Android OS
Moderator: Benq
-
andr0id
#12451 Re: Android OS
Bh telecom u akciji
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- newlevel
#12452 Re: Android OS
Kakva akcija je u pitanju ?
Sent from my nokia 3310.
Sent from my nokia 3310.
-
BadBoy
#12453 Re: Android OS
Skini aplikaciju GPS Test i u njoj odradi "clear agps data" i nakon toga update agps data. Meni to uvijek upali i "pročepi" nakon toga.shiljak wrote:GPS
Nekada davno, bilo gdje vani, gps bi radio, dok evo sada neće nikako ili ono baš jedva da te locira. To nije problem sa jednim mobitelom, nego i na drugom, "novom", sa normalnim postavkama u mobitelu
Jednostavno ne može da ufati.. ili vrlo teško i dugo mu treba..
Da nije možda razlog android 4x? I znači ne radi se o jednom mobitelu..
-
Schlauf2
#12454 Re: Android OS
Preko koje aplikacije si probavao GPS?shiljak wrote:GPS
Nekada davno, bilo gdje vani, gps bi radio, dok evo sada neće nikako ili ono baš jedva da te locira. To nije problem sa jednim mobitelom, nego i na drugom, "novom", sa normalnim postavkama u mobitelu
Jednostavno ne može da ufati.. ili vrlo teško i dugo mu treba..
Da nije možda razlog android 4x? I znači ne radi se o jednom mobitelu..
- shiljak
#12455 Re: Android OS
Google maps, open street maps.. i bilo koja što koristi gps 
-
Eborg
#12456 Re: Android OS
U stock imeniku su mi se pojavile Viber ikonice uz sve kontakte iako nemaju svi Viber. Kako da to uklonim?
-
player_
#12457 Re: Android OS
U postavkama vibera pod general ukini kvakicu sa sync contacts.Eborg wrote:U stock imeniku su mi se pojavile Viber ikonice uz sve kontakte iako nemaju svi Viber. Kako da to uklonim?
Sent from my GT-I9505
- BadCopy
#12458 Re: Android OS
Ovaj kit kat malo mene hebe.
Kolika je vama potrosnja baterije preko noci?
Kada ujutro pogledam telefon sam sistem je imao potrosnju od 20%.
S4 je u pitanju
Od zla oca od gore matere
S4 je u pitanju
- Maharadza
#12459 Re: Android OS
Ja kako sam nabacio Kitkat na svoj s3 (doduše radi se o Custom ROM-u uz dodatne battery tweak&saving opcije) imam fenomenalno trajanje baterije, 1-2% preko noći!BadCopy wrote:Ovaj kit kat malo mene hebe.
S4 je u pitanju
- BadCopy
#12460 Re: Android OS
E ne znam,mene il prenosi pucaju il se baterija brze trosi.
- Maharadza
#12461 Re: Android OS
Otkad koristiš kitkat? Koliko ciklusa punjenja je telefon prošao na novom ROM-u? Koliko sam upoznat potrebna su barem 3-4 punjenja da se baterija kalibrira, ovo važi za svaki svježe instalirani ROM, makar bio update!BadCopy wrote:E ne znam,mene il prenosi pucaju il se baterija brze trosi.
- BadCopy
#12462 Re: Android OS
Ima mozda 3 hefte.telefon kupio u Septembru prosle godine u radnji.
-
Eborg
#12463 Re: Android OS
Hvala!player_ wrote:U postavkama vibera pod general ukini kvakicu sa sync contacts.Eborg wrote:U stock imeniku su mi se pojavile Viber ikonice uz sve kontakte iako nemaju svi Viber. Kako da to uklonim?
Sent from my GT-I9505
-
andr0id
#12464 Re: Android OS
Ugasi lokacije sve. Telefon ti ne ide u mirovanje. Report i ostale dvije one..
Ovo sve ugasi.

Ovo sve ugasi.

- Felidae
#12465 Re: Android OS
Ima li neko na forumu xperiu m?Da li je rutao i kako posto postoji dosta razlicitih nacina,vidim da ima sada official CyanogenMod 11 ima li ga neko ?Kako radi?Ima li problema?
Hvala!
Hvala!
- vatrogasac
#12466 Re: Android OS
Probaj tako što ćeš izvaditi bateriju na nekoliko minuta pa ako i dalje nisu ujutro na prva dva mjesta ČEKANJE i MIROVANJE onda traži šta mu 'srče'.BadCopy wrote:Ovaj kit kat malo mene hebe.
S4 je u pitanju
Note 3 je sličan S4 i imao sam skoro isti problem i riješio. Isto je na KK i potroši noću 2-3 procenta.
- Burkoff
#12467 Re: Android OS
Raja posto namjeravam kupiti Galaxy S4 a dvoumim se izmedju njega i LG G2 potrebna mi je info.
Imam par aplikacija koje zahtjevaju root.
Citao sam vec na raznim sajtovima o KNOX i gubljenju garancije ako se njegov status u mobitelu promjeni tokom flashovanja.
Znaci pitanje je da li mogu uraditi root i da li cu time promjeniti status Knox brojaca flashovanja?
