Android OS
Moderator: Benq
- randooom
#11426 Re: Android OS
Zna li ne neko detaljnije kako idu ovi OTA update-i.
Citam da kasne updatei za samsung na bhtelecom mrezi... Ja imam HTC One, i cim je pusten 4.3 ja sam ga dobio kroz OTA, ako ne isti dan, onda sutra dan na bhtelecom mrezi... kako ide to uopste?
Citam da kasne updatei za samsung na bhtelecom mrezi... Ja imam HTC One, i cim je pusten 4.3 ja sam ga dobio kroz OTA, ako ne isti dan, onda sutra dan na bhtelecom mrezi... kako ide to uopste?
-
dinozzoM6
#11427 Re: Android OS
Ja ih pitao zašto im toliko traje evaluacija update-a, jer vidim da je Eronet već izbacio 4.3 za SIII, kažu update releasa proizvođač nemamo mi ništa s tim hahahaha.skafiskafsnjak wrote:Ovi idioti iz jos nisu odobrili ni 4.3 ... beem ti BHT ....
Ja koliko znam svi mobilni operateri koji nude određeni telefon kod sebe (ili su ga nudili) moraju evaluirati novi update operativnog sistema za taj telefon i ubaciti svoj sadržaj (tipa onu BHTelecom aplikaciju, ili Vodafone što ubacuje svoje bookmarke itd itd.)
Isto tako sam primjetio da idu u batchevima te da su Vodafone telecomi širom Europe bili među prvima sa update-om, pa onda je došao na red T-Mobile, a zajedno sa Hrvatskim T-Mobile-om je i Eronet releasao svoj update.
Ovdje imate listu telecoma i kako su releasani update-i
http://www.sammobile.com/2013/12/05/sam ... -gt-i9300/
Kome se ne čeka da se "stručnjaci" u BH Telecomu smiluju ovdje ima Open Europe verziju 4.3 Androida za SIII, ja sam je instalirao, radi bez problema. (mislim da se flashanjem gubi garancija, nisam siguran)
http://www.sammobile.com/2013/12/13/ope ... -gt-n7100/
-
PIMP-Meister-2000
#11428 Re: Android OS
Ne gubi se:dinozzoM6 wrote:Ja ih pitao zašto im toliko traje evaluacija update-a, jer vidim da je Eronet već izbacio 4.3 za SIII, kažu update releasa proizvođač nemamo mi ništa s tim hahahaha.skafiskafsnjak wrote:Ovi idioti iz jos nisu odobrili ni 4.3 ... beem ti BHT ....
Ja koliko znam svi mobilni operateri koji nude određeni telefon kod sebe (ili su ga nudili) moraju evaluirati novi update operativnog sistema za taj telefon i ubaciti svoj sadržaj (tipa onu BHTelecom aplikaciju, ili Vodafone što ubacuje svoje bookmarke itd itd.)
Isto tako sam primjetio da idu u batchevima te da su Vodafone telecomi širom Europe bili među prvima sa update-om, pa onda je došao na red T-Mobile, a zajedno sa Hrvatskim T-Mobile-om je i Eronet releasao svoj update.
Ovdje imate listu telecoma i kako su releasani update-i
http://www.sammobile.com/2013/12/05/sam ... -gt-i9300/
Kome se ne čeka da se "stručnjaci" u BH Telecomu smiluju ovdje ima Open Europe verziju 4.3 Androida za SIII, ja sam je instalirao, radi bez problema. (mislim da se flashanjem gubi garancija, nisam siguran)
http://www.sammobile.com/2013/12/13/ope ... -gt-n7100/
CAUTION !
- These test firmwares will NOT increase your binary counter NOR void your warranty.
