Amazon Kindle

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
someone_

#276 Re: Amazon Kindle

Post by someone_ »

6.april wrote:
someone_ wrote:Ne znam smiju li se na foumu vako stvari reklamirat, ali ako ko hoce Kindle za 220KM nek javi na pm.
Koji, kakav?
Evo slika. To je ovaj model:

http://www.amazon.com/Kindle-Wireless-R ... 002Y27P3M/

Uzeo sam ga prije pola godine u Engleskoj i koristio 2 mjeseca.

Image
Image
Image
Image
Image
madnessa

#277 Re: Amazon Kindle

Post by madnessa »

Lud i ponosan wrote:Ja sam narucio prije par dana kindle 6'' (osnovni model), cijena za BiH je 109$+20$ shippinga... Dolazi UPS-om i evo danas je paket stigao u Sarajevo. Ocekujem sad poziv i detalje oko carine i pdv-a, tj. koliko ce mi uzeti para.

Tako da ova ponuda od 79 dolara i free shipping na nas se ne odnosi, naravno :D

Sto se tice ekrana u boji, mislim da to nije dobra kupovina i da se u tom slucaju vise isplati uzeti neki tablet uredjaj.
Meni je došlo 91.40KM kako sam već pisala. :x
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#278 Re: Amazon Kindle

Post by Entropio »

Lud i ponosan wrote:Uredjaj je stigao danas, kada sam se vratio kuci iznenadjenje je bilo na stolu. Dosta brzo i efikasano :D

Kompletni troskovi kod nas su izasli 68 km. Osnovica je bila 130 dolara (uredjaj + shipping).
Dakle, oko 250KM... Fino, fino.
beco

#279 Re: Amazon Kindle

Post by beco »

Ja imam Kindl 3 wifi vec 2 godine ako ima toliko, cim je izasao narucio sam ga. Kad sam ga ja narucivao bio mi je 139$+20 air mail+74 KM UPS. Radi perfektno jos je ispado po betonu, od toga je malo plastika na uglovima ekrana pukla ne znaci sam ekran nego plastika oko. Ja pojavio mi se prije 3 mjeseca kao nesto slicno mrtvom pikeselu, samo crna tacka koja neda da se izbrise. :D Sretno svima koji naruce novu genaraciju. Mene zanima ponasanje touch Kindla i Fira, volio bih probati, tako prenesite utiske, ali nisu me toliko zaintegrirali da zamjenim svoj Kindl. Mada Fire za one pare je pravo dobar tablet.
febo_acm

#280 Re: Amazon Kindle

Post by febo_acm »

Samo što Fire za sada ne može u BIH :x :x
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#281 Re: Amazon Kindle

Post by corolla02 »

6.april wrote:Ne mogu naći..da li Amazon prima pay pal uplate?
not really :-D

to su dva suprotna tabora sa mnogo razlicitosti i antagonizma :mrgreen: nesto kao coke vs pepsi, republikanci vs demokrate, gm vs ford i sl. :mrgreen:

inace, danas otiso moj stari kindle (bijeli) sa tastaturom i g3 za $100 a cekam na Kindle Touch wifi only za $99 plus jos nekih dodatake sve skupa $150
xamp

#282 Re: Amazon Kindle

Post by xamp »

Sto se tice paypala, mislim da moze da se plati PayPalom ali Amazon ima svakako razradjen svoj sistem kupovine koji je siguran, tako da je skroz sigurno kupovati direktno preko Amazona i nema pizdarija da ne dolaze neke stvari.

Sto se tice Kindle Fire, ne moze se naruciti u Evropu uopste, i ja cekam da mi neko od poznatih dodje iz US pa da narucim sebi :)

EDIT: Ne moze PayPalom da se placa def :)
nino90

#283 Re: Amazon Kindle

Post by nino90 »

Lud i ponosan wrote:Kakvi ste sa literaturom u mobi-azw formatu? Prikupljam konvertovana i lijepo uredjena izdanja svih zanrova, narocito klasike, ako imate kakve linkove (osim baneprevoz foruma) molim vas da mi na pp posaljete. :)

Hvala!
Obicno konvertujem svoje pfgknjige sa calibre, ne uredjujem ih nista posebno, mrsko mi XD
leo_

#284 Re: Amazon Kindle

Post by leo_ »

Posto ne znam kakav je kurs dollara bio u januVaru, moze li mi neko sad reci koliko bi me izaslo ukupno, sa svim troskovima, da narucim Kindle touch sa Amazona i jel' uopste moze doci on u BiH? Ako ne moze, onda koliko za onaj osnovni model? I jos jedno pitanje, jel' premalo 6" ? (bez balkanskih sala molim! :D)
leo_

#285 Re: Amazon Kindle

Post by leo_ »

Lud i ponosan wrote:
leo_ wrote:Posto ne znam kakav je kurs dollara bio u januVaru, moze li mi neko sad reci koliko bi me izaslo ukupno, sa svim troskovima, da narucim Kindle touch sa Amazona i jel' uopste moze doci on u BiH? Ako ne moze, onda koliko za onaj osnovni model? I jos jedno pitanje, jel' premalo 6" ? (bez balkanskih sala molim! :D)
Napisao sam ti gore koliko je mene doslo. Tako da nije tesko da skontas koliko ce i tebe kostati... :D
Dostavljaju taj model, cini mi se samo Fire nije dostupan.
Nije premalo, rekao bih taman. Ne bih nikad uzimao nista vece. Naravno, to se odnosi na mobi-azw formate knjiga, pdf vec nije citljiv. Ali, taj isti pdf vrlo jednostavno konvertujes u ove pomenute formate i uzivas u citanju.
Aha, znaci oko 70KM uzimaju dodatnih troskova i $20 shipment iz USA? Kako onda neko napisa da ga je model izasao 160KM ? :S
leo_

