Queer, opet :)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

callmethebreeeze

#51 Re: Queer, opet :)

Post by callmethebreeeze »

caes wrote:Ako ti kao pojedinac mozes ojacati sistem zvani ljudska prava, meni je drago, bice nam svima bolje. Ali ako to jacanje podrazumijeva nadmetanje sa mnom na forumu, onda ne radis mnogo. Kao ni ja.

Ajde sad, od vas liberalnih da mi neko kaze, koji jos razlog osim pomenutog liberalizma bismo kao drustvo, trebali uzeti u obzir ako bismo htjeli legalizovali homo brakove i njihovo pravo da usvajaju i odgajaju djecu ? Licno, ne znam zasto bi ista sto ne ide u korist prirodi (citaj reprodukciji ), tj sto je drustveno nekorisno, bilo legalizovano.
po ovoj logici 99% seksa bi trebalo biti kriminalizovano. mislim, ja imam od tinejdzerskih dana i ni jednom mi cilj nije bio da koristim prirodi vec samom sebi, a i zeni.
:D :D :D

liberalizam, sloboda, postivanje ljudskih prava su sasvim dovoljni sami po sebi.
caes

#52 Re: Queer, opet :)

Post by caes »

Da, mozemo sad banalizovati stvari.
Poenta je da svaki sex izmedju muskarca i zene vodi ka prosirenju vrste. sad, to sto odgadjamo taj momenat dok nam ne pocne odgovarati je druga stvar, ali muskarac i muskarac, tj takva zajednica je apsolutno nekorisna za ocuvanje vrste i drustva.
To je valjda jasno.

I dalje niko ne vidi gdje vodi liberalizam i sloboda homosexualaca ? Do toga da ce jednog dana nestati ljudskog roda, mortalitet ce skociti, natalitet = nula.
I opet; nek odrzavaju sta hoce sto se mene tice, ni iz dzepa mi ni u dzep, ali nikad necu podrzati legalizaciju homo brakova i svega sto ide uz to iz gore navedenih razloga.
Tako da sloboda, liberalnost su mac sa dvije ostrice u ovom slucaju. Ako je nekom cilj da bude liberalan po svaku cijenu, to je stvar egoizma i samodokazivanja pred nekim/necim, a ne tolerancije, sirokih shvatanja i zdrave logike
ponosna_manjina

#53 Re: Queer, opet :)

Post by ponosna_manjina »

caes wrote:Ako ti kao pojedinac mozes ojacati sistem zvani ljudska prava, meni je drago, bice nam svima bolje. Ali ako to jacanje podrazumijeva nadmetanje sa mnom na forumu, onda ne radis mnogo. Kao ni ja.
Mogu doprinijeti i kao pojedinac i u grupi. S tobom se nisam mislio nadmetati na forumu ali si me izazvala tražeći nekakvu argumentaciju pa se sada pojašnjavamo. Osim nadmetanja s tobom na forumu već dobrih 10 gdina pokušavam djelovati i na druge načine. Čisto volonterski.
caes wrote: Licno, ne znam zasto bi ista sto ne ide u korist prirodi (citaj reprodukciji ), tj sto je drustveno nekorisno, bilo legalizovano.
Sad si me fakat uvjerila da nemaš momka. Hey, pa ne vodimo ljubav samo u svrhu reprodukcije, radimo to i iz čistog uživanja, razmjene nježnosti, produbljujemo odnos, oslobađa nas stresa... a i agresivnosti. Fakat bi trebala probati, opusti se malo, ne budi kruta, svijet je lepršaviji nego što ti misliš :).
callmethebreeeze

#54 Re: Queer, opet :)

pa, sta cemo s onim koji su "normalni", ali iz nekog razloga muskarac ili zena su neplodni?!