-
dinozzoM6
#11429 Re: Android OS
Eto super za one koji se brinu o tom 
Ja sam svoj svakako dekodirao tako da i nemam garancije xD
Ja sam svoj svakako dekodirao tako da i nemam garancije xD
-
Djubre_
#11430 Re: Android OS
Nesto se ne sjecam ko je prije dobio. Ali svugdje prvo izadje update za 9300 a onda at&t, rogers, i ostali.. izbace za svoje korisnike.. sto se tice ota updejta, meni nikada nije dosao. A narocito kada sam rootovao tel.. da nije xda, ne bih drugacije imao. Ali sam sigurno prije nabacio, prije nego sto je u bosnu dosao.
At&t je kompanija kao i telecom nas sto se tice podrske. Citao sam ih na forumu njihovog portala, narod je haos nezadovoljan cekajuci update.
Vidjet cemo kad ce ga izbaciti. Bude leak verzija, ali nakon par dana bude i orginalna.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
At&t je kompanija kao i telecom nas sto se tice podrske. Citao sam ih na forumu njihovog portala, narod je haos nezadovoljan cekajuci update.
Vidjet cemo kad ce ga izbaciti. Bude leak verzija, ali nakon par dana bude i orginalna.
-
Djubre_
#11431 Re: Android OS
Ovo za slanje slika je extra.. a i block manje vise.. moze valjati.. sad cu ubaciti ton poruka od facebooka a ukinuti ovaj dosadni tnnn tnnn... kod fb je fluup! Haha
http://zedge.net/r1450878?src=a&v=4.0.5
- vukojebina
#11432 Re: Android OS
Strasno dobar update vibera, em nove opcije i mogucnosti, em ugladjenije radi... konacno napredak u pravom smjeru...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
PIMP-Meister-2000
#11433 Re: Android OS
U viberu ideš na settings - notifications - use system sounds i biraj.veze s vezom wrote:Kako promijeniti ovaj ton poruka?Djubre_ wrote:Ovo za slanje slika je extra.. a i block manje vise.. moze valjati.. sad cu ubaciti ton poruka od facebooka a ukinuti ovaj dosadni tnnn tnnn... kod fb je fluup! Haha
Inače beton update, samo još da poprave malo kvalitet tona i da uvedu konačno video pozive i bye-bye skype.
-
Djubre_
#11434 Re: Android OS
Skini sebi ZEDGE aplikaciju. U njoj imas milion tonova melodija slika notifikacija koje odmah preslusas.. i skines ta sekundu..
On ti je rekao kako, pokazat ce ti zedge i u njemu melodije.. ili ce ti prikazati sistemske melodije.. koje imas u tel..
Zedge je sila!
Ja sam stavio drugu melodiju slicnu fb chat ona..
Kada imas zedge aplikaciju i skines melodiju koja ti se svidja.. a ima ih na milione..
Ides na opcije papostavke pa notifikacije pa dole upalis use system sound koristi sistemske melodije bla bla..
Ovako

Odaberi zedge, otvorit ce ti melodije koje si skinula.. klik ok i to je to..
Takodjer i za melodije telefona, pozadine telefona, mozes zedge da koristis.
On ti je rekao kako, pokazat ce ti zedge i u njemu melodije.. ili ce ti prikazati sistemske melodije.. koje imas u tel..
Zedge je sila!
Ja sam stavio drugu melodiju slicnu fb chat ona..
Kada imas zedge aplikaciju i skines melodiju koja ti se svidja.. a ima ih na milione..
Ides na opcije papostavke pa notifikacije pa dole upalis use system sound koristi sistemske melodije bla bla..
Ovako

Odaberi zedge, otvorit ce ti melodije koje si skinula.. klik ok i to je to..
Takodjer i za melodije telefona, pozadine telefona, mozes zedge da koristis.
-
Djubre_
#11435 Re: Android OS
Jedina mi je mana ovog vibera, sto ga sporo otvori.. laga tu neku sekundu koja zna da nervira na ovim telefonima..
Jos video poziv, i dosta od njih!
Jos video poziv, i dosta od njih!
