kub lajkan wrote:A-Wien wrote:E za ovog lava sto planira za Brazil....Ja imam jednu prijateljicu dole i onda leti od Amsterdama prema dole.To ti je definitvno trenutno aerodrom za tako daleke letove.Nekad ides preko Mexika pa se spustas dole,nekada preko USA.
Ako ides iz Sa mozda ti je lakse do Frankfurta autobusom pa onda leti dalje...Pogledaj Lufthansa.com itd...Bitno ti je barem 3 mjeseca prije kupiti kartu jer nije jeftino....Probaj putovati izvan turisticke sezone,karte su jeftinije do 30%...
Za Visu se obrati ambasadi u Zagrebu ili Becu...
P.S. Ako ides zbog neke brazilijanke cuvaj se !

Nemoj samo ostati dole,nije lako sa njima....
Nije zbog "brazilijanke"... Iz bh-perspektive bitan faktor je i viza. Moze se do Zagreba, a onda sta dalje? Zato je prihvatljivije i malo skuplje, ako je bez vize... mislim ta presjedanja...
Isao bih vjerovatno u oktobru, sreca pa je van sezone. Zna li neko koliko unaprijed se mogu rezervisati karte i da li to bitno smanjuje cijenu?
preko amerike ne mozes bez vize...iako ces samo cekati na aerodromu, moras proci kontrolu tako da bi morao imati vizu. Iako je iz amerike prilicno jednostavno jer imaju letove svaki dan po nekoliko puta za Rio ili Sao Paolo.
Sto se tice ostalih stvari...brazil nema ambasadu kod nas, ne znam gdje je najbliza mislim Bec tako da ces tamo morati slati pasos i zvati ih da vidis kako ide.
http://www.expedia.com/pub/agent.dll?to ... 7293&ps3u=
za avio karte evo pogledaj...expedia je najbolja stvar, a ako zelis mozes uvijek pogledati najvece avio kompanije pa preko njihovih stranica mozes direktno kupiti.
Nisam nikad bio u Brazilu, ali eto znam puno ljudi i moj je savjet da se pazis...dobro razmisli gdje ides i s kim. I veliki i mali gradovi su puni kriminala pa zaista moras biti oprezan. Moras dobro znati gdje ides. Mislim, desavali su se slucajevi napada na strane turiste. A osim toga, to nisu one mahalske bande da ce te prebiti nego puno gore.
A iako vec ides onda bi trebao (ako imas priliku) ne trositi previse vremena na Rio ili Sao Paolo (koji je nesto kao brazilski frankfurt) nego idi na sjever malo, plaze i priroda su fantazija (gledao slike ljudi sto su isli).
Uglavom, puno srece i ugodan put. Siguran sam da ce ti biti sjajno.
Moje sljedece putovanje je Dominikanska Republika, ali ne preko agencije i ne da sjedim u hotelu, nego u slobodnom aranzmanu. Eto, samo da znas - Dom, Republika ima 5 puta ljepse plaze nego brazil