Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
andr0id wrote:Ma nemas ti tu sta ubijati, ne brini se za memoriju.
A te updejte, idi u trg play pastavke pa skini kvakicu da auto update... i nece vise.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
jbte koristim android 2.5 godina...znam o njemu svasta a nisam mislio uopste o ovome sto ti napisa
ne mislim da aplikacije rade update,nego sinhronizaciju,sto je nesto deseto i zastekaju tablet,zato uspori
a da li vi i za tablete mijenjate romove,kao za telefone...kod mene je 4.1 android i on je bas stekav a cetverojezgreni je procesor,doduse jest tablet kinezer ali opet bi trebao bolje raditi
u igrama sve radi perfektno
quarterback wrote:svaki put se sokiram kako factory reset i ponovna instalacija neophodnih aplikacija smanji potrosnju baterije...
I ja planiram u neko dogledno vrijeme uraditi factory reset.Eh sad tel. je došao sa instaliranim ICS,kasnije preko OTA nadogradnje je prešao na JB.Eh sad me interesuje kad to budem radio(ok spasim sve bitne podatke prije),hoće li se pri ponovnom dizanju sistema vratiti na ICS ili na JB?
banovan wrote:Sta bi mogao biti razlog toga da je mobitel povremeno nedostupan tek tako.Radi sve normalno,a stalno mi ljudi govore da sam nedostupan.Rijec je o HTC Desire 500,kupljen u BHT prije 3 mjeseca.
Zhìxin wrote:Defektivna sim kartica, ostecenje samog utora ili problem sa antenom. I definitivno prenos podataka nema nista sa ovim
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sim je stara oko 10 god. I sad je izrezana kad sam kupio ovaj telefon,možda je do toga?isključen je prenos podataka
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Moja kartica je bila stara preko 12 godina i nešto me zezalo i nazovem Telecom i iz prve mi rekoše da promijenim karticu jer na mom telefonu neće raditi. Promijenio i nema tog problema više. Ponesi certifikat od stare kartice jer im trebaju neki brojevi s njega.
Kal El wrote:Bootloader zakljucaju operateri,mozes samo karticu sa te mreze koristitu, kad otkljucaju sim lock, otkljucava se i bootloader, kad bi sad htio morao bih debelo platiti, a tek u Septembru nakon isteka ugovora ce mi besplatno otkljucati
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
nije bas tako
bootloader zakljucava proizvodjac iz drugih razloga ne zbog operatera
A te updejte, idi u trg play pastavke pa skini kvakicu da auto update... i nece vise.
jbte koristim android 2.5 godina...znam o njemu svasta a nisam mislio uopste o ovome sto ti napisa
ne mislim da aplikacije rade update,nego sinhronizaciju,sto je nesto deseto i zastekaju tablet,zato uspori
a da li vi i za tablete mijenjate romove,kao za telefone...kod mene je 4.1 android i on je bas stekav a cetverojezgreni je procesor,doduse jest tablet kinezer ali opet bi trebao bolje raditi
Pa koja ti god aplikacija sinhronizuje, udjes joj u postavke i ugasis. Osim mozda kalendara, i sta znam.. kod mene to nista ne radi.. ugasio skype dropbox viber gmail.. da nista ne rade.
Ne znam da li neko koriti facebook messenger, ali od jučer sa njim možete i telefonirati, tj funkcionalnost mu je ista kao kod vibera. Ja sam isprobao, fercera više nego dobro. Doduše tek je počeo s tim pa nema puno ljudi na serverima kao kod vibera, ali vidjecemo kako ce to ići. Uglavnom odlična stvar, bar da se viber malo rastereti.
Pa koja ti god aplikacija sinhronizuje, udjes joj u postavke i ugasis. Osim mozda kalendara, i sta znam.. kod mene to nista ne radi.. ugasio skype dropbox viber gmail.. da nista ne rade.
nista...onda cu morati i ja rucno to sve pogasiti,jer vecinu tih stvari i ne koristim a uspore mi tablet nepotrebno
hvala
Zna li ko za neku aplikaciju za e-mail koja ima nas jezik i podrzava Hotmail? Imam jedan LG L5 na kojem preko stock aplikacije nikako ne mogu namjestiti mail, stalno izbacuje poruku da je mail ili sifra netacna.
zippoo87 wrote:
nista...onda cu morati i ja rucno to sve pogasiti,jer vecinu tih stvari i ne koristim a uspore mi tablet nepotrebno
hvala
Postavke > Aplikacije > Sve aplikacije, pa otvori one koje ne koristis i iskljuci ih. Nadam se da to moze na toj verziji. Koji ti je tablet? Ima romova za sve danas.. mozda ima i oficijelni 4.2 ili 4.3 za tvoj..
mufa1 wrote:Ne znam da li neko koriti facebook messenger, ali od jučer sa njim možete i telefonirati, tj funkcionalnost mu je ista kao kod vibera. Ja sam isprobao, fercera više nego dobro. Doduše tek je počeo s tim pa nema puno ljudi na serverima kao kod vibera, ali vidjecemo kako ce to ići. Uglavnom odlična stvar, bar da se viber malo rastereti.
Koristim ja, ali ne znam otkud ti to za jucer ?
To telefoniranje sam ja otkrio prije mjesec i po.
andr0id wrote:Koristi gmail. Samo na microsoft stranici prijaci hotmail povezi racune i radit ce na gmailu. A imas aplikacija jos za mailove.
Koliko znam to funkcionira tako što se svi mailovi sa Hotmaila prosljeđuju na gmail račun. Treba mi samo Hotmail, ne i da se upliće GMail . Aplikacija ima ali ne naletih ni na jednu koja ima naš jezik.