Sta ne smijem raditi ako zelim izbjeci promjenu statusa Knox?
Bilo je price da se status Knoxa promjeni cim se instalira CWM ili TWRP. Posto s vremena na vrijeme radim backup nandroida ovo mi je bitno.
Hvala unaprijed.
Citao sam vec na raznim sajtovima o KNOX i gubljenju garancije ako se njegov status u mobitelu promjeni tokom flashovanja.
Znaci pitanje je da li mogu uraditi root i da li cu time promjeniti status Knox brojaca flashovanja?
Bilo je price da se status Knoxa promjeni cim se instalira CWM ili TWRP. Posto s vremena na vrijeme radim backup nandroida ovo mi je bitno.
Hvala unaprijed.
- Maharadza
#12468 Re: Android OS
Ako ti ne smeta nedostatak microSD slota, možda je bolje da ideš na G2! Dobio je također kitkat, veći ekran, DALEKO jači hardverski od s4 (čak je u rangu sa note3 kada su performanse u pitanju), noviji uređaj, bolja kamera (optička stabilizacija slike u g2) nema (pre)teški touchwiz a i da ima POJEO bi ga onaj hardver!Burkoff wrote:Raja posto namjeravam kupiti Galaxy S4 a dvoumim se izmedju njega i LG G2 potrebna mi je info.
Hvala unaprijed.
- skafiskafsnjak
#12469 Re: Android OS
Ne znam koji klinac ce mi kitkat. Ev konkretno na g2 nema nikakvih promjena... ocekivao sam ispeglanu kameru, dobio sam nista.
Bem ti kitkat.
Bem ti kitkat.
- Burkoff
#12470 Re: AW: Android OS
Slazem se za touchwiz. Zanimljivo bi bilo nabaciti google edition rom na s4. Ostaju sve funkcije kako mislim ali touchwiz ide bye bye. Imam s2 i touchwiz je kocnica za sve samsung androide dokazano. Treba napomenuti i mocnu bateriju na g2. Note 3 je jos uvijek oko 900 km a g2 je 675 na nekim mjestima. Dosta govori za g2. Je li to s4 nema opticku stabilizaciju slike?Maharadza wrote:Ako ti ne smeta nedostatak microSD slota, možda je bolje da ideš na G2! Dobio je također kitkat, veći ekran, DALEKO jači hardverski od s4 (čak je u rangu sa note3 kada su performanse u pitanju), noviji uređaj, bolja kamera (optička stabilizacija slike u g2) nema (pre)teški touchwiz a i da ima POJEO bi ga onaj hardver!Burkoff wrote:Raja posto namjeravam kupiti Galaxy S4 a dvoumim se izmedju njega i LG G2 potrebna mi je info.
Hvala unaprijed.
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk
- Maharadza
#12471 Re: AW: Android OS
Ako ćemo vjerovati gsmareni nema!Burkoff wrote:Slazem se za touchwiz. Zanimljivo bi bilo nabaciti google edition rom na s4. Ostaju sve funkcije kako mislim ali touchwiz ide bye bye. Imam s2 i touchwiz je kocnica za sve samsung androide dokazano. Treba napomenuti i mocnu bateriju na g2. Note 3 je jos uvijek oko 900 km a g2 je 675 na nekim mjestima. Dosta govori za g2. Je li to s4 nema opticku stabilizaciju slike?Maharadza wrote:Ako ti ne smeta nedostatak microSD slota, možda je bolje da ideš na G2! Dobio je također kitkat, veći ekran, DALEKO jači hardverski od s4 (čak je u rangu sa note3 kada su performanse u pitanju), noviji uređaj, bolja kamera (optička stabilizacija slike u g2) nema (pre)teški touchwiz a i da ima POJEO bi ga onaj hardver!Burkoff wrote:Raja posto namjeravam kupiti Galaxy S4 a dvoumim se izmedju njega i LG G2 potrebna mi je info.
Hvala unaprijed.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5371
- Burkoff
#12472 Re: AW: Android OS
S time si jedino mozda onda dobio nekompatibilnost appova koji su mozda tek radili na 4.3. Koristis li neki launcher? Ja bi mu instalirao apex. Nisam fan dizajna na lg za sad.skafiskafsnjak wrote:Ne znam koji klinac ce mi kitkat. Ev konkretno na g2 nema nikakvih promjena... ocekivao sam ispeglanu kameru, dobio sam nista.
Bem ti kitkat.
-
jahh
#12473 Re: Android OS
Kitkat na AOSP-u i KitKat koji LG uvede ne mora biti istiskafiskafsnjak wrote:Ne znam koji klinac ce mi kitkat. Ev konkretno na g2 nema nikakvih promjena... ocekivao sam ispeglanu kameru, dobio sam nista.
Bem ti kitkat.
- Kreativni_zidar
#12474 Re: Odg: Android OS
Sta na whats app znači ono kad se dopisujes sa nekim i ti posaljes poruku i ispod bude nekad dvije one kvake NIKE,nekad bude jedna,sta to znaci?
-
andr0id
#12475 Re: Android OS
Da je poruka otisla, i procitana.