Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#13201 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Buraz nisu samo oni teski vec i ti... Znaci lik prodaje i cijeni toliko i toliko. Ti kupujes i nudis toliko i toliko... Nije ni njemu zurba da proda pa mu se ne spusta ni 5 KM. Ja inace odmah brisem ove poruke moze li nize kada prodajem mobitele. Ja mobitel cijenim 300 KM i toliko trazim, da sam trazio 280 KM onda bih stavio 280 KM. Ukucaj cijenu do 220 KM i tu trazi mobitel za sebe, sve preko je van tvog budzeta. Sto je tebi toliko stalo do 20 KM, tvojih 20 KM vrijede vise od necijih? Bezveze ti je prica.

Sent from my HTC One using Tapatalk
zdruzdjo

#13202 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Schlauf2 wrote:Kad jednom prilikom ovdje rekoh da je moguce zeznuti telefon u procesu rootanja ovdje me svi popljuvase, i evo vidite sta se desi covjeku.
ne znam jesam li te ja popljuvao ali......

znaci u svijetu sigurno nije on jedini ko je imao isti problem. zna se desiti ali kao i sve u elektronici "ima milion" razloga.
bilo kako bilo pocetna tacka je xda developers za sve belaje i probleme. mislim da ne postoji jace "okupljaliste". prva stvar search a druga : pa brate pitas ljude tamo. naci ce se neko da odgovori.
ja sam se o jadu bio zabavio kako da mi kies "ugleda" telefon na xp-u. mjesec dana ama ni naopako.
na kraju ljudi na xda "factory reset pa onda prikantas telefon bez stavljanja google accounta, on nadje i ond aides na google account" proradilo iz prve.
e tako i on. zarovi se po tom forumu i trazi. mora negdje biti pomoc. na kraju "ko pita ne skita"
quarterback

#13203 Re: Android OS

Post by quarterback »

febo_acm wrote:Buraz nisu samo oni teski vec i ti... Znaci lik prodaje i cijeni toliko i toliko. Ti kupujes i nudis toliko i toliko... Nije ni njemu zurba da proda pa mu se ne spusta ni 5 KM. Ja inace odmah brisem ove poruke moze li nize kada prodajem mobitele. Ja mobitel cijenim 300 KM i toliko trazim, da sam trazio 280 KM onda bih stavio 280 KM. Ukucaj cijenu do 220 KM i tu trazi mobitel za sebe, sve preko je van tvog budzeta. Sto je tebi toliko stalo do 20 KM, tvojih 20 KM vrijede vise od necijih? Bezveze ti je prica.

Sent from my HTC One using Tapatalk
:thumbup:
ImLove

#13204 Re: Android OS

Post by ImLove »

OK ,sve jasno,nema potrebe za raspravom!

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
mufa1

#13205 Re: Android OS

Post by mufa1 »

almir1977 wrote:
mufa1 wrote:De neki konkretan primjer sta bi da gledas pa da probam.
MojaTV web verzija, i još jedna plaćena stranica za football streamove.
E jebga, mojatv nemam pa ne mogu probat, a i to drugo, morat ces i meni uplatit da probam :)
Salim se naravno. Ne znam stvarno kako bi zi mogo pomoci, znam da sam nalazio stranice i osim youtube-a gdje je bio moguc stream, tj pojavi se gore ona tipka da prebacis na tv. Da li je SVE moguce, to ti stvarno nebi mogo reci.
devito

#13206 Re: Android OS

Post by devito »

zdruzdjo wrote:
Schlauf2 wrote:Kad jednom prilikom ovdje rekoh da je moguce zeznuti telefon u procesu rootanja ovdje me svi popljuvase, i evo vidite sta se desi covjeku.

