Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#13126 Re: Android OS

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

homega wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
MeanMachine wrote:Prema pisanju SamMobile Galaxy S3 će uskoro dobiti update na Android 4.4.2 KitKat, ali samo LTE model sa 2 GB RAM-a, tako da će neki modeli SGS3 ipak dobiti taj update.
Evo meni prije dva dana ponudio update 4.4.2 i ja ga skinuo, radi OK.
Je li postoji neki vremenski rok za update od dana ponude?
Mislim da ne postoji vremensko ograničenje.
perfect_guy

#13127 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

je li za S2 postoji išta novije od 4.1.2?
Šveđanin

#13128 Re: Odg: Android OS

Post by Šveđanin »

Obicni S3 ne dobija update?

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Quaresma

#13129 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Šveđanin wrote:Obicni S3 ne dobija update?

ne, nema dovoljni ram memorije valjda, ko ce ga znati
Šveđanin

#13130 Re: Android OS

Post by Šveđanin »

Heh ok.

Jel sigurno na divlje ubaciti taj fw?

quarterback

#13131 Re: Android OS

Post by quarterback »

probook wrote:
quarterback wrote:
probook wrote:... ili jednostavno kupis windows phone 8.1 telefon i mirna Bosna. Posle godinu ipo dana koristenja nema restarta , nema usporavanja, nemam instalirane boost programe (koje vidim i na Galaxy S5 :lol: ). Kao da sam tek upalio tel, sve radi kao podmazano 8-)
cuo sam da ste nedavno dobili i viber, cestitam !
:lol:
A ja sam cuo da vam je neki dan izasla verzija OS-a koja konacno ne laguje WOW sada je samo potrebno dati 500 eur za tel da bi se konacno mogao javiti kada te neko zove. Radi li slanje poruke ili mozda nije dovoljno quad i 2 GB rama za tu komplikovanu operaciju :lol:
idi smaraj nekog drugog

Image
Qler

#13132 Re: Android OS

Post by Qler »

Opet manje laga :)
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#13133 Re: Android OS

Post by Picajzla »

Qler wrote:Opet manje laga :)
Pa 3310 jedini telefon koji je valjao kod Nokie.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
mobile9

#13134 Re: Android OS

Post by mobile9 »

Nemojte tako nokia je bila gigant od početka masovne mobilne upotrebe pa sve do unazad nekoliko godina. Da su razvijali symbian (koji je meni najbolji OS i žao mi je što su ga ugasili onda kada je se vidio odličan napredak s belle OS. Da je belle bio ubačen u N97 i da je imala jači hardver danas bi vjerovatno i dalje gledali nokiu u vrhu naravno s daljnim novitetima i razvojem symbiana s novim modelima i jačanjem hardvera). Nokijina najveća greška što su bukvalno mjenjali samo naziv modela jedan niz godina s minimalnim napretkom što se tiče kamere. I to im se naravno obilo od glavu. Inače i sam koristim trenutno android i zadovoljan sam. Nokia je trebala kad je već ukinula symbian odigrati na sigurno i preći na android ali su oni htjeli nešto novo i prešli na WP koji je planu trebao za kratko vrijeme postići veliki uspjeh uzdajući se u popularnost windows 7-ice na PC što se na njihovu žalost još nije desilo u onolikoj mjeri u kojoj su očekivali.
Qler

#13135 Re: Android OS

Post by Qler »

Napredovala je i sa kamerom, ali je HW bio smijesan... pa N97 mislim da je imala oko 300MHz CPU i nesto sitno RAM-a... svi su bili underpowered.. bukvalno tek zadnje serije Symbiana su bile dovoljno jake (603, 700, 701 i 808) za symbian da radi regulara...
zateznistub

#13136 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Picajzla wrote:

Ovo je neka sala, nemoze bit da si ozbiljan.. :sad:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#13137 Re: Android OS

Post by Picajzla »

zateznistub wrote:
Picajzla wrote:

Ovo je neka sala, nemoze bit da si ozbiljan.. :sad:
NE MOZE biti sigurno. Sala mala :lol:

Normalno da i Nokia ima dobrih telefona.

zateznistub

#13138 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Picajzla wrote: NE MOZE biti sigurno. Sala mala :lol:

Normalno da i Nokia ima dobrih telefona.

Ma jah, znao sam da se salis. Noia je pojam bila doh su mobiteli bili telefoni a ne ova danas cudovista.

Moji omiljeni su bili 6310 i ona mala od titanijuma 8810 ili kako li vec.