"Do toga da ce jednog dana nestati ljudskog roda, mortalitet ce skociti, natalitet = nula. "

ne sekiraj se. na osnovu tvog pisanja covjek bi mogao pomisliti da je homosexualitet k'o gripa i prenosi se zrakom. to nije istina, vjeruj mi. ja sam bio na tri prideparade i nista mi jos nije bilo.
:D :D :D

"Ako je nekom cilj da bude liberalan po svaku cijenu, to je stvar egoizma i samodokazivanja pred nekim/necim, a ne tolerancije, sirokih shvatanja i zdrave logike"

donekle si u pravu da je stvar egoizma. konkretno vezano za sarajevski slucaj ja mislim da je queerovce bilo bitno podrzati i zato sto bi sutra neko drugi mogao biti na tapeti. recimo, oni sto ne prestaju piti pivo za ramazan.
a glavni razlog moje podrske je solidarnost.
caes

#55 Re: Queer, opet :)

Post by caes »

Mogu doprinijeti i kao pojedinac i u grupi. S tobom se nisam mislio nadmetati na forumu ali si me izazvala tražeći nekakvu argumentaciju pa se sada pojašnjavamo. Osim nadmetanja s tobom na forumu već dobrih 10 gdina pokušavam djelovati i na druge načine. Čisto volonterski.
Ako se trudis, super.
Sad si me fakat uvjerila da nemaš momka. Hey, pa ne vodimo ljubav samo u svrhu reprodukcije, radimo to i iz čistog uživanja, razmjene nježnosti, produbljujemo odnos, oslobađa nas stresa... a i agresivnosti. Fakat bi trebala probati, opusti se malo, ne budi kruta, svijet je lepršaviji nego što ti misliš
Jel me zezas ?
Znam ja da ti ne vodis ljubav sa svojom djevojkom da bi joj napravio dijete, ali eventually, bices u mogucnosti da prosiris vrstu, kapiras? Znas zasto? Nadam se da je jasno .. glupo je da objasnjavam. Hint: homosexualac to nece moci. Ne znam zasto se fokusiras samo na one dijelove koji ti odgovaraju ? Imas li reci nesto na posljedice tog liberalnog odnosa spram homosexualizma koje ce se osjetiti tek u buducnosti ?

I da, nisam bas toliko transparentna, a sve i da jesam, fokusiranje na sagovornika, a ne na njegove stavove nije bitno za raspravu :)

@povjetarac-nebitno je kad ce se to desiti, bitno je da ce se desiti.ali ako je tebi bitno da ti neces osjecati posljedice, onda je to druga stvar, ja samo gledam siru sliku :)
callmethebreeeze

#56 Re: Queer, opet :)

kako ce se desiti?! to mi nije jasno? :run:
popajic

#57 Re: Queer, opet :)

Post by popajic »

@caes
...ali ako ste toliko naivni da ne vidite gdje to laganim, ali sigurnim koracima vodi, onda je to vasa stvar.
Nigdje ovo ne vodi,nego je vec dovedeno dotle da se porede boziji i drzavni zakoni (u sekularnoj drzavi !!!) i da bi mnogi da zanemare ove druge,za sada jedino vazece !
Neshvatljivo je to neprijateljstvo prema drugacijem i to od ljudi koji sebe nazivaju vjernicima,a koliko ja znam svaka religija propovijeda razumijevanje i ljubav.Zar ne mislis da tu nesto "smrdi" ?
ponosna_manjina

#58 Re: Queer, opet :)

caes wrote: Imas li reci nesto na posljedice tog liberalnog odnosa spram homosexualizma koje ce se osjetiti tek u buducnosti ?
Imam. Mišljenja sam da liberalniji odnos (uključeni istospolni brakovi i usvajanje djece ) neće izazvati nikakve štetne posljedice po društvo. Kao što je neko već spomenuo homoseksualizam se ne širi poput gripe, družim se s pederima i nikad mi nije palo na pamet da probam, jednostavno me muškarci ne privlače seksualno i to je to.
Ne znam šta će se osjetiti u budućnosti kao posljedica liberalnog odnosa spram homoseksualnosti. Zemlje poput npr. famozne Holandije, koje su jako liberalne po mnogim pitanjima, smatram za moralne vertikale u odnosu na bosanskohercegovačko društvo u kojem se kojekakvi licemjeri pozivaju na moral. A relativno često putujem i imam prilike uvjeriti se kako stoje stvari u drugim zemljama.. I zamisli, taj dekadentni Zapad se ne raspada u razvratu i drogama kako ovdašnji dušebrižnici to pokušavaju predstaviti. Ne kažem da nema problema, ima ih, ali je to mila majka u odnosu na nas po svim pitanjima. Tamo sistem jednostavno funkcioniše.
callmethebreeeze

