Adobe premier elements
Moderator: Benq
-
benix
#1 Adobe premier elements
Pozz svima ,neznam jesam li na pravom mjestu da pitam nesto.imam problem sa adobe premier elements 11 ,kad ubacim dva video klipa i izmedju njih tranziciju, onda mi na jednom sliku bude zaledjen video na sekund i onda krene ' nikako ono normalno kad se stavi tranzicija da ide samo kao prelaz.PA dali neko zna sta bi moglo da bude.
-
montypython2000
#2 Re: Adobe premier elements
Čitao sam nedavno nešto o tome, mislim da je bilo upravo to o čemu govoriš ali sam zaboravio šta je uzrok. Ako nađem (mislim da je u jednoj knjizi o Premier elementsima) šta je, napisaću ovdje. Za početak provjeri imaju li klipovi dovoljno dužine za tranziciju. Tranzicija uzima nešto materijala od klipova od kraja prvog i početka drugog (mislim da oni to zovu tail and head) i ako su klipovi prekratki u odnosu na dužinu tranzicije možda to može uzrokovati probleme. Pretpostavljam da to već znaš jer si program koristio i prije. Ja ovo čisto teoretski, jer još i nemam/nisam koristio program tek namjeravam da ga nabavim pa u međuvremenu malo čitam. pozz
-
benix
#3 Re: Adobe premier elements
Hvala na odgovoru, i pomoci,stav je u tome sto nema veze koliko je velik klip , jer sami izmedju tih klipova zaledi jedan klip na prijelazu drugog.Mislim ima nacin rucno mora se svaki klip malo povuci u nazad al ,brate stavim dva sata klipova iz komada pa onda bih morao svaki tako rucno,pa sam zato i pitao imali kakvo rijesenje.