ko sandzaklijeHendrix wrote:Ehej ljudi neprijatelj je napadao i danas ali sam ih neutralisao uspješno
Negdje pročitah i da ne vole pijesak da po njemu ne idu pa sam okružio biljke redom pijeska pa redom ljuski od jaja , jedan je probio odbranu ali je ubrzo neutralisan i posoljen pa se isfuro![]()
Ovo je samo jedna od bitki pa ćemo vidjeti šta će bit kad opet kiša padne , možda dovedu pojačanje![]()
E čuo sam i za te anti-puž bobe , kažu ljudi na njih idu ko mahniti moram i to nabavit.
Puževi u bašti !!!
Moderator: anex
- Ivy
-
from_dust
Puzevi narkomaniIvy wrote:ko sandzaklijeHendrix wrote:Ehej ljudi neprijatelj je napadao i danas ali sam ih neutralisao uspješno
Negdje pročitah i da ne vole pijesak da po njemu ne idu pa sam okružio biljke redom pijeska pa redom ljuski od jaja , jedan je probio odbranu ali je ubrzo neutralisan i posoljen pa se isfuro![]()
Ovo je samo jedna od bitki pa ćemo vidjeti šta će bit kad opet kiša padne , možda dovedu pojačanje![]()
E čuo sam i za te anti-puž bobe , kažu ljudi na njih idu ko mahniti moram i to nabavit.![]()
![]()
Kad neko pridje,nadrljo je. Samo ih izdresiraj da te prepoznaju
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Prije nego sto zgazite,ubijete,posolite
ili sta ti ja znam sta morbidno uradite sa puzhem procitajte ovaj pdf file...
http://www.usaidlamp.ba/ba/subsectors/S ... sector.pdf
http://www.usaidlamp.ba/ba/subsectors/S ... sector.pdf
Poduzeće plaća otkupnu cijenu (dostava na farmu) između 1 KM/kg
(0.51 eura) i 1,3 KM/kg (0.66 eura) za žive puževe
Cijena zamrznutog puževog mesa je 3.5 eura/kg i za prazne ljuske 2.5
eura/kg FCO/BiH.
Cijene (navedene ovdje u euro/kg) za skupljanje divljih puževa koje prerađivači i
distributeri u BiH plaćaju za živog divljeg puža kreću se od 0.51 do 0.66; izvozne cijene
u BiH za prerađene divlje puževe kreću se od 3 do 3.5 eura/kg. Cijene očišćenih
ljuski su 2.5 eura/kg. Izvozne cijene za žive puževe uzgojene na farmi kreću se od
3 do 3.5 eura
- cHupjahalic@
kakvu li ce zivotinju spomenuti sutra?
ne diraj jezeve, oni nisu strasni.
-
mamica papucarka
kad puhovi nagrnucHupjahalic@ wrote:kakvu li ce zivotinju spomenuti sutra?![]()
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Jezevi ne jedu puzheve
....oni jedu gliste
.Imas srece..ovih dana ce biti bez padavina i puzhici ce se zatvoriti u kuchicu i nece ti papat jagode
.
-
Hendrix
E ljudi pa u kojoj bašti nema životinjskog carstva ?
Imam i krtice još , par lutajućih mački tu i tamo, ptica raznih modela , eto da nabrojim svu raju koja se vrti po bašti
Malo me jež razočaro , kako ba ne jede puževe:?
Nisam pivu stavljo još jer ih nema sad , vruće je valjda su se zavukli u rupe . čekaju kišu papci.
Imam i krtice još , par lutajućih mački tu i tamo, ptica raznih modela , eto da nabrojim svu raju koja se vrti po bašti
Nisam pivu stavljo još jer ih nema sad , vruće je valjda su se zavukli u rupe . čekaju kišu papci.
-
mamica papucarka
joj, krticeeeeeeHendrix wrote:E ljudi pa u kojoj bašti nema životinjskog carstva ?![]()
Imam i krtice još , par lutajućih mački tu i tamo, ptica raznih modela , eto da nabrojim svu raju koja se vrti po bašti![]()
-
s@mson
Najbolje pivo za puzeve je ono najlosije. Imas veliki izbor, od dvoguze MB-a (bambucha) preko Prima piva pa do Sarajevske u limenci. Naravno moras uzeti i finansijski aspekt. Najeftinije je ujedno i najlosije, samim time i najbolje za utapanje puzeva. Da bi zadovoljstvo bilo potpuno, najbolje je uzeti pola tuceta (jesam ovu mjeru izvuk'o) ledenih Tuborg green i fino se zavaliti u hladu i posmatrati pijanke puzeva i cugati Tuborg.Hendrix wrote:Ne znam koji pivu da im uzmem , da li vole Sarajevsko ?
Ma ja odoh sad po Tuborg iako nemam puzeva, nesto mi nadoslo poslije sve ove price o pivu.
ZIVIO!!!!
-
zeljo101
ja se bocim sa istim puzevima ima mjesec dana
. ali mislim da sam ih napokon pobijedila!
kupila sam u poljoapoteci nesto( kosta oko 8-9 KM) za puzeve i bas sinoc sam to posula. ujutro, nisam mogla vjerovati sta sam zatekla. mrtvi puzevi na sve strane!!!
da dokumentujem:

SRETNO!!!
da dokumentujem:

SRETNO!!!
-
mamica papucarka
meni ih sad dodje zao 
- amrica
Uh, mamice, da se mjesecima trudis da nesto uzgojis, bilo cvijece ili povrce, a da ti puzevi to zderu i zderu i zderu... pojavi se pupoljak, paf sutra ga nema, ili isto jagoda. Gazala bi ih i nogama i rukama i lopatama i trovala svim sto ti neko preporuci.mamica 31 wrote:meni ih sad dodje zao
A ima li neko ideju kako unistiti mokrice?
- Guento
Ma nisti puzocidi, najljepse ih je posolit i gledat kako skidaju "kozu"zeljo101 wrote:ja se bocim sa istim puzevima ima mjesec dana. ali mislim da sam ih napokon pobijedila!
kupila sam u poljoapoteci nesto( kosta oko 8-9 KM) za puzeve i bas sinoc sam to posula. ujutro, nisam mogla vjerovati sta sam zatekla. mrtvi puzevi na sve strane!!!
![]()
![]()
![]()
![]()