#59 Re: Queer, opet :)

ponosna_manjina wrote:
caes wrote: Imas li reci nesto na posljedice tog liberalnog odnosa spram homosexualizma koje ce se osjetiti tek u buducnosti ?
Imam. Mišljenja sam da liberalniji odnos (uključeni istospolni brakovi i usvajanje djece ) neće izazvati nikakve štetne posljedice po društvo. Kao što je neko već spomenuo homoseksualizam se ne širi poput gripe, družim se s pederima i nikad mi nije palo na pamet da probam, jednostavno me muškarci ne privlače seksualno i to je to.
Ne znam šta će se osjetiti u budućnosti kao posljedica liberalnog odnosa spram homoseksualnosti. Zemlje poput npr. famozne Holandije, koje su jako liberalne po mnogim pitanjima, smatram za moralne vertikale u odnosu na bosanskohercegovačko društvo u kojem se kojekakvi licemjeri pozivaju na moral. A relativno često putujem i imam prilike uvjeriti se kako stoje stvari u drugim zemljama.. I zamisli, taj dekadentni Zapad se ne raspada u razvratu i drogama kako ovdašnji dušebrižnici to pokušavaju predstaviti. Ne kažem da nema problema, ima ih, ali je to mila majka u odnosu na nas po svim pitanjima. Tamo sistem jednostavno funkcioniše.
bravo za sve, pogotovo ovo podebljano. o tome ja vazim mjesecima, ali dzaba... :bih: :run: :D
Babayaro

#60 Re: Queer, opet :)

Post by Babayaro »

ponosna_manjina wrote:
Pa stvarno, al vi ko da niste nikad prismrdili Bosni ni Balkanu, cuj nece izazvati nikakve posljedice brakovi i usvajanje djece os strane pedera, pa gdje vi zivite...
@caes fino kaze da veca liberalizacija vodi u drugu krajnost i vi ste stvarno naivni ako nekontate da odobravanjem istospolnih brakova i usvajanje djece vodi (kao u Holandiji naj naj naj liberalnijoj od svih) stranci pedofila, nekrofila i ko zna kojoj stranci bolesno-sexualnoe orijentacije.
Sutra ce htjeti da odrze izlozbu ljudi koji imaju sklonost ka sexu sa zivotinjama (i oni nisu zakonom zabranjeni jel tako)...
e nece moc i da znate da u real lifeu a ne na forumu postoji mnoooogoo ljudi koji bi izasli da protestvuju protiv pedera a nisu vehabije...
callmethebreeeze

#61 Re: Queer, opet :)

hebem mu i zivot i sunce i pedere i zoofiliju i sve. pa koliko vam puta do sada treba objasniti da sex sa djecom i zivotinjama niko normalan nece opravdati iz prostog razloga sto ni djeca ni konji nisu u stanju da samostalno odlucuju sta zele, a sta ne?!
ponosna_manjina

#62 Re: Queer, opet :)

Babayaro wrote: @caes fino kaze da veca liberalizacija vodi u drugu krajnost i vi ste stvarno naivni ako nekontate da odobravanjem istospolnih brakova i usvajanje djece vodi (kao u Holandiji naj naj naj liberalnijoj od svih) stranci pedofila, nekrofila i ko zna kojoj stranci bolesno-sexualnoe orijentacije.
U ovim silnim raspravama je najmanje pedeset puta objašnjena razlika zmeđu homoseksualizma i pedofilije i fakat mi ne pada na pamet da se ponavljam. Na stranu sada to što je većina pedofila ustvari heteroseksualna...
Ali gdje ćeš opet Holandiju uzimati za primjer. Jesi li bio tamo? Znaš li uopšte kako ljudi žive tamo? Pa na kraju krajeva znaš li za šta se zalaže ta famozna "stranka pedofila" i kako su Holanđani reagovali na to?
Porediti BiH i Holandiju po pitanju bilo čega je stvarno smiješno.
Budala