znaci u svijetu sigurno nije on jedini ko je imao isti problem. zna se desiti ali kao i sve u elektronici "ima milion" razloga.
bilo kako bilo pocetna tacka je xda developers za sve belaje i probleme. mislim da ne postoji jace "okupljaliste". prva stvar search a druga : pa brate pitas ljude tamo. naci ce se neko da odgovori.
ja sam se o jadu bio zabavio kako da mi kies "ugleda" telefon na xp-u. mjesec dana ama ni naopako.
na kraju ljudi na xda "factory reset pa onda prikantas telefon bez stavljanja google accounta, on nadje i ond aides na google account" proradilo iz prve.
e tako i on. zarovi se po tom forumu i trazi. mora negdje biti pomoc. na kraju "ko pita ne skita"
Eh sad meni treba Hard reset za HTC One S, al je vec malo jebenije.
Inace ja sam zajebao root, ali stvarno kod god ima ovaj mobitel isto bi uradio sto i ja.
Imaju dvije verzije ovog mobitela HTC One S(s3) i One S(s4), a razlika je u procesoru i uglavnom s3 je pravljen za europsko trziste.
Svi tutovi na xda oni glavni koji su mi izbacivali na google su bili za s4, ali nije to pisalo vec samo "HTC One S Tut", s ozbirom da se ne smije rootat na nacin s4 s3 ja sam mobitel zajebao.Brick. :lol:
Sreca u nesreci pa sam našao sada i za s3 sistem roota, al jbg kasno.
rangoj

#13207 Re: Android OS

Post by rangoj »

Maharadza wrote:
mumi80 wrote:Nova launcher is the best ;)
Probao sam sve ali se uvijek vratim na Nova launcher

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Potpis!!!! :thumbup: Jedno vrijeme sam ih testirao sve na starom s3, prije svega se dvoumio između nove i apex-a jer je ovaj drugi imao mnogo više onih tranzicija, mogućih modifikacija pa i korisnih opcija ali je jednostavno presudila nevjerovatna brzina u radu kod NOVA launcher-a, čak i na uređaju sa "samo" 1GB RAM-a kao što je bio s3, mada sad' kako sam uzeo "zvijer" G2, ne pomišljam ni na kakve launcher-e i sl., jednostavno leti sve! :thumbup:

PS. Sjetih se - action launcher - zanimljiv koncept, obavezno isprobati! :thumbup:

https://play.google.com/store/apps/deta ... .playstore
Probao Nova launcher, I odmah ga liferovo. Potpuno isti kao Apex - zakleo bih se da ih dizajnira ista osoba ili prepisuju jedni od drugih, uz to i opcije su 95% iste i na istom mjestu.

Dosta Nove za sada, vraćam se na Aviate. :)

Zaboravio sam spomenuti launcher koji vjerovatno niste probali - "Everything me" - ima odlične predikcije kao i Aviate, prikazuje aplikacije koje vjerovatno planirate otvoriti, zavisno od doba dana, mjesta na kome se nalazite i vaših navika.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Đinajlu

#13208 Re: Android OS

Post by Đinajlu »

Prvi put čujem da nekom Nova ne valja.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#13209 Re: Android OS

Post by Picajzla »

ImLove wrote:Ja se ne mogu odvući touch wiz_a,nema šanse! Usput,ako smijem ovce,kupujemo Samsung galaxy s2,pa ako ima neko da prodaje sa full opremom,extra očuvan ,plaćam max 220 km,jer PIK,ih je pun po 250,ali jedan im 250,jer su teški kao ingoti, ponudim im 230,ma kakvi,20 maraka,kao da tražim da mi spusti pola, cijene!Kako su teški,a nisu svjesni za 2 mjeseca da ce spasti na 200 stoje!

