Mass Effect 1 i 2
Dragon Age
Fahrenheit
Legacy of Kain
Prince of Persia (zadnji)
Tomb Raider (Legend, Underground, Anniversary)
Advent Rising
Ima više od 10
EDIT:
therrarrius me podsjeti:
The Longest Journey i TLJ:Dreamfall <=2 Betona
Moderator: Benq

Taj rad!nellington wrote:Evo lista jednog uvrnutog gamera (moje malenkosti):
1. Tropico
2. Monkey Island serijal
3. Grim Fandango
4. Full Throttle
5. AoE serijal
6. Commandos serijal
7. C&C serijal
8. Football manager (Championship Manager) serijal
9. Broken Sword serijal
10. Gabriel Knight serijal
uvrnut tip, rekoh vam ja
leb me lebov, kako sam ove zaboravio?therrarrius wrote:1. Morrowind (+exp) - revolucija u RPG-u, ogromna mapa, masa dungeona, monstera i jednom rijecju Bethesda
2. Max Payne - TITO pucacina
3. Neverwinter nights - (Aribeth)
4. KOTOR (Strasna prica, radnja, artwork-SVE)
5. The Longest Yourney - Alfa i Omega avanture
6. Sistem Shock II - Alone in the space fazon, zarazna pucacina,rpg combo sa najstravicnijom atmosferom ikada
7. NFS underground - soudtrack svih soundtrackova
8. Diablo 2 (+LOD) - ZILION itema, hack and slash do kraja
9. Arcanum of might and magica obscura - Steam punk fazon, pistolj u ruke i rock on
10. Knights of honor
10a. Fallout 2
10b. Half-life
To je to. Postoji jos par igara koje vrijedi spomenuti kao Planscape, Starcraft, Dungeon Siege (prvi dio), Gabriel Knight i sl. ali ova lista iznad je u globalu ono sto mi je najvise ostalo u sjecanju.
Eborg wrote: Taj rad!Još bih dodao Sudden Strike i FIFA '98:RTWC.
Hahahaha neko iznad spomenu nesto sto sam takodje zaboravio, najbolesniju igru ikada, BLOODJThomas wrote:leb me lebov, kako sam ove zaboravio?therrarrius wrote:1. Morrowind (+exp) - revolucija u RPG-u, ogromna mapa, masa dungeona, monstera i jednom rijecju Bethesda
2. Max Payne - TITO pucacina
3. Neverwinter nights - (Aribeth)
4. KOTOR (Strasna prica, radnja, artwork-SVE)
5. The Longest Yourney - Alfa i Omega avanture
6. Sistem Shock II - Alone in the space fazon, zarazna pucacina,rpg combo sa najstravicnijom atmosferom ikada
7. NFS underground - soudtrack svih soundtrackova
8. Diablo 2 (+LOD) - ZILION itema, hack and slash do kraja
9. Arcanum of might and magica obscura - Steam punk fazon, pistolj u ruke i rock on
10. Knights of honor
10a. Fallout 2
10b. Half-life
To je to. Postoji jos par igara koje vrijedi spomenuti kao Planscape, Starcraft, Dungeon Siege (prvi dio), Gabriel Knight i sl. ali ova lista iznad je u globalu ono sto mi je najvise ostalo u sjecanju.
arcanum jedna od naj...šarmantnijih igara koje sam igrao. morrowind je, jebiga, morrowind, a system shock...ma sve te igre imaju razrađeniju priču i svijet od 98% današnjih bestseller knjiga...
Uh kad se sjetim FIFA '98, moglo se igrati mali fudbal (u sali). Mljac...Maxboy wrote:NFS 2 SE
, stvarno sam puno proveo uz nju, jos se moglo igrati u dvoje
WC 1998, Fifa 1998, ima tu puno igrica, ili Prince of Persia (DOS). To su bila vremena.
Nisam neki fan Gabriela, probao sam onaj jedan sa hotelom ili gdje već i izvukao mi je živce.nellington wrote:Eborg wrote: Taj rad!Još bih dodao Sudden Strike i FIFA '98:RTWC.
A ja baš obrisao Sudden Strike da dodam Gabriela Knighta
Eh, lijepa vremena kad se još nešto igralo...
Kako je samo Kodro tada golove zabijao i ljubio dres sa ljijanima.chengaba wrote:Uh kad se sjetim FIFA '98, moglo se igrati mali fudbal (u sali). Mljac...Maxboy wrote:NFS 2 SE
WC 1998, Fifa 1998, ima tu puno igrica, ili Prince of Persia (DOS). To su bila vremena.
Sad cu da se samoubijem sto sam zaboravio Final Fantasy 4 i Chrono Triggerbingov buraz wrote:-civ 4
-age of empires 3
-far cry
-silent hill-svi
-resident evil-vecina
-baldur's gate
-medal of honor-svi
-pes 06
-vietcong purple haze
-mercenaries-playground of destruction
Tražio je definitivno puno, ali je puno i dao, jer nakon igranja baš tog Gabrijela Knighta III i čitanja Svete krvi, svetog grala koja je kao walkthrough za pomenutu igru, Da Vincijev kod mi je bio dosadan, been there, done thatEborg wrote:Nisam neki fan Gabriela, probao sam onaj jedan sa hotelom ili gdje već i izvukao mi je živce.nellington wrote:Eborg wrote: Taj rad!Još bih dodao Sudden Strike i FIFA '98:RTWC.
A ja baš obrisao Sudden Strike da dodam Gabriela Knighta
Eh, lijepa vremena kad se još nešto igralo...
![]()
Znam da je bio užasno zahtjevan jer je tražio procesor od 433 MHz ako se ne varam.
Eno vidi se na 0:49 stara zastava BiH sa ljiljanima.Eborg wrote:Kako je samo Kodro tada golove zabijao i ljubio dres sa ljijanima.chengaba wrote:Uh kad se sjetim FIFA '98, moglo se igrati mali fudbal (u sali). Mljac...Maxboy wrote:NFS 2 SE
WC 1998, Fifa 1998, ima tu puno igrica, ili Prince of Persia (DOS). To su bila vremena.![]()

kad sam gore pisao o NFS1, padose mi na pamet tvoje diskete (koliko ih je ono bilo?vox-populi wrote:Tesko pitanje.
1. Fallout 2 - igra svih igara, tema, atmosfera, igrivost
2. C&C i Red Alert (poslije ovih bezveze)
3. Warcraft 1-3
4. Starcraft
5. Heroes of Might and Magic 2-5
6. Diablo 1-2
7. Duke Nukem 3D
8. Civilization 2
9. Settlers 2-4
10. Carmageddon
Dobra stara vremena.
Maxboy wrote:Zamolio bih vas sve da se na trenutak vratite u svoje gamerske dane i sastavite listu od 10 najboljih igara po vasem misljenju.
-Mafia - igra koju ce tesko neka druga ikada preci u mojim ocima, zauvijek na prvom mjestu, sve dobro odradjeno pocevsi od grafike, price, muzike, onih razgovora izmedju misija, najbolje docaran zivot mafije, jos zadnja scena izmamljuje suze.Sam zavrsetak pokazuje da te u zivotu uvijek stigne proslost, od nje se ne moze pobjeci.