#63 Re: Queer, opet :)

Post by Budala »

Evo jedan post vezan za vjersku paradigmu. IZ je homoseksualnost proglasila bolescu (to naravno nije moje misljenje). Ako je neko stavljen u kategoriju bolesnika da li drugi ima pravo da proganja tog istog bolesnika jer je bolestan? Ako jedni bolesnici imaju pravo na recimo festival (npr. izlozba slijepih, izlozba paraplegicara, olimpijada invalida) zasto onda neki drugi "bolesnici" nemaju to isto pravo? Ceric sa jedne strane posebno cestita Bajram svim bolesnicima a u isto vrijeme proganja grupaciju koju je sam strpao u kategoriju bolesnika. Ako se homoseksualnost poima kao bolest onda homoseksualci trebaju da imaju ista prava kao i svi ostali bolesnici i vjernici nemaju pravo da ih napadaju kao sto nemaju pravo da napadaju npr. sljepce, ljude sa gripom, ratne invalide itd.
uvjek dobar gost

#64 Re: Queer, opet :)

Post by uvjek dobar gost »

Svi stavljaju na nešto drugo fokus izlaganja, svakog nešto drugo nervira i svak se naravno češe tamo gdje ga svrbi...
No generalno ukoliko bilo ko od Vas nije spreman da prizna da smo generalno postali zemlja trećeg svijeta i da sve dublje tonemo u blato nacionalizma, šovinizma i nerazumijevanja drugog i drugačijeg onda neko tipka za dnevnicu....

* želim napraviti jedan mali otklon... nevezan za vehabije, pedere, lezbejke, homoseksualce ili bilo koga drugog trećeg il četvrtog...

Ukoliko niste znali recimo nacisti nisu počeli svoje pohode odmah sa Jevrejima il Ciganima već sa bolesnim nJemcima, sa neistomišljenicima i starim i iznemoglim koji nisu mogli da doprinesu finalnom cilju koji su oni tada imali....

Nadalje ukoliko bilo ko od nas ili Vas ne može da nađe niti jedan simptom latentnog fašizma u svojoj bližoj okolini ja se povlačim sa ove teme... jer ja tih simptoma vidim svuda oko sebe... u ovoj sada već tužnoj i ružnoj zemlji..

Nadalje znajte da se na kraju slilo u Sarajevo... ili smo mi to počeli tek da primjećujemo...
JThomas

#65 Re: Queer, opet :)

Post by JThomas »

Budala wrote:Evo jedan post vezan za vjersku paradigmu. IZ je homoseksualnost proglasila bolescu (to naravno nije moje misljenje). Ako je neko stavljen u kategoriju bolesnika da li drugi ima pravo da proganja tog istog bolesnika jer je bolestan? Ako jedni bolesnici imaju pravo na recimo festival (npr. izlozba slijepih, izlozba paraplegicara, olimpijada invalida) zasto onda neki drugi "bolesnici" nemaju to isto pravo? Ceric sa jedne strane posebno cestita Bajram svim bolesnicima a u isto vrijeme proganja grupaciju koju je sam strpao u kategoriju bolesnika. Ako se homoseksualnost poima kao bolest onda homoseksualci trebaju da imaju ista prava kao i svi ostali bolesnici i vjernici nemaju pravo da ih napadaju kao sto nemaju pravo da napadaju npr. sljepce, ljude sa gripom, ratne invalide itd.
pa i ovo...

ako ih već smatrate bolesnim, da li osuđujete i prijetite drugim bolesnicima zato što su bolesni?
zemo_online

#66 Re: Queer, opet :)

Post by zemo_online »