#286 Re: Amazon Kindle

Post by leo_ »

Ma imam nekog u SAD-u, moze me izaci 79$, ali ne znam koliko ce mi onda ovi levati jamiti carine i pdv-a. Ne moze ga bas donijeti ovamo, jedino paketic kakav da posalje. Opet ne znam ni koliko je to sigurno preko nase poste slati, ako nestane paket, da li ga mogu upratiti u Bosni, tj. kakav je ugovor Bosne i Amerike. Ma nista izgleda od ovog ipak.
nino90

#287 Re: Amazon Kindle

Post by nino90 »

leo_ wrote:Ma imam nekog u SAD-u, moze me izaci 79$, ali ne znam koliko ce mi onda ovi levati jamiti carine i pdv-a. Ne moze ga bas donijeti ovamo, jedino paketic kakav da posalje. Opet ne znam ni koliko je to sigurno preko nase poste slati, ako nestane paket, da li ga mogu upratiti u Bosni, tj. kakav je ugovor Bosne i Amerike. Ma nista izgleda od ovog ipak.
nek ti posalje fedexom
a pdv i carinu n e mozes nikako izbjeci
osim ako ti neko donese pa preko granice ne prijavi
leo_

#288 Re: Amazon Kindle

Post by leo_ »

reni-90 wrote:
leo_ wrote:Ma imam nekog u SAD-u, moze me izaci 79$, ali ne znam koliko ce mi onda ovi levati jamiti carine i pdv-a. Ne moze ga bas donijeti ovamo, jedino paketic kakav da posalje. Opet ne znam ni koliko je to sigurno preko nase poste slati, ako nestane paket, da li ga mogu upratiti u Bosni, tj. kakav je ugovor Bosne i Amerike. Ma nista izgleda od ovog ipak.
nek ti posalje fedexom
a pdv i carinu n e mozes nikako izbjeci
osim ako ti neko donese pa preko granice ne prijavi
Ma koliko bi to kostalo Fedexom prijatelju?! :D Skuplja pita nego teVsija.

(ili prijateljice, reni :D )
nino90

#289 Re: Amazon Kindle

Post by nino90 »

pa eto, onda u svakom slucaju ako nemas nekoga da ti donese
najbolje sa amazon stranice naruciti i to je to
armin225

#290 Re: Amazon Kindle

Post by armin225 »

Pozdrav, ima li tko kindle da prodaje? Prostor Sarajevo
Latinka

#291 Re: Amazon Kindle

Post by Latinka »

Je li neko nedavno kupio Kindle preko Amazona? Koliko vas je izašao sa ovim našim dažbinama?
Gledam ove na PIKu pa mislim kupiti taj ili naručiti
PeppermintSA

#292 Re: Amazon Kindle

Post by PeppermintSA »

Dobio sam danas Kindle Fire HD 8,9inchi + 12 mjeseci pretplate na sve moguće Amazonove usluge. Nisam neki poznavalac ovih tableta ali djeluje kao jako zanimljiva zajebancija 8-)
notabene

#293 Re: Amazon Kindle

Post by notabene »

Da li u Sarajevu ima u prodavnicama kompijuterske opreme i sl kupiti Kindle?? Da ne navodim imtec i ostale firme.. Kolko vidim, ko god ima Kindle narucio ga je preko amazona ili kupio vani. Nije mi jasno zašto ne mou otici u prodavnicu i uzeti kindle...
notabene

#294 Re: Amazon Kindle

Post by notabene »

Niko ništa... e moj Kindle, izgleda da u sarajevu ima sve kupiti osim tebe samog..
cpu_fan

#295 Re: Amazon Kindle

Post by cpu_fan »

Pa Kindle možeš kupiti samo preko Amazona, mislim prva ruka, il' polovnog sa PIK-a il' sl. .
xamp

#296 Re: Amazon Kindle

Post by xamp »

cpu_fan wrote:Pa Kindle možeš kupiti samo preko Amazona, mislim prva ruka, il' polovnog sa PIK-a il' sl. .
Ne mzoes preko Amazona u Bosnu narucit.
AdrianMole

#297 Re: Amazon Kindle

Post by AdrianMole »

xamp wrote:
cpu_fan wrote:Pa Kindle možeš kupiti samo preko Amazona, mislim prva ruka, il' polovnog sa PIK-a il' sl. .
To jednostavno nije tačno.Uredno naručen Kindle preko Amazona iz Amerike,plaćen i isporučen uzpomoć DHL.I tako tri puta(tri naručena Kindla).
cpu_fan

#298 Re: Amazon Kindle

Post by cpu_fan »

AdrianMole wrote:
xamp wrote:
To jednostavno nije tačno.Uredno naručen Kindle preko Amazona iz Amerike,plaćen i isporučen uzpomoć DHL.I tako tri puta(tri naručena Kindla).
Da i ja repliciram. Naravno da se može naručiti. Naručio i i bio sam ne malo iznenađen kad je stigo na vrata za tri dana.
xamp

#299 Re: Amazon Kindle

Post by xamp »

Evo ja pokusavam upravo...
http://postimg.org/image/bh8n35z9z/
xamp

#300 Re: Amazon Kindle

Post by xamp »

Kul. Carina, porez, shipping? Koliko je sta para?
Post Reply