Mogli smo putovati, ali ako se zaduzimo za kartumuha_sa wrote:
sunce milo--ne ljuti se što te ovako zovnuh--![]()
dok je Tito vladao mi smo imali crveni pasoš s kojim smo mogli bez viza putovat u blizu 150.( sto pedeset ) zemalja![]()
samo da podsjetim ove što nisu imali tu srecu živjet u onom mracnom vaktu
Put u jednom pravcu iz BiH
-
SnezanaM
#76 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
-
SnezanaM
#77 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Prvo vizapape wrote:Ma sta jednu, .... nekoliko, ...zoom66 wrote:jes mu to tiho zapjevala na uho oprosti mi papeeeSnezanaM wrote:Ovi sto najvise kukaju![]()
Ja se davno izborila (sama) da mi vizu ne trazePokucala PAPI
na vrata i nema vise viza
eh, da si se obratilla nashem papetu, ne sumjam da bi uz vizu dobila i kitu cvijeca![]()
- muha_sa
#78 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Snežana sunceSnezanaM wrote:Mogli smo putovati, ali ako se zaduzimo za kartumuha_sa wrote:
sunce milo--ne ljuti se što te ovako zovnuh--![]()
dok je Tito vladao mi smo imali crveni pasoš s kojim smo mogli bez viza putovat u blizu 150.( sto pedeset ) zemalja![]()
samo da podsjetim ove što nisu imali tu srecu živjet u onom mracnom vaktuMa zezam se, ja sam najvise otisla zbog posla kojim sam se zelila baviti
Nije baš bio neki problem imat za kartu--deder ovoj omladini reci kako smo išli u Trst po farmerke i sezonsku garderobu
samo istinu--molit cu lijepo
-
SnezanaM
#79 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Dok ste vi isli u Trst po farmerke ja sam isla u London po cizmemuha_sa wrote:
Snežana sunceznaš kako se u našem narodu kaže--krivo sjedi pravo govori
![]()
Nije baš bio neki problem imat za kartu--deder ovoj omladini reci kako smo išli u Trst po farmerke i sezonsku garderobu![]()
samo istinu--molit cu lijepo
Pa ti sad vidi
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#80 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
SnezanaM wrote:Prvo vizapape wrote:Ma sta jednu, .... nekoliko, ...zoom66 wrote:
jes mu to tiho zapjevala na uho oprosti mi papeee
eh, da si se obratilla nashem papetu, ne sumjam da bi uz vizu dobila i kitu cvijeca![]()
- muha_sa
#81 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
i to sve u onaj diktatorski vakatSnezanaM wrote:Dok ste vi isli u Trst po farmerke ja sam isla u London po cizmemuha_sa wrote:
Snežana sunceznaš kako se u našem narodu kaže--krivo sjedi pravo govori
![]()
Nije baš bio neki problem imat za kartu--deder ovoj omladini reci kako smo išli u Trst po farmerke i sezonsku garderobu![]()
samo istinu--molit cu lijepo![]()
Pa ti sad vidi
-
SnezanaM
#82 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Jok bazoom66 wrote:
brega, jes' to ti?![]()
![]()
Ja sam svoje "prstice umijesala" u neke stare crkve u Engleskoj, pa sam zato kupovala cizme tamo
A Trst ko Trst malo Italijansko selo, cak ga vecina Italijana smatra samo PIJACOM, nesto slicno kao ona "Arizona" u BiH
-
SnezanaM
#83 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Kako komepape wrote:
Pa ni u ambasadi ti ne daju vizu dok te ne provjere, ...
![]()
Jesu to Sjeverna Koreja ili Kuba otvorili veleposlanstvo u Sa-x-u pa ti dobio posao....
-
djani s
#84 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
kaajma wrote:djani s wrote:Svuda je lijepo gdje ti je dobro, gdje si samostalan, gdje ti ne zabijaju nos u privatnost. BiH nije bila nikad bliza, avion ( Germanwings karta Stuttgart-Sarajevo i nazad od 70-150 Eura ) ili auto. Sve u svemu kad se covjek pozeli otici u BiH moze cesto a i ne mora. Nigdje nije perfektno, do tebe je kakve vizije imas. Svijet je danas globalno selo, nista vise nije tako daleko.
maaa daaj ba pa ev kad je tako globalno selo zasto ja nemogu da odem recimo u pariz da vidim Ajfelov toranj, zato sto sam rodeni Sarajlija musliman i strpali su me u getto!!!
