Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AnalitikaS

#11076 Re: Android OS

Post by AnalitikaS »

Kako da uradim privremeni ili trajni unroot na tabletu arnova 10d 3g? Gledao bi d3 go na njemu, ali kad ovu aplikaciju pokrenem javlja mi da privremeno ili trajno isključim root. Tablet sam dobio iz Svicarske nov, kako je moguće da jr rootovan ne znam ni sam. Unaprijed zahvaljujem na pomoći. :sad: I da probao sam preko woodooa ota rootkeeper nije išlo.
BadBoy

#11077 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Pa imaš li neku Superuser aplikaciju instaliranu? SuperSu, Superuser ili nešto slično? Ako nemaš, skini SuperSu recimo i uđi u opcije i tamo ćeš vidjeti stavku "Remove root".
HardCore

#11078 Re: Android OS

Post by HardCore »

Mozeli mi neko preprucit neki aplikaciju za kameru, znaci treba mi da slika s tim nekim efektima ispadne kao i kod profesionalnog aparata ako je ikako moguce :D

Ovako otprilike treba da bude
Image

Prije sam imao mislim da se zove macro efekt, gdje kad slikam neki cvjet on se vidi a iza bude mutno,,a dok s ljudim tako nesto nije funkcionisalo....

Ugl kod mene je galaxy note 8mp kamera
jacojaco

#11079 Re: Android OS

Post by jacojaco »

Pozdrav
U Bhtelecomu sam kupio mob LG G2. Na njemu je originalni softver, znaci nije rootovan. Prilikom otvaranja aplikacije D3GO dobijem poruku da je uređaj rootovan. Skidao sam razne aplikacije sa Google Play za privremeno isključenje roota ali sve javljaju da tel nije rootovan. Da li neko ima slično iskustvo?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
BadBoy

#11080 Re: Android OS

Post by BadBoy »

HardCore wrote:Mozeli mi neko preprucit neki aplikaciju za kameru, znaci treba mi da slika s tim nekim efektima ispadne kao i kod profesionalnog aparata ako je ikako moguce :D

Image

Prije sam imao mislim da se zove macro efekt, gdje kad slikam neki cvjet on se vidi a iza bude mutno,,a dok s ljudim tako nesto nije funkcionisalo....

https://play.google.com/store/apps/deta ... afterfocus

Brzo i jeftino :D

A inače to možeš i "ručno" napraviti, doduše samo na stvarima koje su ti blizu kamere. Fokusiraš ručno na objekat koji je blizu i onda će ti pozadina sama biti zamagljena. Na daljim objektima normalno da ne možeš postići efekat jer nije takva leća i senzor i zato je ova aplikacija dobra.
Djubre_

#11081 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

irconbih wrote:
Pokerboy11 wrote:
irconbih wrote:Ima li neko u Sa da radi soft unbrick? Radi se o Samsung Galaxy Tab GT-P1000 koji je zakucao. Probao sam preko Odina, ali pred kraj javlja gresku. Hamidall isto nece, ne znam zasto. Skinuo One Click Unbrick, nece da ga instalira, trazi administratorske privilegije, a ja administrator na kompu, ne kontam.
Ima li gdje kakve pomoci?
:sax:
Kad si radio to sa odinom jesi prije toga uradio factory reset ?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Tab je bio, cini mi se, u boot loopu. Kad se upali, ide ona Samsung animacija, pa Samsung logo i to je to. Power + Vol up ili down dolazim do menija s opcijama factory reset, data wipe itd. Selektovan factory reset, alu ne znam je li ista uradio. Kad se opet upali tab, situacija kao ova iznad. Onda probao sa Odinom i nista. Sada ima na displayu samo slika mobitela i racunara sa usklicnikom izmedju. Odin kad radi, dodje skoro do kraja i onda fail.
Brick!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
agent_zero

#11082 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Šta ovo gledam na cyanogen modu nemaju cm11 (4.4 kitkat) za s3 i one x, a imaju npr za s2?

Ne kontam zašto nema kitkata za ova dva prošlogodišnja flagshipa.
Djubre_

#11083 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Imas bolan

http://www.androible.com/install-cm11-a ... ustom-rom/

agent_zero

#11084 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Napisao sam CM = cyanogenmod.

Njihov oficijelni, a ne nekakve unofficial buildove :)
Djubre_

#11085 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

agent_zero wrote:Napisao sam CM = cyanogenmod.

A sta sam ja tebi dao? DM = Tu sam covjek, tu kupujem. ?

Pa official je u izradi. Ovaj ce ti biti official. Kada ga dovrse, dobit ces update

Last edited by Djubre_ on 30/12/2013 09:10, edited 2 times in total.
MeanMachine

#11086 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

agent_zero wrote:Napisao sam CM = cyanogenmod.

