Pustimo Nasera Orica na slobodu !!!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Podrzajeteli pustanje NASERA ORICA na slobodu!??

Da
11
58%
Ne
8
42%

Total votes: 19

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Pravda30 wrote:PODRZAVAMO

stop krvatizaciji!
Tupane, podrzavati se kaze u hrvatskom jeziku :-) .
mrmot

Post by mrmot »

Jelaski_Jalijas wrote:DEL PONTE NA SUPAK TI UVALIM MONTE!!!!

PUSTITE NAM NASERA!!!!
Karlu za predsjednika!
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:18, edited 1 time in total.
Pravda30

Post by Pravda30 »

Bobi wrote:

stop krvatizaciji!
Tupa ti je mater koja te okoti takvog. "podrzavajemo " je na bosanskom samo u tom tvom bolesnom i nepismenom mozgu.

Lijeci se!
Pravda30

Post by Pravda30 »

Šeha wrote:Neka Nasera tamo gdje jeste...
Treba hvatati nove a ne pustati vec uhvacene zlocince!!! :roll:
sta reci na ovakve nebuloze?

Image
Pravda30

Post by Pravda30 »

_BaykoNoor_ wrote:Cudno je kako zla Karla iz Haaga zna biti draga kada govori o zlocinima "onih"nad nama.Kada ista progovori o nasim zlocinima nad "onima" postaje neprijateljem.Jadno...
I BTW,onaj koji je izjavio da su Bosnjaci lose proslo zahvaljujuci onima kao sto sam ja moracu ga demantovati.Da je bilo vise onih kao ja umjesto pisanja peticija Yutel za mir ne bi se predalo oruzje TO,kasarne bi bile blokirane i rat bi krace trajao i brze zavrsio.S puno boljim ishodom po nas...
Usput,ja sam izjavio saucesce porodicama zrtava u svoje ime ne spominjuci nas.Samo ja,jedinka koja slucajno pripada bosnjackom narodu.I koja je vrlo ponosna radi svoje etnicke pripadnosti.
Ratne zlocince sam imao nekoliko puta priliku vidjeti i cuti njihove price.Nimalo me nisu impresionirali,pogotovo detaljima u kojima sa osmjehom pricaju o ubijanju npr.hrvatski civila u zaledjini Jablanice ili prebijanju Srba u podrumu jedne sarajevske zgrade.Samo su mi se zgadili i strasno mi je drago cuti da zavrsavaju tamo gdje i pripadaju:po zatvorima ili grobljima.
I jako sam ponosan sto sam u ratu bio pripadnik jedinice koja je jednog sarajevskog zlocinca spremila pod zemlju,a ostatak one bande koju je on zvao svojim sinovima dovela pred Sud.Jer na zlocin se ne odgovara zlocinom nego pravdom.I ona mora biti ista za sve.
Obzirom da je neko spomenuo i Blaskica moracu sugerisati provjeru na sljedecem linku
http://www.un.org/icty/bhs/frames/cases.htm
a malo boljim citanjem provjerice se da je Blaskic RATNI ZLOCINAC i da je osudjen kao takav.Kaznu u trajanju 9 godina je odlezao i poslije toga pusten na slobodu.
U Oricevoj optuznici navedena su precizno imena i prezimena zrtava,lokacije mucenja i ubijanja,broj i mjesta unistenih objekata.Niko se nije ni najmanje zastidio toga.Umjesto odgovora,svjedoci su nazvani onima koji nemaju tri ciste.Drugi se put nemojte cuditi Srbima koji negiraju Srebrenicu,Omarsku i Markale.Nemojte se cuditi zlocincima koji se ne stide genocida jer ste isti kao i oni.Samo se imenima razlikujete.
Kada oficir sazna za krsenja zakona i pravila duzan je sprijeciti nedjelo i sankcionisati izvrsioce.U suprotnom on postaje suizvrsilac zbog toga sto nije izvrsio ono sto treba po svojoj komandnoj odgovornosti.I nije bitno je li zrtva srpski civil ili ratni zarobljenik,vijetnamski komunista ili iracki pobunjenik.Pravila i obicaji ratovanja su isti za sve,pa i za nas koji se upiremo da dokazemo da smo dio nekog civilizovanog svijeta.
Armija RBiH je porazila oba agresora zahvaljujuci tome sto nije bila nikakva koljacka vojska i sto se pridrzavala svih zakona.Njoj na teret se ne mogu stavljati djela pojedinaca niti grupa.I zato Oric u Hagu treba sve lijepo obrazloziti-sta je i sta nije uradio kad je trebalo.Jer ako Sud ne razgranici sta je njegova,to postaje krivicom cijelog bosnjackog naroda.A to nam uopste ne treba.

