Ne znam sta vozis , kod mene je sdi 68 konja, istini za volju, i bolje prima gas i malo je startniji, koliko se to za sdi-a moze rec.eeddiinn wrote:pa i to sipanje u austriji je samo u tvojoj glavi da se osjeti. nedavno sam se vratio sa puta i sipao sam u austriji dosta i njemackoj i to na razlicitim pumpama, pa i na shelu onaj satro vpower (masno ga platio) i apsolutno se ne osjeti ni najmanja razlika u odnosu na gorivo ovdje. možda nema sumpora i vode al brate auto apsolutno isto ide.
Q max goriva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hogar strasni
#26 Re: Q max goriva
- Ringhio
#27 Re: Q max goriva
Sipao sam i ja to moderno benzinsko gorivo u svoje auto. Kako sam ja primjetio, performanse su maaaaaalko bolje, ili se ja zavaravam s tim sto sam procitao letak na kojem pise da che biti bolje pa imam neki placebo efekat. Ono sto sam primjetio je to da Hyundai moj stuce rezervar tog modernog goriva dok si rekao keks. Sipam benzin sa OMV-a, naspem rezervar, 42 litra kako se meni cini, za tih 42 litra, sa klimom, gradska voznja, voznja na otvorenom, duze relacije, one po kilometar, ima tu svega, cesto malo teza noga na gasu, predjem izmedju 550i 600 kilometara i kazaljka spadne na rezervu. Sa ovim modernim gorivom, pod istim rezimima, kazaljka mi je nacela rezervu vec na 420 i nesto kilometara. Kontam ubleha, naspem jos jedan rezervar istog goriva, kazaljka na rezervi bila tamo oko brojke od 500 kilometara.
Ko da zivo gorivo na auspuh ispada.
Bezveze onako zagledo jedan dan oko auspuha, poslje ta 2 rezervara i primjetim da u auspuhu skoro da nema one crne chadji, vec da je chadj braonkasta, svjetlo braon. Sad ne znam kakva je tu caka, ali ima neka.
Uglavnom, rado cu se ja vratit na "losiji" OMV, s njim se bash navozam.
Poredjenja radi, zima ova prosla, nasuo u Tuzli rezervoar, otisao na Bjelasnicu, s tim da smo prema Bjelasnici poceli se penjati noc pala, pa pogresno skrenem, umjesto lijevo kod one benzinske pumpe ja skrenem desno, pa vozio tamo do prve prodavnice na desnoj strani, ima nekakve piljare gluposti, pa trazio smjer, pa se vratio do benzinske, pa od benzinske skrenuo lijevo, snjeg krpeta. S Bjelasnice se vratio, prosao Sarajevo uzduz i poprijeko, vratio se u Tuzlu, goriva ostalo jace od 15 litara.
S ovim modernim Petrolovim, do Beograda i nazad pun rezervar, prije granice u povratku zastanes da naspes cvajncu.
Ko da zivo gorivo na auspuh ispada.
Bezveze onako zagledo jedan dan oko auspuha, poslje ta 2 rezervara i primjetim da u auspuhu skoro da nema one crne chadji, vec da je chadj braonkasta, svjetlo braon. Sad ne znam kakva je tu caka, ali ima neka.
Uglavnom, rado cu se ja vratit na "losiji" OMV, s njim se bash navozam.
Poredjenja radi, zima ova prosla, nasuo u Tuzli rezervoar, otisao na Bjelasnicu, s tim da smo prema Bjelasnici poceli se penjati noc pala, pa pogresno skrenem, umjesto lijevo kod one benzinske pumpe ja skrenem desno, pa vozio tamo do prve prodavnice na desnoj strani, ima nekakve piljare gluposti, pa trazio smjer, pa se vratio do benzinske, pa od benzinske skrenuo lijevo, snjeg krpeta. S Bjelasnice se vratio, prosao Sarajevo uzduz i poprijeko, vratio se u Tuzlu, goriva ostalo jace od 15 litara.
S ovim modernim Petrolovim, do Beograda i nazad pun rezervar, prije granice u povratku zastanes da naspes cvajncu.
-
Adoxxx
#28 Re: Q max goriva
Kod mene je TDI 74 kw, meni se cini kao da se nista nije promjenilo, auto haman isto vuce, a za potrosnju nisam siguran.hogar strasni wrote:Ne znam sta vozis , kod mene je sdi 68 konja, istini za volju, i bolje prima gas i malo je startniji, koliko se to za sdi-a moze rec.eeddiinn wrote:pa i to sipanje u austriji je samo u tvojoj glavi da se osjeti. nedavno sam se vratio sa puta i sipao sam u austriji dosta i njemackoj i to na razlicitim pumpama, pa i na shelu onaj satro vpower (masno ga platio) i apsolutno se ne osjeti ni najmanja razlika u odnosu na gorivo ovdje. možda nema sumpora i vode al brate auto apsolutno isto ide.
