Qur'an najcitanija knjiga u USA

Rasprave o vjerskim temama.
Conjuror

Post by Conjuror »

pitt wrote:Istina je da je nakon 09/11 naglo porasla zainteresovanost za Islam (samim tim i za Kuran) u USA. Ljudi su pokusavali skontat da li je Islam stvarno terror religion ili ne (kako su neki tvrdili). ne znam kolika je citanost Kurana (ili Biblije) u USA al je sigurno (za obje) ispod dr. philla i ostalih komercijalista.
Moram te malo ispraviti Pitte jer je biblija daleko najcitanija knjiga u USA. Vjerovali ili ne, vecina Amera su pravi vjerski fanatici i non-stop citaju bibliju, jedno te isto. Pa onda organizuju tzv studiranje biblije po crkvama za djecu i odrasle par puta sedmicno a izmedju tih perioda se sastaju po kucama i ponovo proucavaju bibliju. Mladji svijet je malo slobodniji ali cime stupe u brak i dobiju djecu onda opet udri opet po bibliji.
Moram reci da nisam nikad vidio vecih vjerskih fanatika od njih. Kur'an je mozda najprodavanija knjiga ali sigurno nije najcitanija.
skunk carcass

#52 Re: Qur'an najcitanija knjiga u USA

Post by skunk carcass »

Musafir wrote:Svaka minuta narucen besplatan primjerak Kur'ana u USA,
iz Mekke.

BBC: US citizens snap up free Korans

The Council for American Islamic Relations (CAIR) said it had received over 5,000 requests for free copies over the last two weeks. One copy was being requested almost every minute http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/4613889.stm

Image

Image

Image

Image

DID THEY FLUSH A BOOK

THEY COULDN'T READ?!

WHAT A GREAT WASTE OF MINDS!

BUT...

YOU OWE IT TO YOURSELF, MY FRIEND

READ THIS BOOK NOW FOR FREE

SHIPPED ALL THE WAY FROM

THE LAND OF THE QURAN

10,000 copies to

to be given away this week alone

so hurry up, America!

this offer is for American non-Muslims only

http://www.guestsofislam.com/

Allahu Akbar.

kako se provaljujes, 5000 u 2 sedmice ne cini je ni izdaleka najcitanijom. znas li koliko se biblija tamo cita majmune? nemas pojma o americi.
skunk carcass

#53 Re: Qur'an najcitanija knjiga u USA

Post by skunk carcass »

zena wrote:
MBA wrote:Informacija je predstavljena na manipulativan nacin. U USA, dominantna vecina su krscani. Ne poznajem niti jednu krscansku familiju koja ne posjeduje Bibliju. Ono sto ova informacija denotira jeste da je u porastu interes za Islam. Sada, jedna odgovorna osoba treba provjeriti koliko narudzbi je napravljeno za Bibliju u istom vremenskom periodu.
...iskreno...vise bi me radovalo da "najinformiraniji! narod na dunjaluku ima (ako je info tacan) takav interes za neku knjigu koja bi ima pokazala sta "prvi u amera" radi ostatku dunjaluka...posebno onima koji imaju naftu...makar da gledaju onog M.Moora...al' eto...

@A. slazem se s konstatcijom da nema uvrede vrijedne ljudskog zivota... ali poslati protestnu notu...kao primjeren gest... :roll: :?
..kad su ljudi potlaceni i u takvim problemima kao iracani (i frustrirani od nepravdi kao vecina muslimana) danas...ne treba puno da se casa prelije...
...zao mi je ljudi koji su stradali na protestima.. :(
sta je ovo? da ti nisi mozda u clanstvu al kaide? o kakvoj nepravdi pricas?! americki vojnici tamo ginu da bi uspostavili demokratiju i slobodu za iracane koji su zrtve fanatika i terorista (valjda tvojih istomisljenika). koji je debil tebe odgajao, da mi je samo znat...
Toozla

#54 Re: Qur'an najcitanija knjiga u USA

Post by Toozla »

skunk carcass wrote: sta je ovo? da ti nisi mozda u clanstvu al kaide? o kakvoj nepravdi pricas?! americki vojnici tamo ginu da bi uspostavili demokratiju i slobodu za iracane koji su zrtve fanatika i terorista (valjda tvojih istomisljenika). koji je debil tebe odgajao, da mi je samo znat...
1. ...jako si ne kulturan....koristis uvrede umjesto argumenata....
2. ...i kad koristis argumente (pogledaj boldirano) bar se potrudi da su validni....kakva demokratija/sloboda.....jesil' kad cuo za naftu....
3. ...nisi se proslavio ni na polju inteligencije....prije nego pocnes psovati pogledaj ko su moderatori na podforumu....