Javi se forumasu @Black Swan on voli da se cjenka

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
zdruzdjo

#13210 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

devito wrote:
Inace ja sam zajebao root, ali stvarno kod god ima ovaj mobitel isto bi uradio sto i ja.
Imaju dvije verzije ovog mobitela HTC One S(s3) i One S(s4), a razlika je u procesoru i uglavnom s3 je pravljen za europsko trziste.
Svi tutovi na xda oni glavni koji su mi izbacivali na google su bili za s4, ali nije to pisalo vec samo "HTC One S Tut", s ozbirom da se ne smije rootat na nacin s4 s3 ja sam mobitel zajebao.Brick. :lol:
ima li mu spasa. nadje li ista?
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#13211 Re: Android OS

Post by Picajzla »

ImLove wrote:Svejedno,za mjesec dva,biti ce 200,sigurno,a tada ce dobivati,150, naravno,posto su pokvarene duše! Toliko im je stalo za tih 20 km sto tražim da spuste cijenu, kao da im za života treba, a prodaju već po par mjeseci,i ne daju ni dalje! E,pa nedam mu 2-5 stoje,nema teorije,jer ce moliti za par mjeseci i za 200 da proda! Ja mogu čekati, nije mi zurba!

Prica ti je suplja. Ima pravo da cije ko koliko hoce a ti ako hoces kupiti, kupi.
Samo da obrnem tvoju logiku, ako mozes dati 230 KM onda mozes jos i 20 KM.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
rangoj

#13212 Re: Android OS

Post by rangoj »

Đinajlu wrote:Prvi put čujem da nekom Nova ne valja.
Ma nije da ne valja, pljunuti Apex - a ja sam skoro godinu i po koristio Apex.

Nova je standardni android launcher, ja tražim nešto bolje, novi launcher-i uče ponašanje korisnika, kao Aviate, tražim nešto tako... Izgledom jednostavno, a u pozadini da fura neki algoritam koji bi mi olakšao korištenje uredjaja.

rangoj

#13213 Re: Android OS

Post by rangoj »

Pretraga na Everythingme je fantastična, integrisana u home. Traži kontakte I aplikacije.

Last edited by rangoj on 31/05/2014 12:57, edited 1 time in total.
MeanMachine

#13214 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Ja sam informaciju za GO Launcher postavio ako nekoga već zanima da ne bi bezveze davao novac kad je vec besplatno. Što se mene tiče Nova Launcher i GEL su daleko najbolji. Nova za one koji vole fluidnost i dosta opcija za podešavanje, a GEL za one koji vole Google Now i općenito Google Design Language. GO Launcher je meni malo prešaren i na svakom ćošku je ponuda da se kupi ovo ili ono, da se instalira neki dodatak itd. Uglavnom, ako neko gotivi GO Launcher i silne aplikacije sa kojima je povezan neka proba, a ko traži "ozbiljan" launcher neka proba Novu ili GEL.

Tiki Taka Tapatalk
rangoj

#13215 Re: Android OS

Post by rangoj »

MeanMachine wrote:Ja sam informaciju za GO Launcher postavio ako nekoga već zanima da ne bi bezveze davao novac kad je vec besplatno. Što se mene tiče Nova Launcher i GEL su daleko najbolji. Nova za one koji vole fluidnost i dosta opcija za podešavanje, a GEL za one koji vole Google Now i općenito Google Design Language. GO Launcher je meni malo prešaren i na svakom ćošku je ponuda da se kupi ovo ili ono, da se instalira neki dodatak itd. Uglavnom, ako neko gotivi GO Launcher i silne aplikacije sa kojima je povezan neka proba, a ko traži "ozbiljan" launcher neka proba Novu ili GEL.

Tiki Taka Tapatalk
Ozbiljan launcher ;) lol

ImLove

#13216 Re: Android OS

Post by ImLove »

quote="Picajzla"]
ImLove wrote:Svejedno,za mjesec dva,biti ce 200,sigurno,a tada ce dobivati,150, naravno,posto su pokvarene duše! Toliko im je stalo za tih 20 km sto tražim da spuste cijenu, kao da im za života treba, a prodaju već po par mjeseci,i ne daju ni dalje! E,pa nedam mu 2-5 stoje,nema teorije,jer ce moliti za par mjeseci i za 200 da proda! Ja mogu čekati, nije mi zurba!