Demodel wrote:Meni se zgadila silna priča o queeru, napadu na queerovce, onima što ih napadaju, onima što ih brane i to do koje mjere se otišlo sa svim tim... Evo onda još jedna tema da nam se svima skupa sve to zgadi za sva vremena pa da se okanemo ćorava posla :)
Koliko upratih, organizator su se odlučili, po svaku cijenu, održati festival, iako su naišli na otvoreno negodovanje, kasnije i na otvorene prijetnje, prvenstveno vezane za termin održavanja pomenutog festivala (mjesec Ramazana)... Dakle, neka i mrtva glava padne, festivala će biti! Čija će to mrtva glava biti, da li onog ko dođe da protestvuje protiv održavanja festivala, pa se sukobi sa policijom ili pobornicima festivala, da li policajca koji će braniti pravo festivalaca da festivalaju, da li samih festivalaca, izgleda nije bilo bitno, održaće se pa nek' se gine ako treba! Na drugoj strani, očito je da su se vehabije našle prozvanim da brane festivalcima da održe festival... Mrtva glava će pasti, ali se održati neće! Čija mrtva glava? Pretpostavljam jedna od onih gore navedenih... Dakle, mnogo bitan ovaj queer festival... Života i zdravlja vrijedan...
A zašto?
OK, homoseksualci defiluju širom svijeta i negdje su silno podržani, negdje dobiju batine... Sad je BiH došla na red da se iskaže... Koliko vidjeh, šačica (ne znam da li je bilo i 50, ispravite me ako griješim) onih strašnih vehabija je frku silnu diglo, batine dijelilo, onim hrabrima koji su se usudili prisustvovati festivalu... Koliko upratih, ovdje na forumu veliki broj forumaša podržava pravo homoseksualaca da održe festival, osporava pravo vehabijama da ga spriječe... Mislim, pozivi na slobodu, bla bla... Zašto liberalno Sarajevo ne dođe pred ALU onda, masovno, koliko masovna anonimna podrška queeru jeste, pa stade glavom i bradom (obrijanom naravno :)) rame uz rame sa festivalcima? Podrške radi... Pitanje časti Sarajeva i BiH je bilo na tapetu, trebalo je to braniti na pravom mjestu, ne ovdje na forumu... pod šifrom x758y... Mislim da bi se samo od anonimnih grlatih pobornika prava na slobodu mogla skupiti fina gomilica od bar 500-tinjak persona koje bi 50-ak vehabija strašnih svele na grupicu koja iz daljine poziva na linč... Ali, valja biti viđen, valja biti markiran kao jedan od festivalaca... Bolje 'vako, fino ispred monitora, anonimno :)
A šta u biti hoće queerovci? Evo kulturni događaj su organizirali, projekcije filmova (pretpostavljam sa homoseksualnom tematikom :)), izložbe... Čemu frka onda? Hajd' šta fali ako neko voli gledati to, neka gleda, široka mu intima njegova... Ali ima jedan mali problem, naime, oni hoće podršku, bolje rečeno oni neće nepodršku... Ne smije je biti, jer lijepo su se ogradili "elementarnim ljudskim slobodama". Mnogi će sad reći nije stvar u nepodršci, batine su pale! Batinama je i prijećeno prije održavanja festivala, zar ga je po svaku