...sve u svemu....lose....lose...do ne dovoljno..... :D
skunk carcass

#55 Re: Qur'an najcitanija knjiga u USA

Post by skunk carcass »

Toozla wrote:
skunk carcass wrote: sta je ovo? da ti nisi mozda u clanstvu al kaide? o kakvoj nepravdi pricas?! americki vojnici tamo ginu da bi uspostavili demokratiju i slobodu za iracane koji su zrtve fanatika i terorista (valjda tvojih istomisljenika). koji je debil tebe odgajao, da mi je samo znat...
1. ...jako si ne kulturan....koristis uvrede umjesto argumenata....
2. ...i kad koristis argumente (pogledaj boldirano) bar se potrudi da su validni....kakva demokratija/sloboda.....jesil' kad cuo za naftu....
3. ...nisi se proslavio ni na polju inteligencije....prije nego pocnes psovati pogledaj ko su moderatori na podforumu....

...sve u svemu....lose....lose...do ne dovoljno..... :D
nafta je jedan od motiva da se oni u to upletu. druga je izvoz nasilja, npr. dokle god se neprijatelju da sansa da nas ubija tamo, nece nas ubijati ovamo (citaj kuci u usa).

medjutim taj dodatni motiv ne umanjuje cinjenicu da amerikanci tamo ipak stvaraju bolju buducnost za dolazece generacije - slobodni izbori, ravnopravnost kurda i drugih manjina, parlamentarna zastupljenost svih sekti, skidanje sadama koji je bojnim otrovima ubijao civile te ubijao politicke protovnike i svakoga ko bi se zalagao za ravnopravnost shiita i kurda...

baljezgati o ugrozenosti muslimana od strane amerikanaca je najveca glupost. jeli oni fanatici sto se samoubilackim bombasima obracunavaju sa civilima samo zato sto su shiiti, treba li reci kako su ih amerikanci izazvali na takve pohode? to je cisti kretenizam. i debil moze reci nafta samo da bi diskreditovao bilo kakav pokusaj da se od iraka napravi normalna drzava.

ova "zena" je valjda odgajana u bombaskom duhu.
Toozla

#56 Re: Qur'an najcitanija knjiga u USA

Post by Toozla »

skunk carcass wrote:nafta je jedan od motiva da se oni u to upletu. druga je izvoz nasilja, npr. dokle god se neprijatelju da sansa da nas ubija tamo, nece nas ubijati ovamo (citaj kuci u usa).

...drug moj, ako si pratio izvjestaj 9/11 komisije US senata i sve sto se desavalo oko toga, mogao si doci do zakljucka da je napad na Irak izvrsen na osnovu "fabrikovanih" obavjestajnih podataka...Irak je postao baza terorista tek nakon sto su u njega dosli ameri...
...da je Sadam bio divljak i da je bio na celu jednog jako ne humanog rezima je tacno ali po toj logici ameri bi trebali okupirati pola svijeta i donijeti im slobodu i demokratiju.....

medjutim taj dodatni motiv ne umanjuje cinjenicu da amerikanci tamo ipak stvaraju bolju buducnost za dolazece generacije - slobodni izbori, ravnopravnost kurda i drugih manjina, parlamentarna zastupljenost svih sekti, skidanje sadama koji je bojnim otrovima ubijao civile te ubijao politicke protovnike i svakoga ko bi se zalagao za ravnopravnost shiita i kurda...

...njima treba mir u Iraku da bi dobili stabilnu operaciju eksploatacije naftnih resursa...takav Irak vodi stabilnim profitima lobija koji su podrzali Bush-ovu predsjednicku kampanju...

baljezgati o ugrozenosti muslimana od strane amerikanaca je najveca glupost. jeli oni fanatici sto se samoubilackim bombasima obracunavaju sa civilima samo zato sto su shiiti, treba li reci kako su ih amerikanci izazvali na takve pohode? to je cisti kretenizam. i debil moze reci nafta samo da bi diskreditovao bilo kakav pokusaj da se od iraka napravi normalna drzava.