Prica ti je suplja. Ima pravo da cije ko koliko hoce a ti ako hoces kupiti, kupi.
Samo da obrnem tvoju logiku, ako mozes dati 230 KM onda mozes jos i 20 KM.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk[/quote]
Evo,prijatelju moj,samo da ti dokazem da mi prica nije šuplja,jer sam kupio prije nekih sat i pol,Samsung s2 sa full opremom,kao nov,(trenutno na punjenju), za 320 km,i bilo je onako kako sam rekao,a slika ambalaže je u slikana sa tableta!Malo kasnije pišem sa s2 i ostavljam dojmove,a na kraju,vidiš da je ispalo po mom,jarane,jer nisam ja od jucer ;-)
Image

Image

Moja prica ppo ovom pitanju je završena,jer moja prica ,nije šuplja :-D :lol:

devito

#13217 Re: Android OS

Post by devito »

zdruzdjo wrote:
devito wrote:
ima li mu spasa. nadje li ista?
Za sada nema nista, iskreno danas nisam nista ni pokusavao oko hard unbricka, ali odnijet cu drugu pa nek caprka oko njega sta hoce, belaj je to sto se kod One S baterija veoma tesko vadi, moras citav mobitel rasklopit uz pomoc raznog alata kojeg nemam.
Schlauf2

#13218 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

zdruzdjo wrote:

Znam sve to vec i upravu si, ali je fora u necem drugom, fora je u tome sto ovdje Android fanboys odbacuju cak i postojanje bilo kakve mogucnosti za zajeb, ko spomene da ista uopste postoji, bez obzira koliko mala ili velika bila, to oni protumace kao da si im j... sve zivo i mrtvo. Malo su previse pristrasni.
Schlauf2

#13219 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

ImLove wrote: Evo,prijatelju moj,samo da ti dokazem da mi prica nije šuplja,jer sam kupio prije nekih sat i pol,Samsung s2 sa full opremom,kao nov,(trenutno na punjenju), za 320 km,i bilo je onako kako sam rekao,a slika ambalaže je u slikana sa tableta!Malo kasnije pišem sa s2 i ostavljam dojmove,a na kraju,vidiš da je ispalo po mom,jarane,jer nisam ja od jucer ;-)
[img]http://i57.klix.com/sy6nub.jpg[/img

[img]http://i59.klix.com/xdce2f.jpg[/img

Valjda si umjesto 320 mislio 220. Nek je sretno sa koristenjem. Ja sam jednog prije nekoliko dana prodao za 250 KM, s tim da je ovaj bio narucen sa uslovom da bude na Androidu 2.3.x .
devito

#13220 Re: Android OS

Post by devito »

Schlauf2 wrote:
zdruzdjo wrote:

Znam sve to vec i upravu si, ali je fora u necem drugom, fora je u tome sto ovdje Android fanboys odbacuju cak i postojanje bilo kakve mogucnosti za zajeb, ko spomene da ista uopste postoji, bez obzira koliko mala ili velika bila, to oni protumace kao da si im j... sve zivo i mrtvo. Malo su previse pristrasni.
normalno da je moguce zajebat, isto kao sto je sve u zivotu moguce zajebat.
i istina vecinom su to problemi koje i svi ostali imaju, pa tako kad sam trazio, citao sam na drugim forumima postove ljudi koji su se zajebali isto kao i ja s3 pokusali rootat na nacin s4, jbg nigdje ne pise na pakovanju da je s3, ni najednom tut, nista.Samo mozes uvidjet na procesoru, koji su ustvari skoro pa isti, ali eto. hebi ga
ImLove

Post by ImLove »

Ni
Schlauf2 wrote:
ImLove wrote: Evo,prijatelju moj,samo da ti dokazem da mi prica nije šuplja,jer sam kupio prije nekih sat i pol,Samsung s2 sa full opremom,kao nov,(trenutno na punjenju), za 320 km,i bilo je onako kako sam rekao,a slika ambalaže je u slikana sa tableta!Malo kasnije pišem sa s2 i ostavljam dojmove,a na kraju,vidiš da je ispalo po mom,jarane,jer nisam ja od jucer ;-)
[img]http://i57.klix.com/sy6nub.jpg[/img

