računar kao fax , kako????

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
skyspy
Posts: 172
Joined: 20/04/2006 14:30
Location: Travnik

računar kao fax , kako????

Post by skyspy » 20/11/2006 11:14

Molim vas ako neko zna kako podesiti računar da obavlja funciju faksa da mi pomogne, ili ako ima neki link sa uputama ...hvala!!!!


shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 20/11/2006 11:19

Moras instalirat fax services kao komponentu od windowsa. Onda slanje faxa ide kao printanje samo izabers fax.

Lisac
Posts: 1348
Joined: 16/04/2004 09:22

Post by Lisac » 20/11/2006 11:24

i mozhda (ako ga i primanje interesuje :D) mu kazhesh shta treba napraviti sa hautlukom :D pa da mozhe jednostavno slat' i primat' (i imat' pregled) shtoshta tu i tamo :D :D

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 20/11/2006 11:25

Nek ne prima za sada, dosta mu i ovo :D

Lisac
Posts: 1348
Joined: 16/04/2004 09:22

Post by Lisac » 20/11/2006 11:29

mudro zborish :D nek ne prima dok se ne utvrdi da li je adekvatno zashticen :D :D da ne kazhem pelcovan :D :D

skyspy
Posts: 172
Joined: 20/04/2006 14:30
Location: Travnik

odgovor

Post by skyspy » 20/11/2006 11:55

naso sam neko uputstvo na netu , ali ne mogu da instaliram neke potrebne komponente sa sevis pack-a 2 , jeli vam tu sta poznato??????

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 20/11/2006 11:56

''neke'' navedi sta je problem malo detaljnije.

skyspy
Posts: 172
Joined: 20/04/2006 14:30
Location: Travnik

oo

Post by skyspy » 20/11/2006 12:02

Kada ubacim CD pise gore Files Needed ali kad kliknem ok nista se ne desi, inace CD je ispravan.....znaci te potrebne komponente se neusnimavaju na hard disk....

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 20/11/2006 12:05

Idi na Control Panel>Add/Remove Programs>Add/Remove Windows Components i tamo izaberi Fax Services.

skyspy
Posts: 172
Joined: 20/04/2006 14:30
Location: Travnik

Post by skyspy » 20/11/2006 12:08

da to sam i uradio, ima lijepo uputstvo nahttp://www.microsoft.com/windowsxp/us ... ber21.mspx
ali nemogu da sa sp2 skinem nesto sto mu trba....

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 20/11/2006 12:37

Moras imati CD Windowsa sa kojim je instaliran Windows. Ako je naknadno nakacen SP2 onda zna pravit problem.

skyspy
Posts: 172
Joined: 20/04/2006 14:30
Location: Travnik

i

Post by skyspy » 20/11/2006 14:03

da naknadno sam nakacio sp2 ali kakve veze ima sad to , to je gotova stvar nemogu sad formatirati disk ponovo, opet bi morao naknadno sp2, znaci vrtimo se u krug....

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 20/11/2006 14:24

Probaj ti sa diskom SP1 jer vidis da ne ide sa SP2.

skyspy
Posts: 172
Joined: 20/04/2006 14:30
Location: Travnik

Post by skyspy » 20/11/2006 14:51

mislim da taj cd nemam

skyspy
Posts: 172
Joined: 20/04/2006 14:30
Location: Travnik

shin

Post by skyspy » 21/11/2006 11:27

shin , hvala ti pomogao si mi naso sam cd i sa njega instalirao ono sto je bilo potrebno sa SP2, znaci to je ok. Uglavnom sve sam nastimao samo me zanima ako je broj u Bosni znaci +387 ..., kako da to upisem ja sam to ovako uradio +38733234567 ili to treba nekako drugacije ?????

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 21/11/2006 11:28

Plus mjenja dvije nule, mozes 00387 ili +387

skyspy
Posts: 172
Joined: 20/04/2006 14:30
Location: Travnik

ok

Post by skyspy » 21/11/2006 11:43

da li si ti nastimao fax i radi li ti sve kako treba??????( izvini sto te gnjavim)

User avatar
DobroJutroKolumbo
Posts: 1994
Joined: 19/10/2006 10:20
Location: BiH , 71000 Sarajevo , Eglema-beglema 123
Contact:

Post by DobroJutroKolumbo » 21/11/2006 12:38

Kako ovo izvesti preko Lan-a??? Jel' moguce i kako??? Preko servera???

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 21/11/2006 12:54

E dalje pogledaj na netu kako se konfigurise slanje, do sada sam iz glave izvlacio dalje ne znam :lol:

Micah34488
Posts: 5
Joined: 26/12/2006 22:05
Contact:

Good times

Post by Micah34488 » 27/12/2006 01:29

Sure sounds like good times! Great job man, I wish I could do exactly that right now...


trol - banned - z66

Post Reply