cijenu moralo biti? Vjerujem da bi i ravnogorski pokret vrlo rado organizirao festival u Sarajevu, ali ne održavaju ga jer znaju da bi bilo, da tako nazovem, problema... (ne poredim homoseksualce sa njima, samo paralela vezana za održavanje nečega što će očito dovesti do problema) Ja ovdje pitam prvenstveno forumaše koji podržavaju održavanje queer festivala, do koje granice ide ljudska sloboda? Ima li baš sve imunitet od neslobode i ako kažete, ne, ali ovo ima, zašto? Zašto se homoseksualizam treba naći iznad ostalih devijacija seksualne orijentiranosti i ako ne slaviti, onda ne braniti javna manifestacija istog? Po čemu se razlikuje homoseksualizam kao ljubavna orijentiranost istom spolu, nekim drugim ljubavnim orijentacijama koje nisu usmjerene suprotnom spolu i onoj pretpostavci (mislio sam da je aksiom, ali haman više nije, sad je pretpostavka) da ljubav ("ona" ljubav :)) podrazumijeva dva čovjeka različitog spola? Ako kažete da se heteroseksualizam i homoseksualizam ne razlikuju, jer ljubav je ljubav, molim vas da mi objasnite može li se to onda isto reći za pedofiliju i slične ljubavne orijentacije koje su drugačije od one pretpostavljene, bivšeg aksioma? Zašto se samo homoseksualizam pokušava izdvojiti kao jedini ekskluzivitet u odnosu na sve druge drugačije usmjerene ljubavi? Generalno, do koje mjere vi mislite da ljudska sloboda i pravo na manifestaciju treba da ide? Treba li uopće postojati granica, mjera u tome? Treba li sutra legalizirati prostituciju i pravdati to, ne znam, ljubavlju prostitutke prema parama :)? Šta ste vi to sve spremni podržati zarad osjećaja sebe kao individue liberalnih shvatanja, individue koja druge ne želi da ograničava u njihovim pravima? Sve? Ili "evo još samo homoseksualizam"ostalo ne može? Zašto homoseksualizam? Neko je ovdje već jednom spomenuo da bi, vrlo vjerovatno, sva podršku koja sad ječi na sva zvona, zamjenio muk kad bi trebalo svog brata, sestru, sina, kćerku podržati u njihovoj homoseksualnosti, ako bi do toga došlo... Dakle, OK je dok to neko tamo drugi radi, već da ti je sin ili kćerka u pitanju, malo bi se zadeverao... Dakle, OK je sve dok nije tvoje... A ako se homoseksualizam prihvati kao nešto što se ne razlikuje od heteroseksualizma, neće li biti baš licemjerno da svojoj djeci sutra govorite da kad traže partnera da ga traže u osobi suprotnog spola? Neće li biti licemjerno to što vam neće biti pravo ako vam djeca sutra nađu životnog partnera u osobi isog spola? Ako se homoseksualizam prihvati kao "normalan" i jednakoprav heteroseksualizmu, zašto onda da vam djeca budu uskraćena na slobodu da sutra biraju partnera neovisno o spolu i to od vas koji to podržavate?
Mislim stvarno...
Jedno su ljudska prava i slobode, drugo je njihova zloupotreba!
Nije svemu dato pravo i sloboda, s razlogom...
ne kontam cemu ovaj tekst gore?ako nisi homo.
damir_m