Evo ti njihova oficijelna download stranica:

http://download.cyanogenmod.org/?device=i9300

Naravno, riječ je o nightly varijanti, pa i to imaj na umu ako se odlučiš na flash.
Djubre_

#11087 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

BadBoy wrote:
HardCore wrote:Mozeli mi neko preprucit neki aplikaciju za kameru, znaci treba mi da slika s tim nekim efektima ispadne kao i kod profesionalnog aparata ako je ikako moguce :D

Image

A inače to možeš i "ručno" napraviti, doduše samo na stvarima koje su ti blizu kamere. Fokusiraš ručno na objekat koji je blizu i onda će ti pozadina sama biti zamagljena. Na daljim objektima normalno da ne možeš postići efekat jer nije takva leća i senzor i zato je ova aplikacija dobra.
Ja sam skinuo ovu.. i otvori mi moju kameru.. je li treba tako? Sad ne znam kako da zamuti tamo.. ili ja moram prstom ovo radit jbte..

MeanMachine

#11088 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Djubre_ wrote:
BadBoy wrote:

Ja sam skinuo ovu.. i otvori mi moju kameru.. je li treba tako? Sad ne znam kako da zamuti tamo.. ili ja moram prstom ovo radit jbte..

Nisam još isprobao ovu aplikaciju, ali sudeći prema ovoj slici:

Image

koja je sastavni dio opisa na njihovoj Google Play stranici trebalo bi sve da funkcioniše pomoću crtanja nekakvih linija oko dijelova slike na kojima se želi efekat "zamagljenja".
Djubre_

#11089 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Da, probao sam. Moras ove linije vuci oko slike.. sto preciznije povuces, tako ce i biti.. nije bas dobra.. tesko je ovaj efekat prenijeti na tel.. to je tajna za fotoaparate.. jbg

HardCore

#11090 Re: Android OS

Post by HardCore »

Imao sam tu app prije, nije od neke velike pomoci,,,xD
BadBoy

#11091 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Haha jebiga, to je jedini način da se simulira takav efekat na mobitelu. Druga alternativa je da prebaciš na komp i fotošopiraj :D

Meni je dobro služila do sada uvijek.
Domy31

#11092 Re: Android OS

Post by Domy31 »

evo izaso 4.3 na S3
vukojebina

#11093 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Da si ti ziv i zdrav, izaso je on ima vise od mjeseca...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Djubre_

#11094 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Hehehehehe

Domy31

#11095 Re: Android OS

Post by Domy31 »

vukojebina wrote:Da si ti ziv i zdrav, izaso je on ima vise od mjeseca...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
jbg do mene tek doso :-D
sarajlija1971

#11096 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

A zasto se svi lozite da imate najnoviji ROM, ja na svom Samsung Galaxy S Advance sam jos uvijek na 2.3.6 Gingerbread i prezadovoljan sam. Ne razumijem paniku oko izlaska tih ROM-ova, kad ce meni, meni nije dosao, meni jeste, itd...
Djubre_

#11097 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Pa ti ne mozes 50% aplikacija skinuti na taj tel! I to aplikacija koje su vrijedne paznje!

sarajlija1971

#11098 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

Djubre_ wrote:Pa ti ne mozes 50% aplikacija skinuti na taj tel! I to aplikacija koje su vrijedne paznje!

Pa ne bih se bas slozio. Zavisi kome sta treba. O kojim alikacijama konkretno govoris? Da vidim ima li neki poseban razlog da se predje na noviji ROM. Hvala unaprijed
Djubre_

#11099 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

To da. Zavisi kome sta treba..

Evo prva aplikacija koju mjenjam na tel

https://play.google.com/store/apps/deta ... w.launcher

Moze li na tvoj tel?

Viber?
Whatsapp?

Jer svaki stock ima rinaka izgled..

Android i jeste fazon, sto na tel mozes svemu da pridjes i radis po svom cejfu tel..

Koga to ne interesuje, onda moze koristiti i neki mnogo manji i jeftiniji tel jbg..

Last edited by Djubre_ on 30/12/2013 13:54, edited 1 time in total.
sarajlija1971

#11100 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

Djubre_ wrote:To da. Zavisi kome sta treba..

Evo prva aplikacija koju mjenjam na tel

https://play.google.com/store/apps/deta ... w.launcher

Moze li na tvoj tel?

Jer svaki stock ima rinaka izgled..

Android i jeste fazon, sto na tel mozes svemu da pridjes i radis po svom cejfu tel..

Koga to ne interesuje, onda moze koristiti i neki mnogo manji i jeftiniji tel jbg..

Hvala, znam za Nova launcher, vidio sam da ne moze na moj 2.3.6. sad ne znam da li zbog takvih stvari treba prelaziti na noviji ROM. Doduse, citajuci forume vidim da su mnogi imali problema sa prelaskom na Jelly Bean konkretno sa ovim mojim modelom Samsung Galaxy S Advance. Pojavljivao se veliki lag, telefon bio dosta sporiji i slicno. Iskreno, takve stvari su me najvise i odbile od prelaska na noviji ROM. Zaboravih reci, Viber radi bez problema, WhatsApp ne koristim.
Post Reply