Adfoc.us reklame - problem
Moderator: Benq
- Urbana
#26 Re: Adfoc.us reklame - problem
Larva nakon resetovanja modema password je bio onaj vr10vr10tajn1pa55.
Posto mi se desavalo da nakon telekomovih updejta ne mogu uci u modem i podesavati wi-fi resetovala sam ga, napatila se sa ponovnim postavkama i promijenila sifu i iskljucila opciju za remote upravljanje. I sada se desi ovo.
Za ove dns brojeve preporucila bih da pogledate u uputstvima telekoma za vas modem.
Ja sam chrome na tabletu, mobitelu i racunaru pocistila i vise nemam problema.
Posto mi se desavalo da nakon telekomovih updejta ne mogu uci u modem i podesavati wi-fi resetovala sam ga, napatila se sa ponovnim postavkama i promijenila sifu i iskljucila opciju za remote upravljanje. I sada se desi ovo.
Za ove dns brojeve preporucila bih da pogledate u uputstvima telekoma za vas modem.
Ja sam chrome na tabletu, mobitelu i racunaru pocistila i vise nemam problema.
- skafiskafsnjak
#27 Re: Adfoc.us reklame - problem
Sta ako ne mogu uci u modem....
-
choc
#28 Re: Adfoc.us reklame - problem
Usao sam u modem, ali neće da mi snimi promjene, samo se vrati na 94.249.192.82
-
Phobius
#29 Re: Adfoc.us reklame - problem
Oni koji i dalje imaju redirekciju na taj idiotski spam sajt nakon promjene na regularni DNS, neka obavezno očiste sistemske i browser temp fajlove sa CCcleanerom, poprave sa istim softverom registry ključeve, a na Android uređajima, koji su se sinhrinizovali, potrebno je očistiti cache aplikacija kao što su Chrome i Facebook (zbog ovog novog ugrađenog browser za interno otvaranje linkova).
Ovo je sramota za jedan nacionalni provajder i ovim su definitivno potvrdili jedan veliki stepen amaterizma.
Ovo je sramota za jedan nacionalni provajder i ovim su definitivno potvrdili jedan veliki stepen amaterizma.
- skafiskafsnjak
#30 Re: Adfoc.us reklame - problem
Svakako picim brzo na telemach 
- Koshpa
#31 Re: Adfoc.us reklame - problem
Imam isti problem
S tim da mi se ovo desava i na svim mobitelima u kuci
Da li ce obaranje sistema pomoci ?
Da li ce obaranje sistema pomoci ?
-
Gray
#32 Re: Adfoc.us reklame - problem
Phobius wrote:Oni koji i dalje imaju redirekciju na taj idiotski spam sajt nakon promjene na regularni DNS, neka obavezno očiste sistemske i browser temp fajlove sa CCcleanerom, poprave sa istim softverom registry ključeve, a na Android uređajima, koji su se sinhrinizovali, potrebno je očistiti cache aplikacija kao što su Chrome i Facebook (zbog ovog novog ugrađenog browser za interno otvaranje linkova).
Hvala na savjetu, ovo mi je riješilo problem (nakon promjene DNS-a), koliko sam vidio vše mi se ne javlja adfoc.us
-
iTo
#33 Re: Adfoc.us reklame - problem
Instaliraj DRAGON browser i kod sinatlacije izabrei da koristih njihovre DNS servere
oni su intivirusna kompanija...
https://www.comodo.com/home/browsers-to ... rowser.php
oni su intivirusna kompanija...
https://www.comodo.com/home/browsers-to ... rowser.php
- ovajonaj
#34 Re: Adfoc.us reklame - problem
vecina ovih bihnetovih modema sad ima zakljucan admin pristup. ali user user je otkljucan.
tu promijenite dns postavke. ali najvaznije je da promijenite defaultni user password nakon toga, inace ce vam se opet to desiti...
tu promijenite dns postavke. ali najvaznije je da promijenite defaultni user password nakon toga, inace ce vam se opet to desiti...
-
Maybach
#35 Re: Adfoc.us reklame - problem
Ja sam pisala o ovome na temi iphone ali se niko nije javio.imam isti problem.ustvari ima ga moja stara.na istom smo wifi trenutno i kod nje se od adfoc.us apsolutno nista ne moze otvoriti.moj tlf je jos ok kao i kompjuter.kada promijeni wifi mrezu ili predje na 3g sve je ok.znaci ovo je do rutera?naravno bh telecom je.sta da radim,ja to ne znam podesavat,je li neko zvao podrsku?
-
LARVA
#36 Re: Adfoc.us reklame - problem
.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 03:59, edited 1 time in total.
-
Wheatly
#37 Re: Adfoc.us reklame - problem
A ne za ZTE, čije rutere su u stanju hakeri flešati rutere na daljinu zbog niskog nivoa sigurnosti? 99% ljudi kojima adfoc stvara probleme imaju ZTE-ove rutere, koji su već u prošlosti bili dokazani kao slabi protiv napada, ali je problem što su prisutni svugdje.Phobius wrote: Ovo je sramota za jedan nacionalni provajder i ovim su definitivno potvrdili jedan veliki stepen amaterizma.
- Janjicar
#38 Re: Adfoc.us reklame - problem
I kod mene isti problem samo sto ne mogu uci na router nikako
ni preko admin
ni preko user-a...
Kako objasnit "telećoj glavi" u BHTelecomu sta je problem ?
ni preko admin
ni preko user-a...
Kako objasnit "telećoj glavi" u BHTelecomu sta je problem ?