[img]http://i59.klix.com/xdce2f.jpg[/img

Valjda si umjesto 320 mislio 220. Nek je sretno sa koristenjem. Ja sam jednog prije nekoliko dana prodao za 250 KM, s tim da je ovaj bio narucen sa uslovom da bude na Androidu 2.3.x .
U pravu si drug,tražio je 250,dobio je kao sto sam jučer i spominjao 220,sistem u njemu je 4.1.2,kako ce se ponašati,to ne znam,imam Samsung ghalaxybtab 2 GT p3110 kojim sam isto tako kupio skoro pa nov,preko pika,kao i ovaj mob...,i evo 7 mjeseci na 4.1.1 androidi,stoci ROM,sluša me extra!Jedino sto mi je sada zaista cusdno je ta činjenica da mi je display na mog...premalen,valjda sam navikao na tableta,ali ipak mobitel nisam ni kupio za surfanje,već zbog poziva,SMS,MMS,i pojedinih aplikacija kao sto su tapatalk,YouTube,i zbog kamere naravno!Ne znam VI ostali,koji surfate i koristite Samsung s2,da li ste zadovoljni displayom,veličinom!da li je pregledno,znam da može se "zumirati i prelamati test",itd,ali nakon tableta,zaista mi se display čini jako mali!a mislio sam da ce ipak biti koliko toliko zadovoljavajući,iako opet naglasavam,ne mislim koristiti sve na njemu po pitanju net_a! Imao sam na pojavi ponudu,kada sam se vraćao u stan,da ga prodam odmah za 270 i zaradim funciku(50km.),ali naravno,nisam ga kupovao da bih zaradio na njemu!već jednostavno sto mi treba i sto posebno volim Samsung uredjaje!Slijedeći je na redu,i tražim,poslovan ali očuvan naravno da kupim,Samsung galaxy tab 3,ali onaj od 8 inca i 1.5 GhZ proc+5 mpx kameru,ali nema ih ovde u Ze nigde polovnih! Biti ce,polako! Možeš li mi samo reci zašto je tvoj kupac bas tražio android 2.3.x, da li jnew možda bolji od ovog 4.1.2. Jelly_a,jer kod mene na tabu je 4.1.1 i extra je,a za mob..,ne znam kako ce slušati 4.1.2,tek sada cu malo isprobati,testirati?! Pozdrav!
P.S. Kako uraditi ispravno kaligrafiju baterije na Samsung s2,ako neko bas zna,bio bih zahvalan?

Schlauf2

#13222 Re:

Post by Schlauf2 »

ImLove wrote: U pravu si drug,tražio je 250,dobio je kao sto sam jučer i spominjao 220,sistem u njemu je 4.1.2,kako ce se ponašati,to ne znam,imam Samsung ghalaxybtab 2 GT p3110 kojim sam isto tako kupio skoro pa nov,preko pika,kao i ovaj mob...,i evo 7 mjeseci na 4.1.1 androidi,stoci ROM,sluša me extra!Jedino sto mi je sada zaista cusdno je ta činjenica da mi je display na mog...premalen,valjda sam navikao na tableta,ali ipak mobitel nisam ni kupio za surfanje,već zbog poziva,SMS,MMS,i pojedinih aplikacija kao sto su tapatalk,YouTube,i zbog kamere naravno!Ne znam VI ostali,koji surfate i koristite Samsung s2,da li ste zadovoljni displayom,veličinom!da li je pregledno,znam da može se "zumirati i prelamati test",itd,ali nakon tableta,zaista mi se display čini jako mali!a mislio sam da ce ipak biti koliko toliko zadovoljavajući,iako opet naglasavam,ne mislim koristiti sve na njemu po pitanju net_a! Imao sam na pojavi ponudu,kada sam se vraćao u stan,da ga prodam odmah za 270 i zaradim funciku(50km.),ali naravno,nisam ga kupovao da bih zaradio na njemu!već jednostavno sto mi treba i sto posebno volim Samsung uredjaje!Slijedeći je na redu,i tražim,poslovan ali očuvan naravno da kupim,Samsung galaxy tab 3,ali onaj od 8 inca i 1.5 GhZ proc+5 mpx kameru,ali nema ih ovde u Ze nigde polovnih! Biti ce,polako! Možeš li mi samo reci zašto je tvoj kupac bas tražio android 2.3.x, da li jnew možda bolji od ovog 4.1.2. Jelly_a,jer kod mene na tabu je 4.1.1 i extra je,a za mob..,ne znam kako ce slušati 4.1.2,tek sada cu malo isprobati,testirati?! Pozdrav!
P.S. Kako uraditi ispravno kaligrafiju baterije na Samsung s2,ako neko bas zna,bio bih zahvalan?