-
jahh
#11436 Re: Android OS
Meni je mana vibera sto je dzaba, zato sam ga davno i obrisao. Na cemu on zaradjuje, mojim podatcima?
Sjediste kompanije u Izraelu, vlasnik bivsi Izraelski vojnik ili komandant (ne sjecam se tacno).
Sjediste kompanije u Izraelu, vlasnik bivsi Izraelski vojnik ili komandant (ne sjecam se tacno).
-
adincebic
#11437 Re: Android OS
Za iOS jos nije izasao update, al ionako viber sere na iOSu zbog javljanja.
Zivio android!
Sent from...
Zivio android!
Sent from...
- newlevel
#11438 Re: AW: Android OS
Cuj vojnik bkte jadanjahh wrote:Meni je mana vibera sto je dzaba, zato sam ga davno i obrisao. Na cemu on zaradjuje, mojim podatcima?
Sent from my Nokia 3310
-
adincebic
#11439 Re: Android OS
Evo i ovo da cujemjahh wrote:Meni je mana vibera sto je dzaba, zato sam ga davno i obrisao. Na cemu on zaradjuje, mojim podatcima?
Sent from...
-
Djubre_
#11440 Re: Android OS
Zaradjuje na pozivima. Vidis da se mozes pretplatiti kredit kupiti. Bavi se za firme, koje umrezuje i nudi im neogranicen razgovor. Uveo je stickerse ove koje ljudi kupuju. Pa logicno je, prvo da napravi projekat i pokaze ga, a onda ubacuje stvari koje se placaju. Mozda ne placamo mi, ali sigurno da placaju u svijetu mnogi. Na kraju moze ga prodati nekoj kompaniji za par miliona.. i fb je nama besplatan, a ogromne pare uzima.. sve to ima neku svoju racunicu.
Ja ga koristim normalno, zato sto je besplatan, i sto online pises.. za razliku sms poruka u koje ne mozes nista strpati. Ovo je dobro, da padnu telekomi, sa porukama i razgovorima. Placas internet (wireless) 20,30,40,50 km.. zasto nebi koristio wireless u ove svrhe i slicne?
Trebam placati moja tv 65 km, + kredit 30 km nekad i 50. Jbg..
Ja sam zivio u chicagu, i nista ljudi nisu drugaciji od nas. Koriste wireless skype itd maximalno. I ako su mocniji od nas mnogo, imaju internet tv telefon kao i mi, ipraktikuju normalne cijene.
Ja ga koristim normalno, zato sto je besplatan, i sto online pises.. za razliku sms poruka u koje ne mozes nista strpati. Ovo je dobro, da padnu telekomi, sa porukama i razgovorima. Placas internet (wireless) 20,30,40,50 km.. zasto nebi koristio wireless u ove svrhe i slicne?
Trebam placati moja tv 65 km, + kredit 30 km nekad i 50. Jbg..
Ja sam zivio u chicagu, i nista ljudi nisu drugaciji od nas. Koriste wireless skype itd maximalno. I ako su mocniji od nas mnogo, imaju internet tv telefon kao i mi, ipraktikuju normalne cijene.
-
Djubre_
#11441 Re: Android OS
Primjer: koliko whatsapp ima korisnika?
Preko milion lupam..
Prva godina besplatna, svaka naredna, 1 euro.
Euro po euro, milion eura. Ni or'o ni kop'o
Preko milion lupam..
Prva godina besplatna, svaka naredna, 1 euro.
Euro po euro, milion eura. Ni or'o ni kop'o
-
jahh
#11442 Re: Android OS
http://www.reddit.com/r/privacy/comment ... viber_and/
WhatsApp ima oko 200 miliona korisnika. Euro po euro i budes u velikom minusu, nisu serveri dzaba i placanje svih zaposlenih. WhatsApp zaradjuje na IstocnoAzijskom trzistu gdje se naplacuje mjesecno preko operatera koristenja WhatsAppa.