...o ugrozenosti muslimana propovjedaju oni koji koriste Islam kao plast na isti nacin kao sto Bush koristi slobodu i demokratiju da prikrije prave motive....pravi motivi su protjerivanje amera i preuzimanje kontrole nad naftnim poljim i profitom koji ista donose....

....jedina prava zrtva su najobicniji gradjani Iraka...isti oni koje Bush oslobodi od Sadama i koje teroristi oslobadjaju od Busha...

...s obzirom da je ovo u granicama kulture, a siguran sam da Zena zna valjano odgovoriti, nema potrebe za mojim komentarom....
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

jes ti na SRNI radio mozda prije? Sjecas se sta su oni za markale pricali?
Fin Odgovor
ova "zena" je valjda odgajana u bombaskom duhu
Ma toj osobi je Bosko Buha nesto u rodu.
novalic

Post by novalic »

A wrote:Zeno, niko nije rekao da treba cutati na skrnavljenje Kurana. Ali eto, meni bi bilo razumljivije da se uputi protestna nota, a ne da se na protestnom skupu ubije nekoliko svojih sugradjana. Za mene je to sokantno. Mozda ne poznajem njihov sistem vrijednosti, ali za mene je skrnavljenje Kurana prekrsaj (po gradjanskim zakonima) i izraz neciviliziranosti, a ubistvo zlocin.

A cijela je prica pocela necijom opaskom da je vise demonstracija i ljutnje izazvalo skrnavljenje Kurana, nego recimo samoubilacki napadi cije su zrtve muslimani, komsije, vlastiti narod.

Dalju diskusiju pothranjuju izjave od 'opetovanje' kao "za milione je to uvrijeda vrijedna i vlastitog zivota". Eto, vidis, tu se ne slazemo. Za mene nema uvrede vrijedne necijeg zivota.

Nabrajanje danasnjih zrtava terora s moje strane je bilo reakcija na "onda kad uzme bombu raznese nekog ko ga terorise onda je taj narod kriv, onda je taj narod barbarski, nekulturan, necivilizovan... " jer nije tacno da se iracki teroristi bore samo protiv Amera, nego protiv vlastitog naroda. Da ga zastrasi, da mu onemoguci bilo kakvu saradnju sa okupacionim vlastima.

Ovo ti sve nabrajam da te potaknem da pogledas tok diskusije, a ne samo neke odgovore koji ti, izolovani, mogu zvucati neprimjereno.
i zar tema nije najcitanija knjiga u itd..
a ovo drugo bijase neka druga tema...

al' nema veze, uzdravlje i tebi, zeno
smokljo

Post by smokljo »

pitt wrote:jes....amerikanci sami sebe dizu u vazduh.....isto ko sto su WTC samo srusili uz pomoc cifuta :?
jes ti na SRNI radio mozda prije? Sjecas se sta su oni za markale pricali? :(
Ne nisam readio na SRNI prije!!! :D :D :D :D :D :D :D
Ali ja ne kazem da se Amerikanci raznose, vec stvaraju svu tu euforiju da se Arapi raznose!OOOKKK?
Ljude us doveli u crosokak, istro im je ko i pod Sadamovim rezimom, deportuju ih zatvore tipa Ebu Garib nizasto!
Basra, Bagdad, Faludza i ostali gradovi nemaju vode, struje, lijekova, hrane evo vec dvije godine...
Ljudi nemju nikakve sigurnosti, Amrei ko i bombasi pucaju u sve zivo...
Hebote dje su vise ta demokratija i ljudska prava???
Dje to nuklerno oruzje???
Dje oruzje za masovno unistenje???
Ko ima monopol nad vijestima iz Iraka?
:roll: :roll: :roll: :roll:
smokljo

Post by smokljo »

Aha da, da se vratimo temi,
neko rece da u Americi svaka kuca krscanska porodica ima Bibliju, da su fanatici, da je revno proucavaju.... pa cudo bi bilo da nemaju Bibliju, da je ne proucavaju, da svoju djecu tome ne poducavaju... To bi bilo isto da neko kaze vidis muslimani u Turskoj su tolki fanatici, svi imaju Kur'an u kuci, redovno ga citaju, svoju djecu poducavaju Kur'anu, redovno idu na seminare o ızucavanju Kur'ana...
Kako su ljudi kartokovidi...
Vjerujem da kod Amrikanaca posotji zanimanje za Kur'an, a sad da je to najcitanija i najprodavanija knjiga, ne bih bas reko!
gaius

