im boje lijepe. AMOLED je vecini ljudi najljepsi za gledati zbog jarkih boja ali isto tako te boje su nerealisticne, svaki piksel ima svoje osvjetljenje a i posto je u pitanju organska materija svaki piksel ima svoju brzinu starenja u zavisnosti "sta je sve prosao". Takodjer, telefon s AMOLEDom kad je nov on je perfektan ali se sa upotrebom pocinju desavati odredjene promjene, ekran se amortizira/trosi relativno brze od klasicnog LCD-a. AMOLED ekrani nisu smisljeni da traju godinama a da im nista ne bude, proizvodjacu je u interesu da ti svako malo kupujes njegov novi proizvod, prvo te navikne na fancy ekran pa ti tu naviku eksploatira. Sustina je da su napravili stvar privlacnu za oko ali i koja ima dosta nuspojava.mobile9 wrote: Prvi put čujem za taj problem, pa zar amoled ekrani nisu najkvalitetniji koji postoje?
-
ImLove
I ja sam mislio da je amoled zaista nešto perfektno,kvalitetno, znao sam da su boje lijepe i to,ali nisam znao za tu ozbiljnu manu,itekako ozbiljnu! U drugom slučaju,kupiš tablet ili neki drugi uredjaj sa normalnim LCD displeyom ,tako reci,i traje ti,i traje ti,i traje ti,evo već 7 mjeseci od kako je kod mene,a prije mene bio kod druge osobe,i od kako sam uzeo tab,ja uopste pc vise ne koristim, ugašen 7 mjeseci, osim kada baš trebam nešto prebaciti na tab ili sa tab na PC,i sl...! Evo cijelo vrijeme pišem i surfam sa samsungovog tableta,dok mob...,samo pomalo uzmem u ruke,a kupio sam ga samo zbog činjenice sto sam htio da potrošim tih 230 .km,nisu se mogle "ugrijati" u džepu nikako!Schlauf2 wrote:Kad provuces dosta telefona kroz ruke skontas neke stvari. To da su AMOLED ekrani najkvalitetniji koji postoje je samo klasicni marketing, proizvodjaci su uspjeli ubijediti ljude da kvalitet ocjenjuju iskljucivo po tome koliko su im boje lijepe. AMOLED je vecini ljudi najljepsi za gledati zbog jarkih boja ali isto tako te boje su nerealisticne, svaki piksel ima svoje osvjetljenje a i posto je u pitanju organska materija svaki piksel ima svoju brzinu starenja u zavisnosti "sta je sve prosao". Takodjer, telefon s AMOLEDom kad je nov on je perfektan ali se sa upotrebom pocinju desavati odredjene promjene, ekran se amortizira/trosi relativno brze od klasicnog LCD-a. AMOLED ekrani nisu smisljeni da traju godinama a da im nista ne bude, proizvodjacu je u interesu da ti svako malo kupujes njegov novi proizvod, prvo te navikne na fancy ekran pa ti tu naviku eksploatira. Sustina je da su napravili stvar privlacnu za oko ali i koja ima dosta nuspojava.mobile9 wrote: Prvi put čujem za taj problem, pa zar amoled ekrani nisu najkvalitetniji koji postoje?