- gnjev
#39 Re: Adfoc.us reklame - problem
A telekom ih dobavljaWheatly wrote:A ne za ZTE, čije rutere su u stanju hakeri flešati rutere na daljinu zbog niskog nivoa sigurnosti? 99% ljudi kojima adfoc stvara probleme imaju ZTE-ove rutere, koji su već u prošlosti bili dokazani kao slabi protiv napada, ali je problem što su prisutni svugdje.Phobius wrote: Ovo je sramota za jedan nacionalni provajder i ovim su definitivno potvrdili jedan veliki stepen amaterizma.
-
Oslobodjenje
#40 Re: Adfoc.us reklame - problem
Isti problem i kod mene. Ali u ruter nikako ne mogu ući, a ponovo, ne znam koliko mi je to i pametno. Zadnji put kad sam "čačkala" oko rutera, zeznula sam parametre za MojuTV. U svakom slučaju, zvala sam bhtelecom, nek' mi oni riješe problem, ionako je do njih
Baš me zanima šta će mi reći...
-
paparazzi
#41 Re: Adfoc.us reklame - problem
Imam isti problem...a kako se ulazi u modem?
de neki step by step za levate
de neki step by step za levate
-
Oslobodjenje
#42 Re: Adfoc.us reklame - problem
Zvali me iz BHTelecoma, k'o sredit će oni problem..Na kraju ostadoh i bez TV i Internet konekcije..A ide vikend...Dođe mi da ruterom po glavi sve iz njihove tehničke službe...Oslobodjenje wrote:Isti problem i kod mene. Ali u ruter nikako ne mogu ući, a ponovo, ne znam koliko mi je to i pametno. Zadnji put kad sam "čačkala" oko rutera, zeznula sam parametre za MojuTV. U svakom slučaju, zvala sam bhtelecom, nek' mi oni riješe problem, ionako je do njih![]()
Ne znam fkt šta sad...Protestno pismo im napisati
- madtv
#43 Re: Adfoc.us reklame - problem
da li je neko probao bez ulaska u modem da postavi DNS servere (8.8.8.8 i 8.8.4.4 od google)?
na Windows 7 ide ovako:
Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings
nakon ovoga desni klik na Wireless Network Connection -> Properties (ko ne koristi wireless ide na Local Area Connection),
selektovati Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Properties,
odabrati" Use the following DNS server addresses" i ukucati iznad navedene adrese DNS-ova
nakon unosa potvrditi sa OK
na Windows 7 ide ovako:
Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings
nakon ovoga desni klik na Wireless Network Connection -> Properties (ko ne koristi wireless ide na Local Area Connection),
selektovati Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Properties,
odabrati" Use the following DNS server addresses" i ukucati iznad navedene adrese DNS-ova
nakon unosa potvrditi sa OK
-
zrakomlat
#44 Re: Adfoc.us reklame - problem
Meni se ovo pojavljuje nekoliko dana već ali samo kad otvaram linkove preko mobitela, preko računara nema problema. Ne koristim mobilni internet, dakle, za "surfanje" koristim isključivo wifi. Android je u pitanju, ako išta znači ta informacija. Zna li neko kako da ukinem to.
PS čini mi se da se ne pojavljuje kad ulazim preko kućne wifi konekcije, nego kad sam negdje vani pa se "zakačim" na neku.
PS čini mi se da se ne pojavljuje kad ulazim preko kućne wifi konekcije, nego kad sam negdje vani pa se "zakačim" na neku.
-
paparazzi
#45 Re: Adfoc.us reklame - problem
Meni je na kraju pomoglo kucanje DNS-a od Urbane (defaultni Telecoma) i CC cleaner...Za sad ne izbacuje više, a došlo je do faze kad otvaranje bilo koje stranice odmah izbacuje adfocus.us...ni na mobitelu nemam vise problema, a imao sam...
- BlueBlood
#46 Re: Adfoc.us reklame - problem
zvao 1444 i oni mi rijesili problem
-
mumimumic
#47 Re: Adfoc.us reklame - problem
paparazzi wrote:Meni je na kraju pomoglo kucanje DNS-a od Urbane (defaultni Telecoma) i CC cleaner...Za sad ne izbacuje više, a došlo je do faze kad otvaranje bilo koje stranice odmah izbacuje adfocus.us...ni na mobitelu nemam vise problema, a imao sam...
Isti slučaj i kod mene. Ukucao DNS i ccleaner i sada je OK.
- skafiskafsnjak
#48 Re: Adfoc.us reklame - problem
Ipak i dalje imam problem...bem ti usrane reklame !!!!
- Curve
#49 Re: Adfoc.us reklame - problem
kod mene je TP-LINK pa isto govno se javlja..Wheatly wrote:A ne za ZTE, čije rutere su u stanju hakeri flešati rutere na daljinu zbog niskog nivoa sigurnosti? 99% ljudi kojima adfoc stvara probleme imaju ZTE-ove rutere, koji su već u prošlosti bili dokazani kao slabi protiv napada, ali je problem što su prisutni svugdje.Phobius wrote: Ovo je sramota za jedan nacionalni provajder i ovim su definitivno potvrdili jedan veliki stepen amaterizma.
- Qurajber
#50 Re: Adfoc.us reklame - problem
Kupio si jbg najjeftiniji...kupi malo bolji....Curve wrote:kod mene je TP-LINK pa isto govno se javlja..Wheatly wrote:A ne za ZTE, čije rutere su u stanju hakeri flešati rutere na daljinu zbog niskog nivoa sigurnosti? 99% ljudi kojima adfoc stvara probleme imaju ZTE-ove rutere, koji su već u prošlosti bili dokazani kao slabi protiv napada, ali je problem što su prisutni svugdje.Phobius wrote: Ovo je sramota za jedan nacionalni provajder i ovim su definitivno potvrdili jedan veliki stepen amaterizma.