Post by gaius »

kakva ljudi amerika i ljudska prava.. to su priče za malu djecu.. oni to jednostavno riješe: arapi nisu ljudi pa ne mogu imati ljudska prava..

a što se arapa tiče i položaja muslimana u svijetu.. ruku na srce.. nije tu amerika kriva.. nego upravo muslimani.. instalirani emirati, kraljevi, folovi golovi.. koji vozaju po 40 ferarija i imaju po harem žena.. i prodaju crno zlato kršćanima bud zašto..

umjesto da arapi ruše svoje režime oni ubijaju civile u WTC da bi se kurčili kako nešto mogu americi.. ma daj.. dječja igra i glupost.. dok izraelci civile rokaju.. arapski režimi s njima trguju.. onaj ko zaprijeti.. tu su ameri da njemu zaprijete (Iran - samo Bože što li to Ameri ne napadnu Iran - a ja nije Iran Vijetnam niti Irak - mada se možda glupom Bušu čini isto)..

prema tome.. svaka teza o demokratiji u americi i razjarenim arapima je glupa.. amerikanci su novi nacisti, a arapi su novi glupani koji trebaju rušiti svoje autokratske režime a ne ubijati sami sebe kroz nekakva kvazi-tumačenja Kur'ana da je samoubistvo u takvom slučaju dozvoljeno..
Kwaheri

#62 Re: Qur'an najcitanija knjiga u USA

Post by Kwaheri »

skunk carcass wrote: koji je debil tebe odgajao, da mi je samo znat...
skunk carcass wrote:ova "zena" je valjda odgajana u bombaskom duhu.
...vidis...da zamislimo ovaj forum kao jedan mini-dunjaluk, i sad ja, kao ameri, imam mogucnost tj. "oruzje" da te naucim lijepom ponasanju, ti bi u duhu te politike bio bombardovan jednim banimirom, sve dok ne budes onakav kakav ja zelim...
...btw...uvrede idu na tvoju cast i obraz...steta samo sto mislis da su to argumenti...

Drug_Tito wrote: Ma toj osobi je Bosko Buha nesto u rodu.

...Tito, to smo svi mi...tvoji heroji zive u nama... :D

@Toozla
....jedina prava zrtva su najobicniji gradjani Iraka...isti oni koje Bush oslobodi od Sadama i koje teroristi oslobadjaju od Busha...

...potpisujem...i nadam se da ce pronaci mir u svojoj zemlji, jer im treba nakon dugogodisnjeg nemilosrdnog rezima i ovog rata... :(
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...i da se vratimo temi... :roll:
digger

Post by digger »

Toozla wrote:
I gdje samo nalaze tolike samoubice u pičku materinu??!!
......ma to je nista....odkud' im tolike djevice... :shock: :shock: :shock:
:D :D :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

...i da se vratimo temi...
Najcitanija je Devinci Code i sve ostale knjige od John Grisham i Tom Clancy.
digger

Post by digger »

Drug_Tito wrote:
Zaboravljas Komunisticki Manifest i, sto neko rece, sabrana Kardeljeva djela. :D
pitt

Post by pitt »

digger wrote:
Drug_Tito wrote:
Zaboravljas Komunisticki Manifest i, sto neko rece, sabrana Kardeljeva djela. :D
manifest se bogami cita u UISA. Meni je bio obavezan za Western Civilizations :D:D
A kardelj je bestseler godinama :D
skunk carcass

#68 Re: Qur'an najcitanija knjiga u USA

Post by skunk carcass »

Toozla wrote:
skunk carcass wrote:nafta je jedan od motiva da se oni u to upletu. druga je izvoz nasilja, npr. dokle god se neprijatelju da sansa da nas ubija tamo, nece nas ubijati ovamo (citaj kuci u usa).

...drug moj, ako si pratio izvjestaj 9/11 komisije US senata i sve sto se desavalo oko toga, mogao si doci do zakljucka da je napad na Irak izvrsen na osnovu "fabrikovanih" obavjestajnih podataka...Irak je postao baza terorista tek nakon sto su u njega dosli ameri...
...da je Sadam bio divljak i da je bio na celu jednog jako ne humanog rezima je tacno ali po toj logici ameri bi trebali okupirati pola svijeta i donijeti im slobodu i demokratiju.....