Nakon tableta, svaki mobitel ce ti bit mali. Kupac je trazio 2.3.x jer se malo bolje razumije u Androide i ja mogu potvrditi da jr sveukupno za S2 najbolji 2.3. po performansama (iako benchmark testovi kazu drukcije, benchmark nije referenca). Imas cak i klip gdje se poredi s2 sa 2.3. i ICS-om, i 2.3. je cak i na tom videu brzi malo. Prednost 2.3. je jer je lagan i taj sistem je stavljan na S2 koji je tada bio najjaci Samsung tel, znaci radjen je najbolje sto se mogao uraditi zbog statusa telefona. S drige strane, S2 je za danasnje standarde na kojima pociva Jelly Bean srednja ili niza srednja klasa, a posto je Samsungu vise stalo da ljudi kupuju nove stvari, namjerno se stavi noviji sistem na nekad najjaci telefon da korisniku pokaze da je on prevazidjen i da treba ic na jaci telefon.Po standardima 2.3. S2 je najvisa klasa, po standardima ICS i JB srednja il niza srednja. To je otprilike isto kao da te neko pita bi li prije kupio najnovijeg BMW 3 ili generaciju starijeg BMW 5, za isto para.
Sad, da se vratim na sam Jelly Bean, Jelly Bean je dosta tezi na komponentama, zauzima dosta vise RAM-a zbog Project Buttera u odnosu na 2.3. i ICS . Takodjer, baterija se brze prazni na JB. Isto tako, flash player radi najbolje na 2.3, kad S2 ima 2.3. bas se vidi da na njemu sretno radi i vidi se da je namijenjen da bude flagship, a kad S2 ima JB vidi se da je JB namijenjen jacim telefonima a da je na S2 stavljen uglavnom da produzi malo vijek trajanja proizvoda. Nego, jesi li gledao kameru, kad snimas klip od 1080p, da li se vidi da snimak ko malo zatrza (tj. padne fps) u toku refouksiranja (automatske promjene fokusa), u uvjetima losijeg svjetla?
kazo

#13223 Re: Android OS

Post by kazo »

Koji je najbolji launcher za teblete? evo skinuo sam na mobitel GO launcher ovo sto je besplatno bilo, imali nesto na fazon win 8 metro da bude ?
rangoj

#13224 Re: Android OS

Post by rangoj »

kazo wrote:Koji je najbolji launcher za teblete? evo skinuo sam na mobitel GO launcher ovo sto je besplatno bilo, imali nesto na fazon win 8 metro da bude ?
Go launcher je oglasna ploca za reklame, skini Apex ili Nova.

ImLove

#13225 Re: Odg: Android OS

Post by ImLove »