Jah, sve je to lijepo napisano i lijepo zvuci ali je daleko od realnosti.
Pricaj ti to onima cije su najdraze pobili, cije su majke silovali... O kakvoj ti pravdi pricas, I sam vidis da je zlocin nagraden i da se samo SILA JACEG razumije.

Sta ce biti? Osudit ce 100-150 ljudi(na mizerne kazne tipa Erdemovic) a na drugoj strani je ubijeno 200.000. Lahko je napraviti racun i vidjeti ko dobiva!!
Zajebi ti to jarane! Zato ti danas imas vise pravoslavaca u Sarajevu nego sto je nasih na 75% BIH koje drze ustase i centici. Za par decenije ce im samo preostati da ociste i ovo 25% a oni sto prezive i budu protjerani u SAD itd. ce s e moci diciti kao eto nisu cinili zlocine.

MA SUPER NEMA STA!
Sarajevska Princeza

#32 Re: Pustimo Nasera Orica na slobodu !!!!!!

Post by Sarajevska Princeza »

Ja sam za to da se SVI 'ratni zlocinci' bezobzira na nacionalnost i religiju posalju u Hag, sa svih prostora ex-YU i svih djelova Svijeta.

Sto se tice Nasera Orica, on nije morao da bude tjelohranitelj Srpskom nacionalisti Slobodanu Milosevicu. To je bio njegov licni izbor i on da bi bio tjelohranitelj MORAO je dokazati na NEKI NACIN da mu se moze vjerovati, jer postavi se malo u poziciju koga bi ti birao da ti cuva zivot???Poznavajuci politiku koju je Milosevic zastupao kao na primjer ona poznata fraza prije rata: 'BRACO SRBI' kad je BH jos bila Yugoslavia nije trebalo jednom intelektualcu da shvati da se nigdje ne pomenuse : 'Braca i ostalih NACIJA'. A lafo mi neka Ygoslavija, pa sto ne rece: 'BRACO YUGOSLOVENI'? To Naser nije znao, nije bio u toku? Ako on nije znao - ko bi znao kad se kretao TIK uz njega, slusao je njegove GOVORE, vidio je ko mu je drustvo, znao je on OD KOGA Milosevica treba cuvati jer kako bi mogao biti tjelohranitelj da nije dobio jasna uputsva?

Ne bih da ulazim u detalje, ali cula sam isto da je Naser Oric isao po KOSOVU SA JNA i tamanio Albance i Kosovare. Image I Albanci su bili muslimani. Isto procitala sam negdje cini mi se u BH danima da je imao neke veze i profita sa prostitucijom u BH ( jedino ako to nije NEKI DRUGI Naser Oric). Odbrana Srebrenice je bio dobar potez. Tu ga mnogi hvale za herojstvo i hrabrost. Genocide i maskriranja ne podrzavam da je neznam ti ko ako je u tom ucestvovao - nek ide u Hag.

Neznam dovoljno cinjenica pa ne mogu ni osuditi - svako je nevin dok se ne ustanovi da je kriv ( po zakonu) i svako ima sansu da dokaze evidencijom da nije kriv, a ako je neko CIST eh onda nema se cega bojati.

~ samo moje misljenje ~
Last edited by Sarajevska Princeza on 11/08/2004 08:06, edited 1 time in total.
Pravda30

#33 Re: Pustimo Nasera Orica na slobodu !!!!!!

Post by Pravda30 »

Sarajevska Princeza wrote: Ja sam zato da se SVI 'ratni zlocinci' bezobzira na nacionalnost i religiju posalju u Hag, ne samo iz BH vec iz ex-YU i svih djelova Svijeta.

Ovo je na nivou , kad porastem bit cu vatrogasac/princeza.U svakom slucaju daleko od realpolitike.