-
ImLove
#13279 Re: Android OS
ImLove wrote:I ja sam mislio da je amoled zaista nešto perfektno,kvalitetno, znao sam da su boje lijepe i to,ali nisam znao za tu ozbiljnu manu,itekako ozbiljnu! U drugom slučaju,kupiš tablet ili neki drugi uredjaj sa normalnim LCD displeyom ,tako reci,i traje ti,i traje ti,i traje ti,evo već 7 mjeseci od kako je kod mene,a prije mene bio kod druge osobe,i od kako sam uzeo tab,ja uopste pc vise ne koristim, ugašen 7 mjeseci, osim kada baš trebam nešto prebaciti na tab ili sa tab na PC,i sl...! Evo cijelo vrijeme pišem i surfam sa samsungovog tableta,dok mob...,samo pomalo uzmem u ruke,a kupio sam ga samo zbog činjenice sto sam htio da potrošim tih 230 .km,nisu se mogle "ugrijati" u džepu nikako!Schlauf2 wrote:Kad provuces dosta telefona kroz ruke skontas neke stvari. To da su AMOLED ekrani najkvalitetniji koji postoje je samo klasicni marketing, proizvodjaci su uspjeli ubijediti ljude da kvalitet ocjenjuju iskljucivo po tome koliko su im boje lijepe. AMOLED je vecini ljudi najljepsi za gledati zbog jarkih boja ali isto tako te boje su nerealisticne, svaki piksel ima svoje osvjetljenje a i posto je u pitanju organska materija svaki piksel ima svoju brzinu starenja u zavisnosti "sta je sve prosao". Takodjer, telefon s AMOLEDom kad je nov on je perfektan ali se sa upotrebom pocinju desavati odredjene promjene, ekran se amortizira/trosi relativno brze od klasicnog LCD-a. AMOLED ekrani nisu smisljeni da traju godinama a da im nista ne bude, proizvodjacu je u interesu da ti svako malo kupujes njegov novi proizvod, prvo te navikne na fancy ekran pa ti tu naviku eksploatira. Sustina je da su napravili stvar privlacnu za oko ali i koja ima dosta nuspojava.mobile9 wrote: Prvi put čujem za taj problem, pa zar amoled ekrani nisu najkvalitetniji koji postoje?
Pitanje jedno za sve vlasnike Samsung Galaxy s2? DA Li vam se blic,kada I ako ste ga ukljucivali za nocno video snimanje,brzo zagrije,pa se ugasi blic I izbaci poruku DA se ugasio zbog visoke temperature?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
-
ImLove
#13280 Re: Odg: Android OS
rangoj wrote:Pronašao sam idealno rješenje surfajuci za YouTube HD video, još aplikacija je duplo bolja od YouTube aplikacije a zove se viral player! Sve može,HD reprodukcija YouTube račun, raditi u pozadini, itd,odmah sam YouTube aplikaciju sakrio ,sklonio,uklonio sa home screena,jer ova je vrh!Ko želi,pogledajte u Google marketu, takodjer i utiske,komentare! Extra je.ImLove wrote:mobile9 wrote: Ok tablet, ali na mobitelu koji nema HD rezoluciju ekrana i koji nije veći od 4.3 inča nema ni potrebe gledati video u HD-u.
Sve je to OK,ali zašto na kutiji i u recenzijama piše full HD record and playback! Znamo da može snimati film HD format, a može se i gledati full HD video kada prebaci s sebi na mob,ili downloadujes full HD video,tada možeš gledati u playeri,samo YouTube apk. ne može prikazivati HD klipove,sto je bezveze,ali opet ima ljepši način! Povezes putem wifi mob sa smart TV_om,i gledaš na TV_u full HD YouTube,a na mobitelu sebi biras koji klip,i gledaš ga na YouTube aplikaciji na TV_u u full HD_u,i to je meni nešto najbolje,ne samo po pitanju mobitela,već i tableta uredjaja,i sl! Ljepota gledati na TV_u,u rukama ti uredjaj,listas klipove i gledaš ih putem Wi-Fi mreže na smart TV YouTube aplikaciji,a sada su i smart TV_i pojeftinili, ja sam kupio jedan za 500.km,neću da navodim koji,pokazao se bolji od ovih skupocjenih Samsung televizora,sto su mnogi potvrdili, I to je to,najbolje i najljepše gledati YouTube na TV_u,a kada si vani ili negdje drugo,tada i ne gledam niti YouTube niti surfam!Pozdrav tebi druze!
Jesi nov TV kupio? Kako smart za tu lovu? O_o
Ja sam kontao smart, i onda skontao da cu vjerovatno uzeti klasicni tv, i kupiti android uredjaj za tv, za 105$ dolazi s 2GB rama (ddr3), 16gb prostora, 4 jezgre i kamerom od 5MP za skype i Hangout - znaci za 105$ + periferija (miš o tastatura u obliku daljinskog) dobiješ smart tv - ustvari dobije nešto što je brže i više smart od trenutnih smart TV-a.
