4G u BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rida1976

#1076 Re: 4G u BiH

Post by rida1976 »

Teufik wrote:Kakve su brzine u Hrvatskoj i Srbiji?
Brzine su takve da ko dobaci do 100 mbps je više nego zadovoljan. Ja ne znam na šta se ovdje ljudi furaju i sta očeukuju, pa nismo u Seulu
beni-bu-man

#1077 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

rida1976 wrote:
Teufik wrote:Kakve su brzine u Hrvatskoj i Srbiji?
Brzine su takve da ko dobaci do 100 mbps je više nego zadovoljan. Ja ne znam na šta se ovdje ljudi furaju i sta očeukuju, pa nismo u Seulu
Ma ocekuju boga oca na mizernim pretplatama na kojima ce im 4G srokat megabajte u roku 5 dana i onda ide kmecanje po forumu :mrgreen:
isx

#1078 Re: 4G u BiH

Post by isx »

Ala se opterecujete brzinama, kome jos treba 100Mbps na telefonu? Daj ne zajebajite.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1079 Re: 4G u BiH

Post by Entropio »

isx wrote:Ala se opterecujete brzinama, kome jos treba 100Mbps na telefonu? Daj ne zajebajite.
Fakat. Pa na 20 mozes bez problema gledati 4k video... stvarno me interesuje sta raja radi na telefonu kad im treba tolika brzina. Da ne govorim o tome da 1 sat 4k videa potrosi 7gb bandwidtha...
Teufik

#1080 Re: 4G u BiH

Post by Teufik »

Zato i pitam. Ne vjerujem da ce kod nas biti brze. Da se dzaba ne zanosimo.
zanimljiv

#1081 Re: 4G u BiH

Post by zanimljiv »

Entropio wrote:
isx wrote:Ala se opterecujete brzinama, kome jos treba 100Mbps na telefonu? Daj ne zajebajite.
Fakat. Pa na 20 mozes bez problema gledati 4k video... stvarno me interesuje sta raja radi na telefonu kad im treba tolika brzina. Da ne govorim o tome da 1 sat 4k videa potrosi 7gb bandwidtha...
Polako, uskoro će biti i flat paketi bez fair use, kao što sve tri susjedne države imaju. Neki ljudi ovise od hotspotova na radnim mjestima, nekima je samo "cool" da imaju 100/100, svaki napredak je dobrodošao. Trebat će proći neko vrijeme da se postigne dovoljna gustoća baznih stanica koja dozvoljava velike brzine.

4G je po meni najbolji u Crnoj Gori i u Slavoniji, veći dio Srbije i hrvatskog Jadrana (pogotovo u sezoni) ima poteškoće, ali to je i dalje u rangu nekih 20/20 što je sasvim pristojno.
Entropio

#1082 Re: 4G u BiH

Post by Entropio »

zanimljiv wrote:
Entropio wrote:
Polako, uskoro će biti i flat paketi bez fair use, kao što sve tri susjedne države imaju. Neki ljudi ovise od hotspotova na radnim mjestima, nekima je samo "cool" da imaju 100/100, svaki napredak je dobrodošao. Trebat će proći neko vrijeme da se postigne dovoljna gustoća baznih stanica koja dozvoljava velike brzine.

4G je po meni najbolji u Crnoj Gori i u Slavoniji, veći dio Srbije i hrvatskog Jadrana (pogotovo u sezoni) ima poteškoće, ali to je i dalje u rangu nekih 20/20 što je sasvim pristojno.
Sta to znaci?
zanimljiv

#1083 Re: 4G u BiH

Post by zanimljiv »

Entropio wrote: Sta to znaci?
Znači da postoje mjesta gdje nemaš pristupa komercijalnim net providerima ili jednostavno postojeća Wi-Fi mreža ne radi pa ljudi puste sebi hotspot na laptope i PC.
isx

#1084 Re: 4G u BiH

Post by isx »

Pa i na laptopu i PC-u, sumnjam da ljudi imaju vece potrebe od 30Mbps. Sumnjam da u takvim zabitima zive IT strucnjaci koji ovise o velikim brzinama interneta.
zanimljiv

#1085 Re: 4G u BiH

Post by zanimljiv »

isx wrote:Pa i na laptopu i PC-u, sumnjam da ljudi imaju vece potrebe od 30Mbps. Sumnjam da u takvim zabitima zive IT strucnjaci koji ovise o velikim brzinama interneta.
Ne znam, samo kažem da ne treba osuđivati, isto tako se prije 10ak godina govorilo "Kome treba flat internet" pa je danas nezamislivo da ga nemamo. :D
Meni je lično bitniji upload, ako je on u rangu nekih 30Mbps ja sam zadovoljan.
Qler

#1086 Re: 4G u BiH

Post by Qler »

Meni često treba Hotspot i to sa dobrom brzinom jer se remote spajam na druge servere... A i što ne bi tražio gigabit u brzinu? Hoću više, hoću bolje, koliko god daju ja hoću još. Zašto se zadovoljiti nekim prosjekom... Sad imam 12GB u punoj brzini, i ne bi se bunio da je flat. Da ne moram tražiti kafiće kad spržim Internet...
beni-bu-man

#1087 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

Entropio wrote:
Ko to ima 4K display na telefonu
beni-bu-man

#1088 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

Qler wrote:Meni često treba Hotspot i to sa dobrom brzinom jer se remote spajam na druge servere... A i što ne bi tražio gigabit u brzinu? Hoću više, hoću bolje, koliko god daju ja hoću još. Zašto se zadovoljiti nekim prosjekom... Sad imam 12GB u punoj brzini, i ne bi se bunio da je flat. Da ne moram tražiti kafiće kad spržim Internet...
My man, samo daj nikad ne treba biti zadovoljan sto ti operater pruzi :mrgreen:
Ja svojih 20GB srokam kroz mjesec i opet moram dokpuiti :mrgreen:
Entropio

#1089 Re: 4G u BiH

Post by Entropio »

beni-bu-man wrote:
Entropio wrote:
Ko to ima 4K display na telefonu
Ma to je samo jedinica mjere... nesto za sta treba velika brzina.