#67 Re: Queer, opet :)

Post by damir_m »

ma ja kao sto rekoHse sHve jHe receHno, nema sta, sve se zna. ova zemlja je puna fasista, ekstremista, neskolovanih i agresivne omladine.
Radi se o pravom metroseksualnom i muskom svijetu, ispari mozgovima i debilnim idiotima. To je taj nas MAINSTREAM, on nam nije ni u ratu, a ni poslije rata pomogao, niti ce nam pomoci u buducnosti. Pa da je bogodom ovoj zemlji homoseksualaca, pa ne bi bilo ni ove agresivne fukare i ovih fosilnih mahalusa. S vama u Evropu, pa svama se nece ni u Aziju stici. Zaostali ko Kongo, i ovaj autoput ako se izgradi mnogi ce se samo pitati gdje su dosli...

Kod jos mnogi ne shvataju sta znaci ljevica-centar-desnica, tako da bi se to trebalo pojasniti, ali kome?
seljacima iz prve mahale, kuces dalje kad je centar Sarajeva seljacka mahala.

U sarajevu treba jos da se otvori banka Invest in Terrorism i da se istjeraju svi proevropski ili prozapadni ljudi i rjesen problem.
caes

#68 Re: Queer, opet :)

Post by caes »

popajic wrote:
@caes
...ali ako ste toliko naivni da ne vidite gdje to laganim, ali sigurnim koracima vodi, onda je to vasa stvar.
Nigdje ovo ne vodi,nego je vec dovedeno dotle da se porede boziji i drzavni zakoni (u sekularnoj drzavi !!!) i da bi mnogi da zanemare ove druge,za sada jedino vazece !
Neshvatljivo je to neprijateljstvo prema drugacijem i to od ljudi koji sebe nazivaju vjernicima,a koliko ja znam svaka religija propovijeda razumijevanje i ljubav.Zar ne mislis da tu nesto "smrdi" ?
Ja licno nisam nikad uporedila vjerske i drzavne zakone i naravno da se ne mogu porediti sa skoro nijedne tacke gledista. To sto neki nazovi vjernici propagiraju svoja vjerovanja kroz nasilje nije samo njihova krivica vec i krivica sistema koja im to dopusta.Ili mozda cak i ta famozna ljudska prava koja dopustaju svima da se izjasne bez obzira na nacionalnu,vjersku ili bilo koju drugu podlogu, pa se postuje samo jedna strana, a druga se diskriminise.
Sto se tice ovih konotacija homosexualnosti i bolesti- homosexualnost ne moze biti bolest jer je previse rasprostranjena, i to pitajte svakog psihijatra, reci ce vam isto. Ali da je devijacija, jeste tacka (.)

Ovaj .. Holandija, zemlja snova i liberalnih shvatanja je mozda najbolesnija od svih. Imam rodbinu gore, pa znam iz prve, recimo druge ruke koliko ima manijaka na svakom cosku, a zasto ? Dijelom i zato sto im je skoro sve dopusteno. Ili ce sad neko da kaze da sto vise dopustas ljudima da oni nece htjeti vise, vise i jos vise od onog sto im je zakonski propisano ? Das mu prst, a on bi ruku. Ili ovaj fenomen ne vazi za Bosnu, Sarajevo, mi smo tako posebni spram sviju ?
callmethebreeeze

#69 Re: Queer, opet :)

haahahah. ti si meni prejaka, cuj u holandiji manijaci na svakom koraku. neka, neka, sucur allahu pa je bosna jos sigurna. kod nas nema silovanja, pedofila, i slicnih.
:D
stochar

#70 Re: Queer, opet :)

Post by stochar »

dobro, da ne duzimo: predajem se! vehabije su imale potpuno pravo, s njima i huligani. neka su razbili pedersku stoku i odbranili obraz lijepog nam seher Sarajeva! sad svi s mirom bez straha od pedera mozemo otici sutra na vecer na Bajram party sa go-go plesacima u Novi Seher ili na Dzeja u Inn! samo nek' je obraz cist!

dalje, sve sto ne odgovara 'vecini' treba satrti u korijenu, treba zabraniti sve oblike izrazavanja misljenja, protjerati ovo malo srba i hrvata iz lijepog nam sehera da ga ne bi poganili svinjetinom, i onda uvesti lijepo serijatsku policiju s bambus stapovima da taj mir i rahatluk i sacuva!

a, djeca ce se i dalje mirno silovati u miru vlastitih domova (samo nek' je u familiji), zene ce silovati samo pripadnici iste vjere (i onako same izazivaju), ako nekog i uhvate nece dobiti vise od 6 mjeseci k'o sto je i sad slucaj (pedofilija u BiH je proteklih godina u drasticnom porastu, kaznena politika preblaga), sve ce se fino zataskavati kako bi se sacuv'o OBRAZ, a ako novinari budu o tome pisali odma' ih umlatit' treba, i, mirna Bosna!

sretna vam nova 1478.!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#71 Re: Queer, opet :)

Post by pici »

Uhićene dvije vještice
Islamska vjerska policija u Saudijskoj Arabiji uhitila je 16-godišnju djevojčicu pod optužbom da je vještica, objavili su 14. svibnja saudijski mediji. Ako se za nekoga utvrdi da je "vještica" ili "čarobnjak" u Saudijskoj Arabiji, prijeti mu smrtna kazna.

Tijelo vlasti zaduženo za čuvanje kreposti i sprečavanje poroka, poznato i pod nazivom vjerska policija, u hodočasničkom gradu Mekki angažiralo je prikrivene istražitelje protiv dviju Nigerijki. Nuha (16) i Zeinab (37) praćene su nakon početne sumnje da je riječ o vješticama.

