Android OS
Moderator: Benq
- No_Ke
#10451 Re: Android OS
Problem je sto se ja ne zajebajem puno s tim pa i ne znam kako to ide, nisam nikad ni ubacivao nista sto nije oficijeno od samsunga...
- skafiskafsnjak
#10452 Re: Android OS
pa da li si hard reset radio ? ako nisi, uradi ...
-
Djubre_
#10453 Re: Android OS
Da uradi factory reset.. pa install
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- Burkoff
#10454 Re: Android OS
Taj update na 4.3 nije vise dostupan nakon sto se raja zalila na stabilnost i bateriju.No_Ke wrote:Nakon novog updata na 4.3 oficijelnu verziju androida na moj Galaxyu S3 evo veliki problemi. Prvo nekad mu treba par sekundi nakon pritiska na tipku otkljucavanja da se prikaze zaslon zakljucavanja, nekad nece nikako pa moram bateriju vaditi. Evo nakon druge noci skontam da je android bateriju pojeo preko noci...
Stvarno nisam citao jel jos neko ima problema s novim androidom, al evo ako moze neko nek pomaga sta da se cini..:![]()
![]()
Moj savjet ti je da se vratis na 4.1.2 ili 4.2.1 tj zadnji koji to je OK radio.
Ubuduce sacekaj 15 dana nakon zvanicnog pustanja nadogradnje sta drugi pisu.
Nije ovo prvi put da korisnicni sluze kao pokusni kunici.
Pusti se nadogradnja pa oni koji prvi polete da skinu nadogradnju da budu u fazonu u raji znaju od normalnog telefona napraviti krs iako su ocekivali nesto bolje da ce biti nakon prihvatanja nadogradnje.
Obicno cim se neki bug ustanovi svi veci portali o tome pisu.
http://www.ibtimes.co.in/articles/52220 ... lybean.htm
Evo vidis o cemu je prica oko tvog update.
Last edited by Burkoff on 15/11/2013 10:59, edited 1 time in total.
- No_Ke
#10456 Re: Android OS
Ma sacekacu oficijelni update, neda mi se peglati oko vracanja...Nisam ja nigdje poletio. Oficijelno izadje vijest da je izasao update za tvoj telefon, uradis ocekivajuci bolje performanse...i naletis na probleme...
Do sada nije bilo kao sto ti kazes, da samsung izbaci update pa povuce, bar ne za zadnjim oficijelnim apdejtom..
Do sada nije bilo kao sto ti kazes, da samsung izbaci update pa povuce, bar ne za zadnjim oficijelnim apdejtom..
-
Djubre_
#10457 Re: Android OS
O najbolji grijese..
to je tako opcenito u zivotu.. sve sto se proizvede i plasira na trziste, ne mora znaciti da je 100% ispravno.. a i ne mora biti.. ne treba nikakvu buku dizati oko toga..
Custom romovi svaki dan izlaze.. narod ih skida i testira.. i ako su tek objavljeni i uradjeni 3/20 bla bla.. raja ih fura.. tek kad odmakne 15-30 dana od objave nekog roma da li stock ili custom bio, onda treba razmisljati o fleshanju..
Ali mi smo kao i svi drugi koji to prate.. cim nesto izadje, daj da probam..
Dok neki imaju tel tek onako koje ne intetesuje koji sistem posjeduju u telefonu.. da li ios, android itd..
Probao skinuo sta.. neka si.. uvijek se mozes vratiti na stable rom koji je provjeren i dotjeran da perfektno radi..
A ako nisi neki znalac oko romova, skini samsung kies na racunar, ucitat ce tvoj tel.. check firmware, spoji tel i skidaj 4.1.1, 4.1.2, 4.2.1.. 4.3 je nesto novo kao i 4.4..
Citam u avazu sinoc, volkswagen povlaci 2.6 miliona auta sa trzista, najvise iz japana.. nekih 8 modela a tiguana koji je jos od 2009 godine na trzistu, povlace1.6 miliona.. jer navodno imaju neku gresku sa farovima i uljem nekim.. zamisli tu katastrofu i posao koji ih ceka.. a ovi ce to sve preko racunara dotjerati i plasirati na net
Custom romovi svaki dan izlaze.. narod ih skida i testira.. i ako su tek objavljeni i uradjeni 3/20 bla bla.. raja ih fura.. tek kad odmakne 15-30 dana od objave nekog roma da li stock ili custom bio, onda treba razmisljati o fleshanju..
Dok neki imaju tel tek onako koje ne intetesuje koji sistem posjeduju u telefonu.. da li ios, android itd..
Probao skinuo sta.. neka si.. uvijek se mozes vratiti na stable rom koji je provjeren i dotjeran da perfektno radi..
A ako nisi neki znalac oko romova, skini samsung kies na racunar, ucitat ce tvoj tel.. check firmware, spoji tel i skidaj 4.1.1, 4.1.2, 4.2.1.. 4.3 je nesto novo kao i 4.4..