Ne bih da ulazim u detalje, ali cula sam isto da je Naser Oric isao po KOSOVU SA JNA i tamanio Albance i Kosovare.
A hajde budi ljubazna pa nam reci u kojem si to frizerskom salonu cula, jer ruku na srce na takav nacin razgovaraju one mahaluse u frizerskim salonima. Tipa "rekla meni moja komsa' a koja je cula od njezine tetke..."

I Albanci su bili muslimani.
Jesul' bas? Uhh pma nemoj mi rec'!Nemoguce!

Isto procitala sam negdje cini mi se u BH danima da je imao neke veze i profita sa prostitucijom u BH ( jedino ako to nije NEKI DRUGI Naser Oric sto postoji mogucnost), sto ako je tacno pokazuje da BH ne trebaju takve heroji.

Hej dijete drago(sigurno nisi dijete ali ovaj izraz najbolje odgovara) pa da li si ti svjesna sta pises. "cini ti se da si procitala nesto negdje o nekom covjeku ali nisi sigurna daje to taj" :-)

Dalje treba da shvatis da se njemu ne sudi u HAGU radi nekog sverca, prostitucije,lopovluka ili cega ne vec zbog Ratnog Zlocina. Eh to kad shvatis bit ce na "pola puta".

Odbrana Srebrenice je bio dobar potez. Genocide i maskriranja ne podrzavam da je neznam ti ko ako je u tom ucestvovao - nek ide u Hag.

Ne kazem ni da je ZLOCINAC a ni da NIJE - jer neznam dovoljno cinjenica pa ne mogu ni osuditi - svako je nevin dok se ne ustanovi da je kriv ( po zakonu) i svako ima sansu da dokaze evidencijom da nije kriv, a ako je neko CIST eh onda nema se cega bojati.

I sama priznas da nisi UPUCENA i da ne znas o cemu pricas.A mozda bi ti bilo bolje da malo popricas sa prezivljelim Srebrenicanima i da vidis sta on predstavlja za njih. Mozda cujes da je on sa svoje 24 godine dosao da brani svoju rodnu grudu, da je pet puta ranjen, da je njegova brigada 1992 oslobodila prostor izmedu Srebrenice i Bratunca ili vise nego cijela ARMIJA BIH te godine.Da niti jedna linija koju je on branio nije pomaknuta.

PETICUJU nikad ne bi potpisala ni za koga dok ne bi bila na svakom saslusanju tokom Sudjenja i saslusala i optuzenog i one koji ga optuzuju, plus cinjenice, svjedoci, kasete, evidencija, njegova odbrana, pa sve ostalo. JEL POSTENO? Jel Srbin, Hrvat, musliman, Sudanac, crnac, bijelac, katolik....... ma uopste ne igra ulogu vec DJELO.

~ samo moje misljenje ~

Eh koliko li je tebi godina samo da mi je znati? Nadam se da nemas vise od 16. Ako je to slucaj onda neka ti je Bog na pomoci.
Sarajevska Princeza

Ako ja budem isla da istrazujem o ovome mozda ja nadjem puno vise nego sto zelim. Ja fino pisem moje misljenje, znam ja sta sam procitala, a znam isto sta je znacilo biti 'SPECIJALAC' u bivsoj JNA, a sta je i ko je mogao da bude TJELOHRANITELJ SRPSKOM NACIONALISTI - Slobodanu Milosevicu. Image

Zato Pravda30, ako nemas jak argumenat onda sta ti mene napadas??
Pravda30

Post by Pravda30 »

Zato Pravda30, ako nemas jak argumenat onda sta ti mene napadas??
Ova je najbolja! U tebe sve VRVI od argumenata!!!

Jednostavno nije politika za tebe.
_BaykoNoor_

#36 Re: Pustimo Nasera Orica na slobodu !!!!!!

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:19, edited 1 time in total.
Sarajevska Princeza

Bay....... Hvala!!! ImageBio je SPECIJALAC - isao na Kosovo i zna se sta su sve radili tamo. A sad ne odgovori mi ovaj gore Pravda30 sta kaze sad na ove cinjenice?

