ADSL i problem sa telefonom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Danko_Bananko

#1 ADSL i problem sa telefonom

Post by Danko_Bananko »

E sad, kako da pocnem

"dobacio" ja nekad davno ADSL u stan. Instalirale pashe to meni sve, radi ko sat. Imaju dva ona neka modema ( splittera ), jedan crni Siemensov, i jedan bijeli ( mrsko mi se dizat, ne znam ciji :D ).

Telefon je bio brikljucen preko ovog bijelog hepeka, i radio sasvim normalno i kad sam online, sto je normalno kad je rijec o ADSL-u

Al onda problem, odjednom ne mogu telefonirati ako je telefon priljucen na taj bijeli hepek

Jedina caka, je direktno ukljucivanje telefona u zid, ali tad se ne mogu konektovati na net, ako telefon nije prikljucen u bijeli hepek

Sta je ba ovdje zapelo :D
Karabaja

Post by Karabaja »

može se splitter i pokvariti
prleitihi

Post by prleitihi »

joj kako bi ti ovo zlaja za sekundu sredio.. :D:D ..a hare bi mog'o samo stajati pored i učiti bismilu.. :D:D

kol'ko ja znam..a ne znam više no što šiljak zna.. :D ..jedno je modem a drugo spliter..imaš posebnu rupu za telefon a posebno za adsl..a za gornje strane imaš samo jednu rupu..e u nju utakneš glavni kabl za telefon..kontaš?..ako ne kontaš..nek' ti šiljak objasni.. :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

prleitihi wrote:joj kako bi ti ovo zlaja za sekundu sredio.. :D:D ..a hare bi mog'o samo stajati pored i učiti bismilu.. :D:D

kol'ko ja znam..a ne znam više no što šiljak zna.. :D ..jedno je modem a drugo spliter..imaš posebnu rupu za telefon a posebno za adsl..a za gornje strane imaš samo jednu rupu..e u nju utakneš glavni kabl za telefon..kontaš?..ako ne kontaš..nek' ti šiljak objasni.. :D
Ama caka je u tome sto je sve to radilo ( sve u svojim rupama :D ) i onda odjednom STOP.

E jedino da mu rukju proucim, dobro si me podsjetio
Borej

Post by Borej »

prouci nesto i zlaji....mozda ga konacno krene..... :D :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Borej wrote:prouci nesto i zlaji....mozda ga konacno krene..... :D :D
njemu sihir jedino , gluho bilo :-)
Borej

Post by Borej »

Danko_Bananko wrote:
ma to mu i ne treba... :D ne ide mu politika, kao da je vec negdje nagazio... :D :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Borej wrote:
Danko_Bananko wrote:
ma to mu i ne treba... :D ne ide mu politika, kao da je vec negdje nagazio... :D :D
More bit, ma nek ga onda...jest da je sevap rukju co'eku proucit, al nek ga loma, bolje mu je nego onima sto ih je u Guantanamo posl'o
Post Reply