Suradnica vjerske policije zatražila je od navodnih vještica da spriječe vjenčanje njezina muža s još jednom ženom. "Vještice" su za uslugu zatražile 3.000 riala (oko 520 eura). U noći s nedjelje na ponedjeljak Afrikanke su započele "magične obrede i zazive".

Vjerska policija uhvatila ih je na djelu. Prilikom ispitivanja priznale su da su u stanju "izazvati prekid ljubavne veze i muškarce učiniti impotentnima".

U luci Jidda vjerska je policija nedavno uhitila i Saudijca pod optužbom da je "čarobnjak", objavile su Arab News.

Organizacija za ljudska prava Human Rights Watch trenutačno se zauzima za puštanje na slobodu Fawze Falih, koja je kao "vještica" osuđena na smrt. U studenom je u Rijadu odrubljena glava Egipćaninu osuđenom zbog "čarobnjaštva, zabranjenog seksa i oskvrnuća Kurana".

Image

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :run:
kirby

#72 Re: Queer, opet :)

Post by kirby »

Ja licno nisam nikad uporedila vjerske i drzavne zakone i naravno da se ne mogu porediti sa skoro nijedne tacke gledista. To sto neki nazovi vjernici propagiraju svoja vjerovanja kroz nasilje nije samo njihova krivica vec i krivica sistema koja im to dopusta.Ili mozda cak i ta famozna ljudska prava koja dopustaju svima da se izjasne bez obzira na nacionalnu,vjersku ili bilo koju drugu podlogu, pa se postuje samo jedna strana, a druga se diskriminise.
Sto se tice ovih konotacija homosexualnosti i bolesti- homosexualnost ne moze biti bolest jer je previse rasprostranjena, i to pitajte svakog psihijatra, reci ce vam isto. Ali da je devijacija, jeste tacka (.)

Ovaj .. Holandija, zemlja snova i liberalnih shvatanja je mozda najbolesnija od svih. Imam rodbinu gore, pa znam iz prve, recimo druge ruke koliko ima manijaka na svakom cosku, a zasto ? Dijelom i zato sto im je skoro sve dopusteno. Ili ce sad neko da kaze da sto vise dopustas ljudima da oni nece htjeti vise, vise i jos vise od onog sto im je zakonski propisano ? Das mu prst, a on bi ruku. Ili ovaj fenomen ne vazi za Bosnu, Sarajevo, mi smo tako posebni spram sviju ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
evo ja u amsterdamu ne izlazim iz kuce.i kad izadjem guzica mi je uz zid.nebi li me slucajno koji manijak napao.

boze sacivaj i ukloni, sto bi moja baba(nana) rekla.
callmethebreeeze

#73 Re: Queer, opet :)

pici wrote:Uhićene dvije vještice
Islamska vjerska policija u Saudijskoj Arabiji uhitila je 16-godišnju djevojčicu pod optužbom da je vještica, objavili su 14. svibnja saudijski mediji. Ako se za nekoga utvrdi da je "vještica" ili "čarobnjak" u Saudijskoj Arabiji, prijeti mu smrtna kazna.

Tijelo vlasti zaduženo za čuvanje kreposti i sprečavanje poroka, poznato i pod nazivom vjerska policija, u hodočasničkom gradu Mekki angažiralo je prikrivene istražitelje protiv dviju Nigerijki. Nuha (16) i Zeinab (37) praćene su nakon početne sumnje da je riječ o vješticama.
sad znam sta nam treba.
kirby

#74 Re: Queer, opet :)

Post by kirby »

callmethebreeeze wrote:

sad znam sta nam treba.

ma ne treba ti.imas je vec :D :D :D :D
callmethebreeeze

#75 Re: Queer, opet :)

kirby wrote:
callmethebreeeze wrote:

sad znam sta nam treba.

ma ne treba ti.imas je vec :D :D :D :D
ma ne mislim na ove volonterske vjerske policije, treba to, brate, u zakonu ovjeriti. jesmo li pravna drzava ili nismo.
:D :bih: :run:

p.s cuvaj se ti u toj holandiji, nastrani su oni.
:D
Locked