WhatsApp ima oko 200 miliona korisnika. Euro po euro i budes u velikom minusu, nisu serveri dzaba i placanje svih zaposlenih. WhatsApp zaradjuje na IstocnoAzijskom trzistu gdje se naplacuje mjesecno preko operatera koristenja WhatsAppa.
-
PIMP-Meister-2000
#11443 Re: Android OS
Ma ja ba, masoni, arrivalsi, saso mange.jahh wrote:http://www.reddit.com/r/privacy/comment ... viber_and/
Eto google i apple ne skupljaju svaki mogući detalj o svojim korisnicima.
-
Djubre_
#11444 Re: Android OS
Pa 200 miliona eura. Neka pola se pretplati a pola ne, to je 100 miliona eura.
Pa nisu serveri 50 miliona. Kako god, imat ce zaradu milionsku.
Da nemaju profita, nebi djaba sjedili za racunarima, zar ne?
Samo za nas je to spansko selo. Ljudi imaju novce i uslove za rad, pa sjeli napravili i pustili da se skida..
Sve se to njima dobro isplati. A znamo kakvu zaradu internet danas donosi.. mnoge je napravio milionerima i milijarderima..
Youtube je sajt gdje postavljamo videa, i gledamo. Besplatno za nas. Covjek bi rekao, da nemaju nikakve koristi.. ali imaju itekako.. svaki nas klik, njemu puni djep.
Pa nisu serveri 50 miliona. Kako god, imat ce zaradu milionsku.
Da nemaju profita, nebi djaba sjedili za racunarima, zar ne?
Samo za nas je to spansko selo. Ljudi imaju novce i uslove za rad, pa sjeli napravili i pustili da se skida..
Sve se to njima dobro isplati. A znamo kakvu zaradu internet danas donosi.. mnoge je napravio milionerima i milijarderima..
Youtube je sajt gdje postavljamo videa, i gledamo. Besplatno za nas. Covjek bi rekao, da nemaju nikakve koristi.. ali imaju itekako.. svaki nas klik, njemu puni djep.
-
BadBoy
#11445 Re: Android OS
Upravo tako. Ako ne plaćaš proizvod, ti si proizvod. Isto kao i Facebook. Data mining na kvadrat.jahh wrote:Meni je mana vibera sto je dzaba, zato sam ga davno i obrisao. Na cemu on zaradjuje, mojim podatcima?
Ali, koristim oboje za sada, jebat ga, nek čitaju moje prljave poruke
-
andi
#11446 Re: Android OS
Pozdrav svima.
Molim vas za pomoc. Telefon mi trosi nenormalno bateriju. Jedva preko dana izdrzi, a skoro nikako ga ne koristim. Kada odem na potrosnju baterije, pokazuje mi da Android OS trosi 86% baterije. Update-ovao sam sistem na 6.2.A.1.100, brisao neke aplikacije, ali nista ne pomaze.
Molim vas za pomoc. Telefon mi trosi nenormalno bateriju. Jedva preko dana izdrzi, a skoro nikako ga ne koristim. Kada odem na potrosnju baterije, pokazuje mi da Android OS trosi 86% baterije. Update-ovao sam sistem na 6.2.A.1.100, brisao neke aplikacije, ali nista ne pomaze.
-
quarterback
#11447 Re: Android OS
system restore
-
gidra
#11448 Re: Android OS
WhatsApp je džaba, odnosno svaku godinu džaba produže, evo meni baš danas stigla poruka da mi je produženo do februara 2015. Mada i da nije ne bi mi bilo žao dati 1 dolar.
-
Nermin_BH
#11449 Re: Odg: Android OS
Koji je telefon u pitanju ?andi wrote:Pozdrav svima.
-
andi
#11450 Re: Android OS
Xperia PNermin_BH wrote:Koji je telefon u pitanju ?andi wrote:Pozdrav svima.