...njima treba mir u Iraku da bi dobili stabilnu operaciju eksploatacije naftnih resursa...takav Irak vodi stabilnim profitima lobija koji su podrzali Bush-ovu predsjednicku kampanju...

...o ugrozenosti muslimana propovjedaju oni koji koriste Islam kao plast na isti nacin kao sto Bush koristi slobodu i demokratiju da prikrije prave motive....pravi motivi su protjerivanje amera i preuzimanje kontrole nad naftnim poljim i profitom koji ista donose....

...s obzirom da je ovo u granicama kulture, a siguran sam da Zena zna valjano odgovoriti, nema potrebe za mojim komentarom....

i u cemu je tvoja poenta? da amerikanci imaju koristi od iraka? pa naravno da imaju, ali sta je u tome lose?

to ti je isto kao kada bi se ti razbolio i rekao "necu da idem doktoru koji me lijeci za platu, vec priznajem samo doktora koji to radi dzaba, jer tek onda znam da su mu dobre namjere. ako je stvarno dobronamjeran nebi primao u ordinaciju one koji imaju osiguranje vec bi trazio bolesnike po zabitima da im pomaze za dzaba." glupsti. ono sto tebe interesuje je da ti doktor pomogne, tako i u iraku, naravno da ovi hoce dio profita od nafte, ali oslobadjanje zemlje od sadamovog rezima, sekularizacija institucija i parlamentarni izbori te trzisna ekonomija valjaju svima i amerikancima i iracanima.

ti bi valjda da oni nisu tamo ni otisli, da sadam cuva naftu za sebe, da baca bojne otrove na kurde i shiite - tek tako da amerikanci ne bi ispali licemjerni. nemas pojma sa zivotom.
sllatki

#69 Re: Qur'an najcitanija knjiga u USA

Post by sllatki »

skunk carcass wrote:
Musafir wrote:Svaka minuta narucen besplatan primjerak Kur'ana u USA,
iz Mekke.

BBC: US citizens snap up free Korans

The Council for American Islamic Relations (CAIR) said it had received over 5,000 requests for free copies over the last two weeks. One copy was being requested almost every minute http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/4613889.stm

Image

Image

Image

Image

DID THEY FLUSH A BOOK

THEY COULDN'T READ?!

WHAT A GREAT WASTE OF MINDS!

BUT...

YOU OWE IT TO YOURSELF, MY FRIEND

READ THIS BOOK NOW FOR FREE

SHIPPED ALL THE WAY FROM

THE LAND OF THE QURAN

10,000 copies to

to be given away this week alone

so hurry up, America!

this offer is for American non-Muslims only

http://www.guestsofislam.com/

Allahu Akbar.

kako se provaljujes, 5000 u 2 sedmice ne cini je ni izdaleka najcitanijom. znas li koliko se biblija tamo cita majmune? nemas pojma o americi.
Moj cale je psihijatar,sad sam pricao sa njim i kaze da ti nista nece naplatiti za jedan termin..... :P :D
Toozla

Post by Toozla »

@skunk carcass
...have a nice day... :D
novi_djavo

Post by novi_djavo »

zelim da Allah nagradi svakog od njih koji ga citaju.

stvarno mi drago oko srca , tako sam i ja narucio, poceo citati i osjetio!

ko osjeti bog ga prihvati kao muslimana.
sllatki

Post by sllatki »

novi_djavo wrote:zelim da Allah nagradi svakog od njih koji ga citaju.

stvarno mi drago oko srca , tako sam i ja narucio, poceo citati i osjetio!

ko osjeti bog ga prihvati kao muslimana.
niko odavno nista pametnije nije napisao Svaka CAST!!!! :)
MBA

Post by MBA »

Kao sto napisah--uvod/tema je cista manipulacija. Evo linkova gdje se moze vidjeti koje su to naprodavanije knjige u USA:

http://asp.usatoday.com/life/books/book ... fault.aspx
http://www.nytimes.com/pages/books/bestseller/
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/ne ... 14-5653514
http://www.miami.com/mld/miamiherald/en ... 038660.htm

Nemojte se niti cuditi zasto vam je kako vam je (ovo se odnosi i na Srbe, i na Hrvate, i na Bosnjake). Nekadasnje Sarajevo je, izgleda, stran pojam vecini oglasivaca na ovom forumu. Hvala dragom Bogu da ne zivim na tim prostorima jer bih poludio!
Prf

Post by Prf »

ISLAM FACT FILE
There are two billion Muslims world-wide.