Schlauf2 wrote:
ImLove wrote: U pravu si drug,tražio je 250,dobio je kao sto sam jučer i spominjao 220,sistem u njemu je 4.1.2,kako ce se ponašati,to ne znam,imam Samsung ghalaxybtab 2 GT p3110 kojim sam isto tako kupio skoro pa nov,preko pika,kao i ovaj mob...,i evo 7 mjeseci na 4.1.1 androidi,stoci ROM,sluša me extra!Jedino sto mi je sada zaista cusdno je ta činjenica da mi je display na mog...premalen,valjda sam navikao na tableta,ali ipak mobitel nisam ni kupio za surfanje,već zbog poziva,SMS,MMS,i pojedinih aplikacija kao sto su tapatalk,YouTube,i zbog kamere naravno!Ne znam VI ostali,koji surfate i koristite Samsung s2,da li ste zadovoljni displayom,veličinom!da li je pregledno,znam da može se "zumirati i prelamati test",itd,ali nakon tableta,zaista mi se display čini jako mali!a mislio sam da ce ipak biti koliko toliko zadovoljavajući,iako opet naglasavam,ne mislim koristiti sve na njemu po pitanju net_a! Imao sam na pojavi ponudu,kada sam se vraćao u stan,da ga prodam odmah za 270 i zaradim funciku(50km.),ali naravno,nisam ga kupovao da bih zaradio na njemu!već jednostavno sto mi treba i sto posebno volim Samsung uredjaje!Slijedeći je na redu,i tražim,poslovan ali očuvan naravno da kupim,Samsung galaxy tab 3,ali onaj od 8 inca i 1.5 GhZ proc+5 mpx kameru,ali nema ih ovde u Ze nigde polovnih! Biti ce,polako! Možeš li mi samo reci zašto je tvoj kupac bas tražio android 2.3.x, da li jnew možda bolji od ovog 4.1.2. Jelly_a,jer kod mene na tabu je 4.1.1 i extra je,a za mob..,ne znam kako ce slušati 4.1.2,tek sada cu malo isprobati,testirati?! Pozdrav!

Nakon tableta, svaki mobitel ce ti bit mali. Kupac je trazio 2.3.x jer se malo bolje razumije u Androide i ja mogu potvrditi da jr sveukupno za S2 najbolji 2.3. po performansama (iako benchmark testovi kazu drukcije, benchmark nije referenca). Imas cak i klip gdje se poredi s2 sa 2.3. i ICS-om, i 2.3. je cak i na tom videu brzi malo. Prednost 2.3. je jer je lagan i taj sistem je stavljan na S2 koji je tada bio najjaci Samsung tel, znaci radjen je najbolje sto se mogao uraditi zbog statusa telefona. S drige strane, S2 je za danasnje standarde na kojima pociva Jelly Bean srednja ili niza srednja klasa, a posto je Samsungu vise stalo da ljudi kupuju nove stvari, namjerno se stavi noviji sistem na nekad najjaci telefon da korisniku pokaze da je on prevazidjen i da treba ic na jaci telefon.Po standardima 2.3. S2 je najvisa klasa, po standardima ICS i JB srednja il niza srednja. To je otprilike isto kao da te neko pita bi li prije kupio najnovijeg BMW 3 ili generaciju starijeg BMW 5, za isto para.
Sad, da se vratim na sam Jelly Bean, Jelly Bean je dosta tezi na komponentama, zauzima dosta vise RAM-a zbog Project Buttera u odnosu na 2.3. i ICS . Takodjer, baterija se brze prazni na JB. Isto tako, flash player radi najbolje na 2.3, kad S2 ima 2.3. bas se vidi da na njemu sretno radi i vidi se da je namijenjen da bude flagship, a kad S2 ima JB vidi se da je JB namijenjen jacim telefonima a da je na S2 stavljen uglavnom da produzi malo vijek trajanja proizvoda. Nego, jesi li gledao kameru, kad snimas klip od 1080p, da li se vidi da snimak ko malo zatrza (tj. padne fps) u toku refouksiranja (automatske promjene fokusa), u uvjetima losijeg svjetla?
Nisam jos nista lose primjetio u vezi kamere.a na to cu obratiti paznju,trenutno me baterija zeza.znaci ako brzo se istrosi.a npr,ako ima 30,i ja ugasim pa upalim mob,odjednom smanji bat 13,14% i trazi da punim mob.bas me je iznenadilo,kontam sta je u pitanju,kalibracija ili baterija?

Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk 4
Last edited by ImLove on 01/06/2014 01:46, edited 1 time in total.
Post Reply