Sent from my Nexus 5
Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk 4
-
quarterback
#13281 Re: Android OS
meni se to nije desavalo dok sam imao s2ImLove wrote:Pitanje jedno za sve vlasnike Samsung Galaxy s2? DA Li vam se blic,kada I ako ste ga ukljucivali za nocno video snimanje,brzo zagrije,pa se ugasi blic I izbaci poruku DA se ugasio zbog visoke temperature?
-
kakaljin
#13282 Re: Android OS
kakav je ovo novi update za s3 velicine oko 450 MB
a ima i neki za S4 velicine oko 390 MB
oba telefona su kupljena u BHtelecomu, da li da izvrsim update ili ne?
-
febo_acm
#13283 Re: Android OS
Zašto da ne?kakaljin wrote:kakav je ovo novi update za s3 velicine oko 450 MB
-
kakaljin
#13284 Re: Android OS
ne znam zasto ali mi ne pise vec samo pocne skidati, pa zato pitam.febo_acm wrote:Zašto da ne?kakaljin wrote:kakav je ovo novi update za s3 velicine oko 450 MB
oba telefona su kupljena u BHtelecomu, da li da izvrsim update ili ne?Obično piše kakav je update i šta donosi.
-
ImLove
#13285 Re: Android OS
.da,ma važno je da se meni desava! Navečer testirao video snimanje sa uključenim blicem,ali se ugrije područje oko kamere za par minuta i ugasi se blic,izbaci navedenu poruku!a kada snimam sa pauzama,tada blic normalno funkcionira! Uglavnom,rijetko se kada i koristi navečer blic za video snimanje...quarterback wrote:meni se to nije desavalo dok sam imao s2ImLove wrote:Pitanje jedno za sve vlasnike Samsung Galaxy s2? DA Li vam se blic,kada I ako ste ga ukljucivali za nocno video snimanje,brzo zagrije,pa se ugasi blic I izbaci poruku DA se ugasio zbog visoke temperature?
-
BadBoy
#13286 Re: Android OS
Vlasnici Nexusa (čitaj prava raja
) stigao 4.4.3. Ima nekih kozmetičkih promjena ali većina noviteta je ispod haube.
- saraf_osmica
#13287 Re: Android OS
Šta mislite o ovom smart launcher2? Meni baterija osjetno duže traje kako sam ga postavio.
- Burkoff
#13288 Re: AW: Android OS
saraf_osmica wrote:Šta mislite o ovom smart launcher2? Meni baterija osjetno duže traje kako sam ga postavio.
Na kojem uradjedjaju i os-u si instalirao pa primjetio razliku?
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
- Burkoff
#13289 Re: AW: Android OS
Ako si na 4.3 androidu savjetujem ti da ne ides na 4.4 u slucaju da ti ovo trenutno nudi. Pristup memory kartici je poremecen skroz na skroz. Procitaj malo na sta se raja zali kod s4 i kit kat (4.4). Ja sam se na zalost zaletio...kakaljin wrote:kakav je ovo novi update za s3 velicine oko 450 MB
-
febo_acm
#13290 Re: Android OS
Ja cekam 4.4.3 na HTC ONE GE converted 
Sent from my HTC One using Tapatalk
-
kakaljin
#13291 Re: AW: Android OS
Da na 4.3 sam kod S4, znaci da ne radim update, a i imam memori karticu u telefonu.Burkoff wrote:Ako si na 4.3 androidu savjetujem ti da ne ides na 4.4 u slucaju da ti ovo trenutno nudi. Pristup memory kartici je poremecen skroz na skroz. Procitaj malo na sta se raja zali kod s4 i kit kat (4.4). Ja sam se na zalost zaletio...kakaljin wrote:kakav je ovo novi update za s3 velicine oko 450 MB
-
Elokventni
#13292 Re: Android OS
Ima li neko iskustva sa LG G pad 8'3? Razmisljam o kupovini?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
- saraf_osmica
#13293 Re: AW: Android OS
Alcatel OT IdolBurkoff wrote:saraf_osmica wrote:Šta mislite o ovom smart launcher2? Meni baterija osjetno duže traje kako sam ga postavio.