The Qur'an is the Book of Allah that was revealed to the Prophet Muhammed over a period of 23 years.

The Qur'an consists of 114 surahs (or chapters) varying in length from 3 to 286 verses.

To properly understand the teachings of Allah, Muslims say that one should refer to the Arabic text of the Qur'an

The Qur'an is the most widely read book in the world. All Muslims memorise parts of it to recite in their prayers.

Some Muslims memorise the entire Qur'an.

bbc.co.uk<- lazu talibani, lazu :evil:

http://www.bbc.co.uk/insideout/northeas ... iraq.shtml
MBA

Post by MBA »

Prf wrote:ISLAM FACT FILE
There are two billion Muslims world-wide.

The Qur'an is the Book of Allah that was revealed to the Prophet Muhammed over a period of 23 years.

The Qur'an consists of 114 surahs (or chapters) varying in length from 3 to 286 verses.

To properly understand the teachings of Allah, Muslims say that one should refer to the Arabic text of the Qur'an

The Qur'an is the most widely read book in the world. All Muslims memorise parts of it to recite in their prayers.

Some Muslims memorise the entire Qur'an.

bbc.co.uk<- lazu talibani, lazu :evil:

http://www.bbc.co.uk/insideout/northeas ... iraq.shtml

Ne lazu oni, vec tebi nedostaje obrazovanja i manira. Prvo, ne mozes bazirati svoje misljenje na jednom clanku, koji nigdje ne predstavljava tacnu statisticku osnovu za, niti navodi samu tvrdnju da je Kuran najcitanija knjiga. Dalje, pripadnici drugih religija takodjer studiraju svoje svete knjige i memorisu dijelove (kakve ovo veze ima sa bilo cim). Drugo, nemoj poput Jehovinih svjedoka da mene i slicne maltretiras sa jeftinom propagandom. Uzgred, evo ti malo statistike za studiranje:

Christianity: 2.1 billion

Islam: 1.3 billion

Secular/Nonreligious/Agnostic/Atheist: 1.1 billion

Hinduism: 900 million

Chinese traditional religion: 394 million

Buddhism: 376 million

primal-indigenous: 300 million

African Traditional & Diasporic: 100 million

Sikhism: 23 million

Juche: 19 million

Spiritism: 15 million

Judaism: 14 million

Baha'i: 7 million

Jainism: 4.2 million

Shinto: 4 million

Cao Dai: 4 million

Zoroastrianism: 2.6 million

Tenrikyo: 2 million

Neo-Paganism: 1 million

Unitarian-Universalism: 800 thousand

Rastafarianism: 600 thousand

Scientology: 500 thousand

http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html

Religion Date Founded Sacred Texts Membership 5 % of World 6
Christianity 30 CE The Bible 2,039 million 32% (dropping)
Islam 622 CE Qur'an & Hadith 1,226 million 19% (growing)
Hinduism 1,500 BCE The Veda 828 million 13% (stable)
No religion * No date None 775 million 12% (dropping)
Chinese folk rel. 270 BCE None 390 million 6%
Buddhism 523 BCE The Tripitaka 364 million 6% (stable)
Tribal Religions, Shamanism, Animism Prehistory Oral tradition 232 million 4%
Atheists No date None 150 million 2%
New religions. Various Various 103 million 2%
Sikhism 1500 CE Guru Granth Sahib 23.8 million <1%
Judaism No consensus Torah, Talmud 14.5 million <1%
Spiritism 12.6 million <1%
Baha'i Faith 1863 CE Most Holy Book 7.4 million <1%
Confucianism 520 BCE Lun Yu 6.3 million <1%
Jainism 570 BCE Siddhanta, Pakrit 4.3 million <1%
Zoroastrianism No consensus Avesta 2.7 million <1%
Shinto 500 CE Kojiki, Nohon Shoki 2.7 million <1%
Taoism 550 BCE Tao-te-Ching 2.7 million <1%
Other Various Various 1.1 million <1%
Wicca 800 BCE, 1940 CE None 500,000? <1%

http://www.religioustolerance.org/worldrel.htm.
Post Reply