- drndalo
#29 Re: Q max goriva
Jesi li razmislio da limoze biti da si ga po auto-putu tjerao k'o djavo maglu, pa da nije potrosnja od toga skocila ? Znas da pri velikim brzinama otpor zraka pravi velika sr*nja potrosnji ?Ringhio wrote:S ovim modernim Petrolovim, do Beograda i nazad pun rezervar, prije granice u povratku zastanes da naspes cvajncu.
-
eeddiinn
#30 Re: Q max goriva
tdi 77kw apsolutno se ništa ne razlikuje bez obzira šta naspem bilo vani ili ovdje. možda se kod tebe zbog nešto slabijeg motora osjeti neka maaaala razlika.hogar strasni wrote:Ne znam sta vozis , kod mene je sdi 68 konja, istini za volju, i bolje prima gas i malo je startniji, koliko se to za sdi-a moze rec.eeddiinn wrote:pa i to sipanje u austriji je samo u tvojoj glavi da se osjeti. nedavno sam se vratio sa puta i sipao sam u austriji dosta i njemackoj i to na razlicitim pumpama, pa i na shelu onaj satro vpower (masno ga platio) i apsolutno se ne osjeti ni najmanja razlika u odnosu na gorivo ovdje. možda nema sumpora i vode al brate auto apsolutno isto ide.
- Ringhio
#31 Re: Q max goriva
drndalo wrote:Jesi li razmislio da limoze biti da si ga po auto-putu tjerao k'o djavo maglu, pa da nije potrosnja od toga skocila ? Znas da pri velikim brzinama otpor zraka pravi velika sr*nja potrosnji ?Ringhio wrote:S ovim modernim Petrolovim, do Beograda i nazad pun rezervar, prije granice u povratku zastanes da naspes cvajncu.
Trosi on vise tog goriva i bez autoputa. Trosi ga brze. Pojede odprilike 2 litra vise na 100 kilometara.
- drndalo
#32 Re: Q max goriva
Ih, smanji malo ribu, pobicu djecu ! Pa nije nitro-glicerin, nego benzin/dizel... 2 litra vise moze trositi samo ako nesto ne valja na motoru, ako se "ćera", ili ako se veliki krovni sanduk vozi...Ringhio wrote:Pojede odprilike 2 litra vise na 100 kilometara.
-
M@RKO
#33 Re: Q max goriva
To sto nema crne cadji je znak da je bolje sagorjevanje.. To se pogotovo vidi nakon duzih relacija na otvorenom, na auspuhu treba da je svijelta boja, to je znak dobrog sagorjevanja.Ringhio wrote: Bezveze onako zagledo jedan dan oko auspuha, poslje ta 2 rezervara i primjetim da u auspuhu skoro da nema one crne chadji, vec da je chadj braonkasta, svjetlo braon. Sad ne znam kakva je tu caka, ali ima neka.
Evo opet sam dosipao gorivo, sa BMB 98 na El Tariku potrosnja manja skoro za litar nego sa Q Max 100.. Motor isto tako 68 ks..
-
quarterback
#34 Re: Q max goriva
Vala nisam odavno sipao kod Tarika, kakva su iskustva ?
-
M@RKO
#35 Re: Q max goriva
Ja nisam prije nikad sipao.. i unazad 3-4 mjeseca poceo.. Vjeruj preporodio se.. iako mi nije usput nikako, idem maksuz da naspem gorivo tamo i tamo mi auto na leru radi najmirnije, sto se tice voznje vise manje isto, ali je potrosnja dosta niza nego na Selexu, EP, Omv.. Svuda sam probavao, tu sam dobio najbolje rezultate za sad
Moje preporuke 
- iceman ze
#36 Re: Q max goriva
Kod mene auto trosi 20 lit., samo kazem, ne hvalim se....
Tako ako bude neko gorivo s kojim se 50% manje trosi, javite mi..... 
-
quarterback
#37 Re: Q max goriva
hvala drug, odem, naspemM@RKO wrote:Ja nisam prije nikad sipao.. i unazad 3-4 mjeseca poceo.. Vjeruj preporodio se.. iako mi nije usput nikako, idem maksuz da naspem gorivo tamo i tamo mi auto na leru radi najmirnije, sto se tice voznje vise manje isto, ali je potrosnja dosta niza nego na Selexu, EP, Omv.. Svuda sam probavao, tu sam dobio najbolje rezultate za sadMoje preporuke