iznervirate me vi uvijek lafo pozitivci moze sve, sve ce biti bolje nije sve kako se cini, pustite mi te hafifnu dobrilu, stanje je krajnje dramaticno sto bi onaj supak Nele reko[
Ako se mislis koprcati tako negdje vani bolje ti je ostani kuci, pozitivac sam i ostat cu, nisam se kolebao sekunde da li cu ici ili ne iz bivse Juge ( tada nije trebala viza ali ostati nije bilo lako ), i ja sam rodeni mostarac musliman ( zivio i u Sarajevu ) pa nemam problema.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#85 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Nema vize, ... jok, ... od mene je neces dobiti.SnezanaM wrote:Jok bazoom66 wrote:
brega, jes' to ti?![]()
![]()
i on se oblacio u Trstu
![]()
Ja sam svoje "prstice umijesala" u neke stare crkve u Engleskoj, pa sam zato kupovala cizme tamo![]()
A Trst ko Trst malo Italijansko selo, cak ga vecina Italijana smatra samo PIJACOM, nesto slicno kao ona "Arizona" u BiH
Nisi bila u Trstu, cim tako za njega mozes reci. I u to doba je bio predivan grad. Posjetio sam ga i prosle godine.
Cuo sam price da je to sada mrtav grad, ... otisao i vidio. Nikada nije izgledao ljepse.
-
SnezanaM
#86 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Ja ti napisala kako Italijani vide Trst
A ako ti volis pijace, nije do mene 
- muha_sa
#87 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Snježo SnježoSnezanaM wrote:Jok bazoom66 wrote:
brega, jes' to ti?![]()
![]()
i on se oblacio u Trstu
![]()
Ja sam svoje "prstice umijesala" u neke stare crkve u Engleskoj, pa sam zato kupovala cizme tamo![]()
-
SnezanaM
#88 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Aj necu vise da vam u mladost diram

- muha_sa
#89 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
SnezanaM wrote:Aj necu vise da vam u mladost diram![]()
![]()
neka te ba
-
SnezanaM
#90 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Ma kad smo mladi nista nam nije mracnomuha_sa wrote:SnezanaM wrote:Aj necu vise da vam u mladost diram![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
neka te bakud ceš--taman smo poceli o onim mracnim vremenima
- muha_sa
#91 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
sreca pa nam upališe svjetloSnezanaM wrote:Ma kad smo mladi nista nam nije mracnomuha_sa wrote:SnezanaM wrote:Aj necu vise da vam u mladost diram![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
neka te bakud ceš--taman smo poceli o onim mracnim vremenima
-
SnezanaM
#92 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Sreca pa sam bila daleko, da me ne osvijetlemuha_sa wrote: sreca pa nam upališe svjetlo
- muha_sa
#93 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
nego-hajde ti kod nas na Bez Cenzure u onu kafanu što joj je vlasnik ovaj Šahbaz zoomSnezanaM wrote:Sreca pa sam bila daleko, da me ne osvijetlemuha_sa wrote: sreca pa nam upališe svjetlo
-
SnezanaM
#94 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
I da, malo Off-topic
U decembru 94 godine. je jedna osoba prodala Vatikanu crkvene slike i freske u vrijednosti oko milion dolara
I da, sve slike su bile sa podrucja ex-yu
U decembru 94 godine. je jedna osoba prodala Vatikanu crkvene slike i freske u vrijednosti oko milion dolara
- muha_sa
#95 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
i oni to komotno kupili bez provjere porijeklaSnezanaM wrote:I da, malo Off-topic
U decembru 94 godine. je jedna osoba prodala Vatikanu crkvene slike i freske u vrijednosti oko milion dolara![]()
-
SigurnaDjeca
-
SnezanaM
#97 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
Kapitalistimuha_sa wrote:i oni to komotno kupili bez provjere porijeklaSnezanaM wrote:I da, malo Off-topic
U decembru 94 godine. je jedna osoba prodala Vatikanu crkvene slike i freske u vrijednosti oko milion dolara![]()
I da, sve slike su bile sa podrucja ex-yu![]()
- HAVANA
#98 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
muha_sa wrote:i oni to komotno kupili bez provjere porijeklaSnezanaM wrote:I da, malo Off-topic
Srame li se oni
- muha_sa
#99 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
jebe se njima što je neka crkva u Bosni zaplatilaHAVANA wrote:muha_sa wrote:i oni to komotno kupili bez provjere porijeklaSnezanaM wrote:I da, malo Off-topic
Srame li se oni![]()
svakako ce na ljiljane svalit.
- Maraschino
#100 Re: Put u jednom pravcu iz BiH
ma sve se crvene kao i oni sto im donesose...HAVANA wrote:muha_sa wrote:i oni to komotno kupili bez provjere porijeklaSnezanaM wrote:I da, malo Off-topic
Srame li se oni![]()