Na kojem uradjedjaju i os-u si instalirao pa primjetio razliku?
- Burkoff
#13294 Re: AW: Android OS
Radije ukljuci battery saving. Tu ces da vidis poboljsanje na bateriji koje neki ocekivaju od 4.4 androida.kakaljin wrote:Da na 4.3 sam kod S4, znaci da ne radim update, a i imam memori karticu u telefonu.Burkoff wrote:Ako si na 4.3 androidu savjetujem ti da ne ides na 4.4 u slucaju da ti ovo trenutno nudi. Pristup memory kartici je poremecen skroz na skroz. Procitaj malo na sta se raja zali kod s4 i kit kat (4.4). Ja sam se na zalost zaletio...kakaljin wrote:kakav je ovo novi update za s3 velicine oko 450 MB
Ja danas nakon 2 mjeseca slucajno odlucio da pokusam i extra je.
-
rangoj
#13295 Re: Android OS
Evo baš kontam da li da ga flesujem ili da čekam još koji dan. Imam xposed framework sa gomilom modula pa to moram odraditi pažljivo jer me mrzi da sve ponovo podešavam!BadBoy wrote:Vlasnici Nexusa (čitaj prava raja) stigao 4.4.3. Ima nekih kozmetičkih promjena ali većina noviteta je ispod haube.
Kažu da je baterija još jednom poboljšana i da sada ima još brži fokus... (na petici)
Sent from my Nexus 5
-
kakaljin
#13296 Re: AW: Android OS
Pa da li da radim update ili ne?Burkoff wrote:Radije ukljuci battery saving. Tu ces da vidis poboljsanje na bateriji koje neki ocekivaju od 4.4 androida.kakaljin wrote:Da na 4.3 sam kod S4, znaci da ne radim update, a i imam memori karticu u telefonu.Burkoff wrote:
Ako si na 4.3 androidu savjetujem ti da ne ides na 4.4 u slucaju da ti ovo trenutno nudi. Pristup memory kartici je poremecen skroz na skroz. Procitaj malo na sta se raja zali kod s4 i kit kat (4.4). Ja sam se na zalost zaletio...
Ja danas nakon 2 mjeseca slucajno odlucio da pokusam i extra je.
-
febo_acm
#13297 Re: Android OS
Da!
- devito
#13298 Re: Android OS
Ima par pitanja za malo pametnije i forumaše koji se malo vise razumiju u androide i developer,...itd
1.Sta predstavlja "Sense", npr moze biti Sense 4+,Sense 5, a i Sense:No.
2.Sta je "Kernel". Sve nesto oko romova na xda kernel stoji u zagradama i neke vrste kernela.
3.Sta je Hboot, znam da mi vise u bootloaderu broj koji je i šta.
Imam za svoj mobitel [HTC One S Ville c2] vise romova, ali za sad sam samo jedan uspio da instaliram, i to na kojem je bug WiFi.
Moj android je 4.1.1 pa nisam siguran ni da li to utice na rom i njegovu ispravnos(radi, ne radi)?
I Hboot mi je 3.01.
Inace po ovom gledam:
http://forum.xda-developers.com/wiki/HTC_One_S
I biram samo za HTC ONE S(s3)
2.Sta je "Kernel". Sve nesto oko romova na xda kernel stoji u zagradama i neke vrste kernela.
Imam za svoj mobitel [HTC One S Ville c2] vise romova, ali za sad sam samo jedan uspio da instaliram, i to na kojem je bug WiFi.
Moj android je 4.1.1 pa nisam siguran ni da li to utice na rom i njegovu ispravnos(radi, ne radi)?
I Hboot mi je 3.01.
Inace po ovom gledam:
-
zdruzdjo
#13299 Re: Android OS
pa jesi ga to "sredio"devito wrote:Ima par pitanja za malo pametnije i forumaše koji se malo vise razumiju u androide i developer,...itd
I Hboot mi je 3.01.
Inace po ovom gledam:
- devito
#13300 Re: Android OS
Utkljucan root i bootloader i recovery, eto samo rom sad zeza