Jos mi niko nije naveo za sta mu treba tolika brzina na telefonu. Samo kao hotspot...
Entropio

#1090 Re: 4G u BiH

Post by Entropio »

beni-bu-man wrote:
Qler wrote:Meni često treba Hotspot i to sa dobrom brzinom jer se remote spajam na druge servere... A i što ne bi tražio gigabit u brzinu? Hoću više, hoću bolje, koliko god daju ja hoću još. Zašto se zadovoljiti nekim prosjekom... Sad imam 12GB u punoj brzini, i ne bi se bunio da je flat. Da ne moram tražiti kafiće kad spržim Internet...
Na sta srokas 20gb na telefonu?
arnes_king

#1091 Re: 4G u BiH

Post by arnes_king »

beni-bu-man wrote:
E mene bas zanima da li vi ikada pustite telefon iz ruku kada vam je malo 20GB za mobitel? I da ne ispustam iz ruku opet ne znam na sta da toliko ode?
beni-bu-man

#1092 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

Entropio wrote:
beni-bu-man wrote:
Na sta srokas 20gb na telefonu?
Netflix 4K video
isx

#1093 Re: 4G u BiH

Post by isx »

Streamas 4K na telefonu preko mobilne mreze? Kakav mazohizam.

Ja 7GB nikad nisam ispucao, 24/7, mob podaci ukljuceni, doduse kuci se presalta na wifi.
zanimljiv

#1094 Re: 4G u BiH

Post by zanimljiv »

Činjenica je da su ljudi manje oprezni sa većim limitom potrošnje, odjednom ti je okej da dozvoliš Play Store update, da skineš neku aplikaciju od par stotina MB, još ako puštaš nekome hotspot ode to za desetak dana, studenti su se dugo bunili da im je malo onih 1.5GB u studentskom paketu pa evo sad im dadoše 10 i 20 giga, razne kategorije korisnika imaju različite zahtjeve.
diablobih

#1095 Re: 4G u BiH

Post by diablobih »

Logicno, vise ne zabranjujem da mi autoplay video ili pokaze slike. Koristim mobitel kao da je na wi-fi.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1096 Re: 4G u BiH

Post by un1ted »

Kako imam 20GB neta ne sjecam se kada sam se konektovao na wi fi van kuce. To je ta komocija.
beni-bu-man

#1097 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

isx wrote:Streamas 4K na telefonu preko mobilne mreze? Kakav mazohizam.

Ja 7GB nikad nisam ispucao, 24/7, mob podaci ukljuceni, doduse kuci se presalta na wifi.
Da sto da ne kad mi je telefon u 4K rezoluciji, evo kolege iznad ..... Ne pamtim kad sam se konektovo na WiFi
Entropio

#1098 Re: 4G u BiH

Post by Entropio »

Izvinite ljudi, ali kakvo preseravanje. Mozda vi imate potrebu da gledate 4k video van kuce na 4G i treba vam 50gb mjesecno, ali takvih korisnika je 2%. Svi ostali koji normalno koriste telefon, ukljucujuci sve aplikacije koje se danas koriste, trebaju 5-6gb max. i brzinu ne vecu od 20... cuj ovaj hoce 100/100. pa koji ce ti q to na telefonu? Toliko nece biti ni kad stojis pored bazne stanice.
seoBIH

#1099 Re: 4G u BiH

Post by seoBIH »

Ne razumiješ ti sta je komfor kojem težimo. I meni je bila dovoljna giga, dok sam molio za Wi-Fi šifru. Sada mi je oko 15tak gb dovoljno, a to sve raste. Zadesi se na vikendici, par utakmica ode 6-7GB za dva dana :)

Ne znam zašto nekome prigovarati da mu treba veća brzina ili više GB? UZMI paket koji ti odgovara, ja ću koji meni.

Ako ja dobijem veću brzinu, ili više gb to ne znači da će se tebi nesto umanjiti.
semirsar

#1100 Re: 4G u BiH

Post by semirsar »

seoBIH wrote:Ne razumiješ ti sta je komfor kojem težimo. I meni je bila dovoljna giga, dok sam molio za Wi-Fi šifru. Sada mi je oko 15tak gb dovoljno, a to sve raste. Zadesi se na vikendici, par utakmica ode 6-7GB za dva dana :)

Ne znam zašto nekome prigovarati da mu treba veća brzina ili više GB? UZMI paket koji ti odgovara, ja ću koji meni.

Ako ja dobijem veću brzinu, ili više gb to ne znači da će se tebi nesto umanjiti.
Upravo tako, sto se toliko brinuti za tudje zelje i cejfove, svak' svojim nek' se bavi, ha ja...
neki ovdeka izgleda jos pate za onijem brzinama i limitima od prije desetak godina :evil:
Post Reply