Citam u avazu sinoc, volkswagen povlaci 2.6 miliona auta sa trzista, najvise iz japana.. nekih 8 modela a tiguana koji je jos od 2009 godine na trzistu, povlace1.6 miliona.. jer navodno imaju neku gresku sa farovima i uljem nekim.. zamisli tu katastrofu i posao koji ih ceka.. a ovi ce to sve preko racunara dotjerati i plasirati na net
- plagijator1975
#10458 Re: Odg: Android OS
Evo stavih 4.4 stock 
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Djubre_
#10459 Re: Android OS
Za lag uradite jos i ovo na samsung telefonima. To sam radio nekad na s plus i ima dobrog utjecaja..
U S Voice ugasite ovu opciju..
Watch "Lag Fix On The Samsung Galaxy s4/Galaxy S3/ S3 Mini and note/note 2 (no root)" on YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=fz4oCzv ... ata_player
U S Voice ugasite ovu opciju..
Watch "Lag Fix On The Samsung Galaxy s4/Galaxy S3/ S3 Mini and note/note 2 (no root)" on YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=fz4oCzv ... ata_player
-
quarterback
#10460 Re: Android OS
hvala bad boy i burkoff, godinama sa androidom, a sa ovim se nikada nisam sreo

- No_Ke
#10461 Re: Android OS
Nadati se da ce u skorije vrijeme izbaciti oficijelni. Imajuci u vidu da je milione ljudi koji su prosli kao ja morace pozuriti s tim ako ne zele srozati ugled skroz.Djubre_ wrote:O najbolji grijese..to je tako opcenito u zivotu.. sve sto se proizvede i plasira na trziste, ne mora znaciti da je 100% ispravno.. a i ne mora biti.. ne treba nikakvu buku dizati oko toga..
Citam po forumima ljudi imaju problema s wifi, laganjem, ovim onim...ja fakat jedino ovo s baterijom, lag na zaslonu zakljucavanja sam rijesio..Tako da mi nije veliki problem cekati taj oficijelni..
Hvala na savjetima
-
BadBoy
#10462 Re: Android OS
Jest promjena, ali meni se sviđa nekako. Skini i Nova Launcher beta ako nisi ili GEL sa AndroidPolice da imaš prozirni statusbar i one tipke na dnu.jahh wrote:Jesam odmah, ali nisam pretjerano zadovoljan, bar UI-em.BadBoy wrote:Upravo se skida! Jesi flashovao već?jahh wrote:Wohooo, evo ga Factory image za Nexus 4 kitkat izasao.
A inače za sve ostale, prilikom dijagnosticiranja problema sa baterijom, ne može se ništa reći bez ili BetterBatteryStats ili WakeLock Detector aplikacija. Tek tada možemo detaljnije precizirati o čemu se radi, koji wakelock drži telefon budnim.
- No_Ke
#10463 Re: Android OS
Jesam odmah, ali nisam pretjerano zadovoljan, bar UI-em.[/quote]
Jest promjena, ali meni se sviđa nekako. Skini i Nova Launcher beta ako nisi ili GEL sa AndroidPolice da imaš prozirni statusbar i one tipke na dnu.
A inače za sve ostale, prilikom dijagnosticiranja problema sa baterijom, ne može se ništa reći bez ili BetterBatteryStats ili WakeLock Detector aplikacija. Tek tada možemo detaljnije precizirati o čemu se radi, koji wakelock drži telefon budnim.[/quote]
Evo baterije kod mene :

Jest promjena, ali meni se sviđa nekako. Skini i Nova Launcher beta ako nisi ili GEL sa AndroidPolice da imaš prozirni statusbar i one tipke na dnu.
A inače za sve ostale, prilikom dijagnosticiranja problema sa baterijom, ne može se ništa reći bez ili BetterBatteryStats ili WakeLock Detector aplikacija. Tek tada možemo detaljnije precizirati o čemu se radi, koji wakelock drži telefon budnim.[/quote]
Evo baterije kod mene :

-
BadBoy
#10464 Re: Android OS
Eto odmah vidiš da ti Kies Air aplikacija drži telefon budnim 10 minuta. Izbriši je ili je disable u opcijama. Imaš tamo onda i kernel wakelocks i ostale opcije pa pogledaj.
- No_Ke
#10465 Re: Android OS
Jest al ona je instalirana prije sat vremena. Sinoc baterija na 90 % jutros na 50%...moracu veceras provjeriti kako ce biti..BadBoy wrote:Eto odmah vidiš da ti Kies Air aplikacija drži telefon budnim 10 minuta. Izbriši je ili je disable u opcijama. Imaš tamo onda i kernel wakelocks i ostale opcije pa pogledaj.
- TheWatcher
#10466 Re: Android OS
taj kies air je najobicnije sranje 
-
BadBoy
#10467 Re: Android OS
Naravno, tek si instalirao Wakelock detector treba i tu vremena da fino pokupi statistiku šta ne valja. Nadam se da ćeš iskorijeniti problemeNo_Ke wrote:Jest al ona je instalirana prije sat vremena. Sinoc baterija na 90 % jutros na 50%...moracu veceras provjeriti kako ce biti..BadBoy wrote:Eto odmah vidiš da ti Kies Air aplikacija drži telefon budnim 10 minuta. Izbriši je ili je disable u opcijama. Imaš tamo onda i kernel wakelocks i ostale opcije pa pogledaj.