Vidis nisam imala namjeru da idem na ovaj nacin, ali kad me ovako napada za moje misljenje onda fakat NEMAM IZBORA. hehe pravda :) samo reci sta jos mislis da sam izjavila a da NIJE TACNO????
violentjack

Post by violentjack »

Pravda je statisticar, kad ti krene sad, pazi se :wink:
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:20, edited 1 time in total.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:21, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

kame wrote:Bajkonure, i Blaskic je bio nadredjeni zlocincima pa se izvukao.
Moje misljenje je da se Oric nece izvuci.
Dobice pozamasnu kaznu.
Ovisno o onima koji kriju dokumente korisne njegovoj odbrani. Mislim da je dosta slicnosti u ovom i Blaskicevom slucaju.

Oni su odredjeni da budu krivci, ne od Suda u Hagu nego od svojih. Ko je pratio "skontace".
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Pravda30 wrote:
Bobi wrote:

stop krvatizaciji!
Tupa ti je mater koja te okoti takvog. "podrzavajemo " je na bosanskom samo u tom tvom bolesnom i nepismenom mozgu.

Lijeci se!
Boze sacuvaj ja imb..(zamalo ne lanuh) .Onaj Seha me nauci raznim prostim rijecima :) .
kame

Post by kame »

Fair Life wrote:
kame wrote:Bajkonure, i Blaskic je bio nadredjeni zlocincima pa se izvukao.
Moje misljenje je da se Oric nece izvuci.
Dobice pozamasnu kaznu.
Ovisno o onima koji kriju dokumente korisne njegovoj odbrani. Mislim da je dosta slicnosti u ovom i Blaskicevom slucaju.

Oni su odredjeni da budu krivci, ne od Suda u Hagu nego od svojih. Ko je pratio "skontace".
Ne serendaj!
fido1

Post by fido1 »

pozdrav,
rijetko dajem komentare, a vise uzivam da citam i tako uvijek upratim po nekog "delegata" pa onad citam (skoro) sve njegove postove.
-pravda30 - ako je ovo broj tvojih godina, onda se stidi, pravi si tupan. nemas dvije ciste u glavi i gledas ko konj samo naprijed ali to je tvoj problem, a meni pravo smijesno.
-kame - kako kada, nekad je do j*ja (ovo je u pozitivnom smislu) realan i zna ga kulturno suknuti (i ovo mi se svidja), a nekada me iznenadi stupidnim komentarima i izjavama (kojih je uistinu malo, koliko ja znam)
vitez?- ovog brdjana nekomentarisem (nije vrijedan)

a za Blaskica, Orica i slicna govna me zaboli i to na m3.

Zivi i zdravi bili
supernatural

Post by supernatural »

Pošto me komp. zeza i ne mogu baš pouno pisati u jednom postu evo ukratko.....
teze : proglas SDS-a o naoružavanju iz 1991, snajperi u Holiday Inn-u, oružje po srpskim stanovima i kućama, ....
supernatural

Post by supernatural »

poznata je stvar da je u 1991 rukovodstvo sds-a u BiH proslijedilo proglas svom narodu da se naoruža i organizuje ( čuj organizuje....od koga??)
Isto tako je poznato ( kada se već Yutela dotičeš...da su srpski snajperi bili u Holiday Inn-u "nisam puc`o, djece mi", a na njemu pancir i Dragunov.A to sve su tvoji "nevini" srpski gradjani koje navodiš).Samo oružje nađeno po srpskim kućama i stanovima je bilo dovoljno da se tvoja Cacina brigada, ili bilo koja druga brigada u Sarajevu do zuba naoruža( što će mu sijač na alipašinu u neboderu???Da gađa ptičice???).
Yutel se takođe gledao i u Srebrenici ako se ne varam...
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:22, edited 1 time in total.
supernatural

Post by supernatural »

iz ponuđene optužnice se vidi ( ako se ne varam ) da je riječ o srbima, muškarcima, vojno sposobnim...
ne vadim ništa iz konteksta nego jednostavno moraš da shvatiš šta je prethodilo i šta se Srebrenici spremalo.
Niko ne kaže da pominješ sds, ali Boga ti, vjeruješ li ti da ti ljudi nisu se vodili u VRS ( oni koje optužnica spominje)???
Fol slučajno oni do zuba naoružani na Guberu sjede.Čekaju medvjeda???
Nije bitno, samo mislim da NEMAJU OSNOVA osuditi Nasera Orića.Eto toliko.Sorry, komp. mi nije u redu tako da su postovi takvi kakvi jesu :-?
Post Reply