A 3310 je mimo svih konkurencija..Moj kranista imao 3310 i ispadne mu iz kabine krana raspe se na sve faktore, tri dana ga po kisi trazili, nasli sastavili i ...upalili...
quarterback

#13139 Re: Android OS

Post by quarterback »

ja jos uvijek kuci imam ovo, n9000 communicator

Image

telefon koji je bio revolucionaran za svoje doba, medjutim ubrzo nakon toga (ili prije toga, ne sjecam se vise) sam presao na palm handhelde negdje 2002/3, potom kada je qtek izbacio 1010 windows mobile phone prije nekih 10 godina i na to

Image

vec tada je nokia izgubila korak sa trendom koji je bio u nastajanju a koji je nakon 5/6 godina doveo do pojave iphonea i androida

meni se prije 10 godina ljudi smijali i govorili kakav ti je to telefon, ko ce to nositi, jel ti to papuca i sl gluposti
bile moderne male nokije, sto manja to si veci laf, a evo sada svi imaju takve telefone samo sto nokija vise ne igra nikakvu ulogu
GAU8

#13140 Re: Android OS

Post by GAU8 »

quarterback wrote:ja jos uvijek kuci imam ovo, n9000 communicator

Image

telefon koji je bio revolucionaran za svoje doba, medjutim ubrzo nakon toga (ili prije toga, ne sjecam se vise) sam presao na palm handhelde negdje 2002/3, potom kada je qtek izbacio 1010 windows mobile phone prije nekih 10 godina i na to

Image

vec tada je nokia izgubila korak sa trendom koji je bio u nastajanju a koji je nakon 5/6 godina doveo do pojave iphonea i androida

meni se prije 10 godina ljudi smijali i govorili kakav ti je to telefon, ko ce to nositi, jel ti to papuca i sl gluposti
bile moderne male nokije, sto manja to si veci laf, a evo sada svi imaju takve telefone samo sto nokija vise ne igra nikakvu ulogu
Nemoj zezati, nokija je imala odlične smart phone, ako nije čak bila među prvima kad iphone-a i androida nije bilo ni na mapi.
Njih je zajeb'o symbian kojeg se nisu znali/htjeli riješiti, kao i Elop - trojanski konjina iz Microsofta.
Maharadza

#13141 Re: Android OS

Post by Maharadza »

mobile9 wrote:Nemojte tako nokia je bila gigant od početka masovne mobilne upotrebe pa sve do unazad nekoliko godina. Da su razvijali symbian (koji je meni najbolji OS i žao mi je što su ga ugasili onda kada je se vidio odličan napredak s belle OS. Da je belle bio ubačen u N97 i da je imala jači hardver danas bi vjerovatno i dalje gledali nokiu u vrhu naravno s daljnim novitetima i razvojem symbiana s novim modelima i jačanjem hardvera). Nokijina najveća greška što su bukvalno mjenjali samo naziv modela jedan niz godina s minimalnim napretkom što se tiče kamere. I to im se naravno obilo od glavu. Inače i sam koristim trenutno android i zadovoljan sam. Nokia je trebala kad je već ukinula symbian odigrati na sigurno i preći na android ali su oni htjeli nešto novo i prešli na WP koji je planu trebao za kratko vrijeme postići veliki uspjeh uzdajući se u popularnost windows 7-ice na PC što se na njihovu žalost još nije desilo u onolikoj mjeri u kojoj su očekivali.
Kako nisu razvijali kameru, stalno povećavali broj MP kroz nove modele, kad se sjetim kada je n86 imala 8 MP kameru...tako da kamera im je i bila i ostala jedini adut u današnjem vremenu, a izbor OS-a je taj koji ih je 'potopio'...valjda dođu jednog dana pameti i izbace koji uređaj sa androidom?! Ja znam da bi bio među prvima koji bi ga uzeo. ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Qler

#13142 Re: Android OS

Post by Qler »

Pa izasla je Nokia X, X+ i XL....
Maharadza

#13143 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Qler wrote:Pa izasla je Nokia X, X+ i XL....
Pogrešno se izrazio; ...a da nisu entry-level androidaši već nešto što može konkurirati ovim flagship uređajima kod drugih. ;)

Čekam na neki XXL model ili čak tripleXL uz pristojnu cijenu. :D

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Last edited by Maharadza on 29/05/2014 14:27, edited 1 time in total.
quarterback

#13144 Re: Android OS

Post by quarterback »

GAU8 wrote:Nemoj zezati, nokija je imala odlične smart phone, ako nije čak bila među prvima kad iphone-a i androida nije bilo ni na mapi.
Njih je zajeb'o symbian kojeg se nisu znali/htjeli riješiti, kao i Elop - trojanski konjina iz Microsofta.
o kojim govoris - 6600 npr ?

stoji, bili su odlicni, zaboravio sam na njih, imao sam 3650, ali ipak kada uporedis sa recimo palm modelima tog vremena palmovi su imali ekrane sa touchscreenom kao danasnji mobiteli + tada vrlo jak i popularan palm os sa hiljadama aplikacija, doduse i symbian je bio odlican

ne bi trebali zaboraviti ni ove

p800
Image

i

p900
Image

koji su takodje bili super ali je podrska za njihovu verziju symbiana bila slaba

elem da ne skrecem vise u offtopic, izvinjavam se
Qler

#13145 Re: Android OS

Post by Qler »

Sony je po meni pravio puno bolje telefone dok je bio sam, kad se udruzio sa erricssonom, pokvarili su se. Inace P1 je isto bio odlican. Siemens je imao nesto symbiana, ali tanko... A imao sam od 7650 pa do 808 svaku generaciju :) symiana, i nema sta, dok su svi furali telefone, symbian je bio mainstream smartphone. Naravno tu je Palm bio, pa i webos, i svasta nesto, ali symbian je vladao...
mufa1

#13146 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Tema Android OS. Koga interesuje propali symbian, ima tema koja je propala kao i sam os. Hvala, dovidjenja!
Nermin_BH

#13147 Re: Odg: Android OS

Post by Nermin_BH »

jahh wrote:I može li ovo na tom Windowsu?

Image

Slikano danas.
Koji je ovo mobitel? I da li je fabricka baterija u njemu?
Lopov-eliminator

#13148 Re: Android OS

Post by Lopov-eliminator »

probook wrote:
quarterback wrote:
probook wrote:... ili jednostavno kupis windows phone 8.1 telefon i mirna Bosna. Posle godinu ipo dana koristenja nema restarta , nema usporavanja, nemam instalirane boost programe (koje vidim i na Galaxy S5 :lol: ). Kao da sam tek upalio tel, sve radi kao podmazano 8-)
cuo sam da ste nedavno dobili i viber, cestitam !
:lol:
A ja sam cuo da vam je neki dan izasla verzija OS-a koja konacno ne laguje WOW sada je samo potrebno dati 500 eur za tel da bi se konacno mogao javiti kada te neko zove. Radi li slanje poruke ili mozda nije dovoljno quad i 2 GB rama za tu komplikovanu operaciju :lol:
Prika, WP uprkos maksimalnoj pojednostavljenosti, uskraćenju multitaskinga i drugim ograničenjima opet ima znatan broj bugova (nekad zna i zalagovati), isto kao što ima i Android, tako da je ovakvo svetkovanje Windows Phonea suvišno. Idi na temu o WP pa mu se tamo klanjaj.
devito

#13149 Re: Android OS

Post by devito »

zdruzdjo wrote:
devito wrote:
zdruzdjo wrote:za root-anje
probajte ovo http://www.kingoapp.com/android-root.htm
extra programcic za root i funkcionise na mnogim telefonima i van liste.
Jel neko ovo probao?
pa jesam ja :-)
na 3 telefona
LG Optimus L4 II E440
Sony Xperia M
Samsung S3 mini i8190

Na svim radi besprjekorno iako ni jedan nije na listi
Eh kod mene bas ne radi bespjrekorno
Ovo se desi, kad zavrsi(kliklenm Root, sve po pravilima i to):
http://zaslike.com/viewer.php?file=7mv4 ... lbx4re.jpg

Pa onda kad ponovo otvorim program, pise da nije rootovan??
http://zaslike.com/viewer.php?file=1kvn ... quve15.jpg
rangoj

#13150 Re: Android OS

Post by rangoj »

Znate zašto volim svoj nexus, ali i android. Kad igram "Traffic Control", izdajem iz igre, zbog neke obaveze, u međuvremenu je obrišem iz recent app, I sutradan otvorim igru a ona kesirana čekala da je otvorim tačno na onom mjestu gdje sam je ostavio. Preko 24 sata, bez da je trošila bateriju ili radila u pozadini, jer sam je obrisao iz recent apps. Jednostavno je čekala u keš memorije koja je kod androida stvarno odlična.

Npr. GTA San Andreas koja je bas zahtjevna 3D igra mogu da zaustavim dok nešto surfam po netu (izadjem na home dugme u po igre), ili razgovaram na telefon, pa fotografisem, i nakon sat vremena kada se vratim ona je na istom mjestu, ništa se ne učitava već se automatski otvara i spremna je za igranje - samo je ne smijem brisati iz recent apps.

Ovakve mogucnosti za kesiranje i multitasking nema ni jedan drugi mobilni operativni sistem.

Jedna od najvećih prednosti androida.

U poređenju sa nexusom 5, lumia 920 je samo igračka i po brzini i po funkcijama, ne znam kakva je lumia 930 - vjerujem da je mnogo brza jer ima ozbiljniji hardware. Lumia 920 je fluidna, ali nikako brza. Pola vremena buljis u animacije prebacivanja iz prozora u prozor.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Post Reply