-
Djubre_
#10468 Re: Android OS
Facebook ti trosi.. kies.. suggest ugasi sta ce ti to.. widgetse te nepotrebne.. clickove neke..
Smanji svjetlost displaya ispod pola.. ugasi vibru i tonove na dodir..
Mozda si bateriju sjebo.. puno ti u crveno isla pa oslabila.. moras te baterije cesto dopunjavati..
Mozda si bateriju sjebo.. puno ti u crveno isla pa oslabila.. moras te baterije cesto dopunjavati..
-
BadBoy
#10469 Re: Android OS
Ma ništa tako strašno, dobra je baterijaDjubre_ wrote:Facebook ti trosi.. kies.. suggest ugasi sta ce ti to.. widgetse te nepotrebne.. clickove neke..
Vidi se na onoj prvoj slici da su Android OS i Google Usluge na vrhu. Android OS je malo teže uganjati šta tačno troši (ako je na 3g-u onda će ova stavka biti veća, a može biti i neki kernel wakelock), a Google usluge mislim da su povezane sa Lokacijom tako da treba isključiti samo lokacijske usluge.
-
Djubre_
#10470 Re: Android OS
Ja ne znam cemu diskusije o baterijama na android telefonima.. narocito ovim malo vecim s2, s3, s4, lg, htc, nexus...
To je takva stvar da je moras "svaki dan" puniti.
Prije su baterije na tel trajale po 2-7 dana. Zasto? Zato sto ti telefoni nisu nista imali osim poziva, imenika, smsa, sata, digitrona i zmije.
Sta danas imas na telefonu? Veci display u boji, jace svjetlo, kameru, blic, player, radio, internet, youtube, facebook, skype, viber, vrijeme, google, gmail, navigaciju, mapu, avaz, klix, forum, market, s voice, itd itd itd.. normalno je da ce xxx tih stvari trositi bateriju..
Ja imam 46 aplikacija na tel koje sam sad izbrojao. Dvije stranice po 20 i na trecoj 6. Znaci nemam skoro nista.
I opet trosi normalno bat.
Jutros u 10h kada sam ustao, imao sam 100%. Sad u 13:52 imam 54%. Jer sam od jutros konstantno ovdje, tj. Wireless je upaljen 16h, onih 8 sam ma poslu. Surfanje, viber, par sms, 3 poziva.. ebes mu vraga.. ovo ostalo 50% moze biti do veceras.. ustekaj i neka ga
Prije su baterije na tel trajale po 2-7 dana. Zasto? Zato sto ti telefoni nisu nista imali osim poziva, imenika, smsa, sata, digitrona i zmije.
Sta danas imas na telefonu? Veci display u boji, jace svjetlo, kameru, blic, player, radio, internet, youtube, facebook, skype, viber, vrijeme, google, gmail, navigaciju, mapu, avaz, klix, forum, market, s voice, itd itd itd.. normalno je da ce xxx tih stvari trositi bateriju..
Ja imam 46 aplikacija na tel koje sam sad izbrojao. Dvije stranice po 20 i na trecoj 6. Znaci nemam skoro nista.
I opet trosi normalno bat.
Jutros u 10h kada sam ustao, imao sam 100%. Sad u 13:52 imam 54%. Jer sam od jutros konstantno ovdje, tj. Wireless je upaljen 16h, onih 8 sam ma poslu. Surfanje, viber, par sms, 3 poziva.. ebes mu vraga.. ovo ostalo 50% moze biti do veceras.. ustekaj i neka ga
-
Djubre_
#10471 Re: Android OS
*#0228# Battery status (ADC, RSSI reading)
Ukucaj taj code, klikni quick start i vidi kakva ti je baterija.
Ukucaj taj code, klikni quick start i vidi kakva ti je baterija.
-
quarterback
#10472 Re: Android OS
note 1, stock 4.1.2., traje 2/3 dana, zavisno od upotrebeDjubre_ wrote:Ja ne znam cemu diskusije o baterijama na android telefonima.. narocito ovim malo vecim s2, s3, s4, lg, htc, nexus...
s2 sa cm10, 2 dana
-
Djubre_
#10473 Re: Android OS
Ma dobro ja sam pisao o koristenju nekog maximuma.. a bez wirelessa moze 2-3 dana.. nekad znam za cijeli dan 20% potrositi.. do drugog dana mi ostane 70%.. ali vecinom ja to od jutra do mraka sjebem 50% i punim do 100%.. a evo danas za 4 sata sam sjebao 50%.. takvi su telefoni da moras trositi.. ja sam se rijesio racunara davno. I sve radim sa tel. Prezadovoljan baterijom i navikao, cim u krevet, ustekaj. Iz kreveta, istekaj..
-
quarterback
#10474 Re: Android OS
i meni je prije krace trajalo ali nakon factory reseta pazim sta instaliram i ne dodajem widgete i ostale eye candyje redom, sada je situacija puno bolja
-
febo_acm
#10475 